KK Partizan

Ja sam još na početku sezone rekao d aje Partizan najozbiljnija ekipa u ABA ligi, a pokazuje se i u Evrokupu.
Najveća prednost Partizana ove godine je klupa, jer nema trenera tog kalibra u Evrokupu, a bogme gledajući roster Partizana ne bih baš rekao ni da su jeftina ekipa, vrlo moguće trenutno i najskuplja u ABA ligi.
 
To jeste. Ali opet, ako hoces ovakav kvalitet moras odresiti kesu za igrace Venecije, Sasarija, Apoel Holona i Besiktasa, dok se najveci konkurent u ABA-ligi mora zadovoljavati ogromnim kvantitetom jeftinih igraca iz evroligaskih klubova, a ostala dva iz evrokup klubova.
 
Kamo srece da je neka lepsa utakmica na programu od gostovanja u Limenoj Areni. :roll: Kod mucenika koji su imali nedelju dana da se spremaju i koji ce imati ekstra-motiv za bonuse i plusice kod Cokija i Vece. A kako njima ide sa glavnim FMP-om, ne bi me cudilo da su narocito zagrejani za lecenje kompleksa veceras.

Kad bismo i samo sport posmatrali, ocekivao bih tezak posao protiv ekipe koja je rasterecena i uigrana, ali sve to mozemo resiti uz manje ili vise muka svojim kvalitetom i kvantitetom u odnosu na njih - samo je pitanje pravilnog pristupa, koji smo imali u poslednjim utakmicama (za razliku od pocetka sezone).
 
Arena zauzeta, Partizan u "Pioniru" naredne dve utakmice!

Kako se navodi na zvaničnom sajtu KK Partizan, "Štark arena" neće biti poprište njihovih borbi u naredne dve utakmice.

Razlog je zauzetost Arene u narednoj nedelji, pa će Partizan nakon povratka u Beograd iz Istanbula gde će igrati protiv Darušafake u sredu, igrati dve utakmice u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Već 25. januara dolazi Zadar u "Pionir", a četiri dana kasnije Darušafake će ponovo na megdan Partizanu.

Inače, pojedinačne ulaznice za utakmicu Partizan NIS - Zadar, naći će se u prodaji od srede, 22. januara a KK Partizan NIS je odlučio da polovinu ostvarenih prihoda od prodaje ulaznica za ovaj meč, usmeri Fondaciji "Svi za Kosmet", kao pomoć Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji.
 
Darusafaka tvrda ekipa kojoj je bilo bas stalo, jer bi prakticno izgubili sanse da su izgubili dalje. Uveli su nas u utakmicu koja nasima ne odgovara i na kraju izvukli i iscupali svoje, zasluzeno. Mi smo isto odigrali korektno u odbrani, u napadu vec koliko nam je protivnik dozvolio, Zagorac je imao sansu za pobedu ali ga je povuklo da resi i fasovao.

Bilo bi idealno da smo iscupali ovo i maltene dosli u idealnu poziciju za prvo mesto u grupi, ali ovako cemo igrati na razliku. Da dobijemo ove kuci vise od ove male razlike, da ako moramo, izgubimo od Bolonje manje od visoke razlike, i da ocekujemo da ce Darusafaka isto ovako dobiti Bolonju. Ako ne, moracemo za prvo mesto dobiti u Bolonji.
 
Mi moramo da pobedimo Darusfaku sledece nedelje da bismo i dalje drzali stvari u svojim rukama. Ako izgubimo oni su u boljoj poziciji za prolaz.

Pod uslovom da ih dobijemo, za prvo mesto nam treba kiks Virtusa ili da ih dobijemo tamo.
 
Ja ne bih dovodio u pitanje nasu pobedu sledece nedelje, tj. ako ne pobedimo, za prolaz i nismo, to je vec kiks. Oni su pokazali da su respektabilna i tvrda EK ekipa, ali nista vise od toga - sledece nedelje voljni momenat i veca zelja moraju biti na nasoj strani. Stoji da nam koncepcijski vise lezi Virtus sa svojom indijanstinom, ali i Darusafaku moramo resiti. A u Bolonji ne mozemo sebe smatrati favoritom, niti pobedu izglednom.
 
Ja kad malo bolje razmislim Partizan bi uz malo srece mogao jos i da svoji ovaj EvroKup, mislim ko mu mogu biti najveci konkurenti , Virtus koji je vec prosao u Beogradu tako kako je prosao, Bresa koja je za nijansu i slabija od Virtusa, eto jos Unikaha i Uniks sto imaju mozda ekipe koje su na papiru malo jace od Partizana ali nisu nikako nepobedive, mislim da mozemo i sa njima da igramo, tako da ako se Partizanu poslozi par kockica mogao bi i do titule u ovom takmicenju.
 
Sto se karata tice, sumnjam da ce biti pun Pionir protiv Zadra, ali svi nagrnu na blagajnu u pola sata pre meca pa se stvori red. Vidi mozda da li mogu da se kupe karte preko neta sad kada saradjuju sa TicketLine-om.

I za parking nije bas sjajno, brzo se napuni, a onda moras da zamolis (citaj proturis pare :mrgreen:) onim likovima sto cuvaju parking, ili se parkiras na livadu iznad parkinga. Moja preporuka posto vodis klinca i ides kolima, da budes tamo malo jace od sat ranije.
 

Back
Top