KK Partizan

Klinci dobili Zvezdu u Zeleznik Areni za finale kvalifikacionog turnira za F4 EL. Gubili 11 razlike 2 minuta pre kraja, dobili +1 u poslednjem napadu i to tako sto je zvezdin klinac povukao mrezicu. To naviklo da drma koseve u Zelezniku. :mrgreen: Opet sudije resavaju jer sviraju ono sto se ne svira.

Plus ceo zmijarnik sedeo iza kosa, bili i predstavnici Zvezde i predstavnic FMP-a. I posle kazu nema prijateljstva u sportu.

Sto se ove "aktuelne" teme tice, Partizan je sns projekat, kao i cela drzava, sa ciljem da Partizan ne bude prvi kada je vazno, ali i da Grobari ne budu preterano nezadovoljni. Imaju idealnu situaciju za sada, nismo osvojili nista preterano vazno, ali smo imali nekoliko tih trijumfa "za prestiz".
 
Partizan ponovo na sceni, počinje najvažniji deo sezone! Šta Trinkijeri poručuje?

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da su i njegovoj ekipi, baš kao i Krki, sve utakmice do kraja regularnog dela takmičenja u ABA ligi važne i dodao da crno-beli u Novom Mestu moraju da prikažu dobru, čvrstu i pametnu igru.

"Vraćamo se u takmičarski ritam nakon pauze zbog FIBA prozora. Ta prva utakmica je uvek nezgodna, naročito jer igramo u gostima, u specifičnoj atmosferi, hali u kojoj je domaća ekipa ove sezone savladala i Budućnost i Crvenu zvezdu", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Nakon dvonedeljne pauze, nastavlja se takmičenje u ABA. U petak ujutru, ekspedicija Partizana krenula je put Novog Mesta, gde će u subotu igrati protiv domaće Krke.

"Ekipa Krke do kraja sezone igra tri mini finala i sigurno će dati sve od sebe za još jednu veliku pobedu. S druge strane, naše je da se pripremimo i prikažemo dobru, čvrstu i pametnu igru. I nama su sve utakmice do kraja jednako važne kao i njima", istakao je Trinkijeri.

Partizan je prvi na tabeli regionalnog takmičenja sa 15 pobeda i četiri poraza, dok je Krka deseta sa skorom 6/13.

"Krka je na svom terenu dobila i Budućnost i Zvezdu, što govori da u meč moramo ući maksimalno ozbiljno, kao što smo to činili i do sada u ABA ligi i u Evrokupu. Mislim da ipak sve zavisi od nas i da moramo pokazati naše najbolje izdanje. U tom slučaju, verujem da ćemo se iz Novog Mesta vratiti srećni", rekao je krilni centar Partizana Stefan Birčević.

Utakmica u dvorani "Leon Štukelj" igra se od 18.00.
 
Otklonjene dve velike dileme Partizana, evo kako sada izgleda put do trofeja Evrokupa!

Ritas je večeras napravio iznenađenje pošto je savladao Galatasaraj u šestom kolu grupe G TOP 16 faze Evrokupa sa 83:57.

Ovo se tiče i Partizana, evo zbog čega.

"Crno-bele" nakon meča sa Trentom čekaju iskušenja u četvrtfinalu Evrokupa za šta je u konkurenciji bio i turski tim.

Pošto to više nije slučaj, ostaje da se vidi ko će na megdan Partizanu, to će biti odlučeno nakon međusobnog duela između Monaka i Uniksa koji počinje sutra od 18.15.

Poraženi iz ovog meča sastaće se sa beogradskom ekipom, a pobednik tog četvrtfinala će se u polufinalu susresti sa pobednikom meča Promiteas - Tofaš.
 
Radi lakše preglednosti, ovo je kostur Evrokupa do kraja takmičenja! Danas stvari još jasnije!

