KK Partizan

Ne volim ovakve odgovore, "Eto ja tako hteo, sto me pitate uopste". Legitimno je pitanje zasto se menja kapiten. Legitimno je i pitanje da li se planiraju igraci.

Imamo ukupno 3 visoka, a Zaljko peni da nece da oduzima minute Koprivici. Pa ne mora da oduzima minute Koprivici, al bi mogao Lidej da ne igra po 30+ svaku. Mogla bi lopta ponekad da se spusti na niski post. Takodje, nije isto dovesti nekog samo da bi se doveo i biti aktivno na trzistu.

Mi sebi protiv slabijih EK timova mozemo priustiti partije prevaspitavanja, eksperimentisanja i sporijeg rasta, kao protiv ovih Lijetkababalibisa (vrlo skromna, ali sasvim pismena ekipa), ali problem je sto mi sutra Buducnost skoro pa moramo dobiti. :cool:

Zelimirov vaspitni reset zasad funkcionise.

Defanzivno smo korektni tokom cele sezone, u ovoj utakmici jos vise. Prvo se Avram u'sro u Kobsa i povukao. Po prvi put je utisak da su svi igraci s klupe dali neki doprinos. Vratio se i ekstra-pas. Glas se dize na trojku i svi gledaju u njega, a on spusta Smailagicu. :heart: Otprilike su svi gledali da razigraju jedan drugog, i svi se upisali osim mucenog Kurucsa koji i sa trojke i sa pola metra nabija u prvi obruc.

Samo da ne bude oscilacija u drugom poluvremenu.

Morala je Buducnost da padne u Beogradu, jos bez Rida. Desetak razlike sa Panterom u minusu je vise nego korektno. Mali Glas dosta doneo, ali mogao je u jednom trenutku da bude i krivac da su preokrenuli. Povuklo ga jbg.

Placemo za organizacijom napada, koliko je odbrana i tranzicija vrhunska, toliko nam je pozicioni cesto tiha jeza.

Nesrecni Avramovic, cini mi se da da 30 poena uz 10 asistencija i skokova, Zeljko bi i dalje najvise urlao na njega. :mrgreen:

jel može neko da objasni
Tebi tesko da moze.

Buducnost se u drugom poluvremenu adaptirala i postali su agresivniji, a Zeljko je svesno ostavio ekipu da se sama vadi sa sve Zagorcem i njegovim wannabe Bodirogom. Tu se istakao Glas odrzavajuci nam glavu iznad vode.

Vec u cetvrtoj se videlo da smo vratili kontrolu, a onda su 5-6min pre kraja Rodions i Avram pomeli parket sa Kobsom i kompanijom. :mrgreen:

Mi da se molimo da se Kurucs malo opasulji, brutalno je koji potencijal ima sa tim fizikalijama i defanzivom, moze da bude nula od sutera i opet ce lomiti. A Zeljko je trenercina zato sto ga je uveo za poslednju cetvrtinu iako igra tunjavo, i resio utakmicu sa njim.

Realno, ovo bi islo na poigravanje sa protivnikom da Kobs, Micov i Sili nisu usli u sracjka-mod i izmislili dobrih 15 nemogucih poena.

Tebi tesko da moze.

Buducnost se u drugom poluvremenu adaptirala i postali su agresivniji, a Zeljko je svesno ostavio ekipu da se sama vadi sa sve Zagorcem i njegovim wannabe Bodirogom. Tu se istakao Glas odrzavajuci nam glavu iznad vode.

Vec u cetvrtoj se videlo da smo vratili kontrolu, a onda su 5-6min pre kraja Rodions i Avram pomeli parket sa Kobsom i kompanijom. :mrgreen:

Mi da se molimo da se Kurucs malo opasulji, brutalno je koji potencijal ima sa tim fizikalijama i defanzivom, moze da bude nula od sutera i opet ce lomiti. A Zeljko je trenercina zato sto ga je uveo za poslednju cetvrtinu iako igra tunjavo, i resio utakmicu sa njim.

Realno, ovo bi islo na poigravanje sa protivnikom da Kobs, Micov i Sili nisu usli u sracjka-mod i izmislili dobrih 15 nemogucih poena.
Sta pricas?

Realnost je da surovi smo prosek iz kojih obradovic izvukao maksinun i zahvaljujuci njemu smo pobedjovali nebitne ekipe sa velikom razlikom a sa huventudom se izvukli u andiri nam se vratilo, radonja nas vratio na FABRICKO PODESAVANJE, lijetkabelis na jedvite jade, sinoc posle prvog poluvremena ocaj, i na kraju uz greske protivnila nekako iscupamo....

U podgorici ce nas samleti...

Zahvaljujuci obradovicu imamo tolko pobeda ali je realno da od titule nema nista... Cigani su nas sa frtalj snage isamarali...

Al' si ga rastumacio, sve kontra kako bi neki totalni optimista. :mrgreen: Cu, na greske protivnika jedva dobili - em nisu bili ni blizu da dobiju, em nisu oni poklanjali te lopte nasim igracima, nego su ih nasi cupali. Za Lietkabelis je Obradovic vaspitavao tri igraca, a cetvrti povredjen, i opet ne bismo izgubili do prekosutra da se igralo.

