Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada je lepo vreme kondicioni trening nam je sledeci koji se odrzava u sportskom centru "Olimp" na Zvezdari:

1. Trchimo 2 puta po 15 minuta na stazi za trchanje...
2. Trchimo 10 serija sprinteva duzine nekih 85 m....
3. Ono sto sam pominjao,trchanje po tribinama gde je nekada bio bioskop nepolju,trchimo gore dole 5 serija po 3 puta...
4. Trchimo jednom stazom uzbrdo 10 puta najjache sto mozemo,ta staza ima nekih 60 m..

@Grunt
Zvercina idi na Pijacu mozda tamo prodash nesto seljacicima kojima trebaju ta sranja za dribling
i shoot itd. al za odraz mozes meni...!!!

---Jos jedan od tvojih cinicnih i nevaspitanih postova!!!
Prvo da ti kazem... ono sto bih ti eventualno prodao... pre toga bih ti rekao moje licno misljenje ot tome...
jel zaista ne zelim da svoje ime stavljam iz svakakvih sranja...
Sto se tice programa za sut koji siti ispljuvao... koliko se secam on je jako dobro uradjen, gledajuci sa aspekta
treninga preciznosti uopste... - odnosi se na jedan od navedenih programa.
Sto se tice programa za dribling... uz izvesne korekcije... to je verovatno najbolji "komercijani" (da ga tako nazovem)
program za dribling sa kojim sam se ja susreo...za vezbe i metod rada koji se u programu nalazi, verovatno nikad nisi
ni cuo a kamoli probao, ja trenirao po tom sistemu... i nije mi bio problem da driblam sa dve lopte vezanih ociju,
i da radim sve zive promene koje mi padnu napamet... pa cak sam i pokusavao da driblam sa tri lopte vezanih ociju! - opet
kazem i ovaj deo posta se odnosi na jedan od navedenih programa za dribling.

@Grunt
Pa buraz,ja vec znam da driblam i da sutiram,tako da mi to ne treba...MENI TREBA ODRAZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---Ajde ako si voljan kad bude lepo vreme da odradimo neki trening na nekom od gradskih terena... cisto da vidim koliko znas
da driblas i sutiras :)))

@Grunt
Original postavio turbo-ajvar
koja je idealna tezina za 14ogodisnjaka sa visinom 192cm?

Od 90 do 94kg...Ja bar tako mislim.

--- Malo mnogo mislis Grunt.... kao sto rekoh idealna telesna masa zavisi od vise faktora.

To za pijacu sam se shalio...I koliko ja to imam "Cirichnih i nevaspitanih" postova kada si rekao da je ovo jos jedan od njih..? Ja znam da driblam koliko je meni za sada potrebno,meni trenutno nije u planu da poboljshavam dribling vec ODRAZ i LEVA RUKA,levu ruku vezbam na svoj nachin ali to nema veze sa ovom temom...Turbo ajvaru sam rekao svoje mishljenje,nisam ja rekao da mora tako da bude,ja pokushavam samo da mu dam odgovor na pitanje koje je postavio...P.S. jos mi nista nisi rekao u vezi mojih kondicionih treninga,josh uvek cekam da vidim sta imas da kazes povodom njih (kondiconih treninga)...?

@Sarenilo
imam jedno pitanje dali bi mi neko od ovih sa difa mogo da
napravi program za povecanje eksplozivnosti, snage i brzine (ako treba platicu)

---Ja iskreno izbegavam pisanje programa iz razloga sto oni zahtevaju "slepo" pridrzavanje
pri treniranju, a to je uglavnom nemoguce... i onda se desavaju stvari koje ne bi trebale da se
dese (slab napredak ili ga uopste nema, povrede....itd)...Tako da ne bih zeleo da se oblatim :)))
i da ispadne sta mi je ovaj napisao... ono sto je mnogo bolja varijanta (ali novcano mnogo
zahtevnija) jeste da uzmes kond trenera pa da radite... Ako si bas voljan da ti neko napise program,
mislim da je najmanji problem da skoknes do DIF-a i da se obratis bilo kom studentu... i bices upucen
kuda da ides dalje... A sto se tice ove, meni pomalo smesne, recenice "ako treba platicu"... pa znas
kako, osim ako imas nekog poznanika, sumnjam da ce ti neko drugi pisati program ili te trenirati
za DZ...
stavi ti sebe u moju kozu... da po ceo dan ucis, juris litraturu, juris informacije po netu,
po biliotekama, molis i placas kojekakvim likovima da ti pozajme diskove knjige i bilo kakav drugi
oblik informacija, pratis sve moguce treninge, kupujes knjige i video materijal koji je prilicno
skup... i jos onda da delis besplatno informacije i znanje koje si pokusao da nabavis na svaki
jebpiiip moguci nacin i proveo sate i sate na stolici dok ih nisi utuvio u glavu... e pa ne ide to tako...

