KK Partizan

Mislim da prilicno potcenjujemo kvalitet koji CZ ima u odnosu na nas posebno zbog tog rivaliteta. Oni su ipak evroligaska ekipa koja mozda ove godine tu EL ne igraju bas najbolje i mozda nemaju taj kvalitet od prosle sezone ali su ipak dobili Barselonu i Makabi sto opet potvrdjuje njihove sposobnosti dok mi u Evropi gubimo od Albe, Limoza i drugih, za evropske standarde, drugoligaskih ekipa. Jesmo ocekivali vise i moglo je biti vise ali je i bilo realno da ovu utakmicu izgubimo.
Ova ekipa Partizana nije losa i ima prilicno potencijala koja bi uz dobar rad i malo plana mogla da se pretvori u dobar kvalitet kada bi se jednom neko u nasem klubu setio da bar dve sezone zadrzi okosnicu kluba.
Ja verujem sa Muta radi dobro sa ovom ekipom i da ce biti bolje. Pa mozda i do sledeceg derbija pa da se porvemo kao ljudi a ne ovo kao sinoc.

Imaju oni na papiru i veci kvalitet nego prosle sezone, al je ljudima porastao apetit jer su pre svega nasi odigrali neke brze i lude utakmice, a oni su uprkos vecem kvalitetu sigurno minimum 30% manje kompaktna ekipa nego prosle sezone.
Naravno, ja sam nasu eventualnu pobedu smatrao za blago iznenadjenje, i nadao se dobroj utakmici, ali nista.

Sa njima je Dzile pola dobio a pola izgubio (doduse, izgubio bi malo vise da nije kiksnuo od FMP2), sa sve Ratkovicom i Potom, a ovaj Mutinjo nije ni pripretio. Imace on ove sezone svoju sansu (mozda ne za titulu ali za ozbiljan duel svakako), pitanje je samo dal ce raditi do kraja svoj posao ili ce biti u modu Dzile od prosle sezone. Ili u "naprednjak" modu, bolje reci.

I vidi li iko kako bi nam u ovoj situaciji (i kako tim sada igra) pomogao Zagorac? :whistling: Prvo treba posloziti neke druge stvari.

Poslednja izmena:
Radonja je im je za ovog sadasnjeg Fil Dzekson licno. Mi verovatno necemo biti glavna pretnja ako dodjemo do plej ofa mada ko zna, ali da su dominantni u odnosu na Buducnost i Cedevitu vise nisu.

- Kladionice: Partizan 3.6, Lokomotiva 1.4.
- Muta: " Radi se o jako dobroj ekipi, profesionalnoj. Sa velikim budžetom...Što se tiče Evrope, mi skupljamo iskustvo, da klinci imaju što više minutaže i iskustva za sledeće godine "
- Kladionice: Partizan 5, Lokomotiva 1.15.

Goni se budalo! Kako ocekuju da im ljudi dolaze u halu posle ovoga. Umesto da se potrudi da ispravi malo onu brljotinu od juce, ima da krene sa postavom Tadija, Sani, Andric, Pecarski, Obrad. Da nas nakantaju na pocetku da ne mora da briga. :roll:

Ozboljno ocekuje da Novici pukne film uskoro.

Tankujemo EC onda odigramo prvu ozbiljnu utakmicu u ABA ligi i bivamo brutalno rutinirani, eto sta se dogadja kada tim vodi jedna obicna budala. Nikakve takmicarske ambicije, samo jurcaj kao muva bez glave po terenu, pa sta bude. Igraj hazadersku odbranu koja se zasniva na tome 'jbg, moraju i da promase nekada'. E pa ne moraju, a i kada promase pokupe nam ofanzivni skok jer mi prosto ne gradimo nista. Protiv Zvezde su nas izbacivali posle jednog obicnog pika, usledi pop, igrac sam kao duh na trojci, namesta se 5 sekundi i naravno pogadja. I onda se prica o nekim velikim procentima Zvezde... Naravno da su veliki, protiv nas svaka ekipa ima sutersko vece. Nije tesko zakljuciti da to nije slucajno i sta je po sredi.

Cilj odbrane je da sto vise suzi igru i natera napadaca na sto tezi sut. Mi radimo sve suprotno od toga. Nama je odbrana nuzno zlo, koje i dalje vrlo uspesno ignorisemo. Neverovatno je kako se nasi igraci lose krecu, nemaju nikakvu anticipaciju, cak ne zele ni da se potrude i iscimaju malo jace. Apsolutno niko u timu ne igra odbranu osim malog Sanija i Cakarevica u nekim delovima. Nasi igraci ne znaju ni faul da naprave. Gledam bas, nismo u bonusu Bjelica ostao na mismecu sa Cakarevicem i lagano ga ugurava u kos ovaj ne reaguje, naravno Bjelica na ziceru pogadja. Ne razumem zasto ne faul na zemlji... I takvih situacija ima sto po mecu. A sa klupe nema nikakve reakcije. Tada trener mora da reaguje, mora da izvede igraca napolje. Recimo, Vanja igra zalosno i u napadu i u odbrani i biva nagradjen sa 36 minuta. Pa ako je tako nonstalantan i ne postuje loptu, stavi ga na klupu makar igrao sa 4 igraca. Ne, nego sve nesto neobavezno i opusteno. Prava alibi kosarka.

