KK Partizan

Mucenici su preokrenuli utakmicu u svoju korist u momentima kada im se nista zivo nije sviralo i kada je Lazinjo kasapio pregorelog Tomasa dok je ovaj pokusavao da nam obezbedi poene iz mismeca koji su oni napravili da bi malo ubrzali ritam, dok su njihovi stranci rutinski punili na drugoj strani. O faulovima koji su mu svirani (Tomasu), ili faulovima koje su dobijali na one retke suteve koje su promasivali u poslednjoj cetvrtini, da ne pricam, ili o kompenzacijama svaki cas. Ili Beron, koji se sprdao sa svojim cetvorokorakom i koji svoje ilegalne sibicarske poteze proglasava smekerstvom i manguplukom, sad ima obraza da se buni zbog dva faula u napadu u finisu i u produzetku. :roll: Carevi su prosuli sest poena za 17 sekundi, ozbiljna skupina evroligaskih igraca.

Svaka cast korektnim kosarkasima, ali iz sezone u sezonu se pokazuje mentalitet jednog covicevsko-naprednjackog kluba. I njima je sve ovo dobar uvod u naredne pljacke, busenja, cetvorokorake, huligane na parketu, prekide i otimanja. Zato, pamet u glavu.

Ja ne znam sta ce uraditi nas naprednjacki upravljac direktno podlozan gazdi koji ne skriva sta su mu namere, ali znam da je okupljena fina ekipa koja je pokazala dosad da ima karakter, i koje jos nekoliko stepenika i nijansi deli od toga da nesto zaista uradi ove sezone.
 
Kakvo jadno ponašanje limenki nakon kupa, grupno plakanje na svaki sudijski zvižduk u poslednjih 7 minuta utakmice. Beda.

Čekamo saopštenje...
Sudjenje svakako nije bilo kako treba, i s te strane Zvezda ima puno razloga da se buni, medjutim......Imali su 6 razlike manje od minut do kraja, mogli su napraviti faul nad Pejdžom da mu ne daju da šutne trojku, mogao ga je Beron pustiti da da dva poena a ne 2+1, mogli su napraviti izbacivanje lopte iz auta sa blokom a ne demarkiranjem(ili uvesti Odža da primi loptu visoko, a solidno šutira bacanja), trebali su spustiti loptu u zadnjem napadu pod koš a ne da Lorenzo izigrava mečvinera......Pošto ništa od toga nisu uradili, sad im na kraju samo sudije krive?
Neće moći.
 
Eto koliko ti o košarci ne znaš ništa, pa postavljaš klipove kojima samog sebe demantuješ...
Na snimku koji je dug celih ŠEST sekundi se jasno da ne može biti jasnije vidi da Pejdž sa obe ruke drži Puntera pre nego ga je Punter gurnuo, te snimak u najmanju ruku jasno pokazuje obostrani faul.
Ej, ti imaš problem da vidiš ŠEST sekundi snimka, eto koliko ti znaš o košarci.
Medjutim JA nisam ni komentarisao ovaj faul u napadu, komentarisao sam Beronov faul u napadu u produžetku, gde čovek utrčava u putanju igrača, i još više Lorencov faul u napadu 3,4 minuta do kraja meča kada je Pejdž igrao odbranu u vazduhu i sviran je faul iako se nije ni postavio u odbrani, niti je bio na liniji kretanja, niti je bio s obe noge na zemlji.
A eto, sad mi otvori oči da i ovo nije faul u napadu..
 
Naravno da ga Pejdz drzi, kao sto ga i ovaj drzi pa ga onda i baca na parket. Takvih situacija imas mali milion tokom utakmice, potpuno su uobicajene za situacije kad se izvodi lopta iz auta, i one zavise od primenjenog sudijskog kriterijuma, a vrlo malo je situacija kad se primene bas ono rvacki zahvati kao sto je to uradio Vesnin Panter, i oni su faul u svakom slucaju. Nema na cemu Kole, ajde da se nastavimo da se pravimo da nikad nisi gledao niti igrao kosarku, samo zato sto ti sada tako odgovara. :cool:
 
Aha, znači da rezimiramo..Dozvoljeno je držati protivnika time ga sprečavajući da primi loptu?
To si hteo da nam objasniš?
Ako je to dozvoljeno, kako napadač da se u okviru pravila oslobodi odbrane koja ga drži?
To nije dozvoljeno, da se on oslobodi?
Nema meni šta da odgovara ili ne odgovara, pravila su jasna........
Ja branim integritet košarke kao igre na ovim prostorima, koja je do pojave ovakvih Partizana i Zvezde (a počelo je sa Partizanom, nažalost) bila viteški sport, a danas je postala poligon za lečenje mentlanih poremećaja.
Branim ga isto onako kao što sam branio Robertsovo skidanje lopte s obruča, Drobnjakov koš iz auta, faul nad Skonokinijem ili četvorokorak Berona.......
PS. Punter je naseo na foru, jer je glup.Da je pametniji ne bi sa takvim fizikalijama završio u Zvezdi, posle Olimpijakosa.
Ali to nema veze sa istinom i činjenicom da to ne može biit faul u napadu, jer je pre toga bio očigledan faul odbrane.
 
Tesko da je bio ikakav faul odbrane. Onda ih ima pri svakom izvodjenju auta. Pejdzov kontakt uopste ne lici da ima ikakav jaci intenzitet, kao sto ga i ovaj "drzi" na isti nacin pre no sto cini rvacki zahvat u zelji da ga se brzo i lako oslobodi. Ti ne branis kosarku, nego svoje tripove, a trenutno branis neodbranjivo.

Ovde je jedino pitanje sudijskog kriterijuma i to sto prethodnih godina ni ti ni Panteri niste navikli da se ovakve stvari vasim miljenicima sviraju. Veliki je skandal bio kada je prosle godine sviran onaj faul nad Lendejlom, a u pitanju je cista nesportska licna greska. Al' bez brige, ove stvari i mogu sad da se desavaju. Posle toga su u najbitnijim utakmicama usledile kradje, cetvorokoraci, pa cak i potencijalno busenje ekipe od strane naprednjacke uprave i njihovih gazda.

Tada se nisi javljao da branis kosarku, zato sada bolje cuti.
 
Nestvarno kako smo se iscupali iz prakticno poraza, tu je jedino volja presudila. Posebno sto su nam nakrcali cetiri licne Mozliju u 17 minutu meca, protivnik u bonus ulazio tek minut da kraja cetvrtina.
 
Kole i dalje pokušava da se predstavi neutralnim "zaštitnikom košarke" :mrgreen:

Nemoj, jednostavno nemoj. Iz svake tvoje reči izbija istina, jače je od tebe.
Ja sam poslednjih 20 godina apsolutno neutralan..pre toga sma bio vatreni navijač, danas sam navijač košarke.
Ne znam gde ti to vidiš da nešto izbija iz mojih komentara, reci i meni da i ja vidim....
Čovek postavi klip u kojem se osvrće na rvački zahvat, a na istom tom klipu se jasno vidi da Puntera Pejdž drži za ruke.
To verovatno ne utiče na igru, zar ne?
I sad tu treba biti navijački nastrojen da bi video?
Stvarno je smešno.
Ja sma svoje vidjenje finala dao odmah posle utakmice........Sudjenje nije bilo dobro, bilo je nekoliko odluka na štetu Zvezde, ali je Zvezda sama kriva što je dopustila tako nešto, u dobijenoj završnici..
i rekao sam da Partizan treba ozbiljno da zabrine to što je Šakota taktički potpuno nadmudrio Trinkijerija, što će biti veoma važno kod narednih utakmice.
Eto živi bili pa videli, ja o utakmicama ne pričam samo posle njih, sa "naknadnom pameću" nego uglavnom pre..
 
Verujem da si nekad bio navijač Partizana, ali si u nekom trenutku promenio tim, odnosno prešao u anti-Partizan tabor, i tamo si vrlo vrlo dugo. Uvek nešto (neko) smeta, uvek je problem u nečemu, ali je tebi uvek problem u Partizanu, ostalima opraštaš, zatvaraš oči ali Partizanu ne.

Nije to u cilju "zaštite košarke", nije objektivno, iz aviona se vidi da je lično.
 
Verujem da si nekad bio navijač Partizana, ali si u nekom trenutku promenio tim, odnosno prešao u anti-Partizan tabor, i tamo si vrlo vrlo dugo. Uvek nešto (neko) smeta, uvek je problem u nečemu, ali je tebi uvek problem u Partizanu, ostalima opraštaš, zatvaraš oči ali Partizanu ne.

Nije to u cilju "zaštite košarke", nije objektivno, iz aviona se vidi da je lično.
Gde se to iz aviona vidi?
To što sam prokomentarisao sudjenje koje evidentno nije bilo dobro?
Zamisli obnutu situaciju da se ovo dogodilo Partizanu, ustvari seti se kako je Partizan reagovao na Beronov četvorokorak?
Ima li sličnosti, ili opet ja nisam realan?
Daće bog jednog dana da se oba kluba privatizuju, pa da vidimo onda šta je sport neopterećen politikom, i još više iluzijama i nerealnim očekivanjima.
Pričamo ovde kako se ne svira to što je Pejdž držao Puntera, evidentno se vidi.
Ali ismevamo izjavu od prošle godine kada je neko drugi držao Lendejla?
U čemu se te dve stvari razlikuju?
Jedan nije mogao da skoči i da koš , drugi nije mogao da dobije loptu, jer su obojicu držali protivnički igrači....
i onda sam ja nerealan, zar ne?
 
