Književni kviz

Ма нисам се ја понудио, али кад си већ предложила ево једно сасвим лако.
Који је Хесеово дело требало да буде саставни део Игре стаклених перли?

Можда је збунило оно новела. Сад сам видео да је зову прича (има седамдесетак страна), а на корицама Путовања на Исток да је роман (ово друго).

Можда је збунило оно новела. Сад сам видео да је зову прича (има седамдесетак страна), а на корицама Путовања на Исток да је роман (ово друго).

Pratila sam malo, i mene je zbunila novela, ako se uzme u obzir da je to kratko prozno delo, da je radnja veoma sazeta, i uglavnom moze govoriti o nekom isecku iz zivota, mogla bi se (al' zamalo:)) uporediti sa crticom, da crtica ipak nije veoma kratko i sazeto prozno delo, stavise, moglo bi se reci- najkraca prozna vrsta, ali, uvek je zivopisna:)

Sta se sad desava, ko je pogodio, ko postavlja pitanje?

Poslednja izmena:
Dva velika slikara različitih pravaca , Vinsent van Gog i Ežen Delakroa govorili su za takođe velikog književnika da je prava šteta što se bavio pisanjem a ne samo slikanjem.
Svoje crteže ( oko 4000 ) ljubomorno i sujetno je čuvao od suda javnosti bojeći se da ne ugrozi svoj književni renome. Crtao je na papiru tušem u specifično teškom periodu svog života.
Smatraju ga pretečom nadrealista i ekspresionista, toliko je bio dobar i moderan u svom likovnom izrazu.
A pri tom još bolji pisac.
?

:D Od tebe draga nisam ni očekivala nešto drugo, osim da znaš.
:ok:

Pa to je nekolicina nas znala jer je to bilo pre mesec dana pitanje na kvizu ovde.
Bilja je jako lepo i strucno objasnila i situaciju, ali i pitanje.
Zato sam ja pomislila da mozda osim Igoa postoji i neki drugi
I da, drago mi je da i ti postavljas ista pitanja ( mrzelo te valjda da pratis fabulu radnje) nego to pomalo zamara.

Pa to je nekolicina nas znala jer je to bilo pre mesec dana pitanje na kvizu ovde.
Bilja je jako lepo i strucno objasnila i situaciju, ali i pitanje.
Zato sam ja pomislila da mozda osim Igoa postoji i neki drugi
I da, drago mi je da i ti postavljas ista pitanja ( mrzelo te valjda da pratis fabulu radnje) nego to pomalo zamara.

Ček', je l' se sad buniš ili podržavaš? Više ni to ne mogu da ukačim kad si ti u pitanju :aha:
A ako se baviš istorijom, vrati se nekoliko (desetina) strana u nazad. Videćeš najmanje 3 različite varijacije na ovu temu i kako se teško dolazi do odgovora. Višnja i Shade su tada bile aktivnije na Kvizu, a ti si bila na nekom drugom mestu.

smilie_girl_110.gif

Ali, sa neizrecivom radošću ti predajem štafetu, te postavi pitanje. Naravno, ako želiš (ja pretim nenamernim kočenjem).

Ček', je l' se sad buniš ili podržavaš? Više ni to ne mogu da ukačim kad si ti u pitanju :aha:
A ako se baviš istorijom, vrati se nekoliko (desetina) strana u nazad. Videćeš najmanje 3 različite varijacije na ovu temu i kako se teško dolazi do odgovora. Višnja i Shade su tada bile aktivnije na Kvizu, a ti si bila na nekom drugom mestu.

Ali, sa neizrecivom radošću ti predajem štafetu, te postavi pitanje. Naravno, ako želiš (ja pretim nenamernim kočenjem).

Nemoj...
Hajde, dozvolite meni da postavim jedno simpaticno pitanjce, na koje je lako odgovoriti, onda cu ja svoj (eventualni) red ustupiti nekom drugom:lol:

Moze?

Hvala;)

- - - - - - - - - -

Svi znamo da Tomas Man nije pravo ime pomenutog pisca nego njegov pseudonim.
Pravo ime i prezime, takodjeR svi znamo, ali da li znamo zasto je bas izabrao ovaj (pseudonom)?

- - - - - - - - - -

Opet sastavljeni postovi:(

Poslednja izmena:

Back