Dok nas vodi Muta bacati pare na pojacanja je besmisleno. Samo srljamo u jos vece dugove, a sa njim ne mozemo da napravimo iskorak. Ja vise ne zelim da cekam neke sledece sezone, zna se za koga je rezervisano. Ima da se ide na titule i povratak u EL. Sve ispod toga je neuspeh. Zabole me vise za pravljenje tima, stabilizacije kurce palce, hocu rezultat sad, a ne da mi se mazu oci i govori da ce biti bolje za 2-3 godine. Dakle, titule ili svi napolje iz kluba! Prosto je.

Poslednja izmena:
Fun fact: Jedina utakmica u kojoj je mali Pecarski igrao, a da smo pobedili je Bilbao (a sad sam siguran da smo tu utakmicu slucajno dobili, desio se egal u zavrsnici pa bila steta ne dobiti). U svim ostalim pobedama 0 minuta.
Naravno, ne krivim klinca samo zapazam da ga Muta gurne svaki put kad ne spremi taktiku, pa kao eto razigrava mlade.

Slabija smo ekipa i mora se uci u neki rizik da bi se pobedilo. Npr. da nam je protiv Zvezde Dangubic ili Radicevic strpao 5-6 trojki, a da smo ostale zatvorili pa da se kaze jbg. krenulo kamenjara. Ali mi nikakvu ideju nismo imali. Secam se utakmice protiv Radnickog, kad je Muta provocirao sut Milenku, a ovaj strpao 4/5. Moze on da smisli kad hoce, al lakse ovako, ladovina.

Naravno, koncepcijski rizik je potpuno razumljiv jer mi nemamo neke izrazite defanzivce koji ce da stizu sve i sve preuzimaju, nesto mora da se zrtvuje, ali ovde je problem sto smo sve zrtvovali. Tacno, da nas je napunio Radicevic a ostale smo pozatvarali, rec ne bih rekao. Ovako jbg.

Pecarski lepo sluzi kao alibi prica. Uopste nisam siguran koliko je njemu dobro rasporedjenja minutaza, vise sam misljenja da ovako nece napredovati. Nema odgovornosti u igri, ne sugerise mu se kada gresi, a igra jednu utakmicu dvocifren broj minuta, pa sedecu preskoci i ne udje uopste. Meni se to ne svidja, ali ajde mozda ipak postoji neka logika iza toga koju ne vidim.

Realan rezultat, ostaje zal jer su se nudili. Slicna utakmica onoj protiv Ritasa. Standardne boljke su i dalje tu, slaba odbrana, skoka nigde.

Novica i Cakarevic su bas falili za rotaciju. Nije bilo ni dovoljno energije ni znanja da se dobije Loko.

Ima da popasemo kaznu jer je 1, i slovima jedan, majmun bacio upaljac i pogodio Obradovica u glavu. Prijavili su delegatima..

Imajuci u vidu da sam ocekivao potpuni potop i raspad, ovo nije bilo tako lose. Video se manjak energije, ipak je od prethodne utakmice proslo manje od 48 sati... Mi smo odigrali nasu standardnu partiju. I dalje ne znamo da gradimo kos, pa s toga toliko ofanzivnih skokova, i dalje ostavljamo igrace same na sutu, i dalje nema se malo pomaze u odbrani. Ona scena kada igrac prolazi Samjuelsa, ide na kos, a ispod kosa mu Miler okrenut ledjima, je prava slika i prilika koliko se igraci gube u defanzivnim rotacijama.

Moram samo da kazem da je Andric stetocina. Spot up suter koji ne moze da pogodi trojku. To samo u Partizanu postoji.

Realan info tada je bio da on igra za oko 120 hiljada godisnje, a Wilson za 90.

Meni je najfascinantnije sto nije isplacen u doba kad smo se ratosiljali kocionicara Vujosevica i poceli redovno da isplacujemo plate.

Ja nesto nisam verovao ni u jednom trenutku u tu pricu da placaju redovno. Pa me prijatno iznenadilo kad je isplivalo da smo ostali Dzonsu duzni 2, a Vilsonu 1 platu.

KKP je drzavno preduzece odavno, nego su se svi krili iza rezultata, pa niko iz javnosti nije ni obracao paznju na raznorazne parazite.

Ala skoluje Miloje. Odbrana nam je i dalje "valjda nece da pogode". Imaju 5 ofanzivnih, 15 skokova ukupno pre kraja cetvrtine. Skautirali su nas i ne mozemo da dajemo poene na foru kao do sada. Djoko trojku uzima. :worth:

Back