Knjiga Enohova

Mislis u astralnoj projekciji :bye:

Nema sa drugih planeta, ima samo jedni andjeli i oni koji su od tih jednih odpali.

Ne mislim u astralnoj projekciji.Nego onako kako sam i napisao-sa drugih planeta.Ili ti misliš da nisu sa neke druge planete došli?:D
To su ti kojima su kćeri ljudske zapale za oko pa su khm,khm pobedjivali u neravnopravnoj borbi prsa u prsa-odnosno rvali se brezobrazno :mrgreen:

IDEMO BIBLIJSKO OBJASNJENJE:

1 deo.

Adam i eva su otkazali poslusnost Bogu i odmah su osetili odvajanje sa Bogom i vleike promene.

1.Mo 3:8 I začuše glas Gospoda Boga, koji iđaše po vrtu kad zahladi; i sakri se Adam i žena mu ispred Gospoda Boga među drveta u vrtu.
9 A Gospod Bog viknu Adama i reče mu: Gde si?
10 A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih.

Bog je do tada uzivo dolazio kod coveka i komunicirao sa njime.

Posle toga to vise niej bio slucaj.

Greh je rastavio coveke od Boga:

1 Gle, nije okraćala ruka Gospodnja da ne može spasti, niti je otežalo uho Njegovo da ne može čuti.
2 Nego bezakonja vaša rastaviše vas s Bogom vašim, i gresi vaši zakloniše lice Njegovo od vas, da ne čuje.

2. Deo:

Kasnije posle toga se desava prvo ubistvo, Kain ubija svoga brata Avelja i uzima svoju sestru za zenu i odlazi od roditelja:

1.Mo 4:15 A Gospod mu reče: Zato ko ubije Kajina, sedam će se puta to pokajati. I načini Gospod znak na Kajinu da ga ne ubije ko ga udesi.
1.Mo 4:17 I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svog Enoh.

Dakle vidimno kako se KAIN odvojio od Adama i otisao podalje od njega i sledeci stihovi nam pokazuju da su se oni namnozili ali da su postajali sve vise zli i nisu sluzili Bogu.
Odvolili su se totalno od Boga.

18 A Enohu rodi se Gaidad; a Gaidad rodi Maleleila: a Maleleilo rodi Matusala; a Matusal rodi Lameha.
19 I uze Lameh dve žene: jednoj beše ime Ada a drugoj Sela.
20 I Ada rodi Jovila; od njega se narodiše koji žive pod šatorima i stoku pasu.
21 A bratu njegovom beše ime Juval; od njega se narodiše gudači i svirači.
22 A i Sela rodi Tovela, koji beše vešt kovati svašta od bronze i od gvožđa; a sestra Tovelu beše Noema.
23 I reče Lameh svojim ženama, Adi i Seli: Čujte glas moj, žene Lamehove, poslušajte reči moje: ubiću čoveka za ranu svoju i mladića za masnicu svoju.
24 Kad će se Kajin osvetiti sedam puta, Lameh će sedamdeset i sedam puta.

3. Deo:

STA JE BILO SA ADAMOM I EVOM?

Adam i Eva su ziveli na drugom delu zemlje izvan okruzenja ovih Kainovih potomaka.

Da li je Adam nastavio da sluzi Bogu?

Nije odma ali nedugo posle toga.

1.Mo 4:25 A Adam opet pozna ženu svoju, i ona rodi sina, i nade mu ime Sit, jer mi, reče, Bog dade drugog sina za Avelja, kog ubi Kajin.
1.Mo 4:26 I Situ se rodi sin, kome nadede ime Enos. Tada se poče prizivati ime Gospodnje.

Posle radanja sina SITA i radjanja unuka Enosa pocinje Adeam sa svojim potomstvom koje je kod njega izvan okruzenja Kainovih potomaka, da se mnozi i da sluzi Bogu!!!

4. Deo.

I SADA IMAMO CITAVU TABELU KAKO SE ADAM MNOZIO SVE VISE I VISE

Sto je vazno da bismo posmatraili ceo kontekst i celu situaciju, da bismo videli zasto sinovi Bozji nisu bili andjeli:

1.Mo 5:1 Ovo je pleme Adamovo. Kad Bog stvori čoveka po obličju svom stvori ga.

