Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto trositi pare na skupe programe kad mozete bez skupih programa raditi mnogo vjezbi koje pomazu.Ja imam nekoliko takvih skupih programa i mogu reci da nista od onoga sta obecavaju nije istina.Athletic Advantage,Air Alert 3. Get max vertical.Jedini koji nesto valjaju su Vertical Jump bible , Jump Manual i Double your vertical .

Zasto trositi pare na skupe programe kad mozete bez skupih programa raditi mnogo vjezbi koje pomazu.Ja imam nekoliko takvih skupih programa i mogu reci da nista od onoga sta obecavaju nije istina.Athletic Advantage,Air Alert 3. Get max vertical.Jedini koji nesto valjaju su Vertical Jump bible , Jump Manual i Double your vertical .

U vertical jump bible ima 689 različitih programa kako sam skapirao

Sto, mislis da skokovi nemaju posledica? Ne zaboravite da se zagrejete i istegnete!!
Moja profesorica geografije se bavila kosarkom profesionalno i sad u 30-nekoj je bole kolena. :neutral:

Zagrevanje da, istezanje ne. Nikad se ne treba istezati pre bilo koje aktivnosti pogotovo ne pre aktivnosti koje ukljucuju eksplozivne pokrete. To je zastarela skola, ali istezanjem pre aktivnosti se povecava rizik od povreda. Posle treninga moze, mada u principu ne postoje nikakvi konkretni dokazi da istezanje doprinosi bilo cemu.

Zagrevanje da, istezanje ne. Nikad se ne treba istezati pre bilo koje aktivnosti pogotovo ne pre aktivnosti koje ukljucuju eksplozivne pokrete. To je zastarela skola, ali istezanjem pre aktivnosti se povecava rizik od povreda. Posle treninga moze, mada u principu ne postoje nikakvi konkretni dokazi da istezanje doprinosi bilo cemu.

ti pojma nemas..treba se istezati prije svakog treninga/utakmice ali dinamicki, znaci dinamicko istezanje..staticko ne, jer je dokazano da smanjuje reaktivnost sto utice na trcanje, odraz itd... ali poslije treninga se treba staticki istegnuti jer doprinosi brzem otklanjanju mlijecne kiseline iz misica sto skracuje vrijeme oporavka, i naravno povecava flexibilnost..

ti pojma nemas..treba se istezati prije svakog treninga/utakmice ali dinamicki, znaci dinamicko istezanje..staticko ne, jer je dokazano da smanjuje reaktivnost sto utice na trcanje, odraz itd... ali poslije treninga se treba staticki istegnuti jer doprinosi brzem otklanjanju mlijecne kiseline iz misica sto skracuje vrijeme oporavka, i naravno povecava flexibilnost..

Imam pojma itekako. Naravno da sam mislio na staticko istezanje jer njega vecina ljudi i upraznjava nazalost. Sto se tice takozvanog dinamickog istezanja, ukoliko se pravilno izvodi, to prakticno i nije istezanje jer nam nije cilj da misic radi van normalnog opsega, zar ne? Zato ja to ni ne nazivam istezanjem jer istezanja ne treba da bude. Kad god se misic isteze on se opusta, a to je upravo suprotno od onog sto je potrebno pre aktivnosti. Svaka priprema mora dakle biti dinamicka i progresivna.
Sto se tice koristi statickog istezanja, ona postoji samo u domenu teorije. Nema apsolutno nikakvih medicinskih dokaza da ono skracuje vreme oporavka niti ima bilo kakvih dokaza da se istezanjem povecava fleksibilnost. To je mit. Za to ne postoje naucni dokazi. Ne postoji takvo ispitivanje i ne postoji takva studija. Ako je neko jednog dana napravi, ja bih voleo da je vidim.
Ja znam sprintere i njihove trenere koji se vise od dvadeset godina nisu uopste staticki istezali i nisu imali problema sa povredama.