@Turbo-ajvar
ja kolko sam upucen treba da pauza izmedju treninga pliometrije
bude 48 sati (zvercina ispravi me ako gresim), a i cuo sam za to da se mora strogo pridrzavati nekih pravila.
mene interesuju posledice da kazem ne postovanja tih pravila

--- Otprilike si dobro upucen... uglavnom je pauza izmedju treninga pliometrije 48-72 sata (to je
neki minimum)... mada se u zadnje vreme pribegava i tome da se trenira 14dana svaki dan...
pa se onda pravi duza vremnska pauza takvog metoda treniranja....
Posledice... pored visokog rizika od povreda, koji inace predstavlja najvecu "manu" ovakvog metoda
treniranja, usled nepravilnog rada moze se desiti explozivna snaga nazaduje ili stagnira uprkos
treniranju... nesto slicno se desava prilikom nepravilnog treniranja brzine... Naravno ove nuspojave
se desavaju samo prilikom nepravilnog treniranja i pogresnog primenjivanja ovakvog metda treninga...
u suprotnom su veoma retke...

@Cool-Daddy
Zvercina jeste u pravu,medjutim uvek postoji ono ali...vecina
ljudi pa i ja zeli dobar skok,za mene je on pogotovu vazan jer igram centra!
Radim AA3 vec dve nedelje i sigurno ali sigurno osecam poboljsanje i u skoku(nije mnogo,4-5cm),
i u odbrani,dobio sam neku pokretljivost u nogama.Mislim da mi je bolje da radim ovaj program,
nego ici u teretanu i raditi tegovima!Tacno je da na jednom treningu uradis 200-300 i vise skokova,
ali kao sto je zvercina opet rekao D.Petrovic na svakom treningu ubaci 500 trojki sto znaci da skoci
preko 500 puta.Kako god okrenes,svaki sportista trosi i ,,haba'' svoj organizam!Veoma je bitno pravilno
slediti uputstva i praviti pauze!!
Ae uzdravlje!!!

---Ja zaista ne razumem tvoju prvu recenicu... najiskrenije moram reci da mi nije jasno sta njome zelis reci!
Ovaj tvoj post se odnosi na moju repliku posta koji je postavio SUPER, i ja u svom postu (dakle u toj replici)
non-stop naglasavam kako je fizicka sprema JAKO JAKO BITNA (dakle tu pripada i skocnost)... Citajuci prvu recenicu
tvog posta zakljucuje se kako ja govorim da fizicka sprema nije bitna ili je manje bitna... sto nije tacno!!!
Citajuci tvoj post... sticem utisak da si "klon" osoba sa ovog foruma koje imaju zelju da prodaju taj program...
izvini ako gresim.
Zelim samo reci, da skokovi koji se rade pri treniranju skocnosti, nisu nikako isti kao skokovi prilikom skok-suta!!!
Da citiram i jednu tvoju recenicu "Mislim da mi je bolje da radim ovaj program,
nego ici u teretanu i raditi tegovima!" - Odmah da ti kazem, da lose mislis iz vise razloga. Ova recenica je nesto poput
onih "bolje je da radim cucnjeve nego da radim sklekove"... dakle uporedjujes nesto sto nije uporedivo, nesto sto je
totalno razlicito... A i ako pokusamo stvari svesti na isti nivo... onda je mnogo efikasnije ici u teretanu
i raditi sa opterecenjem nego raditi ovaj program (iz vec vise puta navedenih mana ovog programa).

@Grunt
ako se ne drzis pravila onda nista od odraza

---Samo da kazem da se kod nas ne kaze "odraz" nego "odskok"(ovom slucaju)... gde je osnova reci SKOK, dakle imas: odskok, doskok,
naskok, saskok, preskok... a ne odraz, doraz, naraz.... Termin "odraz" cini mi se koristi se u ruskoj terminologiji...
Uostalom, ne kazes imao sam 10-15 odraza na utakmici, vec kazes imao sam 10-15 skokova na utakmici.