3 I požive Adam sto trideset godina, i rodi sina po obličju svom, kao što je on, i nadede mu ime Sit.
4 A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;
5 Tako požive Adam svega devet stotina trideset godina; i umre.
6 A Sit požive sto pet godina, i rodi Enosa;
7 A rodiv Enosa požive Sit osam stotina sedam godina, rađajući sinove i kćeri;
8 Tako požive Sit svega devet stotina dvanaest godina; i umre.
9 A Enos požive devedeset godina, i rodi Kajinana;
10 A rodiv Kajinana požive Enos osam stotina petnaest godina, rađajući sinove i kćeri;
11 Tako požive Enos svega devet stotina pet godina; i umre.
12 A Kajinan požive sedamdeset godina, i rodi Maleleila;
13 A rodiv Maleleila požive Kajinan osam stotina i četrdeset godina, rađajući sinove i kćeri;
14 Tako požive Kajinan svega devet stotina deset godina; i umre.
15 A Maleleilo požive šezdeset pet godina, i rodi Jareda;
16 A rodiv Jareda požive Maleleilo osam stotina trideset godina, rađajući sinove i kćeri;
17 Tako požive Maleleilo svega osam stotina devedeset pet godina; i umre.
18 A Jared požive sto i šezdeset i dve godine, i rodi Enoha;
19 A rodiv Enoha požive Jared osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;
20 Tako požive Jared svega devet stotina šezdeset dve godine, i umre.
21 A Enoh požive šezdeset pet godina, i rodi Matusala;
The godliness and translation of Enoch
22 A rodiv Matusala požive Enoh jednako po volji Božjoj trista godina, rađajući sinove i kćeri;
23 Tako požive Enoh svega trista šezdeset pet godina;
24 I živeći Enoh jednako po volji Božjoj, nestade ga jer ga uze Bog.
The birth of Noah, etc
25 A Matusal požive sto osamdeset sedam godina, i rodi Lameha;
26 A rodiv Lameha požive Matusal sedam stotina osamdeset dve godine, rađajući sinove i kćeri;
27 Tako požive Matusal svega devet stotina i šezdeset i devet godina; i umre.
28 A Lameh požive sto osamdeset i dve godine, i rodi sina,
29 I nadede mu ime Noje govoreći: Ovaj će nas odmoriti od poslova naših i od truda ruku naših na zemlji, koju prokle Gospod.
30 A rodiv Noja požive Lameh pet stotina devedeset pet godina, rađajući sinove i kćeri;
31 Tako požive Lameh svega sedam stotina sedamdeset sedam godina; i umre.
32 A Noju kad bi pet stotina godina, rodi Noje Sima, Hama i Jafeta.

5. Deo.

Vidimo da su Adamovi potomci i Kainovi odvojeni, nisu zajdno.

Jedni se mnoze tamo negde na drugom delu zemlje i postali su zli i sve gori.

Dok na drugom delu zemlje se Adam dalje mnozi sa svojim potomcima ali oni pocinju da sluze Bogu.

STA SE DESAVA KADA SU se kaos to vidimo SE LJUDI SVE VISE I VISE MNOZILI?

1.Mo 6:1 A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.

BIVALI SU SVE BLIZE I BLIZE JEDNIM DRUGIMA; KAINOVCI I ADMAOVCI DA TAKO KAZEMO I SURET JE BIO PROGRAMIRAN:.

1.Mo 6:2 Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.

Ovde se opisuje prvi suret sa Kainovcima.
Adamovci se nazivaju sinovima Bozjim jer su nasuprot Kainvocima nastavili da sluze Bogu. i ostali su verni bogu i ostali su nejgovi sinovi!!!
A Kainovci su ti sinovi ljudski ejr sluze sebi ne Bogu, svojim prohtevima i zlu, coveku.

I POCELI SU SA NJIMA DA SE MESAJU I STA SE ONDA DESAVA?

3 A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.
4 A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.
5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,
6 Pokaja se Gospod što je stvorio čoveka na zemlji, i bi mu žao u srcu.
7 I reče Gospod: Hoću da istrebim sa zemlje ljude, koje sam stvorio, od čoveka do stoke i do sitne životinje i do ptica nebeskih; jer se kajem što sam ih stvorio.