Poslednja izmena:
ti cvjece stvarno nemas pojma od teretane tebi je sve air alert jebeni nema skoka od air alerta covjece i malo procitaj o teretani i kakvo smrskanje nabijanje to samo neki mlitavac grbavi moze a ljudi koji rade pravilno ce samo napredovati

nije meni sve air alert i ne kazem da skok moze samo da se dobije air alert-om,idem i ja u teretanu ali moras da shvatis da neke vezbe ne bi trebalo da radis pre 18 ili 21 nzm tacno...

nije meni sve air alert i ne kazem da skok moze samo da se dobije air alert-om,idem i ja u teretanu ali moras da shvatis da neke vezbe ne bi trebalo da radis pre 18 ili 21 nzm tacno...

Ne vredi to govoriti klincima. Neki ne shvataju da treba ziveti i posle tridesete i posle cetrdesete, mozda i posle devedesete, ko zna... a ne satrti se u mladosti i zaraditi hronicne probleme. Nema razloga za zurbu. Sva sportska ostvarenja su ionako beskorisna i precenjena.

ja sam trazio misljenje i odgovor a ne neke vidovite ljude da mi govore sta ce se desiti za 40 godina ili kako rece mozda i za 80

Sazdan si od krhkog, potrosnog materijala. To je cinjenica koja se moze konstatovati i bez vidovitosti. Sve sposobnosti koje ukljucuju eksplozivne pokrete (poput bacanja, skoka sprinta) su 90% genetski predodredjene strukturom misica, tetiva i jos ponekim biometrijskim parametrima koje ne mozes menjati ili ih ne mozes znacajno menjati. Ako zelis da izvodis treninge koji su neprimereni tvojim potrebama, godinama i iskustvu samo da bi dobio 10cm vise (a vise neces dobiti) i ostaris svoje telo pre vremena, niko te ne moze spreciti. Ovu temu bi mozda tebalo zakjlucati jednom za svagda.

kako mozes reci d ne mogu promijeniti genetiku il sta vec jer moj otac je u najboljim danima tako kaze mogao nekako obruc a ja sad sa svojim godinama vec hvatam obruc i to manji sam od njega 8 cm a imam jos 6-7 godina do svojih najboljih dana

Genetiku ne mozes promeniti. Genetika ti je sudbina. Naravno, ima prostora za napredak, ali kod tebe verovatno vrlo malo jer se skakanjem bavis verovatno vec dugo. Sada vec mozes da naslutis svoje krajnje potencijale. Kada ce ti biti najbolje godine ne mozes znati. Neki dozive vrhunac atletskih sposobnosti jos u osnovnoj skoli, a neki tek posle srednje. Ti ces se kao sto rekoh sa svojim krajnjim granicama upoznati vrlo brzo ako vec nisi.

a moj stric koji je 170 imao je 80 cm odraz a ima sad preko 45 godina tako da sta mislis kakvi su njegovi geni bili tj. od mog djeda nikakvi tako da ja ne vjerujem da covjek treningom i trudom ne moze napredovati bez obzira na genetiku

Odraz se meri iz mesta bez pomeranja stopala. Prosecan odraz u NBA kod profesionalaca je oko 70cm. Ja sam u zivotu sreo mozda par ljudi koji su mogli da skoce oko 80cm tako da ne verujem da je to tacno. Da jeste on bi sigurno bio profesonalni sportista. Verovatno mu je odraz iz mesta bio najvise 65cm, sto je vrlo dobro.
Kada je rec o treningu, samo trenirajuci kosarku, znaci bez nekog specijalizovanog programa za odraz, vremenom ces dostici najmanje 90% svog teoretskog skakackog maksimuma. Da sad uzmes nekog momka od recimo 20 god koji trenira jedno 10 godina i on recimo ima odlican odraz iako nije radio nesto posebno, oko 70cm iz mesta, ja ti tvrdim da nema tog programa ni vezbi koje ce uciniti da on skoci vise od 80cm. Jedino ako bi se bas specijalizovao za to, ostavio kosarku, batalio skolu, i smrsao 10kg onda bi mogao da navuce jos koji santimetar.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back