KK Partizan

Viđu ********* i dukljana, najodanijih navijača JSDP-a koji pominju Riversa a nekako zaboravljaju mlađane i neiskusne Trinkija , Renfroa i sl. Inače jasno je da Pejdzović treba da dobije pasoš jer je njegov dečački san bio da zaigra u najvećem Jevropskom klubu tzv. Partizanu-

Trinkija , Renfroa i sl.

:hahaha:
Pa produzi spisak, ne stidi se... Reci, Perperoglu, Regland, Cirbes, Beron, Faje, Rivers.... Slobodno.

Znam ja da vas svrbi sto nista niste mogli da registrujete kao onog Dilana Enisa, niti koje crnce da posaljete u Zurnal sa jelecetom i sajkacom kao onu glavudzu Dzenkinsa, ali cesite se negde drugde. Ima valjda u Zelezniku neki sabirni centar trolova.

Ti prefabrikovani Zvezdasi nemaju Dukljane, oni imaju onu "nisam Srbin nego Crnogorac" varijantu. To je ona varijanta ono sam sto mi u datom trenutku odgovara, pa tako su negde Zvezdasi, ovde su Panteri, a u vaterpolu kad Cheda grune para navijaju za sedmu iteraciju svog kluba iz Zrenjanina.

Ocekivano finale protiv Pantera 1, koji se provlace na kvalitet ali ne briljiraju, dok nasi odradjuju rutinski - zato ih je onaj splinter Tomic proglasio favoritima :hahaha: ... jer ocigledno ima problem da motivise svoju ekipu, pa sto ne bi probao da prebaci pritisak na nase.

No, predvece nece manjkati motivacije nikome, trebalo bi sve da se otvori i jednima i drugima. Nasa prednost jeste bolja forma u poslednje vreme, bolja timska kosarka u ovom trenutku, i da se nadamo da ce Trinki nadigrati svog kolegu. Njihova prednost je naravno u iskustvu i vecem individualnom kvalitetu nekolicine igraca (Regland, Perperoglu, Beron), i u pojedinim igracima koji mogu napraviti razliku iz drugog plana (Dobric igra dobro, a mogu iskociti i Cirbes, Simanic, Davidovac), kao i u cinjenici da prosto fizicki mogu da odgovore onome u cemu smo dobri.

Veliku ulogu mogu odigrati i Obrknezevic, njegov pomocnik Belosevic koji se u njegovom drustvu ne mesa mnogo u svoj posao, a ne znam sta ce raditi i gde ce biti onaj cenjeni evroligaski sudija kom sin trenutno igra kod Covica u FMP 2, valjda na osnovu starih zasluga svog tate (ili mozda buducih?)

U svakom slucaju, imamo partiju protiv Buducnosti kao reper, ukoliko ponovimo to, imacemo svoju finu sansu, i to je to.

Kladionice nemaju veliku veru u nase, kvota je oko 1,5 na Pantere i oko 2,5-2,7 na nase... Recimo, protiv Milovih su nas favorizovali.

Racunaju na njihovo iskustvo, kvalitet na papiru, cinjenicu da su nas rutinirali u prosloj ABA utakmici, i veruju da nece imati problem kao u prethodnim utakmicama sa motivacijom.

Ocekivano tvrdo do poluvremena, blaga prednost nama u svemu, ali mislim da ce egal-zavrsnica favorizovati iskusniju ekipu.

Obrknezevic i ekipa zasad ujednaceni, malo odluka na njihov tas poput - Cirbes rvacki baca Gagica na parket i nista, a onda Simanic dobije 2 bacanja jer je skocio Jaramazu na glavu. Nije bilo nista strasno, ali ne sme ni to, veliki je znacaj svakog poena...

Pantere jedno vreme drzao u igri Davidovac kad je bio na nizem Jaramazu, a Simanic je ponistio Lendejla sa rucerdama tj. blokadama. Mi smo izvukli Velickovica iz naftalina...

Apsolutno zasluzeno! :worth: Bili su u igri malo srecnim sutevima preko ruke, malo kraduckanjem.

Novica kapitenski, Vanja bio dobar kada je bilo najpotrebnije, Sy zakljucao Grka, Brka flertovao sa triple-doublom, Lendejl se standardno pojavio u cetvrtoj.

Uzivajmo! :maramica:

A na Areni parastos, za sladokusce. Debatuju da li je bio faul na Lendejlu?! :mrgreen:

"Procenite sami" :rotf:

Mnogo dobar karakter igraca... Igrali su dobru odbranu celu utakmicu, a onda su poceli da im sipaju preko ruke + Davidovac ostavljan da sutira ono svoje sa cela... Vec sam se oprostio od nasih, ali Brka je imao odgovor, i ekipa nije pala. Mislim da su kljucni potezi te trojke Renfroa i jedna neocekivana trojka Lendejla.

Pobedila je bolja timska kosarka, nijedna ekipa nije briljirala ali imali smo vise igraca koji su dali doprinos... Ne treba zaboraviti ni Vanju koji nas je vratio kad su se prvi put malo odlepili, sa teskom trojkom i 2+1, Velickovic je smirio malo Simanica.

Renfro je doveden da bude lider, nije on individualac koji ce da smesta trojke i dvojke iz driblinga kao Regland i Beron, ali zato radi sve i cini ekipu boljim, i zato je vredniji za nas od njih.

Ali Lendejl je uzasno napredovao, decko je ruki u evropskoj kosarci, i vec mozemo polako da pricamo o tome da bi mogao sledece godine u EL. Ako ovako nastavi, komotno ide.

Da li sa nama, jos je rano pricati, ali drago mi je da ekipa koja na pocetku nije imala nikakve ambicije moze da udje u pricu da se bori za trofej ABA i sanja o tome.

Postali smo talija i Kariju, kad uzmemo mi KRK on uzme Kup kralja, ipak je on nas.

51877530_2018749214889793_446316719179300864_n.jpg

Da čestitam voljenom klubu osvajanje, meni izuzetno dragog trofeja, Kupa Radivoja Koraća. Svaka čast i sad još jače u nedelju da se izborimo za treće mesto i državne mezimce pošaljemo jedne na druge pa nek se kolju međusobno.

Slavićemo mesec dana osvojen Kup Partizana!

Ne znam hocu li moci ispratiti vecerasnju utakmicu. :(

U svakom slucaju, jos smo veci autsajderi nego pred finale Kupa, kada se osecalo da smo sposobni da ih iznesemo zbog bolje forme i timske igre. Nije ni sada kosarkaski situacija mnogo drugacija, ali Panteri su dobili svoju porciju po svojoj skupocenoj guzi, krimos iz Zeleznika je odradio svoju igricu u vidu opravdavanja svoje nesposobnosti i pritiska naokolo, bice jaci za standardnog Fajea, korisnu sirovinu Odzoa, i Riversa koji je naravno macka u dzaku koja ne mora da puno promeni stvari, ali i moze dosta toga da im donese.

Mi cemo biti jaci za, u najboljem slucaju, spremnog Zagorca ali van ritma. Nikolic izgleda i dalje nije spreman.

Ulog je dosta bitan, odredjuje se sa koje pozicije igramo u plej-ofu. Imamo argumente zasto je bolje i sa ove i sa one pozicije, ali svakako je najbolje da sopstvenom dobrom igrom sami odredjujemo svoju sudbinu.

Sto se kalkulacija tice, ja bih voleo pobedu veceras, nase trece mesto i polufinale sa Cedevitom, vise zbog zelje da se Milovi i Batini pokolju vrlo zestoko medju sobom i iscrpe u finalu. A nama je svejedno, svi su na papiru kvalitetniji od nas dovoljno da nas odrade, ali i poprilicno neubedljivi kao favoriti.

PS: Sad vidim da je Krka dobila Cedevitu.
Uz jos jedan kiks Cedevite (Olimpija), i sve nase pobede do kraja, mi smo drugi. :whistling:

Poslednja izmena:

Back