KK Partizan

Odbijeni svi napadi i belih i ovih u plavom. :whistling: Kontam ja korumpirani uleb, al' malo su ga preterivali sa navlacenjem. Moralo valjda da ne bude i +40.

Nasi ekstra motivisani i nalozeni, a Kinder sramotno lose pripremljen i motivisan. Otuda i razlika, koja je, naravno, nerealna. Ali naravno, kad se ovako poklopi, ekstra je da razvalimo jednog renomiranog protivnika - sad imamo i razliku koju valjda necemo ispustiti u medjusobnom duelu.

Raduje me sto je u ovakvoj utakmici Trinkijerijeva filozofija sa raznovrsnim igracima i visokim tempom dala ovakve rezultate, nadam se da ce to sve vise dolaziti do izrazaja kako sezona bude odmicala.

Videcemo na prvom sledecem gostovanju malo bolje, ali sa ovim mozemo da se lozimo komotno da prolazimo grupu i napadamo prvo mesto. :mrgreen:

Nisam nesto pratio, ali generalan utisak je da je Partizan ove sezone pojacan i da igra dobro / sve bolje... Kao ekipa koja je sad verovatno na EL nivou, koliko daleko moze da dogura u ovom takmicenju? Ima li sanse da ga osvoji?

Nisam nesto pratio, ali generalan utisak je da je Partizan ove sezone pojacan i da igra dobro / sve bolje... Kao ekipa koja je sad verovatno na EL nivou, koliko daleko moze da dogura u ovom takmicenju? Ima li sanse da ga osvoji?
Naravno da ima šanse, tim je vrlo raznovrstan, sa mnogo opcija u napadu i dobrom odbranom a najvažnije ima karakter, dobru atmosferu.

Nisam dovoljno upoznat sa timovima koji konkurišu za vrh ali ovo što pokazujemo tokom sezone daje mnogo razloga za optimizam.

Odlično je ovo bilo.
Fantastična prva četvrtina na obe strane, sve je praštalo, igralo se maltene u NBA ritmu.
Posle je ubijen ritam sa faulovima i bacanjima.

Odlično smo šutirali, bili aktivni u odbrani, mada su i oni u trenucima kada su mogli da uhvate priključak pravili greške i mašili zicere.

U svakoj četvrtini imali smo nekog pojedinca koji je iskočio.
U prvoj je to bio Volden, u drugoj Pejdž, u trećoj i četvrtoj Gordić...
Takve ekipe je jako teško skautirati i braniti.

Ok pobeda super ali zašto idioti vređaju Teodosića? I zašto idioti sa druge strane brda vređaju Bogdana onomad? postali smo pogani sektaši kao bladsi i kripsi, 2 bande klošarske

Nema tu vise navijanja ; to je sad "puvanje u prazno"

Tea vredjaju zato sto znaju odakle mogu da prodju jer ako Teo stane, staje ceo tim ; cudi mi da nisu vredjali i Sasu Djordjevica koji im je doneo titulu evropskog prvaka

Nema tu vise navijanja ; to je sad "puvanje u prazno"

Tea vredjaju zato sto znaju odakle mogu da prodju jer ako Teo stane, staje ceo tim ; cudi mi da nisu vredjali i Sasu Djordjevica koji im je doneo titulu evropskog prvaka
A Panteri vređaju Bogdana jer od njega zavisi ishod meča? Ovo davno više nema veze sa sportom a ni sa navijanjem ovo je sranjje neviđeno,sektašenje samo tako

Samo se treba setiti ko je doneo to nepoštovanje protivnika, i koji je trener s tim počeo?
Nije teško idol je nekima od vas ovde.
Što s eutakmice tiče, ja sma več rekao na početku sezone, Partizan ima najjaći roster u ABA ligi i ako je ne osvoji Trinkijeri treba sam da ode......Obzirom kako Trinkijeri do sada vodi ekiupu, to će biti osvajanje ABA lige bez koske, kako ja to vidim.
A vidim da se sprema i velika cifra i velike ideje i za Evroligu.
Partizan je to svakako zaslužio svojom istorijom i posvećenošću.
Partizan u košarci, Zvezda u fudbalu.......To je otprilike normalno stanje u našoj državi..

Ne znam ko je poceo, ali znam da se ja ne bih spustao na taj nivo kako bih "vratio" (odredjenim ljudima price o "vracanju" sluze samo kao opravdanje), jer ti "navijaci", treneri ili ko god ne predstavljaju nikog drugog nego sami sebe. Mene kao nekog ko je naklonjen Zvezdi mogu ta klubaska prepucavanja samo da eventualno nasmeju, i to mislim podjednako na obe strane. A kad igra Partizan u Evropi, savrseno me ne zanima sta "Grobari" govore za Zvezdu kad igra u Evropi, kao ni sta "Delije" imaju da kazu, nego gledam klub koji reprezentuje nasu zemlju. Ni jedan klub ne treba identifikovati kroz te ostrascene ljude, bar ne kad se igra u Evropi, nego treba podrzavati to da se nasa zemlja reprezentuje sto bolje.

Mogu da gledam utakmicu drugog kluba, pogotovo ako u njemu igra neki perspektivni mlad igrač (budući reprezentativac), ali ne osećam ni najmanju potrebu da za njih navijam.

Što se tiče priče "ko je počeo" mogu samo da vas podsetim ko je prvi zaboo nož u leđa KSS kada je krenuo da igra ABA ligu, sa objašnjenjem da to rade "da bi pobegli od terora Partizana i Vujoševića i igrali u fer ligi". Eto, isti ti sada kukaju da ABA nad njima sprovodi teror.

Ma, koje kostine price u kojima pokusava da proda debilozu da je Vujosevic zapoceo mrznju izmedju Partizana i Zvezde/FMP-a? Iako je isti Vujosevic uvek bio i vise nego korektan prema suparnickim kolegama na klupi, ili igracima, cak i kad to nisu zasluzivali. A coronja, vesic, vucic i kompanija prosto nisu vredni pomena u sportskom/rivalskom kontekstu.

A navijaci su navijaci, i ljudi su vecinski stoka danas. Posebno kad skupis skoro 20,000 na jedno mesto. Mnogo ih je vredjalo i Djordjevica kada nas je zatrpao, gde nece Teodosica.

I naravno da ne sme biti podrske za coronjin/vucicev klub samo zato sto je iz iste drzave kao i mi. Postoji nesto sto je iznad nacionalnih i drugih stvari, a to je npr. moralni odnos prema stvarima, i tu podrske za Covica, Vucica prosto nema, kao ni za njihov frankestajnovski klub i beskrajnu bahatost koju demonstriraju.

Mogu da gledam utakmicu drugog kluba, pogotovo ako u njemu igra neki perspektivni mlad igrač (budući reprezentativac), ali ne osećam ni najmanju potrebu da za njih navijam.

Što se tiče priče "ko je počeo" mogu samo da vas podsetim ko je prvi zaboo nož u leđa KSS kada je krenuo da igra ABA ligu, sa objašnjenjem da to rade "da bi pobegli od terora Partizana i Vujoševića i igrali u fer ligi". Eto, isti ti sada kukaju da ABA nad njima sprovodi teror.
Prijatelju(nadam se da se na ljutiš zbog takvog oslovljavanja) ja kako prolaze godine sve više gubim tu navijačku strast, sve više uživam u lepoti sporta, u takmičenju.
Godinama unazad još tamo od sredine osamdesetih Crvena Zvezda u fudbalu i Partizan u košarci su bili primer gospodstva, fer pleja, viteštva u sportu.To je na kraju tim klubovima donelo i evropske trofeje i nezaborav u okvirima mnogo širim nego ove naše male vukojeb.ine.
Medjutim dolaskom Vujoševića u Partizan, te posebno odlaskom Kićanovića sa mesta predsednika kluba, što je dalo pacovima povoda da izmile iz svojih rupa, Partizan je godinama postajao sve manji i manji, bez obzira na broj trofeja.
Najgore je što je to učinjeno za račun dubine džepa pojedinaca koji su se našli pozvanima da se mešaju i u politiku , da ne pričam o mešetarenju u košarci.
Priča o ABA ligi nema veze sa ovime...ABA liga tada i sada nisu dve iste stvari........Tada Evroliga nije bila ovako jaka, niti sa ovoliko utakmica, niti sa ovoliko novca....Danas je izrasla u veliku mašineriju koja još uvek nema finansijsku podlogu, ali se očekuje da je stekne jednog dana.
Danas ABA liga ne garantuje mesto u Evroligi, te sa stanovišta Zvezde a i Partizana postaje besmislena, mesto u Evrokupu mogu da dobiju bez da igraju bilo koju ligu.
I s te strane je svakako nedopustivo da se prema Zvezdi ali i Partizanu, (AKO postoji ta preporuka BIA) a samim tim i prema Srbiji tako ponašaju.
PS: Ja sam pre nekoliko meseci prognozirao, a ponoviću i ovde........Beograd je mali grad za dva Evroligaša.
Malo tržište, malo para.AKO se Zvezda i Partizan ne opamete, te ne prestanu da podmeću noge jedni drugima, budite ubedjeni da će uskoro, vrlo uskoro(najviše 5,6 godina) Miško sa svojim klubom igrati Evroiligu, a večiti igrati kikiriki kup kako ga zovete.
PS: A zamisli mentalni sklop koji pošalje komentar ispod tvoga(ne odmah ispod nego posle)?
To je dijagnoza.

Ja sam kao delija navijao za Saleta i Co. kad su pobedili Huventud ; ima li ista lose u tome ? :think:
Jedna od prvih utakmica koje se sećam u životu je bila Partizan Zvezda u košarci.
Ne sećam se nijednog Partizanovog košarkaša, ali se sećam da je Zvezda završila sa tri igrača utakmicu, a dvojica od te trojice su bili Rakočević i Simonović, i da sam navijao za njih, jer ih je Partizan jedva dobio, a Simonović igrao jedan protiv pet u napadu i ništa mu nisu mogli.
Eto to tri na pet se vratilo posle 30-40 godina i na drugoj strani.
Sećam se takodje, subota popodne bio je termin za utakmicu naše lige na TV...Sećam s emeča Partizana i Bosne, na poluvremenu Dalipagić 30, a Delibašić 28 poena., tako nešto......Prosto nezeustavljivi.
A onda subota uveče, mi klinci zaljubljenici u košarku slušamo na radio BG kombinovani prenos ostalih utakmica košarkaške lige(kao što je nedeljom bio kombinovani fudbala "vreme sporta i razonoda").

Medjutim dolaskom Vujoševića u Partizan, te posebno odlaskom Kićanovića sa mesta predsednika kluba, što je dalo pacovima povoda da izmile iz svojih rupa, Partizan je godinama postajao sve manji i manji, bez obzira na broj trofeja.
Ja se tog perioda drugačije sećam, ali dobro mene taj deo van terena nikada nije mnogo zanimao. Poenta je u netrpeljivosti između klubova i navijača, ne u vođenju jednog ili drugog kluba. Tu se dobro sećam ko je stvarao "zlu krv" i huškao navijače, a to nije bio Vujošević.

Ja sam kao delija navijao za Saleta i Co. kad su pobedili Huventud ; ima li ista lose u tome ? :think:
Nema, tvoja stvar.

Sreca pa su samo Covic i Vucic problem u ovoj zemlji, kao i pre njih Tadic. Kad to kazem, ne mislim da ove pomenute branim i opravdavam, nego kazem da ni ovi drugi manje "uspesni" nisu nista bolji. Ako se klub gleda kroz postenje uprave i kroz politiku, onda ne treba navijati ni za Zvezdu ni za Partizan. Ja ipak biram da gledam klubove sa cisto sportskog aspekta.

Kad obučeš crno-bele boje ti
Kad sveti grb ti srce poljubi
Seti se legendi
Što su grb taj nosili
Seti se njih, pogledaj nas
I jači si

Daj nam krv daj nam znoj
Nek naš san sad bude tvoj
Samo hrabro vodi nas do pobede

Mi smo tu i uvek smo
Kad te lome vetrovi
Nek se ovom pesmom sruše zidovi

Zato sad bori se kao nikad pre
Neka crno bele boje vode te
A naše sene svuda će te pratiti
Srcem igraj za Partizan voljeni

Daj nam krv daj nam znoj

Mi smo tu i uvek smo
Kad te lome vetrovi

Kad obučeš crno-bele boje ti
Kad sveti grb ti srce poljubi
Seti se legendi
Što su grb taj nosili
Seti se njih, pogledaj nas
I jači si

Daj nam krv daj nam znoj

Mi smo tu i uvek smo
Kad te lome vetrovi

Poznato, evo kada će novajlija u Partizanu na teren!

Partizan ja završio posao oko dovođenja Džejmsa Mekadua, 27-godišnjeg košarkaša koji ima i dve titule NBA lige sa Golden Stejt Voriorsima.

Novi centar crno-belih je stigao u prestonicu Srbije i tokom petka će obaviti lekarske preglede, kako je naveo "Telegraf", a nakon toga će potpisati ugovor sa Partizanom.

Ono što se već sada zna jeste da Mekadu neće debitovati u meču protiv Cedevite Olimpije u subotu, već da će to uraditi u Evrokupu protiv Trenta tokom sledeće nedelje.

Nakon odlaska iz Golden Stejta igrao je u Filadelfiji, potom i Torinu i Bešiktašu pre nego što je stigao u Beograd.

U sezoni 2016/17 ovaj košarkaš je u Golden Stejtu odigrao čak 52 utakmice.

Trinkijeri zahteva energiju iz meča sa Virtusom

1578671444918.png

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da je utakmica sa Cedevita Olimpijom veoma značajna i da je potrebno da se ponovi energija iz utakmice sa Virtusom.

Partizan potvrdio, "crno-beli" jači za šampiona NBA lige!

Sezonu počeo u Bešiktašu, sada je nastavlja u drugom dresu istih boja.

''Timčina''? Posle najnovijeg transfera ovako izgleda Partizanovih Top 12!

Partizan je osokoljen pobedom nad Virtusom na startu Top 16 faze Evrokupa, a od danas je još jači za Džejmsa Mekadua, koji je i zvanično postao novi član crno-belih.

Mekadu je pojačao konkurenciju na centarskim pozicijama, koje su ostale upražnjene posle odlaska Parahovskog i sada trener Andrea Trinkijeri ima na raspolaganju tim kadar za ostvarivanje zacrtanih ciljeva na startu sezone.

Kako sada izgleda taj tim, odnosno Partizanovih najboljih 12 u ovom trenutku?

Na primer, ovako: Kori Volden, Markus Pejdž, Nemanja Gordić, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Redži Reding, Rašon Tomas, Stefan Birčević, Novica Veličković, Vilijam Mozli, Džejms Mekadu, Nikola Janković.

Uz njih dvanaestoricu, za mesto u timu bore se i mladi Uroš Trifunović, Dušan Miletić i iskusni Letonac Žanis Pejners.

Evo vidimo Ostoja limar koji se ponaša kao srpski bil gejts dovodi zvučna pojačanja kao na traci i partizan realno nikada u istoriji nije imao ovako skup tim i ovako skup stručni štab u zemlji u kojoj je prosečna plata 300 evra vrlo zanimljivo za jenog kradljivca automobila sigurno sva ta pojačanja partizana igraju za kikiriki i za časove ljubavi jer otkud ostoji limaru tolike pare da ih plati ...u normalnim zemljama se ljudi bave biznisom veoma dugo decenijama da bi stekli normalan profit a kod nas to ide preko noći...

Back