KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Te planove za sledeću sezonu ostavimo komšiluku, za nas ima još puno da se igra.

19.12.2011.
Todorić :"Ne pregovaramo oko Bertansa"
4.1.2012.
"Bertans potpisao za Partizan"

3.1.2012.
"Partizan želi Viznevskog"
3.1.2012.
Todorić :"Ne pregovaramo sa Viznevskim"

Licitirajmo datum za: "Viznevski u Partizanu"

Sve polazi i zavrsava se sa trenerom.
Kad imas pravog trenera na klupi, onda on cini svoje igrace boljim, koristeci ih tako sto ce eksploatisati najbolje osobine tih igraca a sakriti nedostatke.
Kod Jovanovica, Lou je sam u prvih nekoliko utakmica morao resavati problem igre protiv zone pres(jedan od problema).
Tek posle 5,6 utakmica setio se Jovanovic da postavi visokog igraca na centar terana.
Prica cele Partizanove igre i ekipe u ovoj godini je pravi primer kako jedan dobar i kvalitetan iograc potpuno ugusi celu ekipu.
Pekovic je neplanirano dosao(neplanirano sa stanovista izbora igraca za narednu sezonu), i Jovanovic je iduvsi linijom manjeg otpora podredio cleu ekipu njemu.
Bez njega, Partizan je trebao igrati mnogo drugacije, ne oslanjajuci se toliko na dominantnog centra, sto svakako Raduljica nije.
Zato je doveden i Andjusic,kao "kompenzacija" za nedostatak u sutu Lou.
Uz Milosavljevica,Lucica koji su pretnja spolja, te dzekpota u vidu Macvana, Partizan bi bio veoma opasan za svih pozicija(I Raduljica bi bio mnogo produktivniji kada bi ostajao jedan na jedan).
Ovako Jovanovic je pola sezone trazio od Loua da igra ono zbog cega on i nije doveden u Partizan.
A sad se peru ruke od toga.
Tako da, Partizanu skoro da nije ni vazno kog igraca dovede.
AKO igrac bude dovoljno kosarkaski pametan pa sam shvati i ima viziju igre, bice dobro.
Posto mu to Jovanovic ne ume objasniti

zar to nije neki poluigrac? :cool:

Pisao sam vec o tome da Jovanovic tezi pozicionom napadu i da se nasa koncepcije igre bazirala na Pekovicu, kao dominantnom igracu u reketu...
Samim tim, Lo nije mogao nikako da bude ucinkovitiji, jer se insistiralo na tome da on bude podredjen kolektivu...
Mislim da je i on sam igrao u grcu i da nije dao ni 50% onoga sto zna...

Ok, ali zar onda nije rezonski da dovedes pleja cija je najbolja odlika dobar sut. Kada ti udvoje centra, da taj isti centar odigra povratu pleju na trojci i da ovaj to pogadja.
Ali ovo kao da je bilo da vidimo kakav nam plej treba pa cemo dovesti sve suprotno od toga.

Ejsi Lo je u 8 utakmica EL za 3 sutnuo ukupno 12 puta i pogodio 5. Solidan procenat, ali problem je sto je to samo 1,5 pokusaj u mecu. A nasa igra guzenja u reketu ostavlja dosta prostora za sut spolja. Jednu utakmicu nije igrao, a u jednoj utakmici, onoj u Milanu sutirao je za tri ukupno 8-1.

U jadranskoj ligi u 13 utakmica uzeo je ukupno 21 sut za 3, pogodio 8. Ali od tih 13, u 9 utakmica sutnuo je za 3 jednom ili nijednom.
Ovo je statistika koja pokazuje i dokazuje da Lou nije odgovarala nasa igra, a nasoj igri je jos manje odgovarala njegova.

Ali opet ce biti da za to niko nije kriv. Desava se, idemo dalje.

Poslednja izmena:
dovoditi keca ima smiala samo ako se pojavi neki odlican igrac ( slazem se za maleta ) i taj odlican igrac je spreman da potpise na godinu i po ili vise. posto od toga nema nista, ja, a mislim i 90 % drugih grobara bi se odreklo ne jedne nego 2 titule yugo lige, ako bi mogli da gledamo nasu decu ( miljenovic, jaramaz ( ovde ? ), andjusa, bogdanovic... ). ovde se sad vecina nece sloziti, ali meni vise znaci srpski kup nego jbna yugo liga. da je bilo srece nikad u to kolo ne bi ni ulazili...

Ja сам сигуран да велика већина навијача не би имала стрпљење да "сачека" наше
младе играче ,ни до краја сезоне ,камоли две !
Више је то "аргумент" који се потеже да би се оцрнио тренер,или управа,или неко друго
незадовољство...И то не важи само за кошарку !
Како уопште бити сигуран да ће ти млади урадити то што би ми сви волели ?

