alex987:...:daj neke ljude za primer, na koje trebamo da se ugledamo, koji su dali plodove vredne postovanja, inace se sve svodi na demagogiju, na poturanje od strane malenog npr. jana husa, a u stvari - corak.
ne rece li Hristos: i veca dela od ovih ce ciniti?
daj neke ljude koji nisu iz Paravoslavlja a koji su ugled denominaciji tvojoj. deklarativno povezivanje je nista, princip bez argumentacije...
Isus Hrist, Bog, rodio se kao “sin čovečiji”. Zašto? Da bi nama ljudima pokazao kako treba živeti i Bogu ugoditi. On je Taj na koga se trebamo ugledati. On nam to i kaže:
Jovan14,6
Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
Iz ovoga je jasno na Koga se trebamo ugledati. Na Hrista.
Koja si ti zamlata...
Tvoj jedini cilj je da generalizujes, vrdas, muljas, dezavuises...
Ako neko ne valja u Crkvi, apostol kaze da se izvadi takav, a ne da razgragudjuje Crkva Bozija, jer ce takvog Bog...
Ja te pitam onda konkretno da opalis po nekom koji je primer zastranjivanja, da ne sudis Crkvu komplet.
Potom te pitam da istaknes nekoga konkretno iz tvoje klike, jer pise da nemamo svi jednake darovem nego je svakom dano po meri dara Hristova. Ti opet uzimas uzalud Gospoda u usta, potpuno bezeci od bilo kakve diskusije, kao da je hriscanstvo i Crkva nekakva aptrakcija, nekakva fikcija, prazna retorika, a ne konkretna dela koja iz vere proisticu.
To kako su se pojedine sekte "ugledale" na Hrista, to sam rekao da uzalud podrazavaju - mnogi ce reci u onaj dan - nismo li tvojim imenom prorokovali? Tda ce imodgovoriti: idite od mene, nikada vas nisam znao.
JA TE PITAM DA LI JE SVAKA SEKTA SA SVOJIM 'PROROKOM" ISTINITA, DA LI SU TO ONI KOJI TVRDE DA SU PROROKOVALI IMENOM GOSPODNJIM, A U STVARI IH ON NE ZNA, I RECI CE IMD A IDU OD NJEGA ???