KO PREDVALDAVA tim mesanjem Kainovca i Adamovca?

KAINOVCI.

ZLO PREDVALDAVA I LJUDI SE KVARE NE SLUZE VISE BOGU.

Postali su tako zli da se to i Bogu zgrozilo.

6. Deo.

4 stih stvara ceo probelm a i sam stih pored ovog konteksta daje razjasnjenje,

Sta taj stih stvarno kaze?????????

ZAPAZITE 4 STIH:

4 A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.

Stih nekaze da su tom zenidbom ljudi postajali veci. nego da je u to vreme U toj PREDPOTOPNOJ generaciji DA su postojali ljudi koji su bili divovi a i posle toga iako su se zenili sa kcerima ljudskim to jest Kainovcima i dalje je bilo velikih ljudi na zemlji.
IZ STIHA VIDIMO DA SU POSTOJALI DIVOVI PRE ZENIDBE SINOVA BOZJIH I LJUDSKIH ali i aksnije uprkos tom zenidbom.

ZNACI DA SU ADAMOVCI BILI TAKODJE DIVOVI ALI STIH ZELI DAKAZEA DA SU ONI TO I DALJE OSTALI UPRKOS MESANJU SA KAINOVCIMA.

Stih govori da su svi ti ljudi predpotopni ljudi, bili veliki divovi.
Tacniji biblijski tekst koristi jednu rec i kaze: PRAISTORISKI LJUDI.
MISLI NA PREDPOTOPNE LJUDE UOPSTENO, NE I POSLE mesanja, sto je stiha ocigledno!!!!!!!!

Sledi nastavak 7. DELA:

7. Deo.

Ovde imamo tabelu isusovog rodoslovlja koju necu da pOStiram da ne zatrpavam mozete je naci u luki 3 glava i na pocetku i kraju te tabele kaze ovako:

Pocetak tabele:
Lk 3:23 I taj Isus imaše oko trideset godina kad poče; i beše, kao što se mišljaše, sin Josifa sina Ilijinog,

Kraj tebele:
Lk 3:38 Sina Enosovog, sina Sitovog, sina Adamovog, sina Božijeg.

Vidimo Adam se naziva sinom Bozjim po stvaranju.

Svi oni koji su sluzili Bogu a bili su sinovi Adamovi su se stoga nazivali sinovi Bozji.

I svi oni koji ce na novoj zemlji sluziti Bogu ponovo ce biti nazvani SINOVI BOZJI:

Hos 1:10 Ali će ipak broj sinova Izrailjevih biti kao pesak morski, koji se ne može izmeriti ni izbrojati; i mesto da im se reče: Niste moj narod, reći će im se: Sinovi Boga Živoga.

Röm 9:26 I biće na mestu, gde im se reče: Vi niste moj narod; tamo će se nazvati sinovi Boga Živoga.

Medjutim oni koji sluze Bogu su automatski vec sada na ovoj zemlji SINOVI BOZJI:

Mt 5:45 Da budete sinovi Oca svog koji je na nebesima; jer On zapoveda svom suncu, te obasjava i zle i dobre, i daje dažd pravednima i nepravednima.

Lk 6:35 Ali, ljubite neprijatelje svoje, i činite dobro, i dajte u zajam ne nadajući se ničemu; i biće vam velika plata, i bićete sinovi Najvišega, jer je On blag i neblagodarnima i zlima.

Lk 16:8 I pohvali gospodar nevernog pristava što mudro učini; jer su sinovi ovog veka mudriji od sinova videla u svom naraštaju.

Joh 1:12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

Röm 8:14 Jer koji se vladaju po duhu Božijem oni su sinovi Božiji.

Röm 8:19 Jer čekanje tvari čeka da se jave sinovi Božiji.

2.Kor 6:18 I biću vam Otac, i vi ćete biti moji sinovi i kćeri, govori Gospod Svedržitelj.

Gal 3:26 Jer ste vi svi sinovi Božji verom Hrista Isusa;

Gal 4:6 I budući da ste sinovi, posla Bog Duha Sina svog u srca vaša, koji viče: Ava Oče!

