Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ljudi, pratim ovu diskusiju o povecanju odraza vec neko vreme i pravo da vam kazem
smejem se, ali stvarno, evo to me je nateralo da se registrujem i napisem prvi svoj odgovor bas na ovu temu.
Toliko strana ste napisali a nista niste rekli. Ovi Aer alertovi su smesni, toliki komentari i od onog zverke,
kako se vec pise i onog maksija ili tako nesto sve je to smesno.
Ako stvarno hocete vezbati odraz, ali stvarno, slusajte prave programe za odraz a ne ove komercijalne,
ove pliometrije (oni zloupotrebljavaju pravu pliometriju), koji samo hoce da uzmu pare
a za odraz ko pita.
Neke nba-zvezde rade skoro po identicnim programima, to je u sustini samo malo promenjeno nego ovi
sto cu vam dati., i to iz jednog prostog razloga jer su nba igraci napredniji od vas. A i oni su u pocetku radili
ovakve programe, da ne kazem identicne.
Naime negde od 1999 godine svet je bio zapanjen odrazom Vinsa Kartera,(sigurno ste svi culi za njega),
i on je tako da kazem tvorac ovog programa. Kasnije je on malo modifikovan, da bi bio pristupacan svim
kategorijama.Ovaj program nikada nije bio u slobodne svrhE vec su ga uglavnom koristili nba klubovi kao
i igraci koledz kosarke NCAA i drugih USA liga.Taj program se nigde u svetu ne koristi sem u americi i to
u NBA-u i u koledz kosarci.
Igrom slucaja ziveo sam u Americi nekoliko godina i preko strica sam dosao u posed ovaj program.
Program se u kosarkaskim krugovima zove "AIR CANADA 2006-workout for beginers" (to je poslednja verzija).
I evo podelicu vam ako hocete.

Ceo sistem treninga je sledeci:

1) misic mora da bi dobio snagu da se dobro pogodi,izlozi naporu(adekvatnim treningom)

2)pauze u danima su sledece: radi se 3 nedelje , svaki dan, pa pauza 4 dana pa tri dana istezanje.

3)ovaj program nije samo za noge jer ako znate, noge su samo jedan mali deo kod skoka
ovim programom ce te dobiti i snagu u gornjem delu tela koji je i tekako bitan kod skoka

4)uz pravilno koriscenje ovog programa odraz se moze u nekim slucajevima i udvostruciti
evo na primeru kod mene- ja radim ovaj progam oko 4 nedelje i povecao mi se odraz sa
43-44cm na skoro 85cm i jos napredujem, ali ne radim ovaj program samo zbog skoka vec
zbog ukupne motoricke sposobnosti.

5)program se radi ukupno 8 nedelja a ako se zavrsi uspesno onda se prelazi na ovaj napredniji
porgram "AIR CANADA +100cm"(tu se vec ukljucuju tegovi) ali otom potom

6)ovim programom podjednako se napreduje i u odrazu iz korak i u odrazu iz "naskoka"

7)uspeh je zagarantovan, a sad da li ce nekom povecati odraz 30 ili 50 cm to zavisi i od toga
da li pravilno radi trening a i genetika tu ima jednu znacajniju ulogu, ali napredak je vidljiv u svakom
slucaju

AIR CANADA 2006 - workout for beginers(preveden)
.....................................................................................................................................................................................

Napomena:
Pre svakog dana, pre prve vezbe obavezno istrcati oko 4km ali za vreme od maximum 22-23minuta. Ovo trcanje je veoma bitno jer se na pravi nacin misici dobiju "radnu temperaturu" za ostale vezbe.
Posle ovog trcanja pauza od oko 4-5 min pa se onda pristupa vezbama za taj dan!!

dan 1.

1. prvo duboki cucnjevi polako dole, polako gore(za prvi dan 20 u seriji), odmah kad se zavrsi vezba bez pauze se
pristupa sledecoj
2. uraditi 20 sirokih sklekova(za jacanje gornjeg dela tela) i to srednjim tempom
3. zatim preskakanje konopca(uzeta) i to oko 2 min-a
4. 20 sklekova brzih, uskih
5. polucucanj skok bez cimanja rukama i to 30 puta srednjim tempom(skok mora da bude maksimalan)

Kada se zavrsi ovih pet vezbi()bez pauza izmedju njih) onda se vrsi pauza od oko 3.5-4minuta pa onda sve ponovo sve ovo
i to za prvi dan 5 puta

Napomena..
Veoma je vazno da kad osetite zar i toplotu, kao da vam misic gori i kao da ne mozete vise, vi i dalje gurate , sve dok
ne zavrsite seriju odnosno ponavljanje. Kao i obavezno, lagano, ali lagano istezanje po zavrsetku

dan 2.

