Knjiga Enohova

Pa naravno da nije.

Nije mi ovde bio cilj da vas navedem da poverujete u ove izvestaje o kojima sam pisao.
To je vasa stvar.
Vec da uz Bozju pomoc vidimo sta taj izvestaj stvarno kaze.

Dakle ruganje je apsolutno nepotrebno.

Ali kada pominjete dinosauruse, urpavo ta predpotopna generacija je i s tvorila dinosauruse i oni su ziveli u njihovo vreme:

http://www.cps.org.rs/Dino/dinosaur.htm

Pa naravno da nije.

Nije mi ovde bio cilj da vas navedem da poverujete u ove izvestaje o kojima sam pisao.
To je vasa stvar.
Vec da uz Bozju pomoc vidimo sta taj izvestaj stvarno kaze.

Dakle ruganje je apsolutno nepotrebno.

Ali kada pominjete dinosauruse, urpavo ta predpotopna generacija je i s tvorila dinosauruse i oni su ziveli u njihovo vreme:

http://www.cps.org.rs/Dino/dinosaur.htm

Nema biblijskog izveštaja o dinosaurusima.

U srpskom se prevodi kao "zmaj" :

Jov 30,29. Брат постах змајевима и друг совама.

Psalam 91,13. На лава и на аспиду наступаћеш и газићеш лавића и змаја.

Isaija 13,22. И довикиваће се буљине у пустим кућама и змајеви у дворовима веселим. А доћи ће његово време, и близу је, и дани његови неће се протегнути.

Malahija 1,3. А на Исава мрзих; зато горе његове опустех и наследство његово дадох змајевима из пустиње.

Detaljan opis:

Jov 40,
10. А гле, Tanniyn (u srpskom prevedeno kao slon,iako to ne znaci), ког сам створио с тобом, једе траву као во;
11. Гле, снага му је у бедрима његовим, и сила му је у пупку трбуха његовог;
12. Диже реп свој као кедар, жиле од јаја његових сплетене су као гране;
13. Кости су му као цеви бронзане, зглавци као полуге гвоздене.
14. Он је прво између дела Божијих, Творац његов дао му је мач.
15. Горе носе му пићу, и све зверје пољско игра се онде.
16. У хладу леже, у густој трсци и глибу.
17. Граната дрвета заклањају га сеном својим, и опкољавају га врбе на потоцима.
18. Гле, уставља реку да не тече, узда се да ће испити Јордан губицом својом.

Ima jos dosta citata sa zmajevima.

Treba traziti te stihove, evo neki:

Dinosaurusi u Bibliji?
1. Danas ljudi ocekujhu da mora i u biliji da se zove dinosaurus iako je ovaj naziv nastao tek u 19 veku.

Prvo je vazno da to znamo.

2. Biblija nije knjiga da nam dokaze da postoje dinosuarusi, ali i ona ih pominje.

15 [40:11] A gle, slon, kog sam stvorio s tobom, jede travu kao vo;
Of the behemoth
16 [40:11] Gle, snaga mu je u bedrima njegovim, i sila mu je u pupku trbuha njegovog;
17 [40:12] Diže rep svoj kao kedar, žile od jaja njegovih spletene su kao grane;
18 [40:13] Kosti su mu kao cevi bronzane, zglavci kao poluge gvozdene.
Jov 40.

Prevedneo je kao slon jer su dinosaurusi odvano izumrli i dalji prepisivaci prevodioci nisu znali kako da prevedu:

Ali kada citamo 17 stih, koji kaze da mu je rep kao kedar koji dostize visinu do 40 metara i debljinu od 4 metara a znamo da slon ima repcic, sigurno da ovde nije rec o slonu.
Ovaj opis pase dinosaurusu i to vrsti. Brachiosaurusa
UKUCJTE U GOOGLE PA CETE VIDETI KAKO ON IZGLEDA:

DALJE KAZE OVAKO i ovde je jos jasnije:

14 [41:5] Vrata grla njegovog ko će otvoriti? Strah je oko zuba njegovih.
15 [41:6] Krljušti su mu jaki štitovi spojeni tvrdo.
16 [41:7] Blizu su jedna do druge da ni vetar ne ulazi među njih.
17 [41:8] Jedna je za drugu prionula, drže se i ne rastavljaju se.
18 [41:9] Kad kiha kao da munja seva, a oči su mu kao trepavice u zore.
19 [41:10] Iz usta mu izlaze lučevi, i iskre ognjene skaču.
20 [41:11] Iz nozdrva mu izlazi dim kao iz vrelog lonca ili kotla.
21 [41:12] Dah njegov raspaljuje ugljevlje i plamen mu izlazi iz usta.

