Tankujemo EC onda odigramo prvu ozbiljnu utakmicu u ABA ligi i bivamo brutalno rutinirani, eto sta se dogadja kada tim vodi jedna obicna budala. Nikakve takmicarske ambicije, samo jurcaj kao muva bez glave po terenu, pa sta bude. Igraj hazadersku odbranu koja se zasniva na tome 'jbg, moraju i da promase nekada'. E pa ne moraju, a i kada promase pokupe nam ofanzivni skok jer mi prosto ne gradimo nista. Protiv Zvezde su nas izbacivali posle jednog obicnog pika, usledi pop, igrac sam kao duh na trojci, namesta se 5 sekundi i naravno pogadja. I onda se prica o nekim velikim procentima Zvezde... Naravno da su veliki, protiv nas svaka ekipa ima sutersko vece. Nije tesko zakljuciti da to nije slucajno i sta je po sredi.
Cilj odbrane je da sto vise suzi igru i natera napadaca na sto tezi sut. Mi radimo sve suprotno od toga. Nama je odbrana nuzno zlo, koje i dalje vrlo uspesno ignorisemo. Neverovatno je kako se nasi igraci lose krecu, nemaju nikakvu anticipaciju, cak ne zele ni da se potrude i iscimaju malo jace. Apsolutno niko u timu ne igra odbranu osim malog Sanija i Cakarevica u nekim delovima. Nasi igraci ne znaju ni faul da naprave. Gledam bas, nismo u bonusu Bjelica ostao na mismecu sa Cakarevicem i lagano ga ugurava u kos ovaj ne reaguje, naravno Bjelica na ziceru pogadja. Ne razumem zasto ne faul na zemlji... I takvih situacija ima sto po mecu. A sa klupe nema nikakve reakcije. Tada trener mora da reaguje, mora da izvede igraca napolje. Recimo, Vanja igra zalosno i u napadu i u odbrani i biva nagradjen sa 36 minuta. Pa ako je tako nonstalantan i ne postuje loptu, stavi ga na klupu makar igrao sa 4 igraca. Ne, nego sve nesto neobavezno i opusteno. Prava alibi kosarka.
Dok nas vodi Muta bacati pare na pojacanja je besmisleno. Samo srljamo u jos vece dugove, a sa njim ne mozemo da napravimo iskorak. Ja vise ne zelim da cekam neke sledece sezone, zna se za koga je rezervisano. Ima da se ide na titule i povratak u EL. Sve ispod toga je neuspeh. Zabole me vise za pravljenje tima, stabilizacije kurce palce, hocu rezultat sad, a ne da mi se mazu oci i govori da ce biti bolje za 2-3 godine. Dakle, titule ili svi napolje iz kluba! Prosto je.