KK Partizan

Partizan je dobio zahvaljujuci Renfrou koji je odlicno odigrao kada se lomilo i glupostima koje su pravili igraci Mornara. Ocigledno je kao sto sam vec rekao da je glavni problem bek, ovaj Voler koji je do juce igrao za Prizren i Pristinu je za klasu bolji igrac i od Marinkovica i Pejdza . Sramota je da jedan bek suter promasuje konstantno iz otvorenih pozicija za tri, na kraju Marinkovic nula poena.
Ne vidim ni svrhu gomilanja igraca slicnog kvaliteta na istoj poziciji, Lendejl, Gagic i novajlija N.Jankovic ce prakticno deliti minutazu.
S. Jankovic je opet imao malu minutazu a ucinak mu je najbolji posle Renfroa.
Ukoliko se zeli nesto vise od 4 mesta, potrebno je angazovati jos jednog beka, steta je sto Heris nije angazovan.

Nisam mogao da se odlucim dal zelim da izgubi veceras Mega ili Cedevita, ali posto je izgubila Mega, da se ne bahatim snovima o visokoj poziciji na tabeli. Evo pretekli smo Zalizanog na tabeli, i cekamo ih jos kuci u medjusobnom duelu.

Nisam gledao ovaj vaš novi spektakl iliti cirkus al čujem da su vas sudije opet unakazile...:hahaha::hahaha: Saće Vučić da vam kupi još kojeg afromerikanca a ne bi bilo do zgorega i još jednog trenera.
Kakvi ste vi slepci i cirkus , čudo jedno. Cenim da za par nedelja ide Trinki odlazi, Trinki odlazi...

Nisam mogao da se odlucim dal zelim da izgubi veceras Mega ili Cedevita, ali posto je izgubila Mega, da se ne bahatim snovima o visokoj poziciji na tabeli. Evo pretekli smo Zalizanog na tabeli, i cekamo ih jos kuci u medjusobnom duelu.

Cedevita je mozda nedostizna, ali Buducnost se moze probati posebno posle ove najnovije trenerske vrteske.

Cedevita je mozda nedostizna, ali Buducnost se moze probati posebno posle ove najnovije trenerske vrteske.

Slazem se, nama Cedevita bezi 3 pobede, 8 kola pre kraja. Tesko je zamisliti da se okliznu toliko puta, a mi odigramo savrseno.

Izvesnije je da mi negde neocekivano kiksnemo, kao sto se zamalo sinoc desilo.

Inace, Trinki sve objasnio na konferenciji. Ova ekipa je tako selektirana da ima previse neiskusnih za takmicarsku kosarku. Jednostavno nemaju dovoljno rutine, najbolji suteri Vanja i Pejdz juce otvorene sutevi 1/11.
Renfro je doveden da malo to ispravi.

Poslednja izmena:
Nisam gledao ovaj vaš novi spektakl iliti cirkus al čujem da su vas sudije opet unakazile...:hahaha::hahaha: Saće Vučić da vam kupi još kojeg afromerikanca a ne bi bilo do zgorega i još jednog trenera.
Kakvi ste vi slepci i cirkus , čudo jedno. Cenim da za par nedelja ide Trinki odlazi, Trinki odlazi...

Vrištali bi danima da je onakav faul sviran za Mornar ili kod koša Lendejla kada nije sviran očigledan faul nad Lukovićem.
Cirkuzanti.

Nije se bas najbolje primilo ovo u Zelezniku izgleda. z:D Ne znam u cemu je problem, njihova prva ekipa rastura sve redom i vec su vidjeni sampioni. Verovatno su se previse navikli na utakmice u istoj ligi sa filijalom, ili sa Megom sto mu dodje otprilike na isto, pa bi hteli da treniraju u polufinalu PO?

To je problem kad se naviknes na neregularnost, nije ti dosta ni ovo sto si dobio (a dobio si svakako previse za jedan klub iz predgradja), stalno hoces jos vise.

Kontam da bi voleli da i Evroligu povedu filijalu. z:shock:

Ova ekipa je tako selektirana da ima previse neiskusnih za takmicarsku kosarku. Jednostavno nemaju dovoljno rutine, najbolji suteri Vanja i Pejdz juce otvorene sutevi 1/11.

Sto je i sustina nasih problema, tako da ne razumem generalno nase navijace koji se iscudjavaju i previse nerviraju. I naravno, momci koji su dovedeni ove sezone su sasvim dobri igraci, ali igraci zadatka i pojedinih uloga, a problem je sto ih ima previse uz premalo liderskih sposobnosti i individualaca.

