KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po izboru FIBA, Vesterman je izabran za trećeg najboljeg juniora Evrope, a Bertans je peti. Prvi je, naravno, Valančijunas, a Dario Šarić je drugi.
Peković je među kandidatima za najboljeg seniora. :D On, Kirilenko, Galinari, jednooki Ašik,Goran Dragić, braća Gasol, Parker, Spanulis.

Ako ima nekog zdravog razuma, nagradu bi trebao da dobije ono đubre Spanulis.

samo je problem sto su oni i u fizickom smislu terminatori u odnosu na nas. ne mozes njih tuci na fizikaliju. a mi ove godine jedino sto imamo ponuditi je bas to, fizikalija.

jedino sto daje neku nadu je to sto su se iznenada i nicim izazvano, bukvalno raspali na terenu 2-3 puta. sumnjam da ce se to desavati protiv partizana.

Fizicki jesu jaki ove sezone, slazem se, ali nasa sansa lezi u agresivnosti u odbrani...
Ako ih stisnemo za jajca, ako im ne damo da prdnu u napadu, to posebno vazi za Skakavca i ostale igrace spolja, imamo ih u saci...
Sa Samardzinskim ce verovatno furati zonu, sto nama nikako ne odgovara, tako da moramo da naostrimo nisanske sprave i da sto vise koristimo brzinu nase spoljne linije, u odnosu na njihovu...

E sad, vratio bih se na problem lidera na terenu, sto je, priznacete, jedan od vecih problema u ovom timu...
Prvo, iluzorno je bilo ockivati da Kecman i Pera igraju do svoje 90. godine (Pera bi mozda i zeleo to) u Partizanu, tako da mi moramo da se okrenemo stvaranju novih vodja na parketu...
Po meni, to mogu da budu Lucic i Milosavljevic, posto sam od ovog Francuza digao ruke...

Lucic, za sad, kapitenski vodi tim, ali jos uvek nema dovoljno izgradjen autoritet...
Milosavljevic ima herca, ima tu fanaticnu borbenost, koja moze u nekim trenucima da digne ekipu, ali je ugusen u taj neki profil "coveka od zadatka", mada ove sezone pokazuje i da je nesto vise od toga...
Nama treba neko da razmrda ove mlatikure, poput Muslija, Bogdanovica, Cakarevica, koji igraju kao da ih je neko puskom naterao na to...

mi smo se bas proslavili odbranom protiv suterskih ekipa.... kako je radnicki rasturio partizanovu odbranu, prodorima, izbacivanjem pasa, a onda kruzenjem lopte, ono je bilo strasno gledati. jedino sto je to radnicki koji ne moze da dobije bez muke, makar i na 2 minuta do kraja imao +10, inace je onde mogla da bude dooobra rasturaljka...

a za ovog lidera, mrzim tu rec, vodju, lucha to moze da bude u svlacionici, na klupi, na terenu to mora da bude plej. e sad...

pisao sam na prosloj strani o smrdljama iz kss-a. za koliko su prodali areni ? 10 000 ? umesto javnoj kuci za 8 ? a ko da gleda ? 1% srbije. za koga se igra ?

ebote, laganeze gledam spanski kup, nasem ne mogu da prismrdim. i linkove su masakrirali, gowna.

inace, kad bi ovako lose sudjenje bilo kod nas, kao sad barsa-real, bilo bi krvi... produzetak. hehe, jos jedan... 111:108. milina. stvarno nije bio problem propustiti prvu cetvrtinu partizana.

Poslednja izmena:
Bas sam se lepo ismejao veceras gledajuci igrace Slobode...:mrgreen:
Koji su to potezi, frljoke, strasno... :hahaha:
Ono sto me brine, to je totalna bezidejnost u napadu i izgubljene lopte...
Jeste to Sloboda, jeste razlika u klasi izrazena, ali ipak...

Ocekivano tanka poseta...
Samo jedan autobus Grobara dosao...

P.S. Dule pobedio na tajm-autu:
"Za koga je lopta?"
"Idite bre, dajte gol" :mrgreen:

Djokara kao mrtvo puvalo...

Zar i protiv ovih crne serije u napadu? :whistling: Samo je do nas, do igre i u glavi, to je to.

Vladimir Đokić im je trener, 15 godina nisam video tog čoveka. Kockasti plej. :mrgreen:

Eeee da, secam se te ekipe, maglovito, bese smo tad imali Radosevica (dosao iz Borca), mozda jednog od najboljih trojkasa kog se secam u Partizanu, posle zavrsio negde po Turskoj, Djoki bio zamena onaj "makedonac" Lukovski bese... ?

