Pa stariji si od mene onda ovo pricas kao grobar ili to je losa precepcija...Trebalo bi da znas da je Vujanic sigurno najveci talenat ikada na nasim prostorima od raspada Juge...Neubrajam Jokica jer o njemu nije postojala ta svest u siroj masi...Ili Doncica koji ovde nije ni piko basket...
Vujanic jeste u Partizanu odigrao MVP sezonu radi se opet o tome da je on bio formiran igrac trebala mu je "platforma" na najvecoj sceni to je bio Partizan kao sto je za Piksija bila Zvezda...Takav igrac bi svugde zasijao samo su ga povrede mogle sputati... I nazalost upravo se to desilo(uzgred zasto toliko igraca koji su prosli kroz Dulove sake imaju hronicne povrede ne zezam jel to ima neke veze sa njegovim radom il nasi lupetaju?)
Sa Bjelicom je dijamatrealno kontra situacija odbacen prekrizen trebalo je dobro oko koje ce da vidi to nesto u njemu da ga transformise i istrpi sve njehove bubice na ustrub rezultata....E to je definicija stvaranja igraca...
Mozda stariji ali verovatno izgledam mladje
Inace slazem se ja generalno, ali opet pazi realno mislim da za Vujanic tek nakon sto je poceo da igra u Partizanu poceli su da ga shvataju zaista ozbiljno i da mu predvidjaju neku blistavu, svemirsku karijeru, pa i ja ono, dok je igrao u Zvezdi jedva da sam znao za njega (ono kao mozda tu ima talentovan neki klinac ali brate ima ih svuda, ima talentovanih igraca i na ulici sto pikaju ispred zgrade) ali tek ono u Partizanu kad je poceo da kida bio sam u fazonu, uuu jeee vidi ovog, ovaj je bas neverovatan, ovaj ce garant u NBA, ovaj je maltene novi Stiv Nes.
Inace sto se tice Duleta, ja zaista cenim ono sto je uradio za Partizan, ali nekako sam oduvek bio malo rezervisan prema njemu i nisu mi se neke stvari bas svidjale kod njega, ono nekako bio je previse sivonja u kosarkaskom smislu i nekako njegov rad se vise bazirao na nekom drilu, strogoci, cvrstoj odbrani, strogoj taktici a ne na nekoj kreativnosti, viziji, moci improvizacije i sad da je podsticao igrace na neku kreativnost, lucidnost, uzivanje u igri, neki konstantan i spontan tehnicki napredak, itd, uostalom zato i nije osim Bogdanovica izbacio ni jednog jedinog vrhunskog igraca top klase vec maltene samo mediokritete i radnike, eto ja kao partizanovac nadao sam se nekom novom Vujanicu, Djordjevicu, Paspalju, Danilovicu a dobijali smo neke mediokritete tipa Tepic, Tripkovic, Velickovic i slicni , ono kao onaj celavi iz one zalagaonice na History kanalu " Hmmm za ovo trazis 1000 dolara, hmmm najvise sto mogu da ti ponudim je 50 dolara".
Takodje Dule sem u Partizanu nigde nije ostavio neki dublji trag, ono otisao je u CSKA i CSKA te sezone ispao vec u grupnoj fazi Evrolige, ono najgora sezona ikad za njih (jedino sto su u predsezoni pobedili Klivlend na njihovom terenu i to je ja mislim bio prvi put i eto ako nista drugo Dule makar ima pobedu nad nekom NBA ekipom i to jos na njihovom terenu), takodje bio je i u Limozu pa ni tamo nista posebno nije uradio , takodje bio je i selektor Bosne jedno vreme pa ni sa njima se bas nesto nije proslavio, mada poslednjih godina su vec poceli da ga stizu i zdravstveni problemi, pa kapiram da nije ni mogao da bude u potpunosti fokusiran na kosarku , evo poslednje 2 godine je bio trener u Kluzu u Rumuniji i iskreno nisam ni imao pojma da je uopste bio u Rumuniji i da je uopste radio bilo gde poslednjih par godina.
Ono Dule je dobar da ono igracima malo usadi disciplinu, motivaciju, itd, pogotovo mladim i neafirmisanim igracima ali za nesto drugo je vec diskutabilno, takodje ne mozes sa svim igracima i sa svakom ekipom da radis isto, moras da budes fleksibilan i prilagodljiv sto on po svoj prilici nije, takodje ono sto je njegova boljka isto je sto on nikad nije igrao basket, cak ni rekreativno, on je ucio i zna kosarku samo teoretski, on prosto nikad nije osetio loptu u rukama, nema osecaj za loptu, za igru i zato ni ne moze da uci igrace nekakvim finesama, improvizaciji, kreativnosti, itd na nacin kao sto to moze recimo Sale Djordjevic koji je bio vrhunski igrac i poznaje igru u dusu, pa sad da kaze nekom igracu e vidi kad vidis da te gleda gore u oci prodaj mu ovu fintu kroz noge ili ono kad krenes na polaganje ako vidis da je digao ruke probaj da mu proturis loptu ispod miske pre nego sto je naslonis na tablu ili ne znam kad vidis da ovaj radi ovo ti ne znam napravi desnu prednju promenu pa levu zadnju i zaobidji ga, izbaci ga rolingom iz igre ili kad vidis da skace a ti ga fintiraj pa se podvuci pod njega i iznudi faul , ono moze on da trenira strogocu nad njima, da ih ubija na treninzima, da forsira neke takticke zamisli (koje se opet uce teoretski) ali tako neke stvari ne moze da ih nauci jer prosto nije nikad pikao loptu i nema taj osecaj za igru iz prve ruke.