KK Partizan

Partizan - Hamburg

Screenshot 2022-01-19 at 11-12-01 Partizan NIS Belgrade vs Hamburg Towers - Game - Welcome to ...png

Ne verujem da se uopste gleda na to kao da nam fali plej. Prosto, verujem da ce Zeljko da daje loptu u ruke igracima koji mogu da rade odredjene stvari, i da mu je bitniji dobar protok i spejsing negoli klasican plej. Mur dobija sve vise prostora, Panter ce da drzi loptu, cak je i Glas dobio prostor za vise driblinga i kreacije, dakle, svako ko moze ce ucestvovati u tome.

Ove lakse utakmice deluju kao da smo dozvolili sebi da igramo i slabiju defanzivu (zbog slabijih protivnika), a dizemo sebi samopouzdanje u napadu. Lesor vec daje novu dimenziju u napadu.

Naravno, problem kao i jesenas - da se ne zanosimo rasturanjem lakih protivnika. Oni svi pucaju pod angazovanom odbranom vec u prvoj cetvrtini, a kada smo slabiji od starta, imamo problem kao sa SC (iako nije bas da je pobeda dolazila u pitanje).

Cekamo jace protivnike da vidimo kako nam ide zaista, mislim da ce Huventud tamo biti prva dobra provera.

Inace, ovo je bilo bolesno dobro:

Postoji vrlo objektivan razlog, a to je sramotno zakazivanje ove utakmice od strane regularne ABA-lige na manje od 48h posle nase EK utakmice - ali svejedno mislim da smo morali izvuci bez obzira. Zoc je sve rekao, ocekivao vise od mladjarije da iznesu ovo.

Sudeci po klupiranju, na prevaspitavanje idu Madar, Glas i Trifa.

Odbranu upadljivo ne igramo. Nije da smo bili jaki u tom segmentu, samo agilni i sa puno truda (inace je igramo vrlo bazicno), ali ovo je bas bilo upadljivo nista. Raspucavanje sa Megom, igranje njihove igre. Krivo mi je sto smo kuci izgubili od dva "najmeksa" jaca rivala u ligi - Cedevite i Mege.

Majko mila, kakva histerija Romulanaca u komentarima ispod svake vesti o KKP, postalo je teško naći komentar koji nije njihov. Jedni drugima lajkuju, nabijaju rejting

Šta im je, jel standardna prpa ili postoji neki dublji razlog. Nisam upućen, ne pratim Severinu.

1642863774833.png

Ubili nas turski amerikanci, koja pogubljenost i konfuzija đizus.
Lesor u odbrani im čuva pleja a Avram centra, jedno vreme igrali zonu tu su nam najviše i pobegli s koš razlikom.
Na Lesoru su pod košem namerno radili faule znajući da ovaj ne može pogoditi slobodnjak 4/16

Nisam bio kuci da gledam, srecom izgleda. Nerviraju me porazi tipa Mega, Cedoli, ali je jasno da ce ih ovaj tim imati. Dva uzastopna me vec uzasno nerviraju...

Nestrpljiv sam da ovaj tim krene da igra ka gornjoj granici mogucnosti, umesto sto se gubimo ovako.

Nisam bio kuci da gledam, srecom izgleda. Nerviraju me porazi tipa Mega, Cedoli, ali je jasno da ce ih ovaj tim imati. Dva uzastopna me vec uzasno nerviraju...

Nestrpljiv sam da ovaj tim krene da igra ka gornjoj granici mogucnosti, umesto sto se gubimo ovako.
U odnosu na utakmicu u Beogradu ovo je neki mnogo bolji tim. Pojačali su se i imaju novog trenera. Odbranu su odlično odigrali. Zaustavili su Pantera. Lesor promašio desetak slobodnih bacanja. Ali stoji i da je Partizan loše odigrao.

Da, kontam. Secam se da je TT dosao u BG bez nekih igraca. U odbranu nasih se moze reci i da su stigli rano ujutro na dan utakmice.

Kako bilo, ceka nas Leon Stukelj :mrgreen: a onda mislim Huventud. Eto dobre prilike na dva gostovanja da se znatno popravi utisak.

Odlicni potezi kad je mlađarija u pitanju. Alen, Balsa, Madar, Glas, Tristan svi 2000+ i pruzaju vec sad solidne partije, a gde im je granica ne zna se.
A tu je i Trifa. :mrgreen: Nadali smo se i Kurucu, al on sa svojom glavom pre ce da zaglavi zatvor nego prvu postavu.

Jedino sto meni u ovom timu nedostaje su partizanstina starosedeoci, maka i sa jednim kolenom, ala Novica/Tepa/Kecman/Pera/Gagi umesto mozda Mura/Avrama i Dangubica.

Zagorac filozof ne moze sebe da povede, a ne ekipu. Jos kad se usine pa na parket prvi, ni krivi ni duzni, istrce Dangubic ili Trifunovic. :roll:

Konacno jedna normalna partija. Naravno, utakmica je od starta shvacena ozbiljno (iako je i sad bilo problema sa letovima i nije odradjena puna priprema), i to se mora videti protiv ovako slabijih ekipa.

Pravo je uzivanje gledati kako Koprivica izrasta u igracinu. Veceras je izgledao kao prekaljeni igrac naspram centarskog kolege Lesora.

Back