U srpskom se prevodi kao "zmaj" :

Jov 30,29. Брат постах змајевима и друг совама.

Psalam 91,13. На лава и на аспиду наступаћеш и газићеш лавића и змаја.

Isaija 13,22. И довикиваће се буљине у пустим кућама и змајеви у дворовима веселим. А доћи ће његово време, и близу је, и дани његови неће се протегнути.

Malahija 1,3. А на Исава мрзих; зато горе његове опустех и наследство његово дадох змајевима из пустиње.

Detaljan opis:

Jov 40,
10. А гле, Tanniyn (u srpskom prevedeno kao slon,iako to ne znaci), ког сам створио с тобом, једе траву као во;
11. Гле, снага му је у бедрима његовим, и сила му је у пупку трбуха његовог;
12. Диже реп свој као кедар, жиле од јаја његових сплетене су као гране;
13. Кости су му као цеви бронзане, зглавци као полуге гвоздене.
14. Он је прво између дела Божијих, Творац његов дао му је мач.
15. Горе носе му пићу, и све зверје пољско игра се онде.
16. У хладу леже, у густој трсци и глибу.
17. Граната дрвета заклањају га сеном својим, и опкољавају га врбе на потоцима.
18. Гле, уставља реку да не тече, узда се да ће испити Јордан губицом својом.

Ima jos dosta citata sa zmajevima.

dragon, serpent, sea monster
dragon or dinosaur
sea or river monster
serpent, venomous snake

http://www.searchgodsword.org/lex/heb/view.cgi?number=08577

Pre će biti da se radi o nilskom konju.

U to vreme se dinosaurusi zovu zamjevi. Malo je iritirujuce za ljude modernog doba koji su navikli da se dinosaurusi zovu dinosaurusi.

Ps 74:13 Ti si silom svojom raskinuo more, i satro glave vodenim nakazama.
ovde se zovu nakaze.

Jes 14:29 Nemoj se radovati, zemljo filistejska svakolika, što se slomi prut onog koji te je bio; jer će iz korena zmijskog niknuti zmija vasilinska, i plod će mu biti zmaj ognjeni krilati.

Jes 30:6 Tovar će biti na stoci južnoj: u zemlju gde je nevolja i muka, gde su lavovi i lavići, guje i zmajevi ognjeni krilati, odneće blago svoje magarcima na ramenima i bogatstvo svoje kamilama na grbama, k narodu koji neće pomoći.

Jes 27:1 Tada će Gospod pokarati mačem svojim ljutim i velikim i jakim levijatana, prugu zmiju, i levijatana, krivuljastu zmiju, i ubiće zmaja koji je u moru.

Ps 74:14 Ti si razmrskao glavu krokodilu, dao ga onima koji žive u pustinji da ga jedu.

Ovde je na primer prevedeno sa krokodil ali u originalnom tekstu se koriasti rec za zivotinju koja danas ne postoji:;
Ps 104:26 Tu lađe plove, krokodil, kog si stvorio da se igra po njemu.

Ogromna ptica dinosaurus, slika koju niko nije smeo da vidi koga su ubili vojnici http://powerpointparadise.com/blog/...odon-bild-das-niemand-sehen-soll”-muss-lesen/

TE ZIVOTINJE SE NAZIVAJU TANIUN TO JEST BEHEMOT I LEVIJATAN : NEGDE PREVEDENE SA SLON NEGDE SA KROKODIL ALI OCIGELDNO NIJE REC O SLONU ILI KROKODILU.

Behemot
Behemoth.jpg
Ni reči nema tu o dinosaurusima.

