KK Partizan

Sledeca 3 kola igramo sa timovima iz donjeg doma, ili drugim recima konkurentima za ispadanje (ne mogu da verujem da ovo pisem), a razlika izmedju 8-14 mesta jedna pobeda. Sad cemo da vidimo kako to izgleda pod stvarnim pritiskom.

Ne treba potcenjivati moć novca i slabost ljudi na isti, ali ne verujem da se Toša bukvalno prodao. Da je recimo Šilobad u pitanju, verovao bih i to još kako.

Nije verovatno ni samo klub u pitanju, njegovo spasavanje, već i spasavanje sopstvenih dupeta, "crno-belih platica" i penzije, ali ko još veruje da je recimo Dule sve radio samo zbog Partizana, a ne i zbog svoje sujete? To je sve donekle normalno.

Kako bilo, niko ovo nije sam uradio, možda je neko uradio najviše (verujem Toša), ali nije uradio sam. Bilo je i pritisaka van kluba, negativna kampanja traje godinama i primila se kod mnogih, mnogi sa strane su uvereni kako je Dule zlo za košarku a Čović legenda, postavljen je i kontrolor iz redova vlasti u klub, skinuli smo gaće i tako to.

A šta je urađeno, neke stvari su pozitivne i bolje nego pre, ali sportska strana nam vrlo loše stoji. Smatram velikom greškom što Vujoševiću nije ni data šansa da pod novim uslovima vodi tim, uz njegovu isplatu dugovanja (koju svakako imamo obaviti), obećao je rad za 1e i za to ga je trebalo držati. Dobri treneri ne rastu na grani, a Toša, Šilobad i kompanija su očito malo potcenili činjenicu da su truba i da nam je klub zaostavština socijalizma u organizacionom smislu, i da smo imali onoliko uspeha ne samo zbog Vujoševića, ali on je bio ta konstanta i vezivno tkivo. A oni su se šlepali uz njega i konstantu koju je uspeo stvoriti. I sad kad ga nema, imamo šta imamo, potpunu sportsku nedefinisanost i neizvesnost, tim nam je trenutno splačina. Ne kažem to da bih vređao tim, nego da bih opisao njegovu nedefinisanost.

Dugo vremena smo mi jedna fića koja je prešla ko zna koliko, ali koja je imala moćan motor, pa smo se trkali sa besnim autima. Sad smo ostali sa tim fićom, malo smo ga našminkali i počeli nešto srediti najosnovnije, ali tog motora više nema, a mi stavili nešto bezveze u njega što je svako mogao da vidi odma da će to malo teže ići, al jbg, sad čekamo da Pera postane trener.

Сложио бих се са тобом за већину исписаног,али ипак мислим да није катастрофа што је отишао Дуле.Грешка је што није дошао неки добар-искуснији тренер.Ко зна,можда су мислили да ће
Пера бити добар тренер,док се не проба-не зна се.И ја сам мислио до скора.Више не.Што се тиче Душка мислим да је боље што је отишао.Превише ју ту било свачега.Он је радио и што је требало
и што су требали други.Наравно,он је једног дана морао отићи - било како.Само ако имаш новца,све је другачије.И када је отишао у ЦСКА,нисмо пропали иако је тренер био "лошији" - имали смо
титуле,куп...

Naravno da je mogao i neko drugi, sa iole iskustva i što je najvažnije perspektivom, ali ne vidim više čemu, osim da se zadovolje određene sujete - a to nije stvar sporta, nego lična i politička.

Nama se odavde može činiti da bi Pera mogao biti trener, ali onima koji su birali je moralo sve biti jasno. Ja sam znao da je on na klupi kao vid zbrinjavanja zaslužnog člana, verovatno i neki dug ostao prema njemu, znao sam da ne učestvuje u radu stručnog štaba, uostalom svi smo mogli videti da učestvuju samo Tadić i Gašić... Jel mi to govori išta o Božićevoj perspektivi?