@Grunt
Zvercina...Ja nisam vezbe radio pravilno,u tome je poenta...Ali sam povecao
odraz preko tog programa nekih 10ak cm. i lakse mogu da skocim,ne treba mi veliki zalet da skocim dobro

---Pa mene bas zanima kako takav jedan program mozes raditi pravilno...

@Grunt
hehehe.....Aj nas onda ti Zvercina savetuj sta ja treba da radim da bi dobio odraz...
Bio bih ti veoma zahvalan da mi kazes a ne ove da radim svakojake gluposti...
Evo sacu da ti pomognem nekim informacijama.

---Mislim da sam u prvom delu ovog posta delom odgovorio na tvoje pitanje....

@Mmaxi
Ja samo kazhem shta sam ja radio za odraz,
radio sam A3 2 nedelje i smorio me i prestao sam(i ako sam imao veliki odraz i pre njega)
ali sam zato svojim planom (gde sam ukljucivao stepenice a posebno vijacu) za veoma malo
vreme i malo vezbe nabio odraz preko 1m.Mozhe neko imati ekstra jake noge i eksplozivnost
i sve ali bez tehnike nishta, usavrsavanjem samo tehnike mozhe se znatno popraviti odraz( i sam znash).
I sad mi je odraz oko 1m mozda neshto manje ali mi je greshka shto nisam nastavio da ga vezbam(prestao
sam u maju 2006 zbog tetive kad sam kucao sa penala), sada se polako pripremam da pochnem ponovo da ga vezhbam.
Ja sam sebi napravio plan vezbanja i pokazao se veoma uspeshnim(a mogao je i da ne uspe) ali shta da rade
ovi "klinci" koji se ne razumeju u vezbanje i chim vide AA odma misle to je to, to ce ih reshiti muka!
Vecina nema pare da bi platila kondicionog trenera za usavrshavanje pa zato dolaze ovde,
na forum da bi pokupili savete od "iskusnijih'', nemaju svi srece da odu u prvoligashe pa da
rade sa "pravim" trenerima i da treneri posvete paznju samo njima!!!

Tj. svima apel da se mane uopshtavanja i da daju neke programe, vezhbe za poboljsanje odraza

---Samo bih hteo da skrenem paznju na par sitnica...
Preskakanje vijace... da citiram jedan pasus po meni veoma interesantan...a sam po sebi i malo kontradiktoran,
elem posto je pasus izvucen iz texta mozda moze biti pogresno shvacen... idemo ... "Program preskakanja vijace primenjuje
se 3 do 5 puta u toku nedelje. Interesantno je navesti misljenje S. Rozencvejg (1985) da je preskakanje vijace veoma
intenzivna vezba i da je dovoljno primeniti 2 puta u toku nedelje. Cesca primena utice na smanjenje visine skoka, sto
moze imati nepozeljne efekte u eventualnim drugim sportskim granama." Preuzeo tekst iz "opsta Antropomotorika", Milos Kukolj
i saradnici, Beograd 1996.

A sad ako se malo i povezu stvari, primetice se da se kod AA2 programa zadnja vezba (koja je cini mi se simulacija
preskakanja vijace), radi 5 puta nedeljno... Mozda prve nedelje tu i ne pretstavljaju neki problem... ali vec nakon
5e-6e nedelje treniranja, kod AA2 programa se mozda javlja jos jedan od problema.

Sto se tice tvoje poslednje recenice... hteo bih reci nesto po meni vrlo bitno!
Da uzmemo za primer ravni potisak sa grudi (dakle brnch press, mozda ima i boljih primera ali mi je ovaj prvi pao na
pamet)... Ako legnes na klupicu i ja ti stavim 95-100% opterecenja koje ti mozes da podignes, dakle tezinu koju mozes podici
1-3 puta otprilike, i ako vezbu baziramo na tome, eto vezbe za JACINU ili SILU. Ako ti na istom tom benchu ja stavim
50-60% tvog maximalnog opterecenja, i sa tim opterecenjem radis ponavljanja, eto vezbe za SNAGU. Ako pak jos vise smanjimo
opterecenje, i bech klupicu stavimo ispod smith masine, i onda odozgo pustamo da teg padne, koji ti hvatas i amortizujes i
izbacujes sto vise u visinu eto nam pliometrijskog metoda rada i EXPLOZIVNE SNAGE.
Ili ako na tom sada vec cuvenom bench presu
stavis opterecenje od oko 40% i odradis "osam milijardi ponavljanja", eto vezbe za izdrzljivost...Dakle iz jednom istom
vezbom smo trenirali vise stvari, jos kad se urade manevri sa pauzama... Jednom te istom vezbom uradis sve zivo...
Da povezemo to sa AA programima, ja nijednom nisam kritikovao vezbe koje se rade u AA programima, ali sam kritikovao
metode po kojima se one rade... dakle bilion ponavaljanja, i to uz minimalne pauze, i jos svaki dan...i ono sto je najcrnje
a to je i sustina jeste povezivanje takvog metoda rada sa explozivnom snagom.
I konacno da povezem sve to sa tvojom recenicom... dzaba ako nekome das i najbolju vezbu, ako je on pogresno koristi,
sto nas pored metoda treninga, opet vraca i na tehniku izvodjenja vezbi (koju si vec pominjao).