Више је то "аргумент" који се потеже да би се оцрнио тренер,или управа,или неко друго
Како уопште бити сигуран да ће ти млади урадити то што би ми сви волели ?[/QUOTE

A kako mislis da taj mlad i talentovan klinac postane igrac ako ne igra?
Da li ce postati igrac tako sto sedi ispod kosa na utakmicama Partizana?
Da li nije tacan argument da strucnjak Vlada Jovanovic ne daje sansu mladim igracima? Demantuj me cinjenicama, tj reci na primer Bogdan Bogdanovic je igrao toliko i toliko na tim i tim utakmicama. Njega sam uzeo za primer jer je pravi biser medju svim klincima koje imamo.

Da li mislis da neko ocekuje da on i na primer Andjusic igraju po 25-30 minuta protiv Makabija, Milana .......?

Svi koji pljuju strucnjaka Vladu Jovanovica ocekuju da vide nekog klinca 10,15 minuta protiv Domzala, Zlatoroga. Da li ce 10 minuta u igri Bogdanovica protiv Domzala ugroziti nasu pobedu protiv "prejakih" slovenaca?

Sto niko taj argument ne poteze protiv Saleta Stanojevica? Mozda zato sto je isforsirao Lazara Markovica. Dete od 17 godina. Nek VJ pokusa da isforsira samo jednog klinca i svi ce mu reci svaka cast. Problem je sto on to i ne pokusava.

Tvoj problem je taj sto sta god uradio na primer VJ to ne sme da se kritikuje jer je on, boze moj, bezgresni trener Partizana. Ti nabij glavu u pesak jos dublje i samo vici bice bolje.

I jos jedna stvar, nevezano sa ovim, mislim da si se ti skoro bunio sto Milosavljevica zovemo Budalom. Budi malo upuceniji, pa onda komentarisi. To je nadimak koji je on doneo jos iz Krusevca. I sto je jos vaznije nadimak na koji se on odaziva. Taj nadimak mu nisam dao ni ja niti bilo ko drugi sa foruma.

Како уопште бити сигуран да ће ти млади урадити то што би ми сви волели ?[/QUOTE

A kako mislis da taj mlad i talentovan klinac postane igrac ako ne igra?
Da li ce postati igrac tako sto sedi ispod kosa na utakmicama Partizana?
Da li nije tacan argument da strucnjak Vlada Jovanovic ne daje sansu mladim igracima? Demantuj me cinjenicama, tj reci na primer Bogdan Bogdanovic je igrao toliko i toliko na tim i tim utakmicama. Njega sam uzeo za primer jer je pravi biser medju svim klincima koje imamo.

Da li mislis da neko ocekuje da on i na primer Andjusic igraju po 25-30 minuta protiv Makabija, Milana .......?

Svi koji pljuju strucnjaka Vladu Jovanovica ocekuju da vide nekog klinca 10,15 minuta protiv Domzala, Zlatoroga. Da li ce 10 minuta u igri Bogdanovica protiv Domzala ugroziti nasu pobedu protiv "prejakih" slovenaca?

Sto niko taj argument ne poteze protiv Saleta Stanojevica? Mozda zato sto je isforsirao Lazara Markovica. Dete od 17 godina. Nek VJ pokusa da isforsira samo jednog klinca i svi ce mu reci svaka cast. Problem je sto on to i ne pokusava.

Tvoj problem je taj sto sta god uradio na primer VJ to ne sme da se kritikuje jer je on, boze moj, bezgresni trener Partizana. Ti nabij glavu u pesak jos dublje i samo vici bice bolje.

I jos jedna stvar, nevezano sa ovim, mislim da si se ti skoro bunio sto Milosavljevica zovemo Budalom. Budi malo upuceniji, pa onda komentarisi. To je nadimak koji je on doneo jos iz Krusevca. I sto je jos vaznije nadimak na koji se on odaziva. Taj nadimak mu nisam dao ni ja niti bilo ko drugi sa foruma.

Превише постављаш питања,а не одговараш...
Ниси у праву за моје мишљење у вези са :
-не браним свим средствима ВЈ,наравно да има грешке...а надамо се бољем,наравно...
-потезао се И ТЕ КАКО "аргумент" против Станојевића због (баш ) Марковића,а и других...читај пф фудбал-Партизан,видећеш...
-видећемо сада како ће играти када немају ЕЛ,ја се надам више ће играти млади...И како,како знаш да је било ко "вансеријски" ако тај
не игра ? Извини Богдановићу на овоме...
- Стварно би чекао ДВЕ године тим Партизана на "успехе" ? Како знаш да ће успети било који тренер са било којим играчима да
уради нешто изузетно па да будеш стрпљив ? "Види се по ..."? Ма ,да ...
А за Милосављевића стварно нисам знао,извињавам се што сам неупућен.
Ево и сада ми је тешко да поверујем да воли да га зову "будала"...Мени је то ружно...

Превише постављаш питања,а не одговараш...
Ниси у праву за моје мишљење у вези са :
-не браним свим средствима ВЈ,наравно да има грешке...а надамо се бољем,наравно...
-потезао се И ТЕ КАКО "аргумент" против Станојевића због (баш ) Марковића,а и других...читај пф фудбал-Партизан,видећеш...
-видећемо сада како ће играти када немају ЕЛ,ја се надам више ће играти млади...И како,како знаш да је било ко "вансеријски" ако тај
не игра ? Извини Богдановићу на овоме...
- Стварно би чекао ДВЕ године тим Партизана на "успехе" ? Како знаш да ће успети било који тренер са било којим играчима да
уради нешто изузетно па да будеш стрпљив ? "Види се по ..."? Ма ,да ...
А за Милосављевића стварно нисам знао,извињавам се што сам неупућен.
Ево и сада ми је тешко да поверујем да воли да га зову "будала"...Мени је то ружно...

