Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam,pretrazio sam ceo ju tjub,al drzacu se ovog treninga koji sam sam napravio,pa kasnije cu videti da ubacim jos neke vezbe. Ono sto me zanima,valja li taj trening ista? Posto napretka nema ,ali trudicu se i dalje i nadam se poboljsanju.
I da,jel moguce da manje skacem nego ranije ,a svaki dan vezbam i trcim? O.o

ne, visina sa koje puca bi trebalo da bude jos manja... nek bude nekih 6-7 cm... posto se to mjeri iz 2-3 koraka, kao iz zaleta za smec, pa gdje dohvati rukom.., a iz smeca se lopta udara malo ispred... svejedno je zivotinja...
a za treninge ti preporucujem da citas postove od pocetka teme, da procitas Vertical jump bible.. to ce ti dosta pomoci, kreiraj neki trening, isprobavaj, doci ces do idealnog, posto ti vjerovatno nece lezati ni ovaj skroz... kroz rad ces najbolje ocijeniti sta je dobro za tebe... nista od teoretisanja, treniraj, isprobavaj...
nek ti ne bude muka da citas, u pocetku je to dosta informacija, ali vremenom se ushtosash...

google je majka :)

Poslednja izmena:
Budi voljan pa malo proguglaj, malo pro jutjubaj.... jako kvalitetnih stvari ima....par klinaca iz mog kraja su cuda od sebe napravili... ja bih te rado ispravio, ali ja imam toliko obaveza da ne stizem da jedem...

Razumem te skroz :) idem ispocetka da procitam temu ( mada 50% teme sam vec procitao),i da se fokusiram na tvoje postove gde si objasnjavao o explozivnosti/brzini ,i o cemu vec.

BTW ono sto ne valja kod mene,koliko sam ja skontao,sto svaki dan vezbam i ne pravim odmor.
Pozz

Procitao sam prvih 9 ( ukljucujuci i 9 stranu) ,trebalo mi je 1h i 30 min da procitmam.Ali sam svaki post pazljivo citao(pogotovo od zvercine ,The nlo i maxija).

I mogu ti reci da sam shvatio neke stvari.

"tako da cucnjevima mozes raditi jacinu, explozivnu snagu, repetetivnu snagu.."

---Na koji nacim da vezbam explozivnu snagu cucnjevima,posto ja radim obicne,duboke cucnjeve,srednje-brzog tempa.?

"Ako legnes na klupicu i ja ti stavim 95-100% opterecenja koje ti mozes da podignes, dakle tezinu koju mozes podici
1-3 puta otprilike, i ako vezbu baziramo na tome, eto vezbe za JACINU ili SILU. Ako ti na istom tom benchu ja stavim
50-60% tvog maximalnog opterecenja, i sa tim opterecenjem radis ponavljanja, eto vezbe za SNAGU. Ako pak jos vise smanjimo
opterecenje, i bech klupicu stavimo ispod smith masine, i onda odozgo pustamo da teg padne, koji ti hvatas i amortizujes i
izbacujes sto vise u visinu eto nam pliometrijskog metoda rada i EXPLOZIVNE SNAGE. "

----Ovde sam da kazem "skroz" SHVATIO sta je jacina(sila) ,snaga,i explozivnost.

---Bacanje u kom smislu utice na explozivnost?

---Moram da uvedem vise ODMORA,u smislu da se vise odmaram posle serije zavrsene vezbe,i da smanjim malo sa treningom.

"Takodje jedna od veoma bitnih "stvari" u treningu, koja umnogome odredjuje cilj treninga
jeste odmor (dakle tip odmora - pasivan ili aktivan, i duzina odmora). Kad vec govorimo
o toj explozivnoj snazi i o ATP (adenozin tri fosfat) energiji, koja nam omogucava explozivne kontrakcije misica
moramo imati na umu, da se nakon njegovog "trosenja" posle 6sekundi, mora sacekati odredjeni
period kada ce ta energija ponovo biti moguca za upotrebu, minimalni vremenski period za to je
2minuta, ako je vremenski period manji, nema nista od explozivnosti, vec se vuce ka izdrzljivosti u snazi,
a prema metodu AA programa to sve vise vuce ka "suvoj" izdrzljivosti."

