Ja nikada nisam rekao da ljudi trebaju da rade po mom programu vezbanja vec milioniti put kazhem da sam napisao shta sam ja radio i shta je meni pomoglo a nikada nisam rekao da je dobro ili loshe za druge!!!
Ako sam ja praktichno 0% ljudi na svetu koji ce na ovaj nachin imati dobar,odlican odraz onda blago meni na genetici i retkosti!!!!!
I dalje tvrdim da se u pojedinim slucajevima mozhe dovesti bukvalno do maksimuma u tehnici i snazi bez trenerske pomoci.
Takodje tvrdim da se mozhe isto napredovati ako chak ne i bolje i u shutu i u driblingu, i u kretanju u igri takodje bez trenerske pomoci!!!
Shto se tiche onih igracha onu dvojicu sam maltene lupio(Plecasha i Mirzu, shto se tiche skoconosti, hteo sam da kazhem u njihovo vreme) a shto se tiche Ducija Simonovica, njega znam lichno, on i moj cale su dobri prijatelji i vrlo dobro se poznaju josh od Zvezde kad su igrali zajdno(moj cale nije nastavio da igra profesionalno jer ga to nije zanimalo, ali je redovno trenirao i igrao sa Zvezdom a i bio sparing partner reprezentaciji posebno kada su ishli u Manilu na SP(chini mi se)) tako da su mi obojica prichala shta je bilo tad chak i ono shto javnost ne zna, a i cale mi je prichao o svima njima i da je Duci imao dosta dobar odraz u to vreme a mnogo,mnogo,mnogo vishe od njega da je imao Praja.
I ti si sad uvrnuo moje reci( ne jedine) jer ja sam ja rekao u njihovo vreme(Ducija,Mirze,Plecasha) a ne da su oni imali neopisive odraze!!!!!!!!!
Shto se tiche postova, svaki post sam prochitao vishe puta josh odavno!!!
sHTO SE tiche primera sa iglom , jako je glup primer jer uopshte ne oslikava realnost.
Kod tog primera postoji verovatnoca da ja iz prvog dana, iz prvog pokushaja pogodim rupicu, i gde je onda tu 2 meseca???Nadam se da me razumesh.
I opet ne bih uporedjivao moj nachin treniranja sa vervovatnocom!!!!( da sa verovatnocom shto se tiche osatlih ljudi ali ne i sa verovatnocom mog vezbanja)!!!
Shto se tiche ostalih vezbanja, ja slichnu tehniku primenjujem i na vezbanja i drugih stvari (a ne samo odraza) i pokazala su se mnogo uspeshnijim nego vecina drugih!!!
Mozhda sam genetski izmodifikovan pa loshe vezbe pozitivno utichu na mene, a mozhda sam jedan od ~0% ljudi na svetu kod kojih se moj trening mozhe pozitivno iskoristiti!!!
Meni je recimo vrlo dobar trening (za mene) bio taj da odem na tereneche i zakucavam po 50-80 puta za redom, bez bukvalno pauza(eventualno posle svakih 20-30 zakucavanja pauza 1min), iako svi treneri kazhu da je to vrlo losha vezhba za odraz i eksplozivnost!!!
Kada bih kada kazhesh posavetovao trenera vidno(zna se shta je vidno) bih pomerio granicu skoka, koliko bih je pomerio od ivice penala, da li bih zakucavao bolje od Jordana(zna se otprilike koliki je njegov odraz bio)!??
Kako objashnjavash to da ja recimo nemam kontakta sa sportom 7-8meseci i vishe , bukvalno lezhim po ceo dan i sedim na kompu i onda prvog puta posle toga kad odem na basket ono isti odraz ko i pre, bukvalno bez dergadacije??? Da li to objasnjavash sa onih O%???
(Ovo pitanje nema veze sa mojim nachinom treniranja nego samo kako to objasnjavash sa svoje kompetentnije strane?)
Shto se tiche fizichke spremnosti danashnjih igracha i onih od pre 25 godina, nikad se pouzdano nece znati kako je ko bio u kakvoj kondiciji!!!To sa posterom nema pravu vrednost jer velicina tela, i definicija nemaju pravu sliku nechije snage, kondicije, izdrzhljivosti!!!!
Shto se tiche tih 7,5km, ti km uopshte ne moraju da govore o necijoj fizickoj kondiciji, kosharka se nekada igrala mnogo sporije nego sada i bez manje jurnjave!!!
Ali neznam zashto si uopshte pominjao ovo jer ja nigde nisam napisao da su igrachi od pre 15-20-30 godina , imali vishe kondicije nego ovi sada!!!!!