@Grunt
Ko zna ko jos meri??

---To i jeste poenta sportskog treninga, da se meri sve (sto pretstavlja osnovnu razliku izmedju sportskog treninga i rekreacije)!
Prevashodno obim i intenzitet treninga. I jedno i drugo izrazavas u zavisnosti od treninga... dakle obim mozes izraziti u
ukupnom broju prettrcanih kilometara za vreme treninga, broju skokova, ukupne podignute kilaze za vreme treninga...
Intenzitet takodje mozes izraziti na vise nacina, brzinom trcanja, srcanom frekvencijom, vremenom pretrcavanja odredjene distance,
procentom od maximalnog opterecenja...

@Grunt
Brate ja sam po ovome "Mezomorf" samo sto su mi noge kratke a ne
znam kakve Mezomorf ima noge dugacke ili kratke.

---Mislim da se iz posta da zakljuciti! Ne mora se pisati bas za svaki deo tela posebno...
ali da odgovorim... kod atletskog konstitucionalnog tipa, noge su srazmerne telu... i masivne su i jake/snazne...

@Pacer
ovo za gubljenje brzine usled rada sa tegovima mi je rekao jedan fudbaler u teretani i,
dosad to uopshte nisam ni dovodio u pitanje...
a za kondiciju si u pravu, mislio sam na izdrzljivost nisam ni znao da je to razdvojeno

---Pazi sad... ti u teretani mozes izgubiti brzinu, to nije problem :D Medjutim dobrim radom, stvaraju se preduslovi za
povecanje brzine, tj. indirektno se utice na nju.

@RapeR-Nish
ne bih rekao da je nesreca .... ja sam vec radio slichan program ... i sa mojih
188cm ja zakucavam tako da ...

---Ne znam koliko godina imas... ali sa tvojom visinom (ako se vec hvalis svojom skocnoscu)... trebao bi da grizes obruc...

@Grunt
To za pijacu sam se shalio...I koliko ja to imam "Cirichnih i nevaspitanih" postova
kada si rekao da je ovo jos jedan od njih..? Ja znam da driblam koliko je meni za sada
potrebno,meni trenutno nije u planu da poboljshavam dribling vec ODRAZ i LEVA RUKA,levu ruku
vezbam na svoj nachin ali to nema veze sa ovom temom...Turbo ajvaru sam rekao svoje mishljenje,
nisam ja rekao da mora tako da bude,ja pokushavam samo da mu dam odgovor na pitanje
koje je postavio...P.S. jos mi nista nisi rekao u vezi mojih kondicionih treninga,
josh uvek cekam da vidim sta imas da kazes povodom njih (kondiconih treninga)...?

---Mislim da si imao jos jedan od tih saljivih postova :) nije bio na moj racun, ali koliko me secanje sluzi post
koji je bio ismejan nije bio tacan... ali kao sto rekoh na pocetku, nije mi cilj nikoga da vredjam...
I kao sto rekoh u nasoj terminologiji se koristi termin SKOK, a ne ODRAZ... inace to ti moze biti jedna od caka
po kojoj mozes prepoznati da li ti je kond trener, zaista upucen u materiju ili prica svasta, naravno uvek ima izuzetaka!
Sto se tice kond treninga, zaista bih voleo da misljenje zadrzim za sebe, jer ja iskreno najvise mrzim kad mi se pojavi neko
na treningu i krene da mi se mesa u trening!!! Da ne protumacis ovo pogresno, savete uvek primam, ali zna se kako se oni upucuju.

