Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ti mozes sad da krenes sa ovim vezbama,ako su ti se formirale kosti,a msm da jesu.Za ovo leto mozes dosta da povecas skok,npr. odgledao sam MVP i ima mozda 2-3 vezbe koje ne bih preporucio zbog kolena.Po meni je dobra vezba kad uradis sklek,stanes u cucanj i skocis iz sve snage,i onda opet sklek itd.

Ja imam video od MVP,ali nemam tabelu...Jer imas?

Brzinska snaga podrazumeva manja opterecenja misica od exp. sange, najcesce se pod brz. snagom podrazumeva opterecenje misica do 1/3 1RM (1 repetiton maximum), a opterecenja koja su nesto veca od 1rm (kad se radi explozivno) klasifikuju se kao exp. snaga.... ako se dobro secam takva je najcesce podela u literaturi.... dakle poenta je da sa manjim tezinama je veca brzina pokreta, ali je razvoj sile nikakav :), sa povecanjem tezina... smanjuje se brzina pokreta ali se zato povecava razvoj sile koju misic u datoj vezbi razvija... (prvi primer koji mi je pao na pamet jeste poredjenje izmedju bacanja bejzbol loptice i kugle...)

Zvercina imam pitanje vezano za explozivnost.Koliko sam shvato dobre vezbe za explozivnost su skokovi,sprintovi(startovanja) ali se nakon 6-7 sekundi sav materijal u misicima koji omogucuje explozivnost istrosi i vezbe vise ne povecavaju explozivnost .Kolika treba da bude pauza da bi vezbe ponovo imale efekta.

Dobro si shvatio... u nacelu pausa je oko 2-4 min... pa opet... ali to ne znaci da istrcis 5m sprinta pa lelemudas... nego kad su tako kratka ponavljanja... preporucuje se minimalna pauza od 15sec, dakle imas 6 sprinteva po 5m na primer... i onda odmaras 2-4 min...

Pozeljno je da ide kombinovano... takodje obrati opaznju na to da potisak ide sto brze... dakle da dajse maksimum da sto brze izguras cucanj :)
Mislim da se to najcesce navodi kao RFD - rate of forse development... bez toga dzaba sile...

Ljudi,uspeo sam da zakucam...neznam kako ali sam uspeo
Juce sam radio sklekove sa skokom i cucnjeve sa skokom-dobio sam malu upalu
Odmorio sam do danas,istego se i kucao lagano.
nisam vezbao ni nedelju dana i vec celom sakom prelazim preko kosa.
Hvala svima na savetima...Pozdav :D:D:D:D:super::super::super:

Pozdrav. Ja sam novi ovde na forumu i ne zamjerite ako se ne snadjem bas najbolje :D
Imam 16 godina. Visok sam 171 cm i tezak 60 kg. Dosta radim na odrazu ne bi li nekako zakucao i ima nekog napredka.
Nemam pojma koliki mi je odraz al znam da iz mjesta skocim na krevet visok 70 cm.
Radim :
1.Cucnjeve 3*30 -svaki dan
2.Dizanje na prstima 3*30 -svaki dan
3.Trbusnjaci 4*50-svaki dan
4.Neka vjezba ne znam kako se zove. Uglavnom popnem se na neki predmet visine 35-40 cm, skocim na zemlju i odmah po doskoku skocim na jos jedan predmet iste visine kao onaj sa koga sam skocio i tako u krug. 2*20-skoro svaki dan :D
5.Basket- svaki dan (podrazumjeva se)
6.Air Alert 3 (po pogramu)
Sta bi preporucili da dodam a sta da izbacim ? Snage hvala Bogu imam (pu pu ne ureklo se), jer jedem cokoladice ko nenormalan. Hocu da zakucaaaaam :SS

Pozeljno je da ide kombinovano... takodje obrati opaznju na to da potisak ide sto brze... dakle da dajse maksimum da sto brze izguras cucanj :)
Mislim da se to najcesce navodi kao RFD - rate of forse development... bez toga dzaba sile...

Rate of force development u najvecoj meri zavisi od naslednih faktora i nejasno je i kako se razvija i u kojoj meri se moze razviti. Brze izvodjenje vezbi snage sigurno nije nacin, barem za to ne postoje dokazi. Ili mozda gresim? Vezbe snage, pogotovo one koje se izvode pod velikim opterecenjem, treba uglavnom da budu lagani i kontrolisani pokreti.

zvercina da te pitam,jel ima uticaj cucanj (sa tezinama naravno) na skok i koliko je moguce povecati odraz samo od cucnja,posto sam ja za raspust inace isplanirao da radim i cucanj i pliometriju....pozz

Povecanjem maksimalnog cucnja doci ce do povecanja odraza. Znaci cilj bi ti iskljucivo bio da povecas maksimalnu snagu. Broj ponavljanja ti nije bitan. U kojoj meri ce to uticati na odraz to niko ne moze predvideti. Neko moze da poveca tezinu koju dize iz cucnja sa recimo 80% svoje tezine na 150% svoje tezine i dobije neverovatnih 15cm odraza, a neko da postigne isto i poveca odraz za svega 5cm.

Na listove,nemoj da stavljas iznad kolena jer ces ga brzo sjebati...

Ili jos bolje neka se ne glupira sa tim i uopste ih ne stavlja jer ne sluze nicemu.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back