@Grunt
Bravo clyde_the_glide...Samo da ti kazem nesto.
Te vezbe ce ti povecati odraz do jedne kolicine,
a ako imas prejake noge onda i treba brzina u nogama...
Ja na primer manje skocim kada se brze zaletim,
zato sto nemam dovoljnu brzinu da odskocim na vreme.
Ima jedan test na jednom sajtu.
Svaka vezba "ima svoj rok trajanja"... odnosno svaki metod rada,
bez obzira koliko on dobar bio mora da se menja nakon odredjenog perioda!!!
U praksi je to najcesce 4-6nedelja (tu se nbalazi jos jedna od mana AA, jer
on zadrzava isti metod rada 12-15nedelja), vec nakon tih 4-6nedelja organizam
se navikava na metod vezbanja, kretanje postaje stereotipno i nema napretka,
odnosno on se smanjuje sve vise i vise!!!
@Clyde_the_Glide
evo ja cu......
nemam prejake noge, sada cu da pocnem da radim sprinteve......
Clyde, zanima me kako si testirao jacinu tvojih nogu?
Evo upravo se u ovome ogleda bitna razlika izmedju jacine i snage!!! Kazes da
nemas prejake noge i da ces razditi sprinteve (logicki se zakljucuje da ces
sprinteve raditi da bi povecao jacinu nogu), velika greska! Mislim da
je u kasnijim postovim the nlo ili neko drugi pokusao objasniti
razliku izmedju jacine i snage, ali da predjem na stvar, sprintevi predstavljaju
snagu (i nakon odredjene distance brzinu), a nikako jacinu! Dakle ti ces
treningom snage pokusati da istreniras jacinu! Malo ludo zar ne!
To je pravi pucanj u prazno! Naravno noge ce ti malo ojacati (kao sto se i
pesacenjem do prodavnice povecava izdrzljivost,
a nema veze sa treningom izdrzljivosti), ali napredak nije ni blizu onog koji
bi postigao sa trenigom jacine!
Pozdrav.
@Grunt
Cycle,ako nemas prejake noge onda moras da radish "Air alert III"
Ja na primer imam prejake noge pa treba da radim kamikaze i
sprinteve da bi poboljsao brzinu kako bi mogao vise da skocim.
Jbt pa nisam znao da su ovi AA programi tako svemocni heheh (salim se naravno, da neko ne pomisli
da sam ozbiljan), ali u jednom postu mozes naci da su AA programi namenjeni "skoku u vis", u drugom postu
da su za "skok u dalj", zatim ovde da su za jacinu.... haos

Zanima me Grunt kako si i ti testirao jacinu svojih nogu? Ili se to radi od-okatvinom metodom
(cuvena sacometrija u Srba

)... ono tipa ma on je jak, on nije... ma ipak jeste...

Kamikazama se ne trenira brzina! Ako radis sprinteve, onda se moras potruditi da radis na "razbijanju brzinske
barijere"... dakle sprintevi nizbrdo (nagib nizbrdice od -5 do -10stepeni), zatim trcanje "sa metronomom",
partner ili neko vozilo te vozilo te vuce... itd itd...
Inace, ima jedna bitna stvar! Ne znam koliko imas godina, ali trening brzine je melo komplexniji, ne sme se
raditi sa mladjim osobama iz razloga preranog formiranja brzinske barijere u kori velikog mozga (a ako se tu
zajebes, duboko si zaglibio)! Naime u kori velikog mozga se formira stereotip kretanja (dakle kao da se
zapisuje brzina kretanja kojom ti mozes istrcati npr. 60-100m) i posle je veoma tesko razbiti ili ugasiti
tako formiranu barijeru brzine!!! Tako da se brzina sa "klincima i klincezama"

) radi uglavnom na racun
brzinsko-snaznih vezbica.... dakle skokovi, bacanja... itd...
@Mmaxi
Da bi odraz povecali do maksimuma pored jakih nogu i eksplozivnosti od presudnog
znacaja za efikasnost skoka ima tehnika.(jedan deo je genetski i tu se nemoze nishta
a drugi deo se moze adekvatnom vezbom unaprediti).
Primer savrshene tehnike mozete videti kod Jordana, Dr.j , Drexlera, Wilkinsa , Cartera
Tehnika pomaze da se pri manjim snagama postizu vece visine , dobija osecaj leta!!!
Air alert nije losh progam za odraz ali pored njega treba "upraznjavati" i
preskakanje vijace , trcanje uz stepenice, skakanje uz stepenice.Jordan je jednom
izjavio da je od presudnog znacaja za njegov skok bila ta shto je kao mali mnogo bozio bicikl.
Mozhda malo smaram , ali meni je sve ovo predhodno navedeno pomoglo da dobijem vrlo
visok odraz, blizak odrazima NBA igraca.
Prvo da kazem da u svemu (svakom motorickom svojstvu) imas odredjeni uticaj genetike, na koji
za sad ne moze da se utice...
Mmaxi... mislim da si u pravu... AA nije los program za odraz... taj program je potpuna katastrofa!!!
Daj ga bilo kom kondicionom treneru... i cuj misljenje... ako vec neverujes izjavama mene a mislim da
isto tvrdi the nlo.
Taj program ima milion mana, ako ste citali postove... onda ste valjda videli... ako ne onda i dalje budite
u zabludi... pa tvrdite mi belci ne mozemo da skacemo, to je zbog lose genetike...
crnci imaju "bolju" genetiku ...(a kad pogledas... skok s motkom - svetski rekorder belac,
"skok u vis" - u svetskom vrhu skoro sve samio belci,
"skok u dalj" - takodje u svetskom vrhu skoro sve sami belci, 400m - trenutni vladar
staza je neki belac iz engleske, 110m prepone - svetski rekorder kinez, dakle nije crnac, 100m - za sad jedina
brzinsko snazna disciplina gde su belci u deficitu, 60m - cini mi se da i tu belci polako
krecu da budu sve bolji i bolji).
Mmaxi... pa gde bwe covece da pored ovako suludog programa jos i da rade stpenice i vijacu... MNOGO JE COVECE!
Vidis da se pola njih povredilo i razbolelo, mislis da su te povrede i bolesti dosle niotkuda...
ovaj program razara bre... a ti im kazes da jos rade vijacu i stepenice!