1. Hodanje u cucnju 2x30m=60m bez pauze
2. maksimalno siroki sklekovi i to 20 ponavljanja
3. vijaca 2 min-a
4. trcanje(veoma bitno) oko 300-400m sa promenama u ritmu, znaci, sprint pa lagano, pa opet sprint pa lagano
5. podizanje na prste(na stepenicama) 50 za prvi put

Kada se zavrsi ovih pet vezbi()bez pauza izmedju njih) onda se vrsi pauza od oko 3.5-4minuta pa onda sve ponovo sve ovo
i to za drugi dan 5 puta

Napomena..
Veoma je vazno da kad osetite zar i toplotu, kao da vam misic gori i kao da ne mozete vise, vi i dalje gurate , sve dok
ne zavrsite seriju odnosno ponavljanje. Kao i obavezno, lagano, ali lagano istezanje

dan 3.

1. prvo duboki cucnjevi polako dole, polako gore(za prvi dan 20 u seriji), odmah kad se zavrsi vezba bez pauze se
pristupa sledecoj
2. uraditi 20 sirokih sklekova(za jacanje gornjeg dela tela) i to srednjim tempom
3. zatim preskakanje konopca(uzeta) i to oko 2 min-a
4. 20 sklekova sporih, uskih
5. polucucanj skok bez cimanja rukama i to 30 puta srednjim tempom(skok mora da bude maksimalan)

i to za treci dan 5 puta

Napomena..
ne zavrsite seriju odnosno ponavljanje. Kao i obavezno, lagano, ali lagano istezanje

dan 4

1. Hodanje u cucnju 2x30m=60m bez pauze
2. maksimalno siroki sklekovi i to 22 ponavljanja
3. vijaca 2.5 min-a
4. trcanje(veoma bitno) oko 300-400m sa promenama u ritmu, znaci, sprint pa lagano, pa opet sprint pa lagano
5. podizanje na prste(na stepenicama) 50 puta

i to za cetvrti dan 5 puta

Napomena..

dan 5.

pristupa sledecoj
3. zatim preskakanje konopca(uzeta) i to oko 3 min-a
4. 20 sklekova sporih, uskih

i to za petii dan 5 puta

Napomena..

dan 6.

1. duboki cucanj skok 10 puta
2. sklekovi, 10 siroki pa 10 uski
3. trcanje(veoma bitno) oko 300-400m sa promenama u ritmu, znaci, sprint pa lagano, pa opet sprint pa lagano
4. podizanje na prste(na stepenicama) 50 puta

Kada se zavrsi ovih cetiri vezbe(bez pauza izmedju njih) onda se vrsi pauza od oko 3.5-4minuta pa onda sve ponovo sve ovo
i to za sesti dan 4 puta

Napomena..

dan 7.

dan sedmi ili dan 7. je u stvari dan za predah, ali mali predah

trcanje lagano, opustajuce, tj . priprema za sledecu nedelju.

................................................................................................................................................................................................................

Ovim je obuhvacena prva nedelja ovog programa, nadam se da nisam dzaba kucao i da ce te mi se uskoro pohvaliti sa zavrsenom prvom nedeljom
ili danom i sa mozda nekim pitanjem oko nejasnoca vezbi ili celog programa.
Prva nedelja ovog programa je upoznavanje sa vezbama(ovim osnovnim, u sledecim nedeljama se ubacuju nove vezbe) kao i priprema za sledece
nedelje.
Po zavrsetku ove nedelje ako pokazete interesovanje postavicu i ostalih 7 nedelja ovog programa, treninga za odraz

Polako bre ljudi, ni prvu nedelju niste odradili a vec se hvatate za ostale nedelje
.
Grunt : program ima 8 nedelja tako da bi ti ostalo jos 7 nedelja do kraja.

NS.12: Ti pocni od ponedeljka ako ti ovaj AA3 nije upropastio odraz do sad.

I bre ljudi , dovedite sto vise ljudi, i na forum i da vezbaju ovo, nema smisla kucati jednom,
dvojici, hocu da pomognem svim zainteresovanim, tako da sto vise ljudi
alarmirajte i obavestite da postoji ovaj odraz..