A cak se i ovo da posloziti u dobru ekipu, samo prosto treba vremena. Video se napredak kod one prve pauze, a bice jos toga. Naravno, nista to ne garantuje uspeh protiv daleko iskusnijih i uigranijih ili prosto individualno kvalitetnijih rivala, ali videcemo dokle ce momci dobaciti.

I ja mislim da bi nam bila puna kapa i najbolja sansa da upadnemo na 3. mesto i igramo sa Cedevitom. Cedevita nece dobaciti mnogo dalje od ovoga sto sada igraju, jaci su od nas trenutno ali nisu nedostizni, niti su neki visok nivo. Panteri ce nam biti nedostizni ako uspeju do kraja uklopiti tim (tj. domacu bazu), a Buducnost je krs koji ima ogroman individualni potencijal - i pre svega ce nas i jedni i drugi zestoko pokrasti u polufinalu, jer se radi o ubedljivo najvecoj mafiji u ligi, prosto ne znam koji su gori (dobro, znamo ko je napaljeniji i iskompleksiraniji u celoj prici). Tako je bolje da Milo i Vucic idu u polufinalu jedni na druge i odmah rese te stvari medju sobom.

PS: Inace, kad sam se vec podsetio poslednje sampionske generacije, da napravim i ovu paralelu: ta ekipa (bez Lovernja i Gordica) je bila okupljena jos u avgustu. Pred kup su jedva dobijali Cibonu, Zadar, razbila ih Igokea, a na kup su otisli kao treci favorit, u ocekivanju da ce ih Panteri nabiti u finalu jos vise nego Radnicki, koji su nabili 20-30 razlike. Usledilo je sokantno finale, a ja sam uveren iz celog ovog iskustva KKP da takvi sokovi, porazi, ili pobede na jedvite jade, imaju potencijal da ojacaju tim - za razliku od laganih pobeda 30 razlike kad si favorit, i slicne stvari. To ostavimo Panterima i ostalima koji su kupili gotovu prvu petorku iskusnih stranaca jos u avgustu, pa mogu da otaljavaju sezonu i uigravaju pomocno osoblje - mi to ne mozemo.

Dakle, mnogo talentovanija generacija je pre osvajanja titule bila okupljena mnogo ranije, i imala iste ovakve muke kao ova gomila solidnih igraca uloge.

Rad, rad i samo rad, pa videcemo dokle...

Snimak od sinoc, kao sto mi se ucinilo na prvo gledanje... Lukovic pravi faul pri postavljanju bloka. To bi bio faul i pre 3 godine, a kamoli sad kad su poostreni ti kriterijumi.

Poslednja izmena:
Za plejof smo ludi ako jurimo poziciju 3. Treba nam pozicija 4 pa da vatamo FMP 1 na krivu nogu, na dva dobijena meca. To je nasa sansa. Do tada Talijan da im hebe mamu maminu na treningu, neki lagani sedativ pred mec, da im se vise ne tresu ruke. Ono juce sam zavrsio sa gledanjem nakon trece cetvrtine, bilo mi svejedno dobili ili izgubili jer je ono bila jadna kosarka, potpuna anarhija i strah. Za uspesnu sezonu nam pored Renfroa i Lendejla trebaju Zagor sa moodima s pocetka sezone, zdrav i svez Novica i jedan igrac koji nece da prodaje loptu u serijama i ispucava se. Kogod. Inace, dzaba sve, previse vodonosa a malo kosioca.

Jedini razlog zbog kog ne bih zeleo CDvitu u krugu sa Panterima i Milovima je taj sto nam redovno dolaze glave u polufinalima, kada smo mi nedovoljno jaki, a oni uvek rastereceniji... :zroll:

Veceras ocekujem reakciju igraca na losu igru od subote, a ako sve protekne kako treba, i pobedu - bilo kakvu. Alba po imenima nije jak rival, jos im najbolji igrac (Siva) ne igra, ali je caka s ovom grupom sto svi igraju dobru timsku kosarku. Trinkijeri nas je vec uopsteno upoznao sa njihovim stilom igre na konferenciji pred utakmicu. Njihov trener je jako dobar, iako mu je prosao zenit karijere, no svejedno gaji svoju vrstu kosarke, polazu nadu u promociju mladjih igraca, igraju svoje. Izbacili su i Bajern iz njihovog kupa. Bajern svakako nije evroligaski krem, u samoj EL su jer su iskoristili pad Brosea (a umalo da ih ista ova Alba iznenadi u finalu prosle sezone, bilo je do poslednje utakmice), ali igraju sasvim dobru sezonu.

Tako da, naravno da imaju kapacitet da nas isprase ako momci ponove igru od subote.

