aaallleeennn
Obećava
- Poruka
- 88
Tako sam i pretpostavljao. Da imas odraz 86cm iz mesta verovatno bi bio perspektivan atleticar, troskokas ili sprinter. Nemoj da me pogresno razumes, nije mi namera da te 'spustim' jer imas prilicno dobar odraz, ali dobro je da znas gde si da ne bi imao nerealna ocekivanja i da bi izbegao frustracije.
Mogu odmah da ti kazem da je tvrdnja da Lebron ima odraz 110 iz mesta potpuno netacna i da je to samo jedan od mnogih preuvelicanih podataka. Takodje veoma sumnjam u podatke o vertikalnom odrazu cak i Majkla Dzordana jer sam naisao na oprecne podatke. Ono sto ti mogu gotovo sigurno reci je da NIJEDAN NBA kosarkas u poslednje tri sezone nema odraz od 40 inca, sto je oko jednog metra. NIJEDAN mladi kosarkas draftovan u poslednje tri sezone nema takav odraz. Inace igraci koji dolaze sa koledza najcesce imaju bolje ulazne parametre jer kada pocnu profesionalnu karijeru moraju znatno da povecaju masu. Pogledao sam jednom prilikom statistiku igraca sa drafta i samo je jedan imao odraz od neverovatnih 95cm. Ostali nisu ni blizu. Takodje po drugom testu gde se meri maksimalni odraz (igrac ima pravo da se zaleti koliko god zeli) tek nekolicina od par stotina ispitanika je skocila preko 1m, a najveci odraz iz zaleta je bio 106cm, ako me secanje ne vara.
Evo ti jedan link za draftovane 2006. To sam nasao sad ovako na brzinu:
http://www.topendsports.com/sport/basketball/testing-draft-results.htm
Tu vidis da je jedan igrac imao 93cm iz mesta.
Dakle ne veruj svemu sto procitas i smanji ocekivanja. Nisu svi rodjeni da skoce 70cm iz mesta, a oni koji mogu 1m iz mesta, ti su jedan u milion.
streetballer-i imaju veci odraz od profesionalaca..profesionalci nemaju toliko vremena da rade programe za odraz i to.. prosjek u NBA je oko 65 cm, a i njima ne treba vise kad su svi po 195-205 visoki