Vidis, ja kad kritikujem VJ mislim bas ono sto sam napisao. Ako kazem da mu zameram to sto skoro uopste ne daje sansu mladim igracima onda na to i mislim.
Bogdanovica vanserijskim talentom vec 3-4 godine proglasavaju ljudi koju kosarku znaju mnogoooo vise nego ti i ja. Drugo, da si gledao samo na primer SP U19 u Litvaniji mogao si videti koliki je talenat taj BB. I sto je najgore, pricaju ljudi koji su upuceni u kosarkaska zbivanja , BB se od strucnjaka VJ najvise zamera to sto ima "dugacak jezik".

I jos, da li forsiranje mladih igraca znaci izostanak rezultata? Jer ti to tako procenjujes, govoreci da onda nece biti rezultata 2 godine.

Samo kazem da je idiotski davati bilo kakve uslove profesionalnim timovima o obaveznosti posedovanja mladih igraca na rosteru. Pa im jos nije dovoljno to na rosteru, nego ce da ih obavezuju i brojem minuta na parketu. Oni bolje znaju od trenera profesionalnih timova sta je najbolje za te timove. Smejurija.

Kad klub bukvalno živi od pravljenja i prodaje "gotovih" igrača od "mladih", onda je druga priča.

Pa besmisleno je da jedan profi klub zivi samo od toga. To onda nije profi klub nego skola kosarke. Mislim, ja zaista ne znam zasto za pocetak Partizan ne poveca cenu sezonskih ulaznica? Sigurno je da bi imali kupaca, jer su ubedljivo najzanimljivija sportska stvar kod nas. A to sto ce da se zale dezurne socijale, treba da ih bude bas briga, nisu im utakmice Partizana humanitarna predstava.

BSrap:
e to je ono sto meni pomalo smeta.. umesto da te talente koje napravimo ostavimo za sebe mi ih tek tako dajemo da idu dalje... ok je to sve i treba da se prodaju neki igraci al barem neke treba zadrzati
Ćuti, još je i super kako KK sve to radi. Pogle' FK i uteši se. :lol:

Pa besmisleno je da jedan profi klub zivi samo od toga. To onda nije profi klub nego skola kosarke. Mislim, ja zaista ne znam zasto za pocetak Partizan ne poveca cenu sezonskih ulaznica? Sigurno je da bi imali kupaca, jer su ubedljivo najzanimljivija sportska stvar kod nas. A to sto ce da se zale dezurne socijale, treba da ih bude bas briga, nisu im utakmice Partizana humanitarna predstava.
Imali bi kupaca, samo je veliko pitanje koliko. :lol: Ovo je Srbija, nije ti ovo Monte Karlo pa da svi puknemo platu il' dve za godišnju kartu za košarkaške utakmice. Misliš da oni u klubu ne znaju za to, da nisu procenili, nego eto, baš oćemo da budemo siromašni i jadni? Povećavaju pomalo cenu godišnje karte svake sezone, al' ne mogu sad da zveknu dvostruko il trostruko više.

Vidis, ja kad kritikujem VJ mislim bas ono sto sam napisao. Ako kazem da mu zameram to sto skoro uopste ne daje sansu mladim igracima onda na to i mislim.
Bogdanovica vanserijskim talentom vec 3-4 godine proglasavaju ljudi koju kosarku znaju mnogoooo vise nego ti i ja. Drugo, da si gledao samo na primer SP U19 u Litvaniji mogao si videti koliki je talenat taj BB. I sto je najgore, pricaju ljudi koji su upuceni u kosarkaska zbivanja , BB se od strucnjaka VJ najvise zamera to sto ima "dugacak jezik".

I jos, da li forsiranje mladih igraca znaci izostanak rezultata? Jer ti to tako procenjujes, govoreci da onda nece biti rezultata 2 godine.

Добро...ББ је талентован...А и Радуљица је био талентован...А и многи други још...А рецимо Величковић је чекао своју шансу,и не баш популаран као екстра таленат - дочекао је !Гледао сам неке утакмице СП у Литванији...
И ако је због језика - (то сам и ја чуо,за разлику оно око Милосављевића) - онда је у праву - тренер !
Не бој се,неће да пропадне ако је екстра.Тако је некад и Ђорђевић био потцењиван,па...сви знамо !
Прочитај лепо око овог "...резултата за две године..." и покушај да схватиш...
АПСОЛУТНО нисам против младих играча ! Напротив ! Реци само који тренер и који играчи су -гарант !
Јер једни би Бешовића,па ББ,па Миљеновића,Јарамаза,овог Бертранса,Маринковића...А не могу сви одједном зар не ?
Готово,крај "расправе" за мене !
Поздрав,све најбоље нашем Партизану,и теби !

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back