---Shto znaci da ja radim vise na izdrzljivosti nego na explozivnosti.
Ima mnogo toga sto bih hteo jos da priupitam,necega sto mi nije jasno,ali otom potom,necu da smaram,vec sam dovoljno pitanja postavio :) .

Btw nastavljam da citam dalje :)...
Poz svima.

Zaboravih da pitam. Imam upalu misica vec nedelju dana,i vise(dobio od kad sam poceo da radim vezbe i trcim sprinteve,mada mislim da sam dobio od sprinteva) prednje i zadnje loze. Svaki dan treniram pored upale i trcim redovno kako bi je razbio. Malo mi se smanjila ali je i dalje prisutna.I sada,kada trcim sprinteve,osetim veliki,ostar bol u butini . U cemu je stvar :per: ?

Ti si citao 90min, a ja sam seo za komp i citam jutros od 10, ustao sam samo da rucam, i par puta da protegnem noge, dakle 7 sati... tako da ne kukaj mnogo nego radi na sebi.
Sva bacanja i skokovi su eksplozivnost, da prevedem, ako ne mozes da bacis daleko, i ako ne mozes da skocis visoko/daleko, ti nisi eksplozivan...

Ti si citao 90min, a ja sam seo za komp i citam jutros od 10, ustao sam samo da rucam, i par puta da protegnem noge, dakle 7 sati... tako da ne kukaj mnogo nego radi na sebi.
Sva bacanja i skokovi su eksplozivnost, da prevedem, ako ne mozes da bacis daleko, i ako ne mozes da skocis visoko/daleko, ti nisi eksplozivan...

Ne kukam,nego samo da naglasim da detaljno citam ,svaku recenicu protumacim. A ne da preletim preko postova.Radim ja na sebi svaki dan,ali jako malo odmaram. Meni je odmor spavanje od 2-3 ujutru do 10. A ceo dan pre toga vezbam/igram basket.

Danas sam da kazem merio odraz...i mogu reci da mi se poprilicno SMANJIO...Osecam da su mi noge umorne,da ne mogu puno da skocim,osecam kao da su mi noge izgubile snagu,da su mi misici ukoceni i umorni,kad god se napregnem malo vise osecam bol u misicima..verovatno mi je zbog toga opao odraz..ne znam sta da radim vise :roll:

Iscitaj lepo, ako se dobro secam, pisao sam i kolike pauze izmedju treninga skocnosti treba da postoje.... osim toga, tu gresku koju ti pravis sam i ja radio, 10h treninga dnevno.... gledano iz ove perspektive mislim da sam puno gresio, bolje 2x90, ili cak 3x90-120 min zestokog rada.... i to maksimum toliko,...mada je i to vec mnogo....a ne 12h sati basketa.... ali dobro basket je druzenje... i to mora.... osim toga, mislim da pravis KATASTROFALNU gresku sto lezes u 2-3 nocu, to je sok i katastrofa za organizam, jer za sobom vuce mnoge metabolicke i hormonske reakcije....

Iscitaj lepo, ako se dobro secam, pisao sam i kolike pauze izmedju treninga skocnosti treba da postoje.... osim toga, tu gresku koju ti pravis sam i ja radio, 10h treninga dnevno.... gledano iz ove perspektive mislim da sam puno gresio, bolje 2x90, ili cak 3x90-120 min zestokog rada.... i to maksimum toliko,...mada je i to vec mnogo....a ne 12h sati basketa.... ali dobro basket je druzenje... i to mora.... osim toga, mislim da pravis KATASTROFALNU gresku sto lezes u 2-3 nocu, to je sok i katastrofa za organizam, jer za sobom vuce mnoge metabolicke i hormonske reakcije....

Danas nisam nista radio,samo sam trcao 2.5 km i istegao se. Sutra cu isto tako. Necu 2-3 dana nista raditi pa cu poceti ponovo da vezbam,kao sto si napisao.Uput iz izlaska se vracam oko 1 nocu,pocecu ranije da lezem. hvala na savetima. nastavljam da citam temu,pozz

Zverka,koliko cesto treba raditi treninge za skok?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back