Ko ce uopste biti spasen?

A ko te opet slagao ?
Tako ti je kad ne zelis sam citati Bibliju nego se oslanjas na neke pljuvace koje ne poznaju cak ni veroispovest zajednice kojoj pripadaju...
Reci mi,ove poruke koje slede u produzetku,napisane su pre Jovana ili nakon toga ?

1 Kor.14,28-30.37.39:

"...Ako li ne bude nikoga da kazuje, neka ćuti u crkvi, a sebi neka govori i Bogu.
A proroci dva ili tri neka govore, i drugi neka rasuđuju.
Ako li se otkrije što drugome koji sjedi, neka čeka dok prvi ućuti...
... Ako ko misli da je prorok ili duhovan, neka razumije što vam pišem, jer su Gospodnje zapovijesti...
... Zato, braćo moja, starajte se da prorokujete, i ne zabranjujte govoriti jezicima..."

Dakle,sta ce biti,optuzuces apostola da je lagao,da je mozda pozivao bracu na otpad s tim sto ih je pozivao da postanu "lazni proroci"kao sto tvrdis ili ces priznati da si pogresio ??? :kafa:
nešto vam se ne slaže onda u bibliji :think: ili te neko slagao

13. Јер су сви пророци и закон прорицали до Јована.
14. И ако хоћете веровати, он је Илија што ће доћи.

ili pravdaš vajtovku onim stihovima

31. Јер можете пророковати сви, један по један, да се сви уче и сви да се теше.

i šta ćemo sad?
jesi li siguran da si dobro razumeo?

tačno pomešaju
ali gatare, vračare astrolozi... varaju "nepismene vernike" jer imaju pravoslavne ikone u svojim ordinirajućim prostorijama i ova/j verovatno pomisli da se ne krši pravoslavlje.
onaj ko razume pravoslavlje nikad neće otići kod takvih.
Ne obracam se nezgidnom vec tebi njegovim recima koje je javno postavio i dao da su svima dostupne:

Poslednja izmena od moderatora:
da li je Isus na zemlji imao božansku prirodu?
da li je Isus bogočovek?
A šta je čovek ako znamo da se može biti i nečovek? Čovek je kada je dobar, milostiv, zahvalan, krotak,dostojanstven, da ljubi i neprijatelje svoje.
A ljudi kada razmišljaju o Hristu oni gledaju na telo u kojem je bio, pa misle da je zbog tela bogočovek, Ali ne Hristos je um koji je došao u tom telu, Božiji Um koji je takav da je čovek po karakteru. Kada bi došao vanzemaljac koji bi imao takav karakter i on bi bio čovek jer čovek je duhovna kategorija a ne telesna, I žensko može da bude veliki čovek, kao i muško veliki nečovek. Svi smo mi ljudi a čoveka je teško naći.
I ako pitamo kakva je božanska priroda? Odgovor bi bio da je biti čovek božanska priroda. Nevažno da li neko ima Muško, žensko telo ili telo nekog zelenog vanzemaljca, Tu kovanicu da je Hristos Bogočovek su izmislili ljudi koji gledaju na telo pa misle da je telesno gledano Hristos bogočovek, imao je čovečije telo a bio je bog, a to je malo odraz nepoznavanja boga i malo filozofiranja

Poslednja izmena:
A šta je čovek ako znamo da se može biti i nečovek? Čovek je kada je dobar, milostiv, zahvalan, krotak,dostojanstven, da ljubi i neprijatelje svoje.
A ljudi kada razmišljaju o hristu ono gledaju na telo u kojem je bio, pa misle da je zbog tela bogočovek, Ali ne Hristos je um koji je došao u tom telu, Božiji Um koji je takav da je čovek po karakteru. Kada bi došao vanzemaljac koji bi imao takav karakter i on bi bio čovek jer čovek je duhovna kategorija a ne telesna, I žensko može da bude veliki čovek, kao i muško veliki nečovek. Svi smo mi ljudi a čoveka je teško naći.
I ako pitamo kakva je božanska priroda? Odgovor bi bio da je biti čovek božanska priroda. Nevažno da li neko ima Muško, žensko telo ili telo nekog zelenog vanzemaljca
sin čovečiji + sin božiji = bogočovek

Ko razune pravoslavlje?
Nedavno me tvoj Nezgodni kada sam pisao ovako kao ti pita, a kako prepoznajes gatqre i vracare?
Sta ako su to proroci?
I njemu ostadose proroci...

