KK Partizan

Nijedan nije idealan. Potreban je trener kao Trinkijeri, ili Vujosevic u dobrom zdravlju, koji mogu da sami nose ceo klub sa harizmom a i rezultatima. Ali to nije moguce kada imas politizovanu upravu sa lezilebovicima, jer se zavrsi upravo kao sa Vujosevicem i Trinkijerijem, tj. njihovim odlascima, da ne kazem suptilnim teranjem.

Saso Filipovski je OK trener da izvuce neki prosek rezultat u skladu sa ocekivanjima, u zdravijoj sredini bi mozda i iznenadio malo (covek ima neki istorijat i znanje), a on ovde izgleda kao pao s Marsa zato sto ima ekipu koja je pravljena za specificnog trenera, i jos psihicki razvaljena, uz upravu koja dovodi zamene iz Gljivica dok otpusta na sve strane, dok sportski sektor dovodi pogresne igrace. I ne verujem da igraci nisu svesni odgovornosti i ambicija uprave (bar oni domaci, sa nekoliko klikera u glavi - tu ne racunam recimo Stefana Jankovica), i da to delom dovodi do njihovog stanja.

Tako da, nema idealnog trenera, jer ovo nije sportska sredina.

Nekadašnja velika nada Partizana o aktuelnom stanju: "Partizan? Bolje da ćutim... Kome se ne sviđa neka igra šah!"

1611927045093.png

Košarkaš Valensije Vanja Marinković u intervjuu za Sport Klub dotakao se i aktuelne situacije u svom bivšem klubu Partizanu.

Malo je reći da nije zadovoljan.

"Gledam Partizan i vidim… bolje da ćutim, pošto nemam dlake na jeziku. Žao mi je zbog svega što im se dešava. Tamo sam, ipak, proveo šest godina, sazreo, krenuo u svet. Jeste me, ali i nije briga. Samo bih rekao da su u klupske stvari umešani neki ljudi koji ne bi trebalo da budu umešani. Sve je počelo sa otkazom Vladi Šćepanoviću. To mi se nije svidelo, koliko god da nije ispunio očekivanja, mada je u trenutku odlaska, imao isti skor kao Trinkijeri godinu dana ranije. U Humskoj nema strpljenja, a o ostalom, bolje da ne pričam. Nije mi potrebno još glavobolja", iskren je 24-godišnji košarkaš.

Marinković je prokomentarisao i reakcije pojedinih košarkaša da je teško igrati bez navijača.

"Zvezdi i 'crno-belima' to puno znači, njima nije svejedno, ali, takav je život, mora da se igra u ovakvim uslovima. Mene nerviraju oni koji non-stop apostrofiraju prazne dvorane kao strašan hendikep, ne razumem kolege igrače kada to rade. Nama, košarkašima, ovo je posao, od toga živimo i, hteli ili ne, moramo da se naviknemo na razne uslove, pa i ove epidemiološke. Ko zna koliko će da potraje. Ne mogu da shvatim da se neki nisu navikli, jer je ovako otkada smo ponovo ušli u sale, krajem maja. Ako je nekome i dalje teško što nema navijača, onda neka igraju šah umesto košarke. Zar im toliko nedostaju oni koji ponekad nesnosno urlaju, vređaju aktere? Zar im je to jedini podsticaj za partije na terenu? Po meni, odsustvo publike nije više hendikep odnosno razlog za slabije partije. Neka okrenu ploču", bez trunke zadrške ističe nekadašnja velika nada Partizana.

Igraju da im prodje vreme, koriste termin. Muceni joga instruktor posle ove epizode nece moci ni u Aba2 da nadje angazman.

Klasicna indijanstina, imamo 2 i slovima 2 igraca koji smeju da uzimaju veci broj suteva za 3, Markus i Jaramaz. Njih dvojica veceras 5/10 sto je ok. Ostatak ekipe 1/23 i nisu oni krivi. Kako je dozvoljeno Zagorcu i Dangubicu da uzmu po 6 suteva?! Jos gore, kako je Tomasu uopste dozvoljeno i zasto stalno siri, sta trazi malo malo u korneru?

Oni su sami sebe us.rali svojom igrom, postavkom i svime. Mozli i Tomas ne mogu vise ni sa metra da daju kos, nabadaju na obruc. Kad neko osim Pejdza sutira trojku, masi se neretko i ceo obruc.

To je samopouzdanje na samom dnu, ne znaju ni zasto igraju ni sta rade.

Bilo je skrnavih perioda, pa su dovodjeni treneri da vade stvar pa se budila neka nada tokom sezone i igrala neka kosarka, i sa mnogo jadnijim sastavima od ovog. Ovo je prvi put da oko NG zavrsavamo prakticno sezonu i igramo za Limarevo zdravlje. Vise nemaju ni koga da zovu od trenera da im vadi sezonu, jer Limar i "crno-bele platice" nikom dobrom nisu oprostili ni naznaku uspeha.

Ko je turski biser u taboru Partizana?
Predsednik Ostoja Mijailović je najavio potpuni zaokret u klupskoj politici i okretanje prema mlađim igračima.

Kako se cudno pise, Zavrnuo mi gazda slavinu, pa okrecem populizam na max.
Nit imamo Bog zna kakve klince, nit nekog da sa njima radi. Oterali su 4 igraca, doveli nejaku Glivicu, pa prica pricu kako je to sto su registrovali decu klupska politika, a ne jedina opcije.

Ovo je rasformirana ekipa i svesni su toga, mozda i neplacena. Nema svrhe gledati.
Vec sad se zna ko ce sledece godine u neku bolju sredinu, ko ce da ostane jer bolji ugovor nece dobiti, a trener je bivsi.

Daj Saso Ostojinog prospekta od 16 godina da nakanta NGW-a, kolegi sa Gonzage bas i ne ide.

Back