KK Partizan

Tako nesto sam i ja cuo, zato se njemu ni ne nadam. A znam da se mesec-dva pre promena pricalo da ce u slucaju smene Duleta nova garnitura postaviti Milojevica. Ne znam da li je ta garnitura ista ova koja je preuzela klub. Mada se ispostavilo tacno, Milojevic jeste kontaktiran prvi. Misljenja sam da bi seo na klupu da se sve ovo izdesavalo ranije. Potpuno se uklapa u pricu, mlad trener, koji je pokazao da zna ponesto i jos ljubimac navijaca. Ona prica da nije hteo posle Duleta je lepa za novine, Mega je ove godine bolja opcija za bilo kog trenera.

Ја кад бих бирао пре бих Милојевића,него Џикића...

Zbog cega? Zanima me misljenje, vecina bi odmah digla obe ruke za Dzikica da se bira izmedju njih dvojice.

Milojevic je perspektivan. Problem je sto ga do sada nismo videli u timu koji ima imperativ pobede, kod Mege je to uvek nekako bilo u drugom planu, radi kako mu se kaze. Ako Misko proglasi igraca povredjenim, taj preskace to kolo i tako u krug. Dzikic sa druge strane ne dozvoljava da mu se neko mesa u posao, radi kako on hoce, pa verovatno nije uvek lak za saradnju, kao jos jedan trener :mrgreen: A pokazao je u vise navrata da stvarno zna znanje. Uvek sam ga gledao kao jedinu dostojnu zamenu Duletu, prosle godine mozda cak i bolju opciju jer je Dule vidno posustao, kao posledica svih drugih stvari kojima je morao da se bavi jer niko drugi nije smeo i hteo.

Plus Dziletu bi sedela mama na nekoliko metara od njega pa bi morao da pazi sta radi. :mrgreen: A ni on se nikada nije libio da kaze kojim je bojama obojen. Prosle godine u Pioniru je bacio kosku Edi kada je pogodio trojku protiv Krke. :hahaha:

Poslednja izmena:
Obojica imaju perspektivnost i daju nadu, imaju i svoje probleme. Miloja gledam kako veže konja gde mu gazda kaže, radi bez ikakvog pritiska, nonšalantno, samo tome je naučen, ali to vrlo dobro radi. Džile je neko za koga kažu da je suviše lenj da bi uspeo, iako je vrlo inteligentan, harizmatičan, ima znanje, prati stvari i moderan je trener. Sad, Partizan je nešto što bi moglo da poništi te njihove mane, ali to moramo videti na delu i nikako drugačije.

Da ne pričamo o njima, pogledajte samo Đokića u Metalcu, isto je kao Pera dobio prekasno tim jer je Metalac kasno "upao" u ABA ligu prošle sezone. I to kakav tim, od igrača iz Srbije za koje nismo uglavnom čuli. KLS tim, bukvalno. I šta je uradio? Odmah posle serije početnih poraza počeo da ređa pobede i bio najprijatnije iznenađenje i najbolji trener u ligi, doterao KLS tim do 6. mesta ABA lige.

A opet, to nije garancija da će postati nešto, tek treba da se potvrđuje, pa da napreduje, težak je to i neizvestan put. Isto važi i za Miloja i Džikića.

I sad pogledajte Peru, vidite koliko od starta kaska za početnicima kao što su Đokić i Milojević, pa zamislite put koji tek on treba da pređe, ako ga i pređe.

Mislim, voleo bih ja da me demantuje i da bude ekstra, ali jedno veliko JBG zasad.

I ako bude katastrofalan u ovoj sezoni vrlo je nekorektno odmah ga etiketirati kao lošeg trenera, jednostavno ama baš nijedna stvar mu ne ide na ruku - nema mentora, nije imao vremena da pripremi tim, koji je uzgred i pun igrača sa teškim nedostacima u igri, pritisak je (i pored podrške uprave) neverovatno velik itd.

Da, sam je kriv za to što je pristao ali iskreno na njegovom mestu učinio bih isto - treba imati mooda i videti gde si, niko nije uspeo tako što je čekao da se poklope sve kockice.

To je mac sa dve ostrice, to pokazivanje muda, nekad treba biti mudar i reci, nisam ja za u ovom trenutku za to. Ako Pera ne uspe, sta ce da radi? On ce time maltene zavrsiti trenersku karijeru pre no sto je i pocela, ako ovde izgubi posao, nece ga naci vise u ABA ligi nego ce biti sutnut dva, tri nivoa ispod, pa odatle eventualno da pocne, ako ga ne mrzi.

