Nikolasuca
Početnik
- Poruka
- 4
Ma meni ne treba puno 5-6 cm, ja sam zadovoljan sa tim 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav ljudi
Sta se radi? Jel se vezba,kako napreduje odraz?
MOLIO bih Zvercinu ako jos uvek posecuje ovaj forum da mi odgovori na ovo pitanjce.
Pre 2 i po-3 nedelje odraz je odlican bio- kucao sam metar od isprekidane linije na kosu 3.00m ,na drugi obruc,vetrenjace i mogao sam sa 2 ruke fino da ga uhvatim..onda nisam imao treninge neke 2 nedelje,i za to vreme sam isao u teretanu svaki drugi dan i vezbao sam noge ( cucnjeve sa tegom) i na jos 1 spravi ,i radio sam Calf Raises bez tezine..kad su dosli treninzi sad jedva mogu da zakucam sa odbojkaskom,a bolovi u kolenima se jave posle 5-6 skokova,toliko da jedva hodam,a mozda je i od previse iscrpljenosti jer nocu najvise spavam 6 sati..Jel je moguce da mi se odraz ovoliko smanjio i jel ga je moguce povratiti na bilo koji nacin? Osecam kao da sam izgubio eksplozivnost i zelim sto pre da je povratim..
Molio bih za savete.
pozdrav![]()
Nisam zvercina,ali ne treba biti genije i uvideti gde gresis.Jednostavno si preopteretio noge,ne dajes im vremena da se odmore(oporave).
P.S. kad vec ides u teretanu nemoj da radis samo noge,nego celo telo.
Radio sam celo telo. I odmarao sam naravno,mada nije mi bilo tolko bitno celo telo,tacnije gornji deo tela,posto sam iovako sitan tako da neverujem da bi bas nesto ojacao u gornjem delui visok sam 170cm ... ja mislim da su se dovoljno oporavile,davao sam im vremena :/
Vezbe su lake... i to sam objasnjavao... jer se misic pri aktivaciji nikad ne aktivira sto posto, nego max max max nekih oko 30 posto.... dakle da skratim pricu, misic se funkconalno sastoji od motornih jedinica koje se sastoje (anatomski) od vise misicnih vlakana koje su inervisane jednim istim nervom.... motorne jedinice imaju mogucnost pali gasi dakle, ako do kroz jedan nerv ide impuls on pali sva misicna vlakna koja inervise. Sto vise nerava radi, to vise misicnih vlakana je upaljeno, to je veca misicna sposobnost u vidu snage i sile. Pliometrijski trening, treba da sluzi svrsi da ti "prevaris svoj mozak" koji regularno inervise koliko smo rekli 30% misica, da se to proba popeti na npr 35%... da na taj nacin bude veca sposobnost misica...
To je jedan deo price,
drugi deo price je... takva aktivacija se moze postici samo u uslovima ako si odmoran, jer u suprotnom ako radis umoran, nervni sistem podesava misicni sistem da radi kao revolver (kao sto inace radi), ali ovog puta radi npr. 15 % mnisica, pa se to odmara pa ide sledeci 15%, pa se i to odmara pa ide sledecih... i tako u krug.... i onda razvijas sposobnost da mozes milion puta da skocis ali visinom od 5cm, a ne 20 puta visine od 80cm....
Eto, prevario sam se i ponovo napisao ono sto je mnogo puta ovde pisano.... i naravno svestan sam da ovo nikome nece pomoci, jer ce se odmah ispod ovog posta javiti jos jedno 300 lenjivaca, koji ce samo staviti svoj mail ovde i reci, jel ima neko da mi posalje aa i slicne programe....
Pa to i jeste varijanta.... da ti "varas" svoj mozak da salje sto veci broj impulsa u misic.... u odnosu na ono sto se desava u regularnim uslovima.. Naravno sve ima sveoj zasto i zasto ne. Ako bi misic radio sa 100 posto, trajao bi jako kratko i cao... sad ti pisem zargonski da uprostim stvar... A onda uzmes primer, nervnog bolesnika u ludackoj kosulji, i vidis da ga 4rica ne mogu savladati, iako nije neke specijalne gradje... upravo iz tih razloga... inervacija misica je dosta veca nego u normalnim uslovima... ili naslov iz novina, majka podigla kola da bi spasila dete i sl.... podigao stenu od 400kg... i uspeo da pobegne od smrti....
Sta ti je sa odrazom od tri nedelje... ne gledam postove na temi... jer se svi svode na gluposti, pa sam i taj preskocio.... zbori...
Ocigledno ti trening ne valja...
Trening za sve treba biti optimalan, pa i za skok... ako ga radis u teretani ima da riknes... ako radis plio. ima glava da te boli od koncentracije...
I naravno mora se raditi redovno... Npr. klinac sa kojim radim redovno, juce dosao sav srecan na trening, jer je prebacio celu duzinu prstiju preko kvadrata... a klinac koji je neredovan i dalje se muci da zakuca...
Tema dead..jel moguce da su svi digli ruke od ovog foruma,tacnije teme ?? ;p