I jos jedno ako mogu da nazovem pravilo:
Svako ko zavrsi jednu nedelju(tj posle svake) da napise kako mu je napredovao odraz i koliko.
Prvi rezultati ce se vec vrlo brzo videti!!!!

prvog dana imas koliko ja racunam ukupno 200 sklekova a ne 100. To jeste dosta ali ovaj program smatra da se bavite sportom aktivno i da niste babe koje nemogu da urade 15-20 sklekova.
Ako ipak ne mozete da uradite toliko sklekova(ima nas raznih), uradite koliko mozete, ali da bude priblizno koliko pise u programu.

svidja mi se ovaj program i to jako... Jedva cekam da pocnem da ga radim,ali sada me skola i uchenje sprechava u tome tako da cu poceti za manje od 3 nedelje,odnosno za 17 dana...Taman za to vreme da "wax man" napise i jos koju nedelju i da saznam rezultate od nekih koji su vec pocheli da rade.

cool_daddy:
Aj da vdimo ovo,mada mislim da je to bas veliki napor!

Sta bi ti , da bez napora uspes??
Slazem se, jeste ovaj program naporan ali kako mislis da ti ojacaju noge da bi mogao da skaces ko Jordan, ako se ne izlazes naporu???!!!!!!!
Jordan je cini mi se dizao iz cucnja oko 240kg , i to vise ponavljanja.

A za ovaj program se podrazumeva da pre nego pocnete da radite imate u nekoj meri dosta jake misice, pa nije pisan za amatere koji ne mogu da urade 10 cucnjeva a hteli bi da zakucavaju vetrenjace, sa linje slobodnih bacanja i td...

=WaxMan=:
Sta bi ti , da bez napora uspes??
Slazem se, jeste ovaj program naporan ali kako mislis da ti ojacaju noge da bi mogao da skaces ko Jordan, ako se ne izlazes naporu???!!!!!!!
Jordan je cini mi se dizao iz cucnja oko 240kg , i to vise ponavljanja.

A za ovaj program se podrazumeva da pre nego pocnete da radite imate u nekoj meri dosta jake misice, pa nije pisan za amatere koji ne mogu da urade 10 cucnjeva a hteli bi da zakucavaju vetrenjace, sa linje slobodnih bacanja i td...

Prijatelju,ja nisam ni baba ni amater,mogu da povezem 50 cucnjeva sa rukama ispred sebe!!Treba se izlagati naporu ali mislim da je ipak mnogo za 1. nedelju.Inace skok iz zaleta(ovo ponavljam po 100ti put,ali mislim da nisi procitao:D)mi je 70cm i sa svojih 2 metra(u patikama203)kucam extra.Skok iz naskoka mi je slab u p.m a to me nervira jer igram centra,a pre cu zakucati na tekmi iz naskoka nego iz zaleta! I jos jedno pitanje za dunkere:) kakav je to ,,tomahavk'' skok.

ja se vatam za obruc sa 2 ruke 1992 godiste 90kg 192cm igram nekog laznog centra(realno trebalo bi da igram na poziciji 3 ), medjutim kazu mi da imam slabe noge, odnosno meni se misici na nogama slabo vide, od sala sto imam 75% mi je dupe.

tomahawk je valjda ono sto radi josh smith i lebron kad skoci i povuce ruku dole do nogu i zakuca.mislim da je to, nisam siguran

cool_daddy:
Prijatelju,ja nisam ni baba ni amater,mogu da povezem 50 cucnjeva sa rukama ispred sebe!!Treba se izlagati naporu ali mislim da je ipak mnogo za 1. nedelju.Inace skok iz zaleta(ovo ponavljam po 100ti put,ali mislim da nisi procitao:D)mi je 70cm i sa svojih 2 metra(u patikama203)kucam extra.Skok iz naskoka mi je slab u p.m a to me nervira jer igram centra,a pre cu zakucati na tekmi iz naskoka nego iz zaleta! I jos jedno pitanje za dunkere:) kakav je to ,,tomahavk'' skok.

Sto se tice napora, videces ostale nedelje, sistem programa je u razlicitim naporima iz nedelje u nedelju.
Odraz od 70cm i nije neki(koja to zakucavanja mozez da kucas tako extra sa ovakvim skokom???) a sto se tice odnosa odraza iz zaleta i iz naskoka tu ti onda nevalja sklop motorickih pokreta.(iz naskoka nemas dobru tehniku!!)!!!
Preko 90% ljudi na ovom forumu hoce da nabija odraz samo zbog zakucavanja, a ne zbog poboljsanja ukupne igre.
A sto se tice zakucavanja, izraz tomahawk-skok ja mislim da i ne postoji , postoji tomahawk zakucavanje i to je ovo....
(pogledaj drugo zakucavanje)

Jeste da bi voleo da mogu da kucam,ali mi je vaznije da mogu vise da skochim da bi mogao lakshe da lupam rampe i verovatno ako zavrshim taj program imacu jache noge tako da cu moci bolje da se krecem u odbrani.. P.S. Meni je skok iz zaleta veci za svega 5-8 cm od skoka iz naskoka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back