KK Partizan

Ovi su se malo pro.sr.ali, ne bi trebala EL da bude takva. Za sudije jos ne znamo, mada mi se ne svidjaju tendencije. Mada istina je da ce po prvi put skupiti 20,000 ljudi. :mrgreen:

Jesu li i kladionice protiv nas?

OK, ako se respektuje njihov domaci parket i cinjenica da su se nalozili jednom jedinom dobrom pobedom pre 2 dana. Panteri su se otarasili nekih viskova i sad sa svezom krvlju bez pritiska napadaju plej-in koji je svakako u dometu, ali to su oni isti stari luzeri, i osim ako se sami ne ubijemo, na kraju sezone ce se i videti da smo bolji tim koji se nadogradjivao i rastao 3 sezone za razliku od njih.

Sto nam svakako ne garantuje pobedu veceras. Jeste da ne igra Ledej, Avramovic, ali mi sad imamo dovoljno sirok sastav. Tu su Kaboklo, Kaminski, Smailagic, na 1 i 2 je sad ozbiljna konkurencija sa Smitom i bez Avramovica. Zato smo i pravili ovoliko velik sastav, da mozemo da pokrijemo rupe koje ce se prirodno javljati povredama igraca kroz sezonu.

Mozda nismo u najboljoj formi od one tuce u Valensiji, ali dovoljno smo dobri da ulazimo veceras sa svojim sansama. Odbraniti njihov pikenrol (Teodosic-Bolomboj), ne dozvoliti im da se raspucavaju jer zestoko zavise od inspiracije u sutu za 3 (Jago, Nedovic, Teodosic), eksploatisati slabu spoljnu liniju, racunati na to da su im se vratili u odnosu na prosli derbi Hanga i mesar tako da nece biti bas toliko suplji. I ako bude igrao Mitrovic, da ne majmunise nase centre iz otvaranja ili ofanzivnog skoka za koji se uvek dobro postavlja.

Veceras je pritisak na protivniku kojem pobeda znaci o(p)stanak u kakvom-takvom zivotu. Kvalitetniji smo timski, igracki i sto je bitnije bolje vodjeni tako da je dobar rezultat sasvim realan. Ako se pak isti ne desi opet nece biti smak sveta.

Pa realno, za 10. mesto ni njima nije smak sveta da izgube, tako da ne moraju imati pritisak. Vise bi im bio bedak da ih 4x uzastopno pobedimo.
Oni su vec sebe otpisali iz evroligaske price i nemaju problem sa time, eno Mesar prica kako smo se mi pojacali Smitom a oni doveli Malog Topa, dakle iako su silbovali visemilionskog Sabaza i jos kojekog nebitnog igraca, utucali milione, njima je laganica.

Mi mozemo vise izgubiti jer se vidimo aktivno u trci za prednost domaceg terena, a prvih 10 ni ne stavljamo u pitanje. A tek smo na pola sezone, sve je jos daleko.

Naravno, normalnom takmicarskom klubu bi bio problem da gubi i ispada, ali njima nije, posto znamo da su oni politicko-propagandni projekat.

Одбрана је кључ, само јак притисак на оног црнца центра и бекове, остало ће они сами да нам одраде.

Мислим да би Френк могао да нас довуче до победе.

Frenk ih je natovario prosli put, nema sanse da ne nauce nesto iz toga. :mrgreen: Ali ko zna. Sto kazu nasa novinarska pera i doajeni, derbiji radjaju velike igrace. :mrgreen:

Samo da mi nadjemo nacin da Panter malo dise, ne kao protiv Virtusa da ga kasape.

Ne zezajte, jesu Ledej i Avramovic vazni, al' nije da su oni izmislili borbu u ovom timu. Pa Ledej bi prvi odlepio, promasio sve i napravio jednu nesportsku.

Jeste bilo za ocekivati da ce biti nalozeniji i u boljem raspolozenju od nas, ali mislim da su nas razbili pre svega takticki. Izmesali su karte, dok svi gledaju na pik sa Teodosicem, oni su izveli Topica da igra na prodor, a niko nije bio spreman ni na Gilespija. Sa druge strane, nama Kaboklo pod faulovima, Smit nista. Oni su napravili da igraju sta najbolje znaju, mi nismo napravili niti jedan protok lopte, Naneli bez cistog suta.

Dobro su se momci borili dok im nije palo samopouzdanje, e onda su se vec malo raspali. Mi ne mozemo pospremiti zicer, njima udjose trojke o tablu, i slicno.

Primetih neke stvari u odbrani za koje bi se moglo svasta reci, ali ostavicemo to Zelimiru da poljubicasti. :mrgreen:

Ocekujem neku reakciju na poluvremenu, a ako izostane, moracemo cekati Istanbul i citati kuknjavu slabo vidjenih clanova. :mrgreen:

Ђубрад дахијска распала.
Screenshot 2024-01-04 at 20-59-08 Facebook.png

Svidja mi se Vukcevic defanzivno, sramotno sta su mu sudili dvaput na pocetku trece. Malo su nas sasekli u pokusaju da odigramo odbranu time, ali ionako su se oni nametnuli sudijama a ne mi, i ionako i dalje igramo ocajno u napadu sa tim besomucnim pokusajima da se razigra Kaboklo. Kao klasicna navlakusa, da iskoristis preocigledan mismec, a iskoristis 1 od 3. I Vukcevic uzasan u napadu, moras pogadjati kad si sam, bar sad kad nemas pritisak i kad si vec izgubio.

Back