Ti ne mozhesh reci da je moj nachin treniranja(ne rachunam ona maratonska zakucavanja)
neuobicajen jer nigde nisam naveo kako ih radim, koliko ponavljanja, kolike pauze i drugo.
A vezhbe kao shto su vijacha, skok cucanj, stepenice, cucnjevi sa jednom i dve noge, su se primenjivali mnogo, mnogo pre nego shto smo ja ti imali u planu da se rodimo( rachunam da ti kao student imash 20-25god a ne 70), i te vezhbe uopste nisu bile neuobicajene, a nisu ni sada i uvek su bile za shiru primenu medju ljudima!!!
Shto se tiche toga da nisi naveo koje vezhbe za odraz,> ti jesi naveo vezhbe ali gde pishe koliko ponavljanja, koliko serija, kojim danima koja pauza???!!!!!
Isti sluchaj sa mnom, i ja sam naveo vezhbe koje se od iskona primenjuju za odraz a opet nigde nisam naveo koliko serija, ponavljanja, pauza!!!!!
I ja mogu da kazhem super vam je vezhba skakanje na jednoj nozi, ali ako nisam rekao kako i koliko to treba da se radi( da li je to 2 min ili 2h i da li treba da radim 150 serija) opet nema neku korist!!!
I ja mogu da nabrojim mali milion vezhbi koji su radili i Doktor i Jordan i mnogo manje poznati igrachi od njih ali sama vezbha nishta ne znachi ako se ne primenjuje na pravi nachin!!!!
Koliko igracha ima u nashoj ligi koji imaju odraz preko metar i vishe i rade neka bolesna zakucavanja???!!!!!(samo odgovor mi daj bez ataka na mene ili slichno), akoliko ih imash u inostransvu.Ja kod nas znam za dva od kojih jedan ima solidan odraz, dosta vishe od proseka(ne preterano) i josh jednog koji ce sada da se penzionishe i trenutno skache 60% od onoga shto je mogao, a trenirao je devedesetih atletiku poredo sa kosharkom!!!!
Zahto ljudi dolaze na forum po savete, ne boj se vrlo dobro oni znaju da postoje kondicioni treneri??!!!!
Odkud znash da ce moj sistem biti losh za skoro 100% ljudi(ako uduzmemo onu skoro nulu) kad neznash nishta o sistemu osim koje vezhbe sam praktikovao??!!!!!
Kako objasnjavash to da neki ljudi kad skoche ima se osecaj da lete(ko avion) a neki ko da su baceni ko kamen(sa istim odrazom)??? od chega to zavisi??????
Da li su danasnji treneri(chast pojedincima) dovoljno i dobro rade na odredjenim stvarima : Odrazu, shutu, kondiciji, driblibgu, eksplozivnoj snagi???????
Da li smatrash da si nekome na forumu dosad pomogao i uticao na povecanje njegovog odraza?????(nishta lichno -samo misljenje)
Mislim da bi trebalo da prestanemo da se raspavljamo, evo ja cu da prestanem da pishem postove, jer ipak ova tema nije potrebna ni tebi(sem ako necesh da navuchesh nekoga sa foruma pa da mu budesh kon. trener) ni meni(dosta sam zadovoljan svojim odrazom i nastavicu da ga vezhbam po svom sistemu)!!!!
Mislio sam da mogu ljudima da pomognem nekim savetima iz svog iz svog iskustva ali ako je to shtetno i kontraproduktivno onda jbg-a.
Ja i ti Zverchina mozhemo da polemishemo i na private i na msn a mozhemo uopshte i da ne polemishemo, ipak ovo je tema na kojoj bi ljudi trebalo da vide shta treba da rade a ne da pola postova ja tebe napadam i ti mene napadash(ma ko bio u pravu)!!!! Zar ne??
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo ja cu uskoro , mozhda josh koji post da prestanem da pishem na ovu temu poshto
sam ja 0.00000*2!10 % kod kojih ce uspeti ovaj sitem vezbanja!!!
Zao mi je ljudi ako sam nekim postom loshe oticao na vashe treniranje i na odraz, mislio sam da ce vam biti od pomoci da cujete savete od nekog koji mozhda ima odraz kakav bi vi voleli/sanjali da imate( maks odraz mi je bio oko 1.15m(pre velike pauze ne treniranja)!
Ovim i svim predhodim postovima nisam imao nikakvu nameru da se hvalim ili slichno
samo sam zheleo da vam iznesem neku svoju prichu vezanu za odraz i smatrao sam da mogu da vam pomognem al JBG-A