No, da ne otpisujemo čoveka, ima on još celu sezonu, možda se i "porodi". Mi nemamo pametnija posla nego da čekamo, a valjda nećemo izgubiti ono najosnovnije sa ovim "eksperimentom". Igrački identitet svakako nemamo.

http://www.telegraf.rs/sport/1922322-vujosevic-todoric-siri-lazi-da-sam-kriv-za-krizu-u-partizanu

Vujoševića najviše pogađaju priče da zbog duga prema njemu (529.000 evra) Partizan ne može da sastavi bolji tim i da ima bolje rezultate.
– Sa više strana se pušta da Partizan ne može da opstane jer je isplatio meni dug od pola miliona evra. Te priče kreću od mog dugogodišnjeg saradnika Dragana Todorića koga sam ja zadržao u klubu, smatrajući da su on i Miša Tumbas dobri za atmosferu. Izgleda da je Miša mnogo karakterniji od njega -kaže Vujošević, a prenosi Kurir.

– Ne želim da se bavim računicama koliko je klub zaradio na prodaju igrača koje sam dobrim delom ja osposobio, ali mogu da uporedm sa ostalim trenerima iz ABA lige koju smo mi više puta osvajali poput Sagadina, Šakote, Repeše, koji je imao 400.000 evra u Cedeviti godišnje i to mu je isplaćeno.

А ко прича те приче ? Изгледа - он.Мислим да сви знамо да није тај дуг разлог оваквих резултата ове сезоне.И ништа није крив за овакав тим.
Ето мени ,опет ,баш због те кукњаве за Партизаном ДВ ми излази полако из воље.Па добро човече,не цмиздри више.
Не бих да га нападам,јер он јесте легенда Партизана,али ево само ово бих му могао рећи: смењен си јер ниси имао добре резултате у тој сезони.Јел' тако боље ?

Nije ovo jedini forum koji postoji, takve priče i jesu puštene na određenim daleko popularnijim forumima od ovog dela foruma na kom nas nema ni 10 redovnih. Naravno, tu je i tviter.

Činjenica je da je Vujošević posle "smene" (neprodužavanja) predstavljen kao neko ko je sam kriv za to zato što je težak i mučan čovek koji se posvađao sa svima u klubu. To nije teško zamislivo s obzirom na njegov karakter, i ja sam prihvatio tu tezu kao validnu isprva, ali se polako odmotava klupko pa se ispostavlja da su ti koji su kao "klub" zapravo Mladenović, Toša, Šilobad... A verujem da je sve ovo ideja te ekipe, koje je Peković prihvatio kao predsednik jer on nije nikakav intelektualac i vizionar, već je došao da pomogne i založi težinu svoga imena i statusa. Čak je i famozna radna zajednica (kao argument za odricanje od Vujoševića) dobro preveslana, jer se ispostavilo da su bili prinuđeni da oproste deo dugova prema njima, smanje plate i da im opet kasne 3 meseca kao i pre.

A to da je smenjen zbog rezultata, gde ti pade na pamet. :mrgreen: Šta bi onda trebalo da bude sad Božiću? Prošla sezona je bila herojska u svojoj borbi do kraja u odnosu na ovo što sad imamo, ma koliko neuspešna bila, kao da smo uopšte bili bilo kakvi favoriti...

"Kukanje" i "cmizdrenje" je nažalost panterska "pošalica", mislim da ne priliči nama Partizanovcima, ma koliko se slagali ili ne slagali sa Vujoševićem. Čovek nije imao ništa osim Partizanove klupe i reči kojima očito nije mogao ništa promeniti. Jel bi bilo bolje da ima moć kao što imaju recimo Čović, Đilas, Vučić, pa da radi šta poželi, ali da većinom ćuti?

Jel bi tad bio bolji? Jel se tad ne bi nikom smučio, kao što se Čović nije smučio uprkos svim gadostima koje radi i koje je radio?

A to što mnoge pogađa njegovo "cmizdrenje" govori da te reči očito nešto pogađaju, ako već ne mogu ništa promeniti. Jbg.

Boze koji cirkus. Postavis ljude koji ne znaju, a onda ih kaznjavas zato sto ne znaju. :zelenko:

Stoji da je i pored neznanja moralo bolje, ali uvek sam preferirao nagradu za dobro odradjen posao nego kazne. Makar nagrada bila samo fora tipa, pobedite u gostima i idemo svi na pice (ili u pozoriste, ah ta stara vremena :deda:).
I koga bi oni to pojedinacno kaznjavali i otpustali? Nama kada dodje zuta minuta, svi kolektivno su u kanalu. Danila mozda, koji ionako ima ugovor jos samo jednu utakmicu?

