Knjige nad kojim ste plakali

• Začetnik teme Začetnik teme Dojl
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Кад сам видела тему, помислих да такве књиге нема, али се онда сетих Последњег Мохиканца...
То сам читала пре много година, више се и не сећам ко је у књизи умро, али знам да ми је било јако жао, јер је тај неко био позитивац...

Sad se setih da sam plakala pre par meseci dok sam citala "Dodir tla" od Rani Manika...

Mnoge, ali najviše nad Remarkovom knjigom "Tri ratna druga", smrt devojke na kraju knjige.
Ustvari najranije, negde u sedmom razredu.
Evo još dve knjige - smrti nad kojima sam plakala, smrt maloga Hana u Manovim "Buedmbrokovima", pripovetka "Mrtvi" Džojsa i one poslednje rečenice.
Videću ako mogu da skeniram...
Edit :
mrtvi.jpg

Poslednja izmena:
Sve knjige Milorada Pavica, a pre svega "Predeo slikan cajem". Pored toga, rasplakala sam se i nad "Mladicem" od Dostojevskog.
Eto, recimo da su te dve knjige knjige koje su me naterale da se rasplacem. Toliko su bile glupe i odvratne, da mi je bilo zao sto sam potrosila vreme u citanju njih.

Kako ti se nije dopao Dostojevski ? :think: Nisam citao njegovo delo Mladic ali ..... "Glupe" i "odvratne" bas ... :think:

Кад сам имала 8 година читала сам ''Леси се враћа кући'' и све време плакала док сам читала..морали са ме смирују мама и тата! :)
Сада ме је очарао Жид ''Уска врата''

Злочин и Казна
Ана Карењина- мада је уопште неволим, плакала сам кад се бацила под воз
Last Herald Mage - Mercedes Lackey, први део
Бели Очњак
На Дрини Ћуприја
Беснило - Б.Пекић
Млад Месец - Сузан Мајер
Ромео и Јулија- плачем сваки пут ка је читам
такође и - Орлови Рано Лете
Дервиш и Смрт

Poslednja izmena: