KK Partizan

Premekan ulazak u utakmicu sa sve Lendejlom i Pecarskim, a oni su probili led na prosloj utakmici i sad budze samopouzdanje trojkama i rampama. Sto bi Muta rek'o, trpaju nam m__a u usta. :lol:

Trebalo je od samog starta da ih prebijemo i da im ne dozvolimo da se raspucaju. Tačno tako, meko smo ušli i posle njih počelo da sere za medalju i ubacivali su u sumanutim procentima. Uvek se jako nerviram kad izgubimo od ovako divljih ekipa.

Na kraju pravimo 3 faula na Vranješu, pa markirajte ga, ne dajte mu da primi loptu jbt koliko teško može biti. Tako te neke gluposti smo pravili celu utakmicu.

Šta je tu je, ekipa je pokazala rekaciju i karakter povratkom u meč i na kraju bismo i dobili utakmicu da onaj ludak ne pogodi one dve ludačke trojke, pa čak i pored toga smo imali šut za produžetak. Jbg, mlada smo ekipa i biće još ovakvih poraza sigurno.

Sledeća je Valensija. Teraj dalje!

:D.
Untitled.jpg

http://www.butasport.rs/kosarka/fib...oXfV7dD98eOXOeOgPnLfdr-CeqLuQbs79ZCtv7t9tcxD0

Мене занима какви су кошаркашки квалитети овог, да ли нам је потребан, поготово не знам колику би плату имао, да ли се исплати све то.

Poslednja izmena od moderatora:
Imajući u vidu da nemamo četvorku u sastavu pojačanje na toj poziciji je neophodno. Lično bih voleo crnju mamojeba, ali dobar je i Janković. Pozitivno je što je domaći igrač, što će igrati za siću i što sadrži određene košarkaške kvalitete koji su potrebni ovom timu. Doneće čvrstinu u odbrani i sa svojom pokretljivošću dosta će znači u odbrani pika i sa strane pomoći. U napadu nije neko ko ima 20 poena u rukama, ali nije ni drvo, ima određeni talenat i završiće nam posao sigurno. Mana je jedino što je na terenu lud. Kao neka verzija Gagića za sirotinju. Psihički pričam naravno. E sada pitanje je da li će Čanak moći da ga kontroliše i izbije mu bubice. Ako to uspe dobili smo sasvim fino pojačanje.

Poslednja izmena:
Nije ovo lose, kontrolisali smo ih sve do pre par minuta. Ali, mislim da nemamo municije, pitanje je trenutka kada ce da se odlepe.

Bandza se pretvorio u Cakarevica, otvorio bolovanje. Zna li se sta je sa Zagorcem?

U odbrani smo kanta, napad nas drzi u igri. Ako uspemo da se pozadi malo sastavimo, imamo sanse. Napad ce kako utakmica ide kraju i pritisak raste ici sve teze. Dakle, kljuc je u nasoj (ne)sposobnosti da stisnemo odbranu.

Dobro je da se ekipa borila do samog kraja i ostavila neku iole dostiznu razliku (mada tesko da cemo praviti krug sa Valensijom u bilo kom slucaju), i to bez dva bitna igraca, ali jos je to nedovoljno koncizno i inteligentno, da ne kazem glupo :mrgreen: ... Sto se tice napora momaka. Koliko smo samo gledali proslih sezona tu neku borbu i lozenje bez zavrsnice, osvojene lopte koje ispadaju, uludo protracene prilike...

Nadam se da ova ekipa nece ostati nedorecena kao nekoliko proslih... Na to me podsete ovakvi porazi.

I da, iako smo kao bili rezultatski blizu, sanse nismo imali maltene u ove dve utakmice, prosto se videlo.

Ovo mi je vec prvi kiks, malo blazi kiks ali svejedno.

Ocekivalo se da ekipa tek treba da se uigrava i sazreva, ali svejedno je morao pasti ili Mornar ili Krka, makar i bez Zagorca. Moraju se nauciti izvlaciti ovakve utakmice, ali trenutno - dzaba, i dalje smo suvise "glupi". Neverovatno koliko ponistavaju sami sebi dobre poteze, tipa izjednace ili povedu trojkom, a onda dozvoljavaju 2+1 i gube ritam... Skoka bez, slabi ofanzivno a pod svojim isto slabi... I naravno, klasicni hrkljus i krs kosarka u Novom Mestu, kad se dozvole te stvari tesko je izvuci nesto.

Zagorac nam je i prva trojka i prva cetvorka, a bogami trenutno i kapiten. Misljenja sam da su hteli da ga sacuvaju za utorak, pa se malo preracunali. Novica je danas po prvi put barem malo (zaista malo) doprineo razigravanjem ostalih, za sve ostalo nema snage.

Samo polako sa sastavljanjem tima. Dovedite Jankovica u decembru,pa da se posibamo za jako 5. mesto.

Sledece 4 utakmice su nam pod must ako mislimo bilo sta da uradimo i u ABA i u EC, Asvel kod kuce, Zadar kod kuce, Mega (koja trenutno gazi) u gostima i Turci u gostima..

Poslednja izmena od moderatora:
I dalje mi nije jasno šta se čeka sa Jankovićem? Dođe novembar a mi nemamo četvorku u timu. Ta pozicija je morala da bude rešena još prekjuče i sad da se priča o doselekciji na bekoviskim pozicijama. Svaka čast Aranitoviću na borbi, ali je već konstantan u tome što je najgori na terenu. Pravi kao sumanut koš i faul nekoliko puta po utakmici, dok u napadu vola ne može da ubode. Koliko god on znao da odigra odbranu, ali bek bez šuta je ništa, igrač za par minuta kada treba napraviti pritisak na spoljnu liniju protivnika i ćao, a on nama uzima veoma važan šut kad smo mogli da uhvatimo priključak. Ove sezone mislim da je samo dao 1 trojku na tipa 15ak šutnutih.

Zajebali su se sa odmaranjem Zagorca. I eto već sad smo došli u situaciju da igramo must win utakmice, Zadar mora da se dobije i prosto mora da se pobedi u Mitrovici. Mega je već na 4-0...

I dalje mi nije jasno šta se čeka sa Jankovićem? Dođe novembar a mi nemamo četvorku u timu. Ta pozicija je morala da bude rešena još prekjuče i sad da se priča o doselekciji na bekoviskim pozicijama. Svaka čast Aranitoviću na borbi, ali je već konstantan u tome što je najgori na terenu. Pravi kao sumanut koš i faul nekoliko puta po utakmici, dok u napadu vola ne može da ubode. Koliko god on znao da odigra odbranu, ali bek bez šuta je ništa, igrač za par minuta kada treba napraviti pritisak na spoljnu liniju protivnika i ćao, a on nama uzima veoma važan šut kad smo mogli da uhvatimo priključak. Ove sezone mislim da je samo dao 1 trojku na tipa 15ak šutnutih.

Zajebali su se sa odmaranjem Zagorca. I eto već sad smo došli u situaciju da igramo must win utakmice, Zadar mora da se dobije i prosto mora da se pobedi u Mitrovici. Mega je već na 4-0...

Pri tom je i Amar isto to. Alekseja ne bih u isti kos, ali takodje bek bez suta. Vanja koji vazi za dobrog sutera, za sada igra dobro zahvaljujuci prodoru, na poslednje 3 sutira 2/15 za 3.

Aleksej i obavlja dosta korisnih stvari, znači njegova sigurnost na lopti i posebno u završnici. Uglavnom pogađa te šuteve i bacanja kad se lomi, ali da - nije šuter. Takođe na spisak može da se stavi i Pejdž, on nominalno zna da pogađa u serijama ali to nismo videli od njega u ovim utakmicama. Treba ga istrpeti još malo pa ako ne ide tražiti drugog pleja, prosto ne može crnac plej da nam bude ovako limitiran u napadu, dok je u odbrani apsolutno igrač manje.

Sut ce doci, ali kosarkaska inteligencija nece, a to je Vanji i najveci problem, kao i vecini kosarkasa sa kojima raspolazemo poslednjih sezona. Steta sto nam se Goss nije potrefio ove sezone, a ne prosle... Mozda i Pejdz krene tim stopama, jos je rano za neke konacne ocene, ali Goss je od pocetka bio lider na pleju.

Aleksej je car, ne zato sto ima ili nema sut, vec zato sto je pokretac mnogo toga dobrog iz prethodnih utakmica, energijom i time sto radi za ekipu. A da ima sut, bio bi u bolje skockanim i placenim ekipama od nase.

Vanji treba trener da ga vrati na klupu svaki put kad uzme sut van balansa, bilo za 3, bilo sa poludistance, jer takve na pogadja nikad. I bio bi duplo korisniji, a vec je sada sa 21 godinom izuzetno koristan.
Boze kada se setim koliko me je Gagi nervirao sa svojim nerezonskim prodorima i potezima, dok nije skapirao sta zna, a sta ne zna i ne treba da radi. Al tad je trener bio autoritet, sa debelim iskustvom i jos debljim znanjem.

Aleksej jeste jedna od najboljih akvizicija u poslednje vreme, igrac za duge staze.

Pajdz treba sacekati, malac je odigrao manje od 10 utakmica u Evropi. Samo mora hrabrije i prodornije. Napadac koga fauliraju samo 2 puta po mecu ne pije vodu, al zato redovno sam sebe izbacuje iz utakmica.

Poraz nije neočekivan....
Nema Zagorca, nema onog lepka koji ovu ekipu drži na okupu, jer na terenu radi sve ono što ne rade drugi.
Još dodatni minus, je da kad nema Zagorca Marinković misli da je on vodja ekipe, a nema štofa da to bude.
Najbolji primer je onaj suludi šut sa osam metara u skoku unazad, 60 sekundi do kraja utakmice na -4, kada je bila dovoljna i dvojka za neizvestan meč.
Veličković ja u ekipi jer klincima treba mentor, fizički on više ne može da igra.
Čudi me da Čanak ne eksploatiše Sija na četvorci blizu koša, jer je fizički dominantan u celoj ligi.
Tužno ga je gledati kako stoji na trojci potpuno bezveze.
Aleksej i Pejdž dosta dobar par, ali izgleda u ekipi samoj nešto ne štima, kao da se neke stvari guraju pod tepih pa se odražavaju na terenu.
Ne znam videće se, ako postoji isplivaće na površinu brzo.

Back