I taj Obradovic lepo kaze - tek je novembar, sta vam je ljudi? Ako ti vec znas da od titula nema nista, da javimo treneru i momcima da se ne loze ovoliko.

Sto se tice Buducnosti, kad i ako u drugom delu sezone budu jaci za Rida i Danila Nikolica (ne znam sta je s njim i hoce li se moci tek tako vracati), popunice se pod kosem sa brzim i jacim igracima i bice jos tezi za voznju kao juce u prvom poluvremenu, npr. Ali napredovacemo i mi, i mozda imati nekog igraca. A sto se Pantera tice, oni su pravili tim da budu spremni i jaki od pocetka sezone (iskusni igraci koji su im dobro poznati), tako da u odnosu na nase imaju xy minuta tvrde/evroligaske/plejof kosarke, sto im je otprilike jedina ali velika prednost. Kod nas Panter i Lidej (top igraci) sa dve, tri sezone u EL i Kurucs na klupi Barselone ranije. To je sve. Zato su jaci sada od nas, i verovatno ce nas dobiti i sledeci put, ali teze. A posle toga ne znam sta ce biti - mnogo daleko.

Al' dobro, ti si nam resio.

Gregor Glas (20g): 12p (3/5 za 3p)
Smailagic (21g): 20p (index 24)

:worth:

Glas do pre tri dana nije ni bio u kalkulacijama. Strasno visok plafon imaju mnogi igraci, i puno rezerve se ovde krije. Samo sto treba izbalansirati i unaprediti tim koji se sastoji od igraca iz Dinamika do igraca iz gornjeg doma EL. I mnogo bi pomoglo kad bismo imali malo bolju bazu domacih starosedelaca, ali je bolno koliko se Zagorac, Trifunovic, Miletic i donekle Dangubic ne uklapaju u ovo sto Zeljko pokusava.

Iskoristili smo pauzu da se kvalitetno raspadnemo, a nismo ni pre toga bili sastavljeni.
Nepopularno misljenje, Trinkijerijev Partizan, pa i Dzikicev, su bili timovi sa velikim T u odnosu na ovo sto igramo ove sezone. Naravno uzimajuci u obzir kvalitet igraca.

Panter jos jedino nije pokusao levom rukom iza ledja da sutne kako bi se uveo u ritam. Razumem da je frustriran, ali uzima sve teze i teze suteve.

Tek sad se ukljucih, zar nas guzi opet rodjena filijala. :mrgreen:

Nije uopste nepopularno misljenje da je Trinkijerijev tim bio bolji. Ali Trinkijeri je takav trener, on ce naci "foru" brzo i peglati je. Fora je sto Zelimir uci ove igrace i trazi trajniji sistem, ne "foru".

Vise mi izgleda da pokusava da napravi ekipu za koju nema materijala. Mislim da ni Fener, od Bogdana, nije igrao koliko je mogao.
Predugo je trener velikih ekipa i budzeta, a sada ima gomilu klinaca, nikad ostvarenih igraca i 2 zvezde od kojih jedna ne moze da se sastavi.

Porodismo pobedu, na guzove, rekao bih nezasluzeno.

Poslednja izmena:
Tako je, pokusava da napravi ekipu koja ce igrati kosarku za koju jos nije ni blizu spremna. Mnogo treba vremena da se uigra brza kosarka koju forsira, a neki igraci nemaju ni pameti za to. To ce se resavati doselekcijama kroz sezonu ili dve, a zasad to nam je sto nam je. Nama je sada od 5 napada: 1 ili 2 su dobri, 1 ili 2 su prespori, i jos jedan sa idiotski izgubljenom loptom.

I na kraju pobeda. :heart: Odlicno sam se ja ukljucio na poslednju cetvrtinu, manje kidanja zivaca.

Kad je stalo ovog sto su mu roditelji pevaci, stala je i Bulonjska suma. Pritom su ubacili i poprilicno nicijih lopti u poslednjoj sekundi napada.

Napokon da Panter natovari nekoga dobrom selekcijom suta. Napokon dobar protok i puno asistencija.

Odlicni i Smailagic, Avramovic, Balsa, Lidej. Dangubic ni kriv ni duzan je nasa najbolja trojka ove sezone.

Screenshot 2021-12-08 at 22-34-51 Instagram.png

Lepo tempirana igra u defanzivi, od poluvremena do kraja se intenzitet samo pojacavao. Zoc resio sa Madarom i Koprivicom, a tu je bio i Glas u odsudnim momentima. :worth: Metropolitanci su skromna ali pametna ekipa, nema im se sta zameriti, puno su otvorenih suteva sebi napravili, lepo im ide lopta, ali cim smo ih malo jace stisli - sansu nisu vise imali.

Sad da resimo za vikend mozda i najbesmisleniju ekipu ABA-lige ikada. :mrgreen:

Back