Tanka je linija izmedju hrabrosti i ludosti, to je kao ona Teodosiceva trojka protiv Spanije na SP u Turskoj, sa 9m. Ako uspes, onda si inteligentan i hrabar, ako ne uspes, onda si lud i bezobrazan.

Ja nekako mislim da ovde nema ni hrabrosti ni gluposti, vec je jednostavno Pera pozvan u nedostatku, nemogucnosti i nesposobnosti da se nadje bolje resenje, i da iza toga stoji Tosa. Pera je, kao sto je uvek i bio, vojnik kluba i istupio je.

Jedini koji je pod ozbiljnim pritiskom je Tosa, on stoji iza ovoga a ima svoju istoriju u sada vec popljuvanoj prosloj upravi (tj. Danilovic i Dule), nije "cist" kao Beric ili Pekovic. Jedini za kog sam cuo da ga prozivaju pojedinci u hali je upravo Tosa. Peru niko ne dira, jer svi znamo da je vojnik i ako mu ne ide, nije on kriv nego onaj ko ga je tu stavio, a do juce je drzao metlu preko Bogdana. A i svi bismo zeleli da bude bolje...

Poslednja izmena:
Zbog cega? Zanima me misljenje, vecina bi odmah digla obe ruke za Dzikica da se bira izmedju njih dvojice.

Milojevic je perspektivan. Problem je sto ga do sada nismo videli u timu koji ima imperativ pobede, kod Mege je to uvek nekako bilo u drugom planu, radi kako mu se kaze. Ako Misko proglasi igraca povredjenim, taj preskace to kolo i tako u krug. Dzikic sa druge strane ne dozvoljava da mu se neko mesa u posao, radi kako on hoce, pa verovatno nije uvek lak za saradnju, kao jos jedan trener :mrgreen: A pokazao je u vise navrata da stvarno zna znanje. Uvek sam ga gledao kao jedinu dostojnu zamenu Duletu, prosle godine mozda cak i bolju opciju jer je Dule vidno posustao, kao posledica svih drugih stvari kojima je morao da se bavi jer niko drugi nije smeo i hteo.

Plus Dziletu bi sedela mama na nekoliko metara od njega pa bi morao da pazi sta radi. :mrgreen: A ni on se nikada nije libio da kaze kojim je bojama obojen. Prosle godine u Pioniru je bacio kosku Edi kada je pogodio trojku protiv Krke. :hahaha:

Не знам ни сам,једноставно ми Милојевић некако делује да може да још напредује,да би запео више него Џикић,који ето и мени изгледа "лењ" и који је ето толико "амбициозан" био да је био 5-6
година само помоћни тренер(као рецимо и ВЈовановић;) )....наравно можда грешим...
To je mac sa dve ostrice, to pokazivanje muda, nekad treba biti mudar i reci, nisam ja za u ovom trenutku za to. Ako Pera ne uspe, sta ce da radi? On ce time maltene zavrsiti trenersku karijeru pre no sto je i pocela, ako ovde izgubi posao, nece ga naci vise u ABA ligi nego ce biti sutnut dva, tri nivoa ispod, pa odatle eventualno da pocne, ako ga ne mrzi.

Tanka je linija izmedju hrabrosti i ludosti, to je kao ona Teodosiceva trojka protiv Spanije na SP u Turskoj, sa 9m. Ako uspes, onda si inteligentan i hrabar, ako ne uspes, onda si lud i bezobrazan.

Ja nekako mislim da ovde nema ni hrabrosti ni gluposti, vec je jednostavno Pera pozvan u nedostatku, nemogucnosti i nesposobnosti da se nadje bolje resenje, i da iza toga stoji Tosa. Pera je, kao sto je uvek i bio, vojnik kluba i istupio je.

Jedini koji je pod ozbiljnim pritiskom je Tosa, on stoji iza ovoga a ima svoju istoriju u sada vec popljuvanoj prosloj upravi (tj. Danilovic i Dule), nije "cist" kao Beric ili Pekovic. Jedini za kog sam cuo da ga prozivaju pojedinci u hali je upravo Tosa. Peru niko ne dira, jer svi znamo da je vojnik i ako mu ne ide, nije on kriv nego onaj ko ga je tu stavio, a do juce je drzao metlu preko Bogdana. A i svi bismo zeleli da bude bolje...

