KK Partizan

Toliko imaju problema da je Real prosao Partizan u plej-ofu pre 2 sezone samo uz pomoc incidenata koje su sami pravili, i kazni koje su ih favorizovale. Sa Barselonom vec imamo problem, gubimo i kuci od njih, dok Real dobijamo bar kuci.

Osim ako ne padnemo u formi, Real uopste nece biti favorit u Beogradu u poslednjem kolu (obzirom na njihovu tanku EL sezonu), a najlepse bi bilo da nama ta utakmica recimo znaci za 7. mesto a njima da znaci za 10. mesto, pa da posaljemo pola tih pacenika u zasluzenu penziju zajedno sa tom njihovom prevarom od trenera.

Svaki tim se rekonstruiše na dve tri godine i te fore "30 godina nismo pobedili, ne leže nam" su jednostavno glupe. Pa nije to ko duel dva tenisera pa neko nekom ne leži.

Običan statistički kuriozitet, ne znači ništa.

Istina. No, ima toga da su oni uvek medju najboljim i najskupljim, a mi smo medju najsiromasniji, a sada smo osrednje bogat EL klub, pa je sve to prevodjenje kvaliteta sa papira na parket. I mozda malo do mentaliteta, gde smo se mi odvikli da uopste racunamo na pobedu na gostovanjima protiv njih, vec jurimo da ih dobijemo kuci, i neka "realnija" gostovanja.

A sto se tice Zelimirovog ciklusa, ocigledno je da imamo dobar skor protiv Reala, a nemamo pobedu protiv Barselone. A ta Barsa uopste nije strah i trepet ovih sezona, malo se i oni traze, sto ce reci da uopste ne odgovaraju onome sto Zelimir radi.

E, sutra je zanimljiva utakmica protiv Dubaija. Pocinje vec u 16:30h po nasem vremenu, mislim da je tamo 3-5h vise nego sto je kod nas. Krece serija "opasnih" abaligaskih gostovanja, sto znaci da sigurno gubimo sa igrom iz Novog Mesta.

danas trening pred Efes

važno je da su ovim nebitnim utakmicama niko ne povredi i da se da minutaža što većem broju igrača

vratimo se na Evroligu i kalkulacije:

ostalo je još 5 kola :

Efes ( kući ), Alba ( kući ) , Bajern ( gosti ), Žalgiris ( gosti ), Real ( kući )

trenutno smo na 15:14

1) Da bi stigli na poziciju broj 4 treba nam 20 pobeda, dakle 5 od 5
2) Da bi bili peti ili šesti 19 pobeda, dakle 4 od 5
3) Da bi bili u top 10, sedmi ili osmi, 18 pobeda, dakle 3 od 5.
4) Sa 17 pobeda tj 2 od 5 , možemo biti deveti, deseti , jedanesti ili dvanaesti.
5) Sa 16 ili 15 pobeda tj sa jednom ili nijednom pobedom do kraja nemamo nikakve šanse za top 10.

Najrealnija je opcija 3 ali sa nama se nikad ne zna, mada iskreno prva i zadnja opcija mi deluju gotovo nemoguće.

Nećemo ući u prvih 10 i nećemo uzeti abu, to je bilo jasno još u novembru...
Mislim da Abu nemate šanse, startujete sa pozicije 3, morate prvo Budućnost da preskočite a oni imaju prednost domaćeg terena a onda na nas i opet mi imamo utakmicu više kući. Mada možda budete i četvrti, videćemo.
Što se Evrolige tiče sve je moguće. Trebaju vam dve pobede kući. Virtus i još jedna ( Efes ili Real ).. u Atini teško do bodova.

Vrlo bitna i teska utakmica veceras jer je pravilo da kod kuce pola igramo sigurno, a drugu polovinu bas-bas mucno. Efes svakako ima kvalitet i imaju cime da nas ugroze. Trebalo bi da bude nesto teze nego protiv Baskonije, gde smo briljirali a onda prosipali, sto znaci da moramo da budemo mnogo stabilniji. Ako udjemo od starta u kontra-ritam, nadrljali smo, ali verujem da cemo uci ozbiljno u utakmicu jer imamo serijicu poraza.

Poraz Bajerna sinoc nam pomaze, ali nazalost, ona prejadna sklanjalica u Pireju nam komplikuje stvar jer smo trebali da preskocimo makar pantere. Zato nam je pobeda veceras jos vise pod moranjem, kao i u narednoj utakmici. Sto Zelimir rece, ovo je prvo veliko finale.

Ajmo polako da pocnemo za 15 minuta. Na neki nacin, prvi mali/veliki ispit novoformiranog tima, da li mozemo dobiti utakmicu pod pritiskom. Pobeda malo znaci po pitanju matematike, ne gura nas daleko na tabeli i samo je jedna od 3 koje moramo imati za TOP10. Poraz je mnogo tezi, ne gasi nam skroz sanse, ali bi mogao da pokaze da ipak to nije to za najvise domete, ako se raspadnemo pod pritiskom.

Ajmo polako da pocnemo za 15 minuta. Na neki nacin, prvi mali/veliki ispit novoformiranog tima, da li mozemo dobiti utakmicu pod pritiskom. Pobeda malo znaci po pitanju matematike, ne gura nas daleko na tabeli i samo je jedna od 3 koje moramo imati za TOP10. Poraz je mnogo tezi, ne gasi nam skroz sanse, ali bi mogao da pokaze da ipak to nije to za najvise domete, ako se raspadnemo pod pritiskom.
kakv crni bjanki

zar mi nemamo najveceg na svetu

ovo je lose. igra nikakva u napadu. odbrana suplja previse lakih poena daju.

napravili su odlicnu zalihu...

jednsotavno mi retko odigramo utkamicu na jednom nivou sa konstantnom koncentracijom...

mislim da je to to sto se ove utkamice tice ako ne dodjemo do 10 razlike do poluvremena.

Sve po najcrnjem scenariju se crta, Bjanki nazalost dobro zna da treba da igra malo prljavije na loptu, sudije im dozvoljavaju to jer su se nametnuli da diktiraju kriterijum, a mi smo izostali sa agresivnoscu i to nam je glavna greska, sto im dozvoljavamo da diktiraju tempo na nasem parketu. Sto se ostalog tice ne mogu reci, vodili bi svakako jer stvarno dobro igraju. Imaju kvalitetne igrace, uhvatili su formu, mogu da nas poniste fizicki.

Moramo u drugom poluvremenu da izvucemo sve na parket po pitanju truda, agresivnosti, itd. Ne pomaze losa forma Karlika, ne moze ni bacanje da ubode ni zicer da pospremi, a Sterling je opet nestao.

Evo opet "jesam rekao" ekipe za posle serije poraza.

Najgora utakmica ikada u EL posle 3/4. U najgorem poluvremenu ocekujem sad ce malo da zagrizu i zakuvaju, ali nista. Usli su nam pod kozu, sve im ide od ruke, mi nista.

Mi od kad smo obukli ove tunjave dresove, odigrali jedno poluvreme i ne mozemo da se sastavimo vise.

Nista, vise zestoko smo us.ra.li jednu od najbitnijih utakmica. Efes jeste u naletu i jako dobar, ali smo zestoko zakazali. Ne nadam se vise nicemu, ali ocekujem reakciju, pa da na teskim gostovanjima vadimo vruce kestenje iz vatre. Pa ako okajemo ove grehe, mozda protiv Reala u Areni dobijemo priliku za popravni, neku utakmicu za plasman.

Back