Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bryant2,rezultati dolaze posle zavrsetka programa,a rezultati su povrede i nikakav napredak,nemoj me pogresno shvatiti,od air alerta neces napredovati samo ces izgubiti vreme i povrediti se,pricam ti iz licnog iskustva,postoje mnogo bolje stvari na internetu,a i uostalom procitaj prvih desetak strana ove teme i razjasnices neke stvari,mnogo korisnih stvari su pisali zvercina i ostali koji se razumeju u materiju....pozz

Pozdrav ljudi,jel se vezba :) ?

Coa kako napredujes,jel kucas? Ja danas bas sjebao zglob ,skocio par puta,nezgodno se docekao i sad mirovanje bar 5 dana :/ ... Poceo sam pre nekih 5-6 dana da radim cucnjeve na 1 nozi,da vidimo oce li to sta pomoci :) jel dovoljno da radim 4 puta nedeljno,ili je previse?

E ovako,skok jos nisam testirao,posto su mi proritet neke druge stvari u kojima sam nenormalno napredovao,naravno ima tu jos posla....a ako vas bas zanima celokupni napredak u skoku,za nesto manje od godinu dana napredovao sam 15-17 cm,uz to da nisam redovno vezbao zbog odredjenih stvari....i pritom je zadnje merenje bilo pre mesec dana...:)

Pa pazi,od ovih vezbi sam napravis plan ,izdvojis vezbe koje tebi najvise odgovaraju :) . Ne bih trebao vise od 3 puta nedeljno raditi ove vezbe npr. radis ponedeljak,sreda ,i petak. Izdvojis 4-5 vezbi koje TEBI NAJVISE ODGOVARAJU i radis koliko tebi serija odgovara(da li ce to biti 2,3 to je individualno) .

Samo da napomenem nesto sto je zvercina spomenuo,da ako planiras da napravis program za duzi perod,treba da znas da se kod treniranja skocnosti,broj ponavljanja vezbi ne povecava.Naprimer:ako prve nedelje neku vezbu radis 2 serije po 10 poavljanja,sledece nedelje ne trebas to da povecavas broj ponavljanja(da dodas 3. seriju npr.).I veoma vazna stvar koju je Nikola rekao je da pravis pauzu izmedju vezbanja, 2 ili 3 puta nedeljno u zavisnosti od inteziteta kojim treniras.

Gledao sam kako se pravilno sutira (na YT) i sve mi je to jasno i OK je.. Ali nikako ne mogu da dobacim do kosa, jedva dobacim sa slobodnog, o trojci ni da ne pricam. Da li mi neko moze pomoci kako da ojacam sut, tj ruke?
Nisam košarkaš, tj. nisam tehnički potkovan, ali kod šuta mora celo telo da ti radi. Mislim da su kolena najbitnija, iz skoka/kolena dobijaš zamah za šut. Ne iz samih ruku. A za pravilan šut telo mora da bude ispravljeno, i da imaš balans.
Jake ruke su svakako bitne, ali kada recimo želiš da šutaš sa zadrškom, kada ti je telo u padu i nemaš više zamah koji si imao u skoku i ostaje samo snaga ruku.

Specificna kondicija. Posle nekoliko dana sutiranja bi trebao da mozes da sutiras bez problema.

To je kao plivanje. Kad odes na bazen prvi dan hoces da se udavis. Posle nedelju dana mozes da ga preronis.

I naravno kad sutiras sutiras celim telom ne samo rukama. Vuces energiju od stopala do ruku.

Pa najvaznije ti je da pokusas da izgradis neki svoj suterski stil.

U principu najvaznija ti je rotacija na lopti , znaci da pre samog suta loptu pravilno drzis i da je izbacis samo jednom rukom a ona druga ruka (leva ako sutiras desnom) ti sluzi da pridrzava loptu i kao nisan na neki nacin.
Sto se tice skoka to u principu zavisi i od tebe , mada mislim da ti pri sutu ne treba jak odraz i dovoljno ti je malo da poskocis samo kako bi let lopte imao malo bolji i pravilniji luk.

U principu "pravilan" sut je relativan pojam jer videces i sam da brojni igraci imaju pomalo cudan neki cak i smesan sut (ali opet su dobri suteri) jer ipak ista tehnika i mehanika suta ne lezi podjednako dobro svim igracima. (Neki vole da se vise odrazavaju pri sutu dok neki sutiraju gotovo sa zemlje , neko pri sutu vise ukrsta stopala neko ih drzi pod pravim uglom , nakom nakon suta saka ostaje pravo a nekom ide u stranu.............itd)

Vezbaj i kad primetis da sa lakocom ubadas trojke (i bez da razmisljas dal si pravilno izbacio loptu ili ne) e onda si savladao tehniku suta ; )

Pa najvaznije ti je da pokusas da izgradis neki svoj suterski stil.

U principu najvaznija ti je rotacija na lopti , znaci da pre samog suta loptu pravilno drzis i da je izbacis samo jednom rukom a ona druga ruka (leva ako sutiras desnom) ti sluzi da pridrzava loptu i kao nisan na neki nacin.
Sto se tice skoka to u principu zavisi i od tebe , mada mislim da ti pri sutu ne treba jak odraz i dovoljno ti je malo da poskocis samo kako bi let lopte imao malo bolji i pravilniji luk.

U principu "pravilan" sut je relativan pojam jer videces i sam da brojni igraci imaju pomalo cudan neki cak i smesan sut (ali opet su dobri suteri) jer ipak ista tehnika i mehanika suta ne lezi podjednako dobro svim igracima. (Neki vole da se vise odrazavaju pri sutu dok neki sutiraju gotovo sa zemlje , neko pri sutu vise ukrsta stopala neko ih drzi pod pravim uglom , nakom nakon suta saka ostaje pravo a nekom ide u stranu.............itd)

Vezbaj i kad primetis da sa lakocom ubadas trojke (i bez da razmisljas dal si pravilno izbacio loptu ili ne) e onda si savladao tehniku suta ; )

Pogledaj Redži Milera koji je jedan od najboljih ako ne i najbolji šuter ikada, a ima prilično ružan šut :D

Moj savet postavljaču je da, ako je još mlad, ipak ne pokušava da formira svoj neki stil još uvek, jer može da se zadovolji nekim nepravilnim koji će mu trenutno davati bolje rezultate ali će ga teže promeniti kada nauči tako.. mada sve može uz mnogo vežbe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back