Odraz se meri iz mesta bez pomeranja stopala. Prosecan odraz u NBA kod profesionalaca je oko 70cm. Ja sam u zivotu sreo mozda par ljudi koji su mogli da skoce oko 80cm tako da ne verujem da je to tacno. Da jeste on bi sigurno bio profesonalni sportista. Verovatno mu je odraz iz mesta bio najvise 65cm, sto je vrlo dobro.
Kada je rec o treningu, samo trenirajuci kosarku, znaci bez nekog specijalizovanog programa za odraz, vremenom ces dostici najmanje 90% svog teoretskog skakackog maksimuma. Da sad uzmes nekog momka od recimo 20 god koji trenira jedno 10 godina i on recimo ima odlican odraz iako nije radio nesto posebno, oko 70cm iz mesta, ja ti tvrdim da nema tog programa ni vezbi koje ce uciniti da on skoci vise od 80cm. Jedino ako bi se bas specijalizovao za to, ostavio kosarku, batalio skolu, i smrsao 10kg onda bi mogao da navuce jos koji santimetar.
iz zaleta je imao 80 a ja sam prije svojih povreda ako si prati cjelo vrijemena forumu imao i preko 80 iz zaleta mogao sam nogometaskom zakucati(dohvat ruke mi je oko 230 visok sam bez patik 178) i kad su mi povrede zgloba pocela nemam vise s jedne noge odraz kao prije nemogu sad s jedne ni obruc al mogu sa dvije da se uhvatim sto nije bio slucaj prije. ja vjerujem da cu kucati kad tad sigurno jer ja jos nisam ni izu puberteta izasao jos misici nisu kako treba imam 14 godina i imam odraz veci nego kadeti u mom klubu tako da sve te price o genetici nije to za baciti istina je to al ja vjerujem u ovo sto radim i da cu moci da kucam. a odrazom se ozbiljno bavim veoma kratko jer ovo odkad sam na forumu to su sve bili neki air alert i slicno tek u zadnji par mjeseci se bavim ozbiljno