Janković celu utakmicu vola nije mogao da ubode i onda nanizao mislim 9 poena u zadnjoj četvrtini.
Renfro je duša ovog tima, plej kakav nam je nedostajao od starta sezone.
Vanja odigrao na vrhunskom nivou, Lendejl isto odličan u zadnjoj četvrtini.

Pregazili smo ih, a sto je najbolje, moglo je i bolje. Gagic je pravio gluposti, Jankovic masio zicere u prvom, Zagorac odigrao nista posebno, Lendejl se ukljucio tek pri kraju, Pejdz se ispromasivao itd.

Renfro je neverovatan, proslu ubacio 20p jer drugi nisu mogli, danas sutnuo 2 puta, ali asistirao 12. Jankovic i Lendejl mogu da procvetaju pored njega, odlicno rolaju.

Ekipu koja prosecno daje 87p smo sveli na 66! :worth: Ajmo dalje, dolazi nam najslabija ekipa lige u goste, po obicaju ocekujem neizvesno z:mrgreen:

Tanka je bas Alba ekipa individualno, nemaju pretnje u vidu divljaka i dominantnih centara, ali su pokazali zasto su neugodni, sa svojim trcanjem, kretanjem, presingom... Ono sto je za nas bitno je samo to sto su momci odigrali solidno, timski, koncentrisano. Volim videti i sto ima dosta prostora za napredak. Trinkijeri gradi pre svega tim, u kom se niko ne istice specijalno. Renfro je kapiten na terenu, shodno svom kvalitetu i iskustvu, ali on nije igrac koji ce sam da resava velike utakmice igrom 1na1 i slicne stvari. Kada bi tim uspeo da na ovoj solidnoj bazi disciplinovane kosarke pocne isticati pojedince koji imaju potencijala, poput Pejdza i Zagorca pre svega, pa onda i Lendejla, Marinkovica i N.Jankovica... to bi bila prava stvar.

Red je bio da se odigra i jedna laksa utakmica protiv ovako slabog protivnika, necemo ih imati jos puno.

Sad Trinkijeri mora da vrati borbenu gotovost za EK, da tamo ucinimo sta se vec ocekuje od nas (pobede kod kuce). Vec je naduvao Vanju tokom utakmice.

Nisam navikao na ovakve utakmice, bilo je cak pomalo dosadno. z:mrgreen:

Stekao sam utisak de je veceras cela ekipa igrala za Pecarskog. Nadam se da ce klinac pokazati malo zelje. Deluje uspavn hvalospevima u juniorskim kategorijama.

Trinkijeri jede flomaster i nervira se zbog glupih poteza cak i na +30 :ok:

Poslednja izmena:
Oprali su nas realno sinoc, mnogo bolje se pripremili. I kvalitetniji su... Zatvorili su nam pik i skupili, uvukli u nervozu... Rezultat na kraju vrhunski obzirom na prikazano. Ali ne sme biti predaje, prvo protiv Zadra, a onda valjda odma' protiv njih u gostima, rastereceno napasti. Ako smo mogli one druge Francuze iznenaditi, moramo probati i njih. Jako veliki problem je sto smo "glupi" da igramo dobru tranziciju.

Jedino me raduje sto postoji neki sistem igre i on se tera, bez obzira na rezultat.

Jako je razocaravajuce ponasanje veceg dela publike. Osim sukoba frakcija placenika za koji ne dajem ni pet para (osim sto je jasno da idioti smetaju), i obicna publika je dobrim delom postala jadna i iskompleksirana tokom godina.

Posle Trinkijerijevih reci podrske Marinkovicu, citam da ga je deo publike izvizdao, jer im bode oci godinama. :zroll:

Tako je. Drz'te gace, Panteri.

A dok se Panteri igraju medju sobom, sve u skladu sa regularnoscu lige koju su im osnovali Coki i Djiki, mi imamo potencijalnu minu u Zadru veceras. Ne pratim njihovu formu i rezultate, a nasa ekipa je jos uvek nepredvidiva, ali ocekujem da se to istera. Agh, opet strimovi po netu. :zroll:

Jel ispratio neko sliku gde su Ostoja, Tosa i Loncar medju botovima na doceku Putina il' sta vec? Ej, drugi esalon botova... Ovu dvojicu naravno razumem, ali Loncar... :zroll:

Najgora stvar kod naprednjaka nisu Vucic niti Ostoja niti cela ta bulumenta, u kosarci nije najgori ni uspon Covica i njegovih limenih prevara od klubova i identiteta uz podrsku ex-demokrata i naprednjaka, vec cinjenica koliko se ljudi tu priklonilo iz koristi ili "moranja". To ce ostati i posle njih.

Back