Nesto sto je svskome coveku na Balkanu jasno, njemu niije?
Evo ko razume:

NEzgodan
Zašto misliš da neko od gatara nema Božiji dar da tumači snove?
😉👍

Poslednja izmena:
''Pokajte se jer se približi carstvo nebesko!''
Šta znače te reči? Znači da smo grešni, da moramo da pazimo na korake svoje, da uvidimo da smo grešni čak i ako poštujemo zapovesti, da smo između redova tako daleko od onoga što nam je Sin, Isus Hrist pokazao. Dakle, nije to igra Boga sa nama u kojoj stalno nagađamo šta hoće od nas, već prihvatanje krsta. Kao Hrišćanka, prihvatam svoj krst.
Eto;
Naravno da su zapovesti važne, ali naš odnos prema sebi samima kroz njih je važniji.
Neće se spasiti neko ko sam u sebi poštuje zapovesti, ali se to nigde i nikako ne odražava.
To je ravno onome: ''Nemoj ništa u životu raditi da ne bi pogrešio!''.
Ja buih samo dodao da ko vrši zakon on ispunjava formu ali ne preispituje motive koji su u srcu, tako političar čini dobra dela da bi ga ljudi slavili i da bi dobio više glasova, to je lažna dobrota jer su motivi pogrešni. Hristos nas je pozvao da ne ispunjavamo formu zakona nego da preispitujemo motive zbog kojih vršimo formu, Da u svom umu budemo dobri a ne samo spolja, I tu mnogi koji bi da se opravdaju zakonom greše jer ne preispituju motive srca, nego misle ispunio sam formu i naslediću carstvo nebesko. Spađen sam zato što sam kršten u toj i toj crkvi, Pravi odnos bi bio preispitati s kojim motivom se ja pričešćujem, Jesam li stvarno kršten Svetim duhoma ako činim dobra dela? jesu li miji motivi ispravni?

Ja buih samo dodao da ko vrši zakon on ispunjava formu ali ne preispituje motive koji su u srcu, tako političar čini dobra dela da bi ga ljudi slavili i da bi dobio više glasova, to je lažna dobrota jer su motivi pogrešni. Hristos nas je pozvao da ne ispunjavamo formu zakona nego da preispitujemo motive zbog kojih vršimo formu, Da u svom umu budemo dobri a ne samo spolja, I tu mnogi koji bi da se opravdaju zakonom greše jer ne preispituju motive srca, nego misle ispunio sam formu i naslediću carstvo nebesko. Spađen sam zato što sam kršten u toj i toj crkvi, Pravi odnos bi bio preispitati s kojim motivom se ja pričešćujem, Jesam li stvarno kršten Svetim duhoma ako činim dobra dela? jesu li miji motivi ispravni?
Pa, da... zato je i strogo savetovano da ne budemo kao fariseji, zar ne?
U modernom svetu je, čini se, sve teže ne biti farisej jer pismeni i obrazovani jesmo, ali smo i dalje ''slabi na slušanju''.
Konačno i to ''obrazovani'' povlači pitanje: ''A prema čemu?''

Pa Jevanđelja nigde ne govore da suApostoli i rani hrišćani slavili bogorodicu pa je ti slaviš
Хајдемо опет од почетка.
Нико није сео па логички спајао и раздвајао да би дошао до изјаве да је Христос Бог.
Христос је богочовек, о томе се јасно види у Јеванђељима.
Ако ти је то промакло, прочитај поново Јеванђеља па види да си погрешио.

