KK Partizan

Још смо танки што се играчког кадра тиче за неки већи резултат, срећа па су фмповци промашили пола својих бацања.

Kao i svake godine, izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu imao je radni susret sa grupom odabranih novinara. Nije to bila konferencija za štampu, već neformalni susret u kome su novinari pitali a gospodin Bertomeu odgovarao. Za naše ljubitelje košarke svakako je najintersantnije pitanje koje je postavio Vasilis Skuntis, kolega iz Grčke, inače jedini evropski novinar koji je pratio svih 30 Final four turnura od 1988. Moj prijatelj Bil je pitao: “Kakva je vaša pozicija prema AEK-u i Partizanu koji su prošle godine, pod pritiskom svojih federacija, otkazali učešće u Evrokupu posle žreba i opredelili se za takmičenje FIBA?”

-Svi koji žele da igraju naše takmičenje su dobrodošli. Sa naše strane neće biti nikakvih sankcija jer znamo da su klubovi bili ucenjeni i primorani na takav izbor. Treba da zaboravimo prošlo leto i nadam se da se ta situacija nikada više neće ponoviti – odgovorio je prvi čovek Evrolige.
http://kosmagazin.com/bertomeu-partizan-je-dobrodosao-u-evrokup/

Da je ta generacija ostala na okupu nekoliko sezona, apsolutno sam ubedjen da bismo bili opet sampioni Evrope.

Da je Tadic - sa Djilasom i Vesicem (?!) - organizovao F4 u Beogradu 2009, ili 2010, umesto sto je zavrtao rukave, mogli smo biti i tada prvaci Evrope opet - 2010. su nas po lopta delile od pobeda na F4, a podrska navijaca i domaca atmosfera su mogli biti ta prevaga.

Koji su konacni dometi generacije iz 2013. moze samo da se nagadja jer je generacija sistematski unistavana da bi se uzdigao FMP-ov mafijaski sistem, ali u ovakvoj situaciji bi, u ovo vreme, mogli mnogo toga da kazu. Moglo je biti bar fajnal-fora ako nista drugo.

Dule opleo po Toši:

OTVORENO I OŠTRO Vujošević: I dinosaurusi su izumrli, a Todorić opstaje

Neverovatno mi je što se gospodin Dragan Todorić oglašava i procenjuje da li je ova sezona uspešna, pošto je on sportski direktor KK Partizan. To je pitanje za nekog drugog, a taj može da proceni da li je i Todorićev rad uspešan. Ove procene stavljanja ključa u bravu Partizana ne potpadaju pod njegov posao, već spadaju u njegove odbrambene mehanizme. Todorić zna da Partizanu predstoji „perestrojka“, prestrojavanje, i zna da će klub dobiti osnovna minimalna sponzorstva. Započinjući tu priču, on želi da bude zaslužan za njihovo dobijanje i da kao takav u novim promena ponovo preživi. Da su dinosaurusi imali njegovu sposobnost preživljavanja, najmanje bi dva-tri preživela. Postoje ljudi koji time moraju da se bave, a ako on nisu u stanju da rešavaju probleme, moraju da prepuste drugima, koji će da rade bolje, žrtvujući se za klub. I ne mislim da će Partizan staviti ključ u bravu. Sada Partizan funkcioniše onako kako mnogima odgovara, a klub će se u toj meri podržavati da će i narednih sezona ostati u istoj ulozi, ništa više od toga. Očigledno je da unutar kluba moraju da se nađu neka kadrovska rešenja koja će da omoguće da Partizan funkcioniše tako što se neće samo oslanjati na velike sponzore već i na druge prilive sredstava.

U Partizanu su odrađene promene skoro svih ljudi koji su bili u upravi i stručnom štabu i rečeno je da će to obezbediti da klub mirno funkcioniše. Ja znam da meni ne vraćaju dugove, iako je dug reprogramiran i podeljen u rate. Sa plaćanjem kasne skoro godinu dana. Ako ne budem imao druge alternative, biću prinuđen da tužim klub. Naravno, neću preduzeti tu meru dok traje sezona kako ne bih remetio dešavanja u timu.

18740498_1309485845816137_3592269631876414718_n.jpg

DAx76W8XgAAQqUH.jpg

Back