knjiga o milutinu..

Твој имењак краљ је имао једну потпуно погрешну визију, завео је народ странпутицом, али ћопави Загорац је тачно знао шта ради, какве ће то ефекте изазвати, и натемпирао је пажљиво догађаје...

Kralj je bio kreten koji nas je uveo u sve ovo.
Inače je bio imbacilni megaloman sa još imbecilnijom političkom vizijom.

znas da ja zameram srbima prvenstveno...ostali su radili samo ono sto su srbi dozvolili..

nije Pajo niko Srbe ni pitao........18 su se u naše ime odrekli našega imena i zemlje.......45 fašisti ko i sada su nam krojili kapu.....nismo se pitali.........91 su nas podelili........99 bombardovali........nismo se mi nikad pitali........i nisu Srbi njima ništa dozvolili.....no su radili i rade šta hoće.......a ja im zameram što trpe.....i ćute......

ovi sto drze na metar...a skoro su nepismeni ---i teraju srbiju u propast ponajvise..

Нисам баш сигурна. То су неки практични мозгови, неки скоројевићи, које не занима литература, па ни уметност,
али имају "нос" за новац и практично.
Ако нас је неко упропастио, то су доктори наука, погледај све докторе и магистре на власти од 2000-те на овамо,
па види какав је њихов учинак и по националну свест и на материјалном плану.

nije Pajo niko Srbe ni pitao........18 su se u naše ime odrekli našega imena i zemlje.......45 fašisti ko i sada su nam krojili kapu.....nismo se pitali.........91 su nas podelili........99 bombardovali........nismo se mi nikad pitali........i nisu Srbi njima ništa dozvolili.....no su radili i rade šta hoće.......a ja im zameram što trpe.....i ćute......

a zasto su srbi ikad dozvolili da se ne pitaju..?? nije to opravdanje...

Нисам баш сигурна. То су неки практични мозгови, неки скоројевићи, које не занима литература, па ни уметност,
Ако нас је неко упропастио, то су доктори наука, погледај све докторе и магистре на власти од 2000-те на овамо,

slazem se 1.000%

`intelegenciju` je uvek divlji zapad korumpirao za sica lovu

ma kakvi doktori...kakva nauka...jadna nam majka---nit vise doktora i magistara nit vece sirotinje...oni su i dozvolili ovim beskrupuloznim da rade to sto rade...
da ovu zemlju povede seljak domacin...i da postavi vladu sastavljenu od postenih i dokazanih srpskih domacina srbija bi brzo procvetala....jadna je srbija kojoj kapu kroje magistri poput dinkica i kompanije...

i u cemu se razlikuje rajsova knjiga od knjige o milutinu..??
Већ написах.

Прво, узми, па прочитај поново обе књиге.

Затим узми у обзир и све опште прилике, историјско-геополитичке, и пажљиво још једанпут све промисли и анализирај...

Kralj je bio kreten koji nas je uveo u sve ovo.
Inače je bio imbacilni megaloman sa još imbecilnijom političkom vizijom.
Опет, поједностављивање.

Тај краљ је крив за много тога, али за стварање Југославије понајмање , јер, он, напросто, није имао толику моћ да одлучује, Југославија је створена стицајем разних околности.

Он сноси део одговорности што ту нову државу није уредио како ваља.

a zasto su srbi ikad dozvolili da se ne pitaju..?? nije to opravdanje...

znam da nije....ali nismo im dozvolili......ne možeš žrtvi silovanja da kažeš.....što si im to dozvolila.......možda grub primer.....dokle god nas đubrad budu prezentovala po evropi mi ćemo za njih biti sirotinja raja......tako nas i danas vide......a to sve zbog naše"političke elite"........čuj elite......bagre najobičnije........

ma kakvi doktori...kakva nauka...jadna nam majka---nit vise doktora i magistara nit vece sirotinje...oni su i dozvolili ovim beskrupuloznim da rade to sto rade...
da ovu zemlju povede seljak domacin...i da postavi vladu sastavljenu od postenih i dokazanih srpskih domacina srbija bi brzo procvetala....jadna je srbija kojoj kapu kroje magistri poput dinkica i kompanije...

Имала сам у виду и др Ђинђића и др Коштуницу и др Мићуновића и др Жарка Кораћа........па виш како смо процветали...:D

Већ написах.

Прво, узми, па прочитај поново обе књиге.

