kafku i kiša bi trebalo izbaciti iz lektire-oni su definitivno veštački ubačeni u obrazovni sistem.
Treba obavezno ubaciti Knjigu o Milutinu,Čujte Srbi,Molitvu i Nož od Draškovića,Ikonostas na kraju sveta-Dragan Jovanović Danilov,Petkana-Ljiljana Habjanović Djurović itd.
MOLIM?????????? Trebalo bi izbaciti Kafku a ubaciti Ljiljanu Habjanovic? Ja sam upravo tresnula u nesvest...jesi li citao Kafku...ono od korice do korice makar jednu knjigu? Na osnovu cega se ceni kvalitet jednog knjizevnog dela? Samo na osnovu istorije Srba? Ne zafrkavaj me molim te...
Sto se Kisa tice ja ne mogu da shvatim da neko ne moze da uvidi njegov kvalitet. Enciklopedija mrtvih je antologijsko delo. Shvatam da se Rani jadi mogu izbaciti ali Enciklopedija nikako. Toliko sam ponosna sto je nas pisac tvorac te knjige. Hazarski recnik takodje ne bi trebalo dirati, Dervis i smrt takodje, Prokleta avlija, Na Drini cuprija...
Uvela bih...Vasar tastine, Carobni breg, Americku tragediju, Rat i mir, Za kim zvona zvone, Stepskog vuka, Majstora i Margaritu, Igoa, sramno je sto se Igo ne cita, Zolu...jes' da ne volim Markesa ali bih ga uvela...
Na casovima istorije bih uvela - Kad je Sunce bilo Bog, Biblijske legende, Corovica, gomilu lepih knjiga iz svih epoha...
Na casovima filozofije bi bilo zanimljivo citati Froma, obozavam Froma, neke lakse autorske knjige za razliku od suvoparnog udzbenika i Nagovora na filozofiju, dala bih deci da procitaju Sofijin svet...zasto da ne, Gorder je sasvim u redu...vrlo je vazno citati sve sto je kvalitetno a ne samo neke koje pumpaju nacionalizam, valjda zelimo u zemlji obrazovane ljude a ne ostrascene koji citaju samo domace autore...