Слажем се,и зато заслужује неку "захвалност" и да се ако је могуће помогне,а не да се "минира"...

Mozda ne treba sad napljuvavati Bozica, ali ne vidim ni kakve zasluge ima, tim mu je u donjem delu tabele, bar 2-3 poraza u dosadasnjem delu tabele idu njemu na dusu, jos uvek nikoga nije dobio u gostima, niti vidim da mu se neko od igraca preterano istakao.

Elem, ne racunajuci sutrasnju utakmicu protiv Cedevite, ovaj tim ce imati priliku da pokaze koliko zaista vredi jer nam u decembru slede cetiri utakmice kod kuce, plus gostovanja MZT i Sutjesci, sve ispod skora od 5-1 za mene ce biti nezadovoljavajuce.

Nije bas realno ocekivati od ekipe koja je skrpila jedva 4 pobede i 7 poraza, jos i da pobedjuje gostovanja u nizu a dosad nije nijedno... Ja cu biti zadovoljan i sa svim domacim pobedama, a jedna na strani ako uleti.

Moze da se desi i takva serija ali ako dobijemo Cedevitu pa ekipa "poleti". A Cedevitu je moguce dobiti kod njih jer se trose u Evroligi, eno i Zadar ih je tako dobio. Samo, moraju se napasti sistematski, pametno, disciplinovano, a ja imam utisak da mi mozemo da igramo dobro samo ako nas krene neko ludilo, sut, i sl. Videcemo. U svakom slucaju, ne ocekujem da nas razbiju jer se oni trose, a nasi ce biti rastereceni.

Vilson je pomerio sve standarde loseg pleja kakvi nas caste svojim prisustvom nekoliko poslednjih sezona. :hahaha:

Bem ti misa, ono nije bilo realno u prvih nekoliko minuta, kakav amaterizam.

Kevin Dzons pogadja sve, 11 poena bez promasaja.

Kako se Milutinovic us-ro od one dileje Vokera i promasio polaganje. :hahaha:

Ocekivano smo bolji od onog zivog placa prosle utakmice, rasterecenije, Cedevita jadna u sutu sa distance, nije se ni Bilan previse razigrao, nismo to iskoristili. I dalje neshvatljive i preglupe greske i lose rotiranje u odbrani, srecom malo sta su pogodili. Los i defanzivni skok, ali ipak dobro angazovanje na njihovim dodavanjima. Dobro je sto popunjavamo reket, ali sa ovako losom rotacijom ako ih krene sut, gotovo je ovo.

Cedevita jako losa, zato i drzimo prednost. Meni timski mnogo bolje delujemo sa Magdevskim na terenu, nego sa Vilsonom ili Cvetkovicem, mada to statistika ne pokazuje. Vilson osim onog ulaza tragican.

Ako placamo Kostu i Andjusica, zahvaliti im se kad isteknu ugovori i dovesti jednog igraca da popuni gde skripi najvise, a cini mi se da je to trenutno na centru.

Ono sto je dobro su asistencije, 10 za poluvreme, a prosek nam je ispod 12 po utakmici. Ruku na srce, danas nije tu Cvetkovic. :mrgreen:

Nije Vilson toliko los koliko je nespreman i izgubljen. Ako igras solidno evropsko prvenstvo ma za koga znaci da ipak nesto znas. Ubacis Srbima i Francuzima 15-22 poena, OK, Finci indijanci ali nisi idiot,.. onda 3 meseca kasnije bacas lopte u bunar 10x, odigras najgoru plejmejkersku partiju u nasem klubu ikada?

Meni zao zato sto znam da se Cedevita dosta trosi u EL, lose su sutirali, Bilan nije briljirao, Pulen isto, i opet su nas odradili na nase gluposti. Mi sedimo kuci i treniramo, ili kao treniramo, posto dosta ljudi jos uvek izgleda kao da ne treniraju. Treba da smo spremni kao zapete puske, da bijemo i idemo na skok kao ludi ako vec nemamo suvi kvalitet, ali mi igramo tako, na inspiraciju (Magdevski veceras) i to nesto kvaliteta i iskustva, tipa Dzons i Vitkovac, pa sta uradimo. Na strani igramo bolje jer smo rastereceniji, al tu treba "ono nesto" da prelomi.

Nije steta, al ovo je bilo zrelo da se uzme, kao i Zadar.

Back