Gal 4:7 Tako već nisi rob, nego sin; a ako si sin, i naslednik si Božji kroz Isusa Hrista.

Prema nam div.
Pretpotopni ljudi i zene su bili daleko veci nego danasnji.
Predpostavlja se izmedju 3-4 metra.
To ovaj tekst u 1 Mojsijevoj 6,4 zeli da kaze. I kasnije iako su se spojil isa Kainovcima.

1.Mo 6:4 A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.

Ova rec u stihu, od STARINE u svom originaliu govori o predpotopnim praistorijskim ljudima.
Kod nas je preveden od starine.

Knjiga Enohova nema veze s ovim Biblijskim izvestajem.
Niti je to knjiga Enohova.
Knjiga Enohova govori sasvim nesto drugo nego ovaj biblijski izvestaj kaao sto smo videli!

Zelim svima ovde na diskusiji obilje Bozjih balgoslova.

8. deo.
Zamalod a zaboravim i ovo.

Sadukeji postavaljaju jednom prilikom pitanja Isusu:

28 O vaskrsenju dakle koga će od sedmorice biti žena? Jer je za svima bila.
29 A Isus odgovarajući reče im: Varate se, ne znajući Pisma ni sile Božje.
30 Jer o vaskrsenju niti će se ženiti ni udavati; nego su kao anđeli Božji na nebu.

Andjeli Bozji kao duhovna bica, nemaju potrebu niti sposobnost zenidbe ili reprodiúkcije.
Oni su bespolni iako muskog roda.

Sposobnost reprodukcije ili potrebu za zenidbom i sekualnim odnosom imaju samo materijlana bica kao ljudi i zivotinje.

Duhovnim bicima nije data ta sposobnost pa do toga nemoze nikako da dodje i kada bi hteli.

To je Bog u svojoj mudrosti odvano tako uredio.

Pa tada je sve bilo vece, i zivotinje i voce, povrce, drvece zbunje.
Pogledaj koliko samo uglja crpemo od pretpotopnog sveta i nafte.

Gore sam objasnio kako u nekim predelima sveta iste zivotinje na primer vidre ili bube itd, itd su vece na nekim manje.
Zavisi od uslova i klime.

Prepotopna klima je bila idealna.

Gore sam objasnio kako u nekim predelima sveta iste zivotinje na primer vidre ili bube itd, itd su vece na nekim manje.

I dinosaurusi su bili veći?:sad2:

Bas to i pokazuje da to nema veze sa andjelima koji su spavali sa zenama.

Jer da je bilo tako ta generacija je unistena potopom.

Kasnije se i posle potopa srecemo sa divovima.

To znaci da je neki drugi razlog uticao da ti ljudi budu veliki.

Mozda neki klimatski uslovi u kojima su ziveli u tim rpedelima koji kasnije nisu vise psotojali.

Nauka uvek iznova potvrdjuje takve mogucnosti.

Na primer, nadjeni su fosili zivotinja koje su apsolutno iste kao danas samo d sta vece.

Po Evoluicijui mi napredujemo ne degradiramo se.

Medjutim to je slucaj sa ovim fosilima da su iste zivotinje vece

Oni objasnjvaju da je psotojalo vreme kada je bilo u nekim podrucjima sveta vise kiseonika i da to dovodi do rasta.
I mozda jos neki faktrori u prirodi koji su danas nepozanti jer su nestali.

Onda su nasli vrste Buba koje su u nekim delovima sveta iste te bube manje a u drugim 10 puta vece.

Objasnjenje jer je u tim podrucjima prisutnost kiseonika i vlage veca.

Onda su vrsili eksperiment napravivsi komoru sa umanjenjem Kiseonika za pola i tu su cuvali bube i to je uticalo na njihove zivotne funskicje i rast.

Itd.

Pali andjeli nikako nemogu da budu sinovi Bozji niti bi se tako nazvali u bibliji da je rec o njima.

Ako je to tada bio sloucaj da su andjeli spavali sa zenama onda zasto to nebi bio uvek slucaj???

Ali nikako nije rec o tome.

Daj, molim te, nemoj se blamirati nepiznavanjem Pisma:

A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona.