Dosta toga je poznato kada se radi o četvrtfinalu Evrokupa, a ono što je nama najbitnije jeste da je Partizan kao prvoplasirani već obezbedio plasman u narednu rundu, četvrtfinale.

Tamo će imati veoma težak zadatak, ali i prednost domaćeg terena. Večeras ćemo saznati protivnika Partizana kada utakmicu završe Monako i Uniks, poraženi ide na crno-bele. Partizanu je večeras potrebna pobeda kako bi obezbedio prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.

Nejasno je još samo ko će kao drugi iz grupe A u narednu fazu, a to ćemo saznati sutra kada meč završe Virtus i Darušafaka. Darušafaka je formalni domaćin, igraće se u Beogradu bez prisustva publike u "Štark areni".

Partizan svoj meč protiv Trenta igra večeras od 21 čas.

Evo i kostura, praktično je dosta toga jasno.

kostur
 
Znaci Uniks. Los tim, ali dobri i kvalitetni pojedinci koji mogu da zatrpavaju.

Ja sam skoro pa ubedjen da ukoliko Partizan prodje Uniks da i osvaja ovaj EvroKup (sto bi trenutno u ovim okolnostima bio zaista istorijski uspeh gotovo ravan osvajanju Evrolige 1992.)

Sto se tice Uniksa ono nit su tako los tim nit imaju bas toliko dobre pojedince, mozda jeste najjaci rival koga smo mogli da dobijemo (uz recimo Unikahu) ali mislim da moze da se igra.
Sto se tice njihovog igrackog sastava imaju Erika Mekaluma (brata SI Dzej Mekaluma iz Portlanda) koji j stvarno odlican igrac, iskusnog Kostasa Kajmakoglua koji igra u Uniksu jos od 2012-te, Valerija Lihodeja, kapitena Dzamara Smita, Aleksa Tajusa koji je dosao iz Makabija i Reja Morgana koji jepre par godina dok je igrao za Ulm bio i MVP nemacke lige.
Iskreno nisam ih nesto sad gledao i pratio mnogo ali cini mi se da je tu jedini Mekalum ono igrac koji pravi razliku i zaista odlican igrac koji komotno moze da igra u NBA, ovi ostali su onako solidni igraci ali igraci nekog srednjeg ranga koji bas i ne spadaju u sam krem evropske kosarke i uglavnom su to igraci sto su igrali uglavnom po nekim osrednjim ekipama po Evropi.
Mozda i dalje ovako Uniks ima nesto jaci tim na papiru ali mi se cini da je Partizan bolji kao tim, da deluje nekako kompaktnije, uigranije plus imace prednost domaceg terena i podrsku publike sto u slucaju Partizana nije uopste mala stvar.

U svakom slucaju mislim da moze da se igra, Partizan je mozda dobio teskog protivnika ali zato ako prodje ima ozbiljnu sansu i da osvoji trofej u ovom takmicenju.
 
Ma naravno da moze da se igra sa njima i mislim da niti jedna ekipa u EK nije nikakav bauk, samo prosto, ljudi imaju izvesnu dozu instant-kvaliteta i ako ih krene, ako im se dozvoli - opasnost je. Nasi su se dokazali kao najbolji tim u EK dosad, gledajuci kako izgleda i funkcionise tim, ali treba imati jako veliki respekt prema cinjenici da tu postoji nekoliko igraca koji mogu da te zatrpaju, i koji imaju vise iskustva i kvaliteta nego nasi igraci.
 
Ali zato na fudbal moze, samo je preporuka da navijaci operu ruke. :mrgreen:

Bez sale, potpuno je normalno da se ukinu masovna okupljanja, ali je besmisleno otkazati skupove u zatvorenom, a ostaviti skupove na otvorenom, skole itd.
Mogu samo da zamislim kada se studenti potrpaju njih 500 u istu prostoriju ili se porazboljevaju deca.

Negde sam video da su nasi trazili da se PO Aba pomeri za mesec dana, sto je potpuno razumna stvar.
 

Back
Top