knjiga o milutinu..

Ne znam, mislim da je to jako teško za srednjoškolce. ...
Мислим да смо ми радили, али не смем да се закунем.
Можда је мало сувопарна, али као замена може Време смрти.
Није лош чика Добрица у неким књигама.

А зар није више у лектири?

Била је, кад сам ја учила школу, давно...
Нисам сигуран..
Знам сигурно да смо радили Кад су цветале тикве :lol:
knjige danka popovica necete naci u knjizarama.
danko popovic nije bio ni dopisni clan akademije nauka i pored mnostva knjiga .
danko popovic je iz srbije, mozda je to razlog.
neki koji su iz otcepljene republike za zbirkicu pesama dobise i status clana akademije i ....
jedan od retkih koji je postavio pitanje, GDE SU SRBI IZ SRBIJE U SISTEMU VLASTI?
knjigu NESPOKOJI svaki SRBIN IZ SRBIJE treba da procita.
knjiga o milutinu je antologijska.
Милутна, брате, има у свакој књижари. Издања разна од СКЗ-а па до разних..

Напротив.

То је једна опасна и штетна књига, пуна овештале митоманије.

Ни мало оригинална.

Једна од оних, насталих у време стварања злог пројекта квазинационализма и квазипатриотизма, који нас је и увалио у сву ову несрећу од 90их на овамо.

Добро, али за неки 7. или 8. разред основне школе сасвим примерена.
Чини ми се да нема ни целих 200 страна, па може да деци да сажетак.
А тумачење нека остане њима :)

Original postavio tomcat318 Pogledaj poruku
kafku i kiša bi trebalo izbaciti iz lektire-oni su definitivno veštački ubačeni u obrazovni sistem.
Treba obavezno ubaciti Knjigu o Milutinu,Čujte Srbi,Molitvu i Nož od Draškovića,Ikonostas na kraju sveta-Dragan Jovanović Danilov,Petkana-Ljiljana Habjanović Djurović itd.

Мислим да је само прерано дато деци да се упознају са Кишом, дали су им Ране јаде. Не знам која је бистра глава о томе одлучивала. Вук.. можда Судија јер говори о слободи, праву, тако да би можда могло да се то помене, али не баш као обавезна лектира.
Хабјановићка :roll:

Више Црњанског, само се раде Сеобе и можда Ламент над Бг-ом.. Ембахаде треба обавезно, али то вам је, децо, много "десно" :D

Trebalo bi neki moderniji pisci da se uvedi kao gradivo za srednjoskolce, Carls Bukovski, Misel Uelbek, Hanif Kurejsi, Irvin Vels...meni se licno oni najvise svidjaju...

Cisto da deca cuju i drugu verziju knjizevnosti osim one klasicne koja im se servira u skolskom sistemu..

I Rajsova "Čujte Srbi", i Dankova "Knjiga o Milutinu" govore o jednom, te istom:
- poštenom, napaćenom, i neiskvarenom srpskom seljaku - domaćinu, i njegovom sistematskom gaženju, ponižavanju, iskorišćavanju, i na kraju, zatiranju, od strane raznorazne "sumnjive elite"!!!!
Nadam se da će srpski seljak (a tu pre svega mislim na šumadince, i moravce), preživeti, i nadživeti ovo zlo doba, i zle ljude na vlasti, kojima je samo i jedino do te vlasti i stalo.

I Rajsova "Čujte Srbi", i Dankova "Knjiga o Milutinu" govore o jednom, te istom:
- poštenom, napaćenom, i neiskvarenom srpskom seljaku - domaćinu, i njegovom sistematskom gaženju, ponižavanju, iskorišćavanju, i na kraju, zatiranju, od strane raznorazne "sumnjive elite"!!!!
Nadam se da će srpski seljak (a tu pre svega mislim na šumadince, i moravce), preživeti, i nadživeti ovo zlo doba, i zle ljude na vlasti, kojima je samo i jedino do te vlasti i stalo.

Tesko ce selo opstati. Svi ide u gradove da zive. I samim tim Srpskim domacinima je zivotni san i prestiz da kupe stan u centru obliznjeg grada..posle njegova deca ili unuci sanjaju o tome da se odsele za Beograd. I tako tece taj proces, sporo ali nezaustavljivo..

Trebalo bi neki moderniji pisci da se uvedi kao gradivo za srednjoskolce, Carls Bukovski, Misel Uelbek, Hanif Kurejsi, Irvin Vels...meni se licno oni najvise svidjaju...

Cisto da deca cuju i drugu verziju knjizevnosti osim one klasicne koja im se servira u skolskom sistemu..
Ја бих убацила и Филипа К. Дика, Исака Асимова, Урсулу Ле Гуин...

Back