Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvercina,znam za to nego me zanima da li ce(sto budem stariji)i odraz biti veci ili sad treba da krenem sa vezbama tipa:steep up,lay up itd.
Da napomenem da sam fizicki dosta aktivan,igram i basket,i moglo bi se reci da sam napredniji od vrsnjaka gledajuci snagu.
Ruke i butni misici su mi dosta jaki i kad sam zagrejan mogu se lagano uhvatiti za obruc ali jos uvek neznam ili nemogu da zakucam.
Meni je zelja da skacem kao ti Kubanci,bih bio zadovoljan skokom Lionela Marshalla :D

Ja bih voleo da mi neko objasni logiku iza tih programa.. Mislim, ja kad vežbam, ja ne očekujem da odmah nakon treninga osetim da sam 2% jači, ali gledano na nekom dužem planu to se jasno vidi, mogu da podignem nešto što nisam mogao pre da podignem, mogu da preskočim nešto što pre nisam mogao da preskočim i slično.. Kojim to tačno zakonima podleže Air Alert i slični pomenuti programi, ako ti radiš radiš radiš, i nema napretka.. I onda se najednom te i te nedelje naglo poveća.. Mislim, od početka teme svi koji su radili bili su "aa meni se nije povećao skok, ali ja sam pogrešio tu i tu i radio sam tako i tako", "nisam se zagrevao" i tako redom.. Kako to da se nikom odraz nije povećao umesto obećanih (recimo) 50 centimetara za "jadnih" 30? :lol:

Tu se javlja neki efekat praćke očigledno, ništa ništa, i odjednom zjuu, injekcija snage :lol:

@Zvercina
Znam to za Kubance,ali ja planiram da igram samo za Srbiju tako da moze i 340 ali daj boze da bude vise(barem kao Lionel Marshall):D
Nego sam hteo da pitam dal da sad krene da radim vezbe za skok ili ce kad budem stariji tokom godina i on se povecavati...?
Sad sam dosta dobro gradjen jace ruke(malo nabildovane,samo od sklekova i zgibova),siroka ramena(msm oko 210-215cm obima kad sam merio) i takodje dosta jace noge(butine 70 listovi oko 50)--mere su otprilike tolike mozda sam promasio za 3-4 cm...

Ja bih voleo da mi neko objasni logiku iza tih programa.. Mislim, ja kad vežbam, ja ne očekujem da odmah nakon treninga osetim da sam 2% jači, ali gledano na nekom dužem planu to se jasno vidi, mogu da podignem nešto što nisam mogao pre da podignem, mogu da preskočim nešto što pre nisam mogao da preskočim i slično.. Kojim to tačno zakonima podleže Air Alert i slični pomenuti programi, ako ti radiš radiš radiš, i nema napretka.. I onda se najednom te i te nedelje naglo poveća.. Mislim, od početka teme svi koji su radili bili su "aa meni se nije povećao skok, ali ja sam pogrešio tu i tu i radio sam tako i tako", "nisam se zagrevao" i tako redom.. Kako to da se nikom odraz nije povećao umesto obećanih (recimo) 50 centimetara za "jadnih" 30? :lol:

Tu se javlja neki efekat praćke očigledno, ništa ništa, i odjednom zjuu, injekcija snage :lol:

Obecano je ako se nevaram nekih 15-20cm,nakon 15 nedelja,sto retko ko odradi.a,povrede dolaze i zbog toga sto se ne radi HAMSTRING(misic ispod kvadriceps),koji je jako bitan da ne bi dolazilo do povreda kolena.Naravno zagrevanje od nekih 5-10 minuta i istezanje od 15ak je obavezno.

/www.sport-fitness-advisor.com/plyometricexercises.html (pogledati poslednju vezbu)

1 depth jump - poslije 6 sekundi se brza mishicjna vlakna koja se koriste za skok ne mogu vishe aktivirati (ne bukvalno, i ne u potpunosti tachno) , tako da se za 6 sekundi treba raditi samo jedan depth jump
*3 minuta odmora, tek poslije toliko vremena, CNS je spreman za ponovno aktiviranje brzih vlakana
Da li je ovo dobra vezba za explozivnost i da li je tacno ovo sto pise ispod linka?

Zvercina,moze jedno pitanje meni cela saka ide preko obruca ali nmg da zakucam jer nmg da obuhvatim loptu,pa sam mislio da li mzd imas neki koristan savet vezan za to...pooozzz

Radiš vežbe da ti poraste šaka :lol:
Ne, ozbiljno, to je već smešno pitanje :D
To popravljaš tako što vežbaš.. Gledaj kako je Drexler na primer pri dvokoraku bukvalno nosio loptu na šaci i na kraju poklopi samo..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back