Затим узми у обзир и све опште прилике, историјско-геополитичке, и пажљиво још једанпут све промисли и анализирај...

e svasta...danas sam procitao po 3 ili 4 put knjigu o milutinu...cujte srbi sam procitao isto 3-4 puta..poslednji put pre 2-3 meseca...i postavio sam temu zbog mog vidjenja slicnosti u tematici i ideji obe knjige...obe su skenirale mentalitet srbije potpuno...obe su govorile o jugoslaviji na isti nacin....naravno da se rajs nije doticao drugog rata iz razumljivih razloga...ali sve ostalo je skoro isto..

Опет, поједностављивање.

Тај краљ је крив за много тога, али за стварање Југославије понајмање , јер, он, напросто, није имао толику моћ да одлучује, Југославија је створена стицајем разних околности.

znaci da je rekao da u svoju drzavu nece da prihvati krajeve u kojima ne zive srbi--hrvatsku i sloveniju---to mu velike sile ne bi dozvolile...naterale bi ga da ih prihvati..??

znam da nije....ali nismo im dozvolili......ne možeš žrtvi silovanja da kažeš.....što si im to dozvolila.......možda grub primer.....dokle god nas đubrad budu prezentovala po evropi mi ćemo za njih biti sirotinja raja......tako nas i danas vide......a to sve zbog naše"političke elite"........čuj elite......bagre najobičnije........

ali srbi su pristali na tu bagru---dali joj legitimitet...

kafku i kiša bi trebalo izbaciti iz lektire-oni su definitivno veštački ubačeni u obrazovni sistem.
Treba obavezno ubaciti Knjigu o Milutinu,Čujte Srbi,Molitvu i Nož od Draškovića,Ikonostas na kraju sveta-Dragan Jovanović Danilov,Petkana-Ljiljana Habjanović Djurović itd.

MOLIM?????????? Trebalo bi izbaciti Kafku a ubaciti Ljiljanu Habjanovic? Ja sam upravo tresnula u nesvest...jesi li citao Kafku...ono od korice do korice makar jednu knjigu? Na osnovu cega se ceni kvalitet jednog knjizevnog dela? Samo na osnovu istorije Srba? Ne zafrkavaj me molim te...

Sto se Kisa tice ja ne mogu da shvatim da neko ne moze da uvidi njegov kvalitet. Enciklopedija mrtvih je antologijsko delo. Shvatam da se Rani jadi mogu izbaciti ali Enciklopedija nikako. Toliko sam ponosna sto je nas pisac tvorac te knjige. Hazarski recnik takodje ne bi trebalo dirati, Dervis i smrt takodje, Prokleta avlija, Na Drini cuprija...

Uvela bih...Vasar tastine, Carobni breg, Americku tragediju, Rat i mir, Za kim zvona zvone, Stepskog vuka, Majstora i Margaritu, Igoa, sramno je sto se Igo ne cita, Zolu...jes' da ne volim Markesa ali bih ga uvela...

Na casovima istorije bih uvela - Kad je Sunce bilo Bog, Biblijske legende, Corovica, gomilu lepih knjiga iz svih epoha...

Na casovima filozofije bi bilo zanimljivo citati Froma, obozavam Froma, neke lakse autorske knjige za razliku od suvoparnog udzbenika i Nagovora na filozofiju, dala bih deci da procitaju Sofijin svet...zasto da ne, Gorder je sasvim u redu...vrlo je vazno citati sve sto je kvalitetno a ne samo neke koje pumpaju nacionalizam, valjda zelimo u zemlji obrazovane ljude a ne ostrascene koji citaju samo domace autore...

Ја сам више за то да ову земљу поведе практичан војнички мозак, који зна шта је команда, ред, рад и дисциплина.

vojnik je krut...mnoge bi kicme i tikve popucale dok bi se doslo do cilja...vojnik gleda uvek precicu....glavni mu je faktor vreme ...a u politici nekad treba ici i zaobilazno...

Опет, поједностављивање.

Srpska krivica.
Zašto je dozvoljeno da jedna osoba odlučuje o nacionalnoj strategiji i politici?
kako je u 20 veku smelo da se desi da jedna osoba (kralj) odlučuje o tako važnom nacionalnom pitanju?

Aleksandar je bio svje i svja. Dosta je bilo da krivimo sve druge i "sticaje okolnosti" za naše promašaje.
Da je Aleksandar rekao "Pravimo Srbiju" bila bI Srbija, a ne Jugoslavija.

vojnik je krut...mnoge bi kicme i tikve popucale dok bi se doslo do cilja...vojnik gleda uvek precicu....glavni mu je faktor vreme ...a u politici nekad treba ici i zaobilazno...

i meni je vreme bitno.....ej bre prođe život u ovim političkim igrarijama i zamajavanjima........a ići ćemo i zaobilazno.......nema problema.......samo da idemo......preko preče naokolo bliže.......

Back