I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih

5. Deo.

Vidimo da su Adamovi potomci i Kainovi odvojeni, nisu zajdno.

Jedni se mnoze tamo negde na drugom delu zemlje i postali su zli i sve gori.

Dok na drugom delu zemlje se Adam dalje mnozi sa svojim potomcima ali oni pocinju da sluze Bogu.

STA SE DESAVA KADA SU se kaos to vidimo SE LJUDI SVE VISE I VISE MNOZILI?

1.Mo 6:1 A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.

BIVALI SU SVE BLIZE I BLIZE JEDNIM DRUGIMA; KAINOVCI I ADMAOVCI DA TAKO KAZEMO I SURET JE BIO PROGRAMIRAN:.

1.Mo 6:2 Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.

Ovde se opisuje prvi suret sa Kainovcima.
Adamovci se nazivaju sinovima Bozjim jer su nasuprot Kainvocima nastavili da sluze Bogu. i ostali su verni bogu i ostali su nejgovi sinovi!!!
A Kainovci su ti sinovi ljudski ejr sluze sebi ne Bogu, svojim prohtevima i zlu, coveku.

I POCELI SU SA NJIMA DA SE MESAJU I STA SE ONDA DESAVA?

3 A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.
5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,
6 Pokaja se Gospod što je stvorio čoveka na zemlji, i bi mu žao u srcu.
7 I reče Gospod: Hoću da istrebim sa zemlje ljude, koje sam stvorio, od čoveka do stoke i do sitne životinje i do ptica nebeskih; jer se kajem što sam ih stvorio.

KO PREDVALDAVA tim mesanjem Kainovca i Adamovca?

KAINOVCI.

ZLO PREDVALDAVA I LJUDI SE KVARE NE SLUZE VISE BOGU.

Postali su tako zli da se to i Bogu zgrozilo.

I Kain je Adamovac i to prvenac Adamov.

Lazu da je nafta fosilno gorivo. Nafta je tecni element kao sto je i ziva tecni element.

Ja sam lepo obajsnio samo slep moze da nevidi da Knjiga Enohova veze sa ovim nema.
Niti tekst u 1 Mojsijevoj 6,4 kaze da su ljudi tek tada postajali divovi kada su poceli da se mnoze medjusobno sa onima koji nisu sluzili bogu nazvali smo ih Kainovcima da bi smo se lakse razumeli.

Vecc kaze da su i pre toga bili a i posle toga divovi ti predpotopni ljudi.

Ako ja nepoznajem pismo onda objasni ti sta je netacno u tome sto sam obajsnio i zasto?

Lako je napsiati za 2 sekunde nije tacno neznas pismo i misleti da je sada sve argumentovano?

Trebas da sedned 5 sati an stolicu i uzmes Bibliju u ruke i argumentovano napises.

Mi mozemo sada da se kao dece natezemo, jeste, nije, jeste nije.
Ko ima oci neka procita vise je nego jasno.

Ovo gore sto sma napisao je istina.

Neki vole povrsne stvari ja sam ovo odradio detalnije i zato ima malo vise da se cita.

Ko hoce nek prihvati ko nece nemora, to ne menja istinu.

Samo molim one kojis e ne slazu, da ne vadite moje reci van konteksta i da ih ne izvrcete.

Pitajte sto nije jasno a ja cu vam reci kako sam mislio ne kako biste vi hteli da sam mislio.
Svako dobro u Gospodu.

Kain se odvojio od Adama i nije hteo da sluzi Bogu kao Adam.

OTISAO JE OD NJEGA DOK SUS VI DRUGI SINOVI UNUCU OSTALI KOD ADAMA I SA NJIME SLUZILI BOGU PA SA NJIMA I ENOH.

Zato Bog naziva Adamovo potomstvo koje smo videli gore u tekstu, Sinovi Bozji dok Kainovo samo sinovi covecji.

Ja sam nazvao jedne Adamovce druge Kainovce da biste me razumeli na koga mislim.
Smesno je objasnjvati ovo jer ja nisam hteo da time kazem da Kain nije sin Adamov. Cak sam i pisao daC jeste.
skroz nepotreban i smesan protiv komentar, samo zatrpavamo temu bespotrebnim komentarima.

Back