Da samo Ben Adam ne znači sin čovečji kako su preveli nego Čovek, jeste da ben znači sin ,i da Adam znači čovek ali ben adam takođe znači čovek. Mogli bi da kažemo Sin božiji je čovek
pišem o isusu
isus je i sin čovečiji i sin božiji. u celoj bibliji nema niko takvu prirodu.
13. А кад дође Исус у околине Ћесарије Филипове, питаше ученике своје говорећи: Ко говоре људи да је Син човечији?

14. А они рекоше: Једни говоре да си Јован крститељ, други да си Илија, а други Јеремија, или који од пророка.

15. Рече им Исус: А ви шта мислите ко сам ја?

16. А Симон Петар одговори и рече: Ти си Христос, Син Бога Живога.

Хајдемо опет од почетка.
Нико није сео па логички спајао и раздвајао да би дошао до изјаве да је Христос Бог.
Христос је богочовек, о томе се јасно види у Јеванђељима.
Ако ти је то промакло, прочитај поново Јеванђеља па види да си погрешио.
Problem je u tumačenju te reči bogočovek

pišem o isusu
isus je i sin čovečiji i sin božiji. u celoj bibliji nema niko takvu prirodu.
Ja ti pričam o neispravnom prevodu, a kroz Hrista smo svi sinovi Božiji, i imamo i Božansku prirodu, Zato je bilo važno da se naglasi da je Hristos došao u telu, dakle nije telo nego ono šta je došlo u telu. A došao je logos, um božiji. Otkrivajući nam tako da smo i mi umovi uma božijeg. Um je božanska priproda,

Није, него си ти прескочио делове из Јеванђеља.
Конкретно ми реци, шта је овде нејасно ?
https://forum.krstarica.com/threads/ko-ce-uopste-biti-spasen.959150/post-45600648
Мени овде изгледа све јасно, нема двоструких тумачења.
Ja sam malo učio Hebrejski,i tamo sam naučio da BenAdam koje je prevedemo kao sin čovečji zapravo znači čovek a ne sin čovečiji.Prevod bi trebalo da izgleda ovako:
13. А кад дође Исус у околине Ћесарије Филипове, питаше ученике своје говорећи: Ко говоре људи да је Човек?

Ja sam malo učio Hebrejski,i tamo sam naučio da BenAdam koje je prevedemo kao sin čovečji zapravo znači čovek a ne sin čovečiji.Prevod bi trebalo da izgleda ovako:
13. А кад дође Исус у околине Ћесарије Филипове, питаше ученике своје говорећи: Ко говоре људи да је Човек?
Ja сам мало учио грчки, у Новом Завету нема јеврејског.
Стога с обзиром да је основни језик Новог Завета грчки, прича иде у другом смеру.
Ниси ми одговорио, шта је нејасно у тексту који је Сале поставио ?
Христос има Божанску природу јер је Син Божији.

Screenshot_2022-09-30_21-42-04.png

Твој превод не одговара оригиналу, избацио си неке речи.

Ja ti pričam o neispravnom prevodu, a kroz Hrista smo svi sinovi Božiji, i imamo i Božansku prirodu, Zato je bilo važno da se naglasi da je Hristos došao u telu, dakle nije telo nego ono šta je došlo u telu. A došao je logos, um božiji. Otkrivajući nam tako da smo i mi umovi uma božijeg. Um je božanska priproda,
taj sin čovečiji ako si čitao nz videćeš da je rastao i punio se znanjem. dakle pisci jasno kažu da je drugo lice boga sišlo da živi kao čovek da postane kao jedan od nas. a "u njemu ne beše greha", kako bi to bog grešio da je samo um, reč, logos uopšte?
bez obzira što strikno ne piše "bogočovek" možeš videti iz celog nz kao i opis njegovog života. nije to nikakva titula već priroda isusa hrista.
a mi možemo dobijati razne titule ali smo samo obični ljudi po prirodi.

taj sin čovečiji ako si čitao nz videćeš da je rastao i punio se znanjem. dakle pisci jasno kažu da je drugo lice boga sišlo da živi kao čovek da postane kao jedan od nas. a "u njemu ne beše greha", kako bi to bog grešio da je samo um, reč, logos uopšte?
bez obzira što strikno ne piše "bogočovek" možeš videti iz celog nz kao i opis njegovog života. nije to nikakva titula već priroda isusa hrista.
a mi možemo dobijati razne titule ali smo samo obični ljudi po prirodi.
Bio je prepun greha ko i svi ljudi,to se vidi iz evandjelja...

