ima i ovde i sad citam na nekim drugim mestima , dosta dervisa koji ljude iz srca sumadije nazivaju divljacima, primitivcima, seljoberima, dziberima... zato sto navijaju za klub iz svog grada, a ne za klub iz beograda ?
zato sto zele da pobede utakmicu a ne da dostojanstveno skinu gace i natrte bulju, da ih " beogradska gospoda " prristojno izebu ?
ne valja vam to dervisi. ne valja.
Reci cu jednu stvar na sve ovo: znam da nas pojedini nazivaju seljoberima, zaboravljajuci da skoro svi "beograDZani" poticu iz provincije ili iz ko zna koje p.m...
Ali to nek' je takvima na cast, bilo grobarima ili ciganima...
Sa druge strane, ovde vlada neka neopsiva mrznja prema svakom ko simpatise Zvezdu ili Partizan, da to ide do neverovatnih razmera...
A mnogi od tih koji se sad trte i kunu u ljubav, ne samo prema Radnickom, nego i bilo kom lokalnom klubu, u mladosti su simpatisali ili crno ili crveno bele...
Ja sam Kragujevcanin, volim Radnicki, a volim i Partizan...
To je moje pravo, a docekao sam to da ovde ljudima razbijaju glave zato sto simpatisu nekog od vecitih rivala...
Zato sam ja, koji sam isao na tekme Radnickog jos kao klinac, bio i na cuvenom Jugu, totalno razocaran, jer je sa ulaskom Radnickog u neki sportski krem, isplivala neka neopisiva mrznja prema "vecitima"...
Ja volim sport, volim da gledam utakmice, ali mi sve to zgadilo i nemam zelju da vise idem na utakmice i slusam kako me jedni nazivaju seljakom i dziberom, a drugi pi..om grobarskom...