vaga55:

Poštovani večiti apsolventi. Mislim da nemate ni jedan razlog da apostrofirate taj vaš sramni čin, da ste večiti studenti. Sve razloge koje ste naveli zbog čega ste večiti apsolventi, mislim da su obične nebuloze. Vašim roditeljima, ako ih imate, verovatno se utroba okreće, od same pomisli koliko su investirali u vas, a na kraju ste njihovo veliko razočarenje.Upisali ste željene fakultete, uhvatilihttp://login.passport.net/uilogin.srf?id=2
Please sign in se asvalta, osetili draž velegrada, dali se u život pa još imate hrabrosti da bilo šta komenterišete na tu temu.Mnogi od vas su verovatno osnovali porodicu, pa od rotitelja očekujete da vašem detetu kupe igračku i slično.
Ja sam se udala u 20-oj godini, rodila dete, zasnovala radni odnos, završila fakultet za tri ipo godine sa desetkom. U braku se bavila profesionalnim sportom, postala legenda jugoslovenskog sporta.Nazad nisam mogla jer sam dete iz radničke porodice.Danas imam rešenu egzistenciju,još uvek radim na svom psiho-fizičkom usavršavanju.U slobodnom vremenu,bavim se naučno istraživačkim radom,vlasnik sam i trener jednog kluba koji mi obezbeđuje pristojan život.
Sebi dozvoljavate da pravite aluzije na račun onih koji su uspeli u životu. Pokušajte da vaš status promenite, da se skinete sa grbače vaših roditelja, možda će vam biti zahvalni.Ovako, kradete Bogu dane, džabalebarite i vegetirate. Jednoga dana će vas starost pitati, gde vam je bila mladost.
Hvala na savetima, ali za jednu tako visokoobrazovanu ženu izraženog sportskog duha u tim godinama trebalo bi da imate sistem vrednosti znatno i značajno dugačiji od gorepomenutog.
Zar se ljudi mere samo po materijalnim zaradama i postignutim uspesima? Ne meri li se ljudska dobrota i ne vrednuje li se čovečji duh po tome koliko je optimističan, dobrodušan, vedar, prijateljski nastrojen i sl.?
Posle bitke svi su generali, glasi naša stara, i najlakše je kritikovati i deliti savete koje već i sami dobro znamo.
Ova tema je osnovana kao mesto gde će se neke vredne osobe naći, jer u takvom društvu čiji ste Vi predstavnik reč apsolvent asocira uvek na nešto ružno, dugotrajno. Pa, zar niste i sami nekada bili apsolvent? Dobro, možda i niste, ili ako ste bili, niste imali zbog porodičnih obaveza vremena da razmišljate na ovakav način. Uostalom, u vreme kada ste Vi studirali svi znamo kakvi su uslovi studiranja bili.
I ne mislite li da je nama već sama pomisao da smo toliko dugo već apsolventi dovoljno teška i mučna, pa želimo na ovakvim mestima da se šalimo na vlasiti račun?
I poslednja stvar, posle koje se nadam da se više ovakvim "visokim" i prilično nepismenim tonom, koji navodno krije krajnje prijateljske namere, NEĆETE OBRAĆATI OVOM VREDNOM, MARLJIVOM I NADASVE PRIJATELJSKOM SKUPU. Naime, SVI članovi, ili skoro svi, ali BUKVALNO, rade, zarađuju i nisu na roditeljskoj grbači. To biste i sami znali da ste s nama u drugačijem, a ne ovako "patronažnom" odnosu. Budite čovek i budite hrišćanin iznad svega pa ne sudite, nego čistite ispred svoje kuće i u svojoj kući.
OVDE NIJE MESTO UMOM PLITKIMA, DUŠE ZAGAĐENIMA, ELITISTIČKIM SNOBOVIMA, MALOGRAĐANIMA I OSTALIM SLIČNIM SITNIM DUŠAMA.
Da sam na Vašem mestu, stidela bih se Vaših godina i Vašeg iskustva.
Hvala!