Uopste ne bi skodilo neko trcanje u 7 ujutru. Igra se jedna utakmica nedeljno, a pojedini gube dah posle 2 kontre. Ovako em ce da gube dah, em ce da budu nezadovoljni zbog para.

A ima i ovaj "Vazura momenat" sa silaskom u svlacionicu. :zroll:

Ni Vujošević nikad nije kažnjavao na taj način, imao je druge metode, a zadnjih godina nije bilo ni smisla kad igrači primaju manji deo plate i bez kazne.

Sad mi samo nije jasno da li se ovim igračima redovno isplaćuju plate pa mogu da budu finansijski kažnjeni... U vreme DV ionako su im kasnile "stipendije", pa nisu mogli da ih kazne pa sve i da su hteli.

To ti je kao da radiš za privatnika. Kad treba da budeš nagrađen dobiješ tapšanje po ramenu a kad treba da budeš kažnjen opali te po džepu. Nije ni Peković blesav da plaća dunstere da seru po terenu umesto da igraju.

Nije baš tako, postoji komandna odgovornost, a igrači su poslednji u tom lancu. Oni bi morali da su poslednji u tom lancu, a pre njih ide njihov trener i stručni štab koji odgovaraju za njihove igre, a mi dobro znamo da je uprava izabrala neiskusnu ekipu.

Hajde, objasni Vitkovcu da će dobiti manje novca jer se ne bori, Džonsu i Vilsonu jer slabo igraju... (?!) I još se preti raskidima ugovora.

Igrači treba da budu novčano kažnjeni samo kad su napravili disciplinski prekršaj, prekršaj u ugovoru i slično, a ne zato što slabo igraju - kao tim.

Uh, ala je ovo mucno! Iskreno, poraz mi nije nesto tesko pao, ali ovo "Pero odlazi" i zvizdanje mi je tako ciganjski. Mnogo mi je zao Bozica. Vidi se da mu je bas krivo, ali je svima jasno da ne znao. Rastanak je potreban, ne mora da bude i ruzan.

Apsolutan poraz Partizana, na svim poljima, od uprave, igraca, trenera, navijaca..

Ja ne znam šta da kažem. Totalno odsustvo morala kod nekih ljudi. Kad vidiš da ne ide idi brate. Priznaj da ne umeš i odlazi. Ovako svakog treba da teraju motkom. Neverovatno. Zašto brukati sebe i srozavati se na kad imaš veliku reputaciju kod navijača.

Prvi treba da leti onaj koji je odlučio da treneru početniku dodeli dva još veća početnika kao pomoćnike, a dalje ćemo lako.

Normalno, i da se dovede normalan trener. Većim delom mi je žao Pere, dešava se tačno ono čega sam se bojao na samom početku, a to je da će čovek biti potrošen kao trener. I eto, on je sada potrošen, može da zaboravi na dalju trenersku karijeru ili da počne da je gradi od najnižeg nivoa, mukotrpno, u nekim nižim ligama. No, manjim delom mi nije žao, jer ja nikad ne bih prihvatio ukoliko bi me neko nekim ludim spletom okolnosti zvao da budem neka pozicija za koju nemam kompetencije, iskustva, itd.

Utakmicu sam ovaj put polu-svesno izabrao da ne gledam tako što sam našao sebi druge obaveze, al sigurno nema šta još reći o igri. Samo sam video na tviteru klip sa aranitovićevskom "odbranom", tako se smejemo klipovima Hardena u NBA, ono je horor.

Mnogi rekoše da je sve bilo horor, verujem...

U novoj godini u Niksicu nam sledi grcevita borba za odbranu +8 iz meca u Beogradu i cuvanja da ne ispadnemo iz lige... z:shock:

Ostane li Pera i nakon ovog, definitivno ce izgubiti sve kredite koje je stekao kao igrac.

ali ovo "Pero odlazi" i zvizdanje mi je tako ciganjski.

On ocigledno misli da sve radi kako treba, a i uprava deli taj stav, pa je revolt navijaca sasvim opravdan, jer se na drugaciji nacin ne moze staviti do znanja da postoje veliki problemi u klubu.

Back