angus young
Zainteresovan član
- Poruka
- 229
treniraju pa zato i lete
platim ti koliko trazis ako za 2 godine skacem kao neki nigga,ti mi sastavi kad,kako i koliko da treninram...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
treniraju pa zato i lete
platim ti koliko trazis ako za 2 godine skacem kao neki nigga,ti mi sastavi kad,kako i koliko da treninram...
moze mi neko poslati JUMP MANUAL program dacu mu adresu samo nek se javi neko ko moze poslati
brate i ja to trazim,ali izgleda da nema niko jer se placa po 30,40$ .. :S
ni ja nemam preveliko iskustvo u teretani, idem manje od godinu dana, s tim da sam samo lagano trenirao dok mi je trajala sezona, ali sam za to malo vremena povecao odraz na 95cm.. pitam se sta bi tek bilo da ne igram i da mogu samo da radim program, za godinu dana bi ga mogao uraditi 4 puta i sigurno bi vec davno skakao preko metar
ma nije to meni imam ja vec stoju sto mi je liik dao da mu uzmerm preko neta al nema drzave da stavim a rekao sam da cu pitati na forumu al neda niko a bgm bi i meni valjalo kad se oporavim.
AKO NEKO IMA NEMOJ DA NAS IGNORIRA MOLIM VAS NEK POSALJE A AKO VEC HOCETE PARE NACE SE RIJESENJE
ni ja nemam preveliko iskustvo u teretani, idem manje od godinu dana, s tim da sam samo lagano trenirao dok mi je trajala sezona, ali sam za to malo vremena povecao odraz na 95cm.. pitam se sta bi tek bilo da ne igram i da mogu samo da radim program, za godinu dana bi ga mogao uraditi 4 puta i sigurno bi vec davno skakao preko metar
brate,oladi malo...
brate,oladi malo...
Ala ovde ljudi lazu...![]()
jel to ti govoris ili ljubomora sto covjek skace skoro metar
Ne skace nego laze. Vec smo objasnjavali kako se meri vertikalni odraz, samo se neki prave ludi, a metar nije mogao da skoci ni Dragutin Topic u najboljim danima. Ni blizu.
Ne skace nego laze. Vec smo objasnjavali kako se meri vertikalni odraz, samo se neki prave ludi, a metar nije mogao da skoci ni Dragutin Topic u najboljim danima. Ni blizu.
na ovo necu dogovarati nek on odgovri al mislim da kaze 95 iz zaleta predpostavljam i ja sto sam pisao pisao sam sve maksimalni odraz tj iz zaleta a ne iz mjesta
i ja sam pisao iz zaleta sa jedne noge... xD
Ja nisam nikad isao u teretanu, imam 19 godina, visok sam 183cm, imam odraz blizu 80cm.... I NE MOGU DALJE OD TOGA, sta sad... moram pod tegove, ili sta?
To se ne racuna. To nije pouzdan pokazatelj vertikalnog odraza i eksplozivnosti nogu. Kada se tako gadjate ciframa samo unosite konfuziju. Odraz se meri iskljucivo iz mesta bez ikakvog pomeranja stopala, samo vertikalni skok, a pre toga mora da ti se izmeri STVARNI stojeci dohvat ruke u patikama.
Ti sada u drzavi mozda imas nekolicinu troskokasa i skakaca u vis koji mogu da skoce 90cm iz mesta. Jedan ozbiljan atleticar trenira mozda osam, devet godina da bi dobio tri, cetiri santimetra i onda ovde neko dodje i lupi svoj maksimalni odraz a ne stvarni odraz i slaze za jedno 25cm. A maksimalni odraz ume da bude veci od ovog stvarnog za najmanje 20 a kod uvezbanih skakaca 30 i vise cm jer samo vezbaju tehniku.
Cim neko govori o programima za povecanje odraza odmah vidis da je u pitanju naivcina. Svi ti programi su glupost i obecavaju nemoguce stvari. Ljudi koji su ih pravili nisu vrhunski strucnjaci i puno seru.
Ako zelite pouzdane informacije, drzite se atletskih foruma. Medjutim tamo cim odete shvaticete kakvo je ogranicenje genetika i moracete da znatno smanjite svoje nerealna ocekivanja. Dobar skakac se postaje, ali izuzetan skakac se radja. Ko vam govori suprotno, laze.
ovo mi se svidja...konacno da neko nesto kaze kako valja a ne da filozofira..."A maksimalni odraz ume da bude veci od ovog stvarnog za najmanje 20 a kod uvezbanih skakaca 30 i vise cm jer samo vezbaju tehniku."-ako mozes da mi pojasnis malo ovu recenicu i ako mozes da ostavis par tih atletskih foruma...
Pa radi se o tome da je maksimalni skok dosta veci od klasicnog odraza iz mesta sto je i logicno. U zavisnosti od sposobnosti skakaca a jos vise od tehnike, ta razlika moze da varira. Kod prosecnih ljudi je obicno oko 20-25cm. Za toliko je veci skok iz zaleta sa jedne noge od vertikalnog skoka bez pomeranja nogu. Kod skakaca u vis ta razlika ume biti znatno veca jer oni stalno vezbaju takav skok pa im je jedna noga znatno jaca a uz to i jos efikasnije konvertuju brzinu (prilaza) u visinu. Kad kazem da tu utice tehnika, pod tehnikom ne podrazumevam neki specijalni, tajni nacin skakanja vec jednostavno uskladjenost i koordinisanost tela u naporu da skoci sto vise koja dodje sama po sebi zbog redovnog skakanja.
Forumi koje ja posecujem su naravno strani, a vise su vezani za trcanje i sprint mada se dosta moze naci i o skoku ako trazis.
http://www.elitetrack.com/forums/
http://bearpowered.prophpbb.com/forum4.html?sid=744f5a99f0e971af9ad21bc68add9a8e
http://powerrunning.proboards.com/index.cgi?board=general&field=ordertime&order=desc&page=3
Ovo su neki od tih.
Da vam kazem jos jednu sokantnu istinu o povecanju odraza. Najbolja, apsolutno najbolja vezba za povecanje odraza je:
izvodjenje maksimalnih skokova, drugim recima jednostavno skacete na obruc. Treba ih izvoditi odmoran i cim se umoris to je kraj treninga - desetak iz naskoka, po pet sa svake noge i jos par iz mesta i to ti je dosta. Sutradan preskocis. To je najbolji nacin da napredujete. 90% svakog napretka koji ostvarite ostvaricete radeci ovo, a ne radeci vezbe snage i pliometriju. Povecanje nivoa snage ce pomoci u odredjenoj meri, nekima malo vise nekima manje, a nekima skoro nikako. Sto se tice pliometrijskih vezbi njihov efekat je jos slabiji, pogotovo ako se rade bez vezbi snage. Sve te vezbe sa skakutanjem koje se nalaze u Air Alertu i slicnim programima su jako precenjene i od njih obicno imaju neke koristi samo totalni pocetnici koji krecu maltene od nule.
za ove forume mi treba ceo dan,nisam neki poznavalac engleskog ali mozda se i snadjem.. xD i jos jedno pitanje da li skok moze da se poveca za 20 pa cak i 30 cm u dobre vezbe i duzi vremenski period ili je stvar u genetici ako si rodjen da maksimalno mozes 50 cm da je tu granica(mislim na skok iz naskoka ili nadskoka kako se vec pise) ... ?