Situacija je čista ko suza, Pejdž nije napravio faul, Punter jeste 100%. Ali ti to ne vidiš, jer ne želiš (možeš?) da vidiš.

Ponavljam, apsolutno jasna situacija, kao i faul nad Lendejlom, kao i Bilijev četvorokorak. Zašto ti ne misliš isto? Zato što je tebi to lično pa relativizuješ kada je na štetu Partizana a puritanišeš kad je u njegovu korist.
 
Situacija je čista ko suza, Pejdž nije napravio faul, Punter jeste 100%. Ali ti to ne vidiš, jer ne želiš (možeš?) da vidiš.

Ponavljam, apsolutno jasna situacija, kao i faul nad Lendejlom, kao i Bilijev četvorokorak. Zašto ti ne misliš isto? Zato što je tebi to lično pa relativizuješ kada je na štetu Partizana a puritanišeš kad je u njegovu korist.
Nije napravio faul Pejdž?
Hoćeš da kažeš da Pejdž NIJE držao Puntera?
Samo da razjasnimo..........
 
Evo izvod iz pravila igre...........
Sasvim jasno i potpuno nedvosmisleno.

Čuvanje igrača koji ne kontroliše loptu Igrač koji ne kontroliše loptu ima pravo da se slobodno kreće po terenu za igru i zauzme bilo koji položaj koji nije već zauzeo drugi igrač. Kada se čuva igrač koji ne kontroliše loptu, elementi vremena i rastojanja se primenjuju. Igrač odbrane ne može da zauzme položaj toliko blizu i/ili tako brzo u putanji protivnika koji se kreće, da ovaj nema dovoljno vremena ili rastojanja bilo da se zaustavi ili promeni pravac. Rastojanje je direktno srazmerno brzini protivnika, ali nikada nije manje od 1 normalnog koraka. Ako igrač odbrane ne poštuje elemente vremena i rastojanja prilikom zauzimanja svog početnog pravilnog položaja čuvanja i dođe do dodira sa protivnikom, on je odgovoran za taj dodir. Jednom kad uspostavi početni pravilan položaj čuvanja, igrač odbrane može da se kreće da bi čuvao protivnika. On ne sme da ga sprečava da prođe, ispružajući ruke, ramena, kukove ili noge u njegovu putanju. On može da se zaokrene unutar svog cilindra, da bi izbegao povredu.

Još nemam odgovor na pitnaje da li je Pejdž držao Puntera?
 
I rest my case.



Bio sam na utakmici, ne znam ko je prenosio?

Nekada davno predavao mi matematiku jedan preispoljni kompleksaš, čujem čak je sad dekan na fakultetu.
Na pismenom dobijemo zadatak odredjivanje granične vrednosti, i ja nadjem da je limes 1, što posle pismenog potvrdim i u Demidovič zbirci zadataka, sa istim parametrima.
Medjutim, vidim da mi zadatak nije priznat, na tabli sasvim drugi rezultat, odem da se žalim, ponesem Demidoviča, a tip kaže: Kolega, ovaj limes nije jedan i nije jedan........I izbaci me iz kabineta.
Tako i ti sad............čist je faul Puntera, i čist je faul Puntera........pravila igre, evidentno povlačenje Pejdža..ma nije bitno.....
Ali dobro,baš te briga, Kup je osvojen a kako, zar je važno?
Zato sutra, kada Partizanu otmu titulu u ABA ligi, a sva je prilika da hoće(prosto sve se vraća) će biti pravila, sudije, koraci.......
 
Tako i ti sad............čist je faul Puntera, i čist je faul Puntera........pravila igre, evidentno povlačenje Pejdža..ma nije bitno.....
Ali dobro,baš te briga, Kup je osvojen a kako, zar je važno?
Ma kakvo bre "evidentno povlačenje"? Gde si ti to video na snimku? Još malo pa ćeš tvrditi da je Pejdž bacio Puntera, toliko si otišao u aut sa neobjektivnošću. Pejdž nije napravio faul a Punter je svog čuvara bacio na parket. Čisto ko suza.

Košarka nije odbojka niti tenis, to je kontakt igra u kojoj se sudijski kriterijumi formiraju na terenu, tokom više sezona, uz male korekcije kod konkrente utakmice, a ti se ovde bez srama pozivaš na neko pravilo po kome odbrambeni igrač ne sme da ima kontakt sa napadačem nego mora da drži rastojanje od jednog koraka? Koju ti košarku gledaš?

Nemoj nas da ubeđuješ da si "neutralan", pogledaj se u ogledalo. Samo toliko.
 

Back
Top