Zašto se u Pravoslavnoj crkvi dozvoljava klanjanje i ljubljenje ruku sveštenicima kad Sveto Pismo govori da ne treba da se klanjamo čoveku već samo Bogu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...:mora da je zato da bi ti imao/la cbrst argument za pripadnost sekti, zar ne?
...:celiv ruke je postovanje, a ja ne znam da se to pada pred noge svestenika. gde ti to vide, u nekoj sekti mozda?
alex987:...:celiv ruke je postovanje, a ja ne znam da se to pada pred noge svestenika. gde ti to vide, u nekoj sekti mozda?
Pošto ti je svaka druga reč u obraćanju meni sektaš, hoću da ti kažem nešto: ja jesam sektaš!
Sektaš sam u tom smislu što mislim svojom galvom i Sveto Pismo čitam i proučavam sam. A kad mi neko kaže da sam sektaš kao ti sad, ja se samo setim kako su Hristu zajedno sa njegovim apostolima govorili da je sektaš jer se nije slagao sa tradicionalnim učenjem tadašnje crkve nego je stalno citirao Pismo.
Pozdrav i hvala
alex987:Zašto se u Pravoslavnoj crkvi dozvoljava klanjanje i ljubljenje ruku sveštenicima kad Sveto Pismo govori da ne treba da se klanjamo čoveku već samo Bogu?
alex987:...:celiv ruke je postovanje, a ja ne znam da se to pada pred noge svestenika. gde ti to vide, u nekoj sekti mozda?
Pošto ti je svaka druga reč u obraćanju meni sektaš, hoću da ti kažem nešto: ja jesam sektaš!
Sektaš sam u tom smislu što mislim svojom galvom i Sveto Pismo čitam i proučavam sam. A kad mi neko kaže da sam sektaš kao ti sad, ja se samo setim kako su Hristu zajedno sa njegovim apostolima govorili da je sektaš jer se nije slagao sa tradicionalnim učenjem tadašnje crkve nego je stalno citirao Pismo.
Pozdrav i hvala
...:nego, reci mi gde pise da su Hristu zajedno sa njegovim apostolima govorili da je sektas - to me zivo interesuje, mozda i ja postanem sektas, ko zna?
...:P.S. Nisam znao da je Hristos dolazio da citira Pismo, jer prvo je djavo krenuo da ga citira kusajuci Hrista u pustinji.
...:mozda i ja postanem sektas, ko zna?
...:alex987:...:celiv ruke je postovanje, a ja ne znam da se to pada pred noge svestenika. gde ti to vide, u nekoj sekti mozda?
Pozdrav i hvala
Ma jok, sta ti je, posumnjao sam mozda da znas o sektama vise od mene. Sad vidim sekta ti samo u galvi, ... nego, reci mi gde pise da su Hristu zajedno sa njegovim apostolima govorili da je sektas - to me zivo interesuje, mozda i ja postanem sektas, ko zna?
P.S. Nisam znao da je Hristos dolazio da citira Pismo, jer prvo je djavo krenuo da ga citira kusajuci Hrista u pustinji.
Havala i tebi unapred na odgovorima, i naravno - pozdravljam i ja tebe.
maleni:Dela 5,38,39
"...Zato vam sada kažem: Okanite se ovih ljudi i pustite ih. Jer, ako je njihov naum ili delo od ljudi, biće osujećen. Ali, ako je od Boga, nećete moći da ih sprečite, nego ćete se naći u ratu protiv Boga! I oni ga poslušaše.
alex987:maleni:Dela 5,38,39
"...Zato vam sada kažem: Okanite se ovih ljudi i pustite ih. Jer, ako je njihov naum ili delo od ljudi, biće osujećen. Ali, ako je od Boga, nećete moći da ih sprečite, nego ćete se naći u ratu protiv Boga! I oni ga poslušaše.
Kamo sreće kada bi ovo poslušali i pravoslavci tipa MaranAte.
...:Znaci ako su Hristos i Njegovi ucenici smatrani jednom od sekti od ondasnjeg judaizma, pa iz toga nastane hriscanstvo, sam Hristos osnova i utemelji svoju Crkvu, onda tu vise nema mesta za sektarenje dalje, za neku novu nauku...
...:Pa ako je to savet za pravoslavce tipa MaranAte, onda implicira da se vi jednacite sa apostolima, sa Dvanaestoricom, vi i vasi osnivaci sekti, jer su apostoli bili ti ljudi za koje kaze da ih se okanu i ostave ih (5,40). Da niste uobrazili mozda, precenili sebe?
...:daj neke ljude za primer, na koje trebamo da se ugledamo, koji su dali plodove vredne postovanja, inace se sve svodi na demagogiju, na poturanje od strane malenog npr. jana husa, a u stvari - corak.
ne rece li Hristos: i veca dela od ovih ce ciniti?
daj neke ljude koji nisu iz Paravoslavlja a koji su ugled denominaciji tvojoj. deklarativno povezivanje je nista, princip bez argumentacije...
a sta ako pop nije opro ruke posle male ili velike nuzde...:mora da je zato da bi ti imao/la cbrst argument za pripadnost sekti, zar ne?