Knjiški moljac dobrovoljac XII

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kad pravis hleb.. od koliko grama bude i koliko mu vremena treba da bude gotov?
Postoje recepti za bar 2 gramaže, za manji i veći. Veći je baš velik, oko 800 g npr a manji oko 500. Oko 3h i nešto otprilike treba u proseku (postoje razni programi za različite hlebove, brašna itd) a to je zajedno i mešanje i "stajanje" i pečenje.

Postoje recepti za bar 2 gramaže, za manji i veći. Veći je baš velik, oko 800 g npr a manji oko 500. Oko 3h i nešto otprilike treba u proseku (postoje razni programi za različite hlebove, brašna itd) a to je zajedno i mešanje i "stajanje" i pečenje.
Jel komplikovano posle da se opere..

Ja sam jednom drzao neki ventil francuskim kljucem.

Ne, samo odmah kad se izvadi hleb treba da se odmah skinu lopatice i potopi ako je nešto ostalo jer posle Bog otac ne može da opere ako se skori. A ne lepi se lako inače, to je kao neki teflon nego ima ostataka tu oko lopatica.
Jedino bi to uzeo da bi pravio one kombinacije sa semenkama sto volim ali tacno bi se ugojio ko konj.

Izgleda da je ipak Mika kriva za sve.

Ja vako pravim lebac
U veliku vanglu zabrkam ražano, speltino, ječmeno, heljdino i kukuruzno brašno
Tome dodam seme prosa, lana, suncokreta i golice
So, šećer, malo ulja, jaje i soda bikarbona
Pomešam sa kiselom i vrućom vodom, izručim u podmazani plek i pečem
Čak ni mikser ne koristim
Pa jel bolja soda il prasak za pecivo..

Moja ima od 500 i 900gr, oko 3sata
I sta cemo sad da radimo tri sata? :per:

Da podlozimo furunche :)

Valjda je to hemijski isto...
evo kaj sem pronašel

Иако се прашак за пециво и сода бикарбона користе у исту сврху (нарастање теста), ове две супстанце битно се разликују по хемијском саставу. Наиме, сода бикарбона се састоји само из натријум бикарбоната. Док прашак за пециво поред натријум бикарбоната, чине тартар (KHC4H4O6) и кукурузни скроб. Оно што им је заједничко јесте то да имају исти начин деловања на тесто, па је зато могуће једно као замена друго при производњи пецива.[8]

Da podlozimo furunche :)

evo kaj sem pronašel

Иако се прашак за пециво и сода бикарбона користе у исту сврху (нарастање теста), ове две супстанце битно се разликују по хемијском саставу. Наиме, сода бикарбона се састоји само из натријум бикарбоната. Док прашак за пециво поред натријум бикарбоната, чине тартар (KHC4H4O6) и кукурузни скроб. Оно што им је заједничко јесте то да имају исти начин деловања на тесто, па је зато могуће једно као замена друго при производњи пецива.[8]
onda samo soda!
Kisela voda takođe u kombinaciji pomaže
Ne umem da koristim kvasac, i ne umem a i mrzim da razvlačim testo
Ovo što ja pravim je u stvari recept za proju

onda samo soda!
ja kupim kocku kvasca i isecem ga koncem pa zamotam u kesice i zeledim..

Kad pravim recimo cupi izvadim i stavim u kafenu solju vrele vode i on kad se otopi taman bude mlaka voda.. mislim tu se razmuti i onda sipam to u testo..

Posle blejim po netu dok ne osetim da nesto mirise i skontam da sam stavio nesto u rernu i da je zagorelo.

ja kupim kocku kvasca i isecem ga koncem pa zamotam u kesice i zeledim..

Kad pravim cepimo cupi izvadim i stavim u kafenu solju vrele vode i on kad se otopi taman bude mlaka voda.. mislim tu se razmuti i onda sipam to u testo..

Posle blejim po netu dok ne osetim da nesto mirise i skontam da sam stavio nesto u rernu i da je zagorelo.
Šta je ovo boldovano?

onda samo soda!
Drugačije je testo s kvascem i sa peci praškom/sodom b. Ja stavljam kvasac ali manje nego što inače ide, nekad ni ne stavim uopšte jer ne volim pufnasto, posebno ne za pizzu npr.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back