Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,kao sto sam vec rekao,imam 15 godina i visok sam 169cm.Kad skocim prsti mi predju 3-4 cm iznad obruca.Radim AA3 ,pri kraju 5.nedelje i ne osetim nikakav napredak,mada cu nastaviti do kraja da ga uradim.Planirao sam da do kraja leta bar sa teniskom lopticom zakucom.Molio bih nekog ko je iskusan i ko se "razume" u odraz da mi kaze koje jos vezbe bi bilo najbolje da radim i kako da ih radim. od 10.avgusta pocinjem da trcim,da trcim uz stepenice i radim aa3.Koje 3-4 vezbe bi mi dobro doshle da poboljsham explozivnost i odraz i kolko cesto da ih radim i jel bi mi se uz pomoc njih mogao povecati odraz da mogu obruc da dohvatim sa pola saka do 1.septembra? Ocekivao sam veci napredak,pa sam sad pomalo razocaran.Hvala unapred.

Evo upravo sam se vratio sa vezbanja,napravio sam plan za vezbanje:
1.Ponedeljak - Air Alert 3,od 5 poslepodne do 9 basket.
2.Utorak - Trcanje 2km,trcanje uz stepenice (27 stepenika ) 3 serije,u 1 seriji 3 puta gore i 3 puta dole. Zatim odma prelazim na takozvani "Jump to Box" 3 serije po 30. Zatim takozvani " Stairs Jumps" sa 2 noge ,pa posle toga sa 1 nogom,3 serije.
3. Sreda - Air Alert 3,basket.
4.Cetvrtak - isto kao i utorak.
5.Petak - Air alert 3,basket
6.Subota-isto kao i utorak.
7.Nedelja -odmor.

Planiram da dodam jos cucnjeve i skokove ( sa kolenom do grudi) utorkom ,cetvrtkom i subotom.

Sta mislite o ovome?

Evo upravo sam se vratio sa vezbanja,napravio sam plan za vezbanje:
1.Ponedeljak - Air Alert 3,od 5 poslepodne do 9 basket.
2.Utorak - Trcanje 2km,trcanje uz stepenice (27 stepenika ) 3 serije,u 1 seriji 3 puta gore i 3 puta dole. Zatim odma prelazim na takozvani "Jump to Box" 3 serije po 30. Zatim takozvani " Stairs Jumps" sa 2 noge ,pa posle toga sa 1 nogom,3 serije.
3. Sreda - Air Alert 3,basket.
4.Cetvrtak - isto kao i utorak.
5.Petak - Air alert 3,basket
6.Subota-isto kao i utorak.
7.Nedelja -odmor.

Planiram da dodam jos cucnjeve i skokove ( sa kolenom do grudi) utorkom ,cetvrtkom i subotom.

Sta mislite o ovome?

Realno,ne valja nista...Kad ti odmaras noge?Air alert pa basket?!Ti ces ovim tempo unazaditi odraz...

Pozdrav svima,kao sto sam vec rekao,imam 15 godina i visok sam 169cm.Kad skocim prsti mi predju 3-4 cm iznad obruca.Radim AA3 ,pri kraju 5.nedelje i ne osetim nikakav napredak,mada cu nastaviti do kraja da ga uradim.Planirao sam da do kraja leta bar sa teniskom lopticom zakucom.Molio bih nekog ko je iskusan i ko se "razume" u odraz da mi kaze koje jos vezbe bi bilo najbolje da radim i kako da ih radim. od 10.avgusta pocinjem da trcim,da trcim uz stepenice i radim aa3.Koje 3-4 vezbe bi mi dobro doshle da poboljsham explozivnost i odraz i kolko cesto da ih radim i jel bi mi se uz pomoc njih mogao povecati odraz da mogu obruc da dohvatim sa pola saka do 1.septembra? Ocekivao sam veci napredak,pa sam sad pomalo razocaran.Hvala unapred.

Izvinjavam se sto cu malo da pisem kao padobranac...Sa 169 ti malo fali da kucas?ja imam 182-183 i jedva pipam obruc.Mislim znam da nemam neki prevelik odraz,ali malo ti fali da zakucas a imas 169?!

Ovako.Sut se sastoji od 3 dela:1.Deo pripreme za sut-podlaktica paralelna sa tlom,saka iskrivljena pod uglom od 90 stepeni,Ruke blago odvojene od tela,ali ne previse, polucucanj,i Oci na obrucu.To je prvi deo.2.deo:Ovo je deo kada se lopta sutira.Znaci podizemo loptu malo iznad nivoa cela,i u isto vreme kada sutiramo loptu noge se odvajaju sa tla,prosavsi kroz proces ispravljanja kolena u skok.3.Deo: je Proces postavljanja posle suta.Ruka koja sutira se treba 'Naci' iznad obruca u kvadratu,a pomocna ruka pored tog istog kvadrata.Noge moraju ostati ditrektno prema kosu i to se proverava pre i posle suta.I najvazniji deo suta je izbacaj ili ti Follow Throu.Toliko od mene.

Sta ti brate fali mnogo kad se hvatas za obruc?Ali i to je dosta,mislim da ti prelaze prsti i da se hvatas za obruc,a imas 169....

Kako ga kad dohvatim. Imam losu tehniku skoka,ali umem i sa celim prstima da ga povucem. **** me to sto ne mogu loptu da uhvatim,mislim uspem samo da je prebacim preko obruca i uz to da ga pipnem. Usput,tu je i tezina lopte.