Bio je prepun greha ko i svi ljudi,to se vidi iz evandjelja...
Jevanđelje su pisali ljudi koji su njegove reči i dela tumačili iz pozicije grešnog čoveka, To ne znači da je Hristos grešio nego da je pogrešno tumačeno ono šta on radi, ili pogrešnim rečima opisano. kad se čita Biblija ne gledaju se detalji jer se onda gubi smisao koji ona nudi kao suština.
Ljudi su opisivali onako kako su umeli rečima koje su nasavršen alat da se prenese ideja, I onda dođe neki koji traga nečim da bi dokazao ono šta on želi i nađe brdo mana. On ne vidi smisao napisanog jer za manama i traga, ne traga za smislom. Tako i sa bogočovekom, ljudi analiziraju tu reč umesto da uhvate smisao da je on Bog koji je živeo u telu, i budući da nas je nazvao svojom braćom, on nam ukazuje da smo i mi takvi, da smo umovi koji žive u telu, bogovi koji žive u telu. Pa Pavle lepo objašnjava da postoje telesni i duhovni ljudi, A um je taj duhovni deo, taj duhovni čovek, To je suština zašto je Hristos nazvan bogočovekom koji mnogi ne žele, ili nedaj bože, ne mogu da vide. Mi kao umovi u svojoj mašti stvaramo ni iz čega, a duh božiji onda to materijalizuje shodno tome koliko smo mi verovali da će bog to materijalizovati, Čovek u umu napravi kuću i ta kuća je stvorena, ali posle počne da sumnja; hoću li imati dovoljno para.šta ako nešto krene naopako i brdo drugih stvari koje ga opterete i on u svom umu sruši kuću koju je sagradio. I tu kuću duh božiji ne materijalizuje jer je srušena, nema je. Mi kao umovi božanskog uma imamo slobodnu volju da u svom umu stvaramo šta hoćemo i ako ne posumljamo Duh božiji će to sprovesti u delo, Ali mi nemamo vere i porušimo sve što smo kao bogovi stvorili. Vidite šta sve čuje i vidi onaj koji traga za smislom rečenog u Bibliji. Gledajući detalje to u Bibliji nećete naći, jer je ona napisana samo za odabrane, za sinove božije koji tragaju za smislom

Poslednja izmena:
nešto vam se ne slaže onda u bibliji :think: ili te neko slagao

13. Јер су сви пророци и закон прорицали до Јована.
14. И ако хоћете веровати, он је Илија што ће доћи.

ili pravdaš vajtovku onim stihovima

31. Јер можете пророковати сви, један по један, да се сви уче и сви да се теше.

i šta ćemo sad?
jesi li siguran da si dobro razumeo?
Daj da prvo rascistimo sa citatom kojeg sam naveo,navedi koji je po tebi pravi znacaj teksta umesto onog kojeg ja smatram pa da uporedimo i utvrdimo koja je prava istina,
Dakle ???

Ako je to obaveza i duznost postovati boziju volju dzaba se kreci.Nista od raja.Samo izgubljen u aktu savesti moze da se nada raju.Visi zakon se podudario sa zeljom njegovog srca.On sam i neka tajna sila hteli su jedno te isto.Na primer bacis se u mracnu savu da bi spasio utopljenika ili razboli ti se bliznji i ti sav novac koji imas das bliznjem.A ne ono e dacu mu.pola a meni da ostane pola tu on nije izgubljen jer razmislja i o sebi.

Back