P.C. Vidim da je tema zamrla, tako da se nema sa kim diskutovati. Tako da POzdrav za sve.

Ljudi(prvenstveno molim Difovce za savet),zasto ja iz zaleta skocim toliko da zakucam i odvalim obruc sa dve ruke,iz doskoka jednom isto dobro kucam,ali kad treba sa 2 iz doskoka,osecam ,,skracenje'',kad moram tako da se izrazim.Inace radim AA3 vec 4 nedelje i dobio sam na skoku oko 6 cm.I jos jedno pitanje,recimo kod prve vezbe jel bolje da radim 3x30 ili 6x15,kad radim ovo drugo,vezbu radim pravilnije.Imam oko 2.01m.Pozz

Zvercina vidim da si me izgrdio na jednom postu,mrzelo me da citiram.Ja cenim tvije postove i mislim da si u pravu,zato sto studiras dif(koliko sam razumeo),a ja samo treniram.Naravno da je fizicka sprema bitna,i te kako.Medjutim,ne bih smeo da radim sa tegovimo,pogotovu kad sam cuo sta sve mogu da prouzrokuju(mozda gresim ali to je moje misljenje) a to za ,,klon osobu'' mnooogo gresis,video si da nisam uopste pominjao preprodavanje programa.Ja sad ne branim AA3,ali cu cisto da odradim 15 nedelja,da vidim sta ce biti,a onda na leto prelazim na vijachu,sprinteve,i cucnjeve.I jos jedno pitanje,kako da popravim brzinu???

@Cool_Daddy
Ljudi(prvenstveno molim Difovce za savet),zasto ja iz zaleta skocim toliko da zakucam i odvalim obruc sa dve ruke,
iz doskoka jednom isto dobro kucam,ali kad treba sa 2 iz doskoka,osecam ,,skracenje'',kad moram tako da se izrazim.
Inace radim AA3 vec 4 nedelje i dobio sam na skoku oko 6 cm.I jos jedno pitanje,recimo kod prve vezbe jel bolje da
radim 3x30 ili 6x15,kad radim ovo drugo,vezbu radim pravilnije.Imam oko 2.01m.Pozz

---Na post poput ovog je vec dat odgovor... strana 3 ili 4 cini mi se, mada i odgovori koji su tamo dati
nisu objasnjeni i obrazlozeni iz prostog razloga sto ih neces uopste razumeti. Takodje u ovom slucaju problem moze biti i
u jos nekim stvarima, da navedem neke od prostijih - kao prvo maximalni dohvat u visinu sa jednom rukom je veci
nego isti dohvat sa obe ruke (to si verovatno vec znao) tako da si vec samim tim "skracen" kako ti to kazes, druga stvar moze biti slab rameni pojas
koji tvom telu oduzima mnogo snage prilikom zamaha sa obe ruke, iduca stvar mogu biti i slabe noge (malo je objasnjenje
komplikovano, ali prilikom zamaha sa obe ruke telo deluje vecom silom akcije na podlogu, samim tim i sila reakcije podloge je veca
i ako tvoje noge nisu u stanju da "istrpe" to snasnom misicnom kontrakcijom eto slabog skoka), zatim moze biti u pitanju
nepravilni zamah rukama koji moze izazvati nepravilno "izbacivanje" karlice sto opet smanjuje visinu skoka.... itd itd itd,
malo sam razloge naveo nestistematizovano ali tako su mi padali na pamet... i ima ih jos...
U ovom postu si verovatno hteo reci NASKOK a ne DOSKOK, ali dobro napredujemo... nije vise ODRAZ kao ranije :)
Na poslednje pitanje da ne odgovaram, posto sam vec rekao moje misljenje o AA programima, takodje 3x30 i 6x15 su dve potpuno
razlicite stvari (mislim da sam o tome vec pisao, ali kao kad bi pitao da li je bolje raditi sklekove ili cucnjeve)...i to
kako ces raditi zavisi od dosta faktora.

@Cool_Daddy
Zvercina vidim da si me izgrdio na jednom postu,mrzelo me da citiram.
Ja cenim tvije postove i mislim da si u pravu,zato sto studiras dif(koliko sam razumeo),
a ja samo treniram.Naravno da je fizicka sprema bitna,i te kako.Medjutim,ne bih smeo da radim sa tegovimo,
pogotovu kad sam cuo sta sve mogu da prouzrokuju(mozda gresim ali to je moje misljenje) a to za ,,klon osobu''
mnooogo gresis,video si da nisam uopste pominjao preprodavanje programa.Ja sad ne branim AA3,ali cu cisto da
odradim 15 nedelja,da vidim sta ce biti,a onda na leto prelazim na vijachu,sprinteve,i cucnjeve.I jos jedno pitanje,
kako da popravim brzinu???

