KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa nije prva ekipa Partizana mesto na kojem ce se neko uciti trenerskom pozivu.
Cuj, to samo kod nas moze da prodje, da neko bez dana staza u bilo kojoj seniorskoj ekipi, preuzme da vodi ekipu koja igra ligu prvaka...
Ne znam dal si čuo za Barselonu i Pepa Guardiolu, ali on ih je preuzeo bez ijednog dana u seniorskom fudbalu kao trener, dok je Vlada pomoćnin nekoliko godina ...

A da, desilo se i u Argentini u fudbalu, sa Maradonom.I kako su prosli?
Jednako kao i na prošlom SP-u, a mnogo bolje nego na pretprošlom ... S tim da su u 1/4 finalu izgubili od sjajne Nemačke koja je pregazila i ekipu koju vodi jedan od najboljih trenera ikada ...

To sto je slicna prica bila i sa Vujosevicem, je nesto sasvim