Radošević, Đokić, Brkić, Čubrilo, Tomašević, Drobnjak, Dozet i Varda kao početnici, ona utakmica kad nam je Đorđević spakovao 39 poena, itd. Četvrti u grupi ali svejedno na fajnal for, eliminisali smo Olimpijakos od kog smo ispali prethodne sezone posle teške borbe (to je bila prva sezona da sam ozbiljno pratio), pa onda CSKA, a kraj puta protiv Danilovićevog Kindera.

Radošević, Đokić, Brkić, Čubrilo, Tomašević, Drobnjak, Dozet i Varda kao početnici, ona utakmica kad nam je Đorđević spakovao 39 poena, itd. Četvrti u grupi ali svejedno na fajnal for, eliminisali smo Olimpijakos od kog smo ispali prethodne sezone posle teške borbe (to je bila prva sezona da sam ozbiljno pratio), pa onda CSKA, a kraj puta protiv Danilovićevog Kindera.

Da, da, secam se jednog Vardinog "ispada" iz tog perioda, znam da je bio klinac, 18-19 godina, i dal bese u Marusiji protiv cigana kad se na zagrevanju zaleteo, zakucao i... Tabla ode u paramparcad!!! :hahaha:
Pola sata smo cekali da pocne mec dok zamene tablu, jos tad je bio zivotinja, ali sem toga i par situacija kad je "imao dan" nije mi ostao u nekom secanju, i nisam skapirao kukumavke ovih mladjih kad je otisao u KG zasto ga Dule nije vratio, OK da sa godinama i igranjem u jacim ligama dodje i iskustvo, ali on jednostavno po meni nije bio za povratnika...

Ja sam se mogao zakleti da je Drobnjak slomio tablu prilikom zagrevanja jednom, al ko zna ko je to bio, sad ste me zbunili. :lol:
Vražje staklene table, srećom pa su smislili pleksiglas il šta već sad koriste, mogu da zamislim šta bi ove životinje iz ove i prethodnih sezona radile sa njima, sve pušteno s lanca na teren, tek izašlo iz puberteta... :)

Naravno, ima nas koji ne znamo da se pleksiglas table koriste u Srbiji vec vise od 25 godina.
I da se STAKLENE table kod nas NIKADA nisu koristile.

Cuj staklene?:rotf::rotf::rotf::rotf: :rotf::rotf::rotf::rotf:

Problem sa razbijanjem table nije do materijala od kojeg je tabla nego do konstrukcije obruca i njegove elasticnosti.

I sad neko sa takvim neznalicom treba da prica o kosarci?

Poslednja izmena:
I Stragi je lomio table...:mrgreen:
Varda je jedino onu zadnju sezonu u Partizanu pokazao nesto...
Tad smo imali tezak krs od tima, tako da je Varda bio prvi centar i on i Tomasevic su se solidno dopunjavali...
Kako je dospeo do NBA lige, ni dan danas mi nije jasno...

Pa u NBA je igrao i Vranjes, Cvetkovic.
Hronicni nedostatak visokih igraca uslovio je masovnu kupovinu po svetu svih koji su zadovoljavajuce visine.
Prvo kupe, pa posle vide moze li.

I sad neko sa takvim neznalicom treba da prica o kosarci?
Majke mi, garant ne zna ni kad je Žeravicin rođendan a kad mu slava, ko je sve bio na kampu na Kopaoniku 1977. godine, i zašto je intergalaktički lobi protiv velikana naše košarke itd.
Slobodno pričaj da Vesterman nije bolji igrač od Filipa, slobodno poredi statistike igrača na 2 i 20 mečeva, selektivno biraj utakmice i na osnovu njih poredi igrače, nema veze, ali od kog materijala su table, to mora da se zna. :lol:

Uzgred, ja kad sam video kako se tabla lomi bio sam uveren da je od stakla, a da se pleksiglas ne može tako slomiti s obzirom da je daleko fleksibilniji. Nebitno, nit sam ikad razmišljao zapravo o tome nit imam pojma. Naravno, priča o konstrukciji obruča ima smisla, verujem ti, ti si hodajuća enciklopedija košarke. :lol:

И оно синоћ је било бедно.
Има ли неки тим коме ми можемо да дамо мааало више од 70-ак кошева ?
Знам ,нису се хтели умарати...али досаднију утакмицу нисам гледао скоро.
П.С Лепо би било кад би свако хтео да призна - да не зна баш све о кошарци,Партизану...
Овде таквих нема.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back