Ja sam lepo obajsnio samo slep moze da nevidi da Knjiga Enohova veze sa ovim nema.
Niti tekst u 1 Mojsijevoj 6,4 kaze da su ljudi tek tada postajali divovi kada su poceli da se mnoze medjusobno sa onima koji nisu sluzili bogu nazvali smo ih Kainovcima da bi smo se lakse razumeli.

Vecc kaze da su i pre toga bili a i posle toga divovi ti predpotopni ljudi.

Ako ja nepoznajem pismo onda objasni ti sta je netacno u tome sto sam obajsnio i zasto?

Lako je napsiati za 2 sekunde nije tacno neznas pismo i misleti da je sada sve argumentovano?

Trebas da sedned 5 sati an stolicu i uzmes Bibliju u ruke i argumentovano napises.

Mi mozemo sada da se kao dece natezemo, jeste, nije, jeste nije.
Ko ima oci neka procita vise je nego jasno.

Ovo gore sto sma napisao je istina.

Neki vole povrsne stvari ja sam ovo odradio detalnije i zato ima malo vise da se cita.

Ko hoce nek prihvati ko nece nemora, to ne menja istinu.

Samo molim one kojis e ne slazu, da ne vadite moje reci van konteksta i da ih ne izvrcete.

Pitajte sto nije jasno a ja cu vam reci kako sam mislio ne kako biste vi hteli da sam mislio.
Svako dobro u Gospodu.

Ti bi mogao biti dobar politicar, jer tebi napisana rijec ne znaci ono sto rijec bukvalno oznacava, nego si ti tu da svim ljudima kazez sta je zapravo pravi smisao te rijeci. Mora biti da si neki propovjednik od adventista ili od jehovaca, pa se propovjednicki I na ovom forumu ponasas bas kao i u svojoj dvorani.

Tebi su kainovci sinovi Boziji, a nekainovci po tebi nisu sinovi Boziji.

ego su obicni ljudi. E bac cudno!?

Nije on čitao knjigu Enohovu ... u tome je problem...
Da jeste, bilo bi mu jasno da sveštenstvo dolazi od Melhisedeka koji je u Raju proveo 7 godina da bi bio sačuvan od prepotopnih ljudi i Potopa...
Verovatno mu ne bi bilo jasno da je sedište Enoha bilo u podunavlju a pisma koja je koristio je vinčansko pismo (prvobitna ćirilica) i hijeroglifi koje su posle koristili Egipćani...

Nije on čitao knjigu Enohovu ... u tome je problem...
Da jeste, bilo bi mu jasno da sveštenstvo dolazi od Melhisedeka koji je u Raju proveo 7 godina da bi bio sačuvan od prepotopnih ljudi i Potopa...
Verovatno mu ne bi bilo jasno da je sedište Enoha bilo u podunavlju a pisma koja je koristio je vinčansko pismo (prvobitna ćirilica) i hijeroglifi koje su posle koristili Egipćani...

Nije on čuo za Vinču-a lepo sve piše :D

Nisam ja nikkaav propovednik nego obican vernik koji zna sta veruje i koji se bavi raznim temama i proucava ih i istrazuje.

Izneo sma vam istinu, kao sto je Noje izneo predpotopnim ljudima da dolazi potop.

Znamo kako su prihvatili.

Ko zeli da veruje sitinu pogledace dobro argumente koje sam naveo.

Ko nece kako hocce.

Nisam ja nikkaav propovednik nego obican vernik koji zna sta veruje i koji se bavi raznim temama i proucava ih i istrazuje.

Izneo sma vam istinu, kao sto je Noje izneo predpotopnim ljudima da dolazi potop.

Znamo kako su prihvatili.

Ko zeli da veruje sitinu pogledace dobro argumente koje sam naveo.

Ko nece kako hocce.
Misliš prepotopnim divovima,rekao si da su ljudi bili kao divovi jel tako?:D

To se i ja pitam,nadam se da će Glasnik odgovoriti,i kako su svi tako ogromni stali kod Noja u brodić?:D

Ma mora da ih je bog prvo smanjio... i njih i sve ostale životinje. :D

Samo pitam se zašto nisu poveli sve životinje, nego su neke ostavili da se podave... poput na primer, džinovskog lenjivca... mirna živuljka beše, biljojed, sa sporim metabolizmom... savršen kandidat za barku? :think:

Poslednja izmena:

Back