U 2-3 nedelji air alerta sam jako dobro skakao,sad,na pocetku 6 jedva dohvatim obruc,imam snage da skocim nego su mi kolena UNISTENA,na zalost.Prestacu da radim AA3 ,mozda samo nastaviti prvu vezbu (leap ups) . Poceo bih da radim air canada,samo nisam nigde nasao na netu ( nasao sam samu na 11 strani foruma gde je WaxMan postavio 1 nedelju.Bio bih zahvalan kad bi neko postavio ceo.

EEE Zvercina nesto sam razmisljao pa sam odlucio da te pitam ako mozemo neki dan da se vidimo da mi pomognes oko nekih stvari u basketu,naravno ako hoces i imas vremena,tako da ako i dalje pratis ovu temu plz odgovori....za ostalo cemo da se dogovorimo samo mi plz kazi da ili ne.

Upravo se vratih sa vezbanja.Evo ovako:

Radio sam Air Alert 3 ( kao i 90% ljudi ovog pod foruma) i prestao sam da radim na pocetku 6.nedelje (HVALA BOGU na vreme) . Trudio sam se da sto pravilnije radim i da svaki put svoj maximum dam. Ali napretka nije bilo ( nije to razlog sto sam prestao). Razlog je to sto mi je AA3 UNISTIO kolena..vec 2 nedelje me bole,mada bol nije toliki ko kad sam radio.Mada ,da ne skrecem sa teme,odlucio sam sam sebi da napravim trening.

1.PONEDELJAK - Trcanje 2.5km. Nakon toga detaljno istezanje i pristupam sledecim vezbama: 30 dubokih cucnjeva (srednje-brzi tempo). cim zavrsim to,prelazim na takozvani "Calf Raises" sa 1 nogom 35 puta,sa drugom 35 puta. Nakon toga slede skokovi sa kolenima na grudi. radim jos 1 vezbu posle skokova,samo necu znati dobro da ti je objasnim,al ajd da pokusam. Stavim stolicu iza mene,desnu nogu zabacim iza,naslonim na stolicu i sa levom nogom se spustam dole. 20 ponavljanja radim .radim po 3 serije ( samo cucnjeva radim 4-5 serija i podizanja na prste 4-5 serija) . ovim je zavrsem prvi dan.

2.UTORAK - Trcim 600m da se zagrejem,zatim detaljno istezanje. Zatim 2 serije po 5 sprinteva na 50 metara( istrcim 50 metara,prosetam nazad i opet,tako 5 puta,zatim odmorim minut posle 5 serije). Posle toga trcim uz stepenice (27 stepenika ,istrcim gore sto brze mogu i dole,zatim odma posle toga radim takozvane "Platform depth jumps" (http://www.exrx.net/Plyometrics/PlatformDepthJump.html) ,samo sto na stepenicama radim.Posle toga odma prelazim na "Stair Jumps" ( http://www.exrx.net/Plyometrics/StairJumps.html ) . posle stair jumps sa jednom nogom sto brze skacem do gore. ovim je zavrsena 1 serija. radim po 3 serije za pocetak. Nakon svega ovoga ide detaljno istezanje. Ovim je zavrsem 2 dan.

3.SREDA - Vezbe kao i u ponedeljak.

4.CETVRTAK - Vezbe kao i utorak.

5.PETAK - Vezbe kao i u ponedeljak.

6.SUBOTA - Vezbe kao i utorak.

7.NEDELJA - odmor,lagano trcanje,istezanje,priprema za sledecu nedelju. Planiram da svake nedelje povecam broj ponavljanja u seriji i same serije.

Ono sto me najvise zanima jeste da li da radim od svake vezbe po 1 seriju ( znaci uradim 30 cucnjeva,odma prelazim na podizanje na prste,potom odma na skokove,pa posle odma na sledecu vezbu. - i tako 3 serije) ili da prvo uradim svaku vezbu po 3-4 serije.(znaci prvo uradim 30 cucnjeva,pa odmor 10-15 sec,pa opet 30 i tako).?

Sta mislis o ovome Zverka ? :)
Pisi sve sto smatras da treba da ispravim/dodam/izmenim. I ono sto je najbitnije,da li ce ovo imati efekta? :)

I da,zaboravih da napisem,svaki dan posle podne idem na basket oko 5-6 pa do 8-9 budem ( al buduci da nema ljudi za basket,pocecu da trcim 2.5km i da se detaljno istezem).

Poslednja izmena:
Pa i 20 skokova je mnogo, ali ajde ako hoces da napravis dobru bazu, i zavisi kakvih skokova... ne secam se koje si godiste, pa od toga zavisi i koji nio pliometrije mozes raditi... ja sam sa momcima koje sam trenirao, vrlo cesto u seriji (naravno nakon dobre prethodne pripreme), dolazio do toga da radimo po 5 skokova u seriji... nekad i po 2 skoka... gledao sam po kompu, bas skoro sam pokazivao nekim kolegama snimke, 2 skoka, pa pauza 10-20 sekundi ili jace, pa jos 2 (ili nesto vise zavisi od vezbe)... i tako par serija pa onda veca pauza... jer ti zelis da mozes da skocis jedanput ali maksimalno, a ne da imas milion skokova od 10ak cm...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back