Vise puta sam vec rekao, i da ponovim ako sam nekoga izgrdio (hehe ala zvuci ocinski) nisam imao nameru da uvredim.
Inace da studiram DIF. Sto se tice tegova jeste tacno je da oni mogu da unakaze coveka, jednostavno ispadne ti teg, padne
150kg na grudi i ode sve u kuwac... ali koliko se to cesto desava, i da li se to uopste desava??? To je kao kad bih ti rekao
nemoj ici u prodavnicu zgazice te kola! Malo glupo poredjenje, ali tako je... a sto se tice stetnosti tegova i o tome
kad treba poceti sa njima... posto ima dosta vas nevernika, opet cu se potruditi da vam citiram jedno poglavlje iz
knjige Opsta Antropomotorika, autor prof. dr. Milos Kukolj... "Vezbanje sa tegovima moze se zapoceti od 8-9 godina, ali
uz strogo vodjenje racuna o velicini opterecenja i sposobnostima dece. Po pravilu vezba se sa malim jednorucnim tegovima
(bucicama), a efekat rada je usmeren na harmonican razvoj svih misicnih grupa... Maximalno opterecenje moze se primeniti
jednom u toku 2 nedelje sa uzrastom 13 godina..." Dakle gore sam dobro otkucao 8-9god, da neko ne pomisli da tu treba da
pise 18-19... Tako da uz PRAVILAN trening sa tegovima mozes samo da NAPREDUJES!!! I zivo me zanima, sta si to cuo da
tegovi mogu da prouzrokuju??? Ako je ona prica o zaustavljanju rasta, to je jos odavno palo u vodu! Cak sta vise novija
istrazivanja pokazuju suprotno, naravno sve uz pravilan rad! Inace rast je determinisam pikovima lucenja GH (growth hormon),
a do sad ja jos nisam nasao istrazivanje (a trazio sam i trazio i trazio) koje povezuje trening sa tegovima sa negativnim uticajem
na produkciju GH. Naravno da ponovim po milioniti put sve podrazumeva PRAVILAN RAD I TRENIRANJE!!!!!
Sto se tice brzine, to je komplexno pitanje! Brzina se mnogo trenira a samo malo se napreduje u njoj, jer je vecim
delom (90-95%, u zavisnosti od autora) urodjena. Ali i taj mali napredak cesto pretstavlja veliku prednost. Prvo moras znati
da brzina pretstavlja "Sposobnost coveka da izvrsi motoricku aktivnost izvodjenja pokreta ili kretanja, maximalnom mogucom
brzinom za date uslove, pri cemu spoljasnji otpor nije veliki, i aktivnost ne traje dugo, kako ne bi doslo do zamora." Iz definicije
bi trebalo da zakljucis da sa velikim opterecenjima neces direktno uticati na brzinu (hoces indirektno preko hipertrofije,
i povecanja aktivacije motornih jedinica), i takodje ako ti rad traje dugo neces direktno uticati na brzinu (duzim radom
mozes stvoriti solidnu aerobnu bazu, koja omogucava bolji trening brzine, ali to nije trening brzine, kao ni u prethodnom slucaju
sa velikim opterecenjem). Takodje moras znati koju brzinu treniras! Brzina se deli na brzinu reagovanja, brzinu pokreta, i brzinu
frekvencije pokreta... takodje kako se sezona ili mec priblizavaju tako ce sve
vise dolaziti do izrazaja i podela svakog od ovih tipova brzine.... Mislim da vec vidis da to nije tako jednostavna stvar kao sto
se cini, ili kao sto vecina trenera kaze "mada idi trci i bices brz"... elem da ti otkrijem jednu stvar, trening brzine se radi u
"olaksavjucim uslovima, i nakon treninga brzine treba da te vise boli glava nego telo" :)))

Slushao sam Zverchinu i malo vezbao dribling,provalio sam da nemogu tako brzo da radim promene kao neki...Ali ovde je rech o skoku tako da cu morati da postavim jedno konkretno pitanje... Sta ja treba da radim da bi skochio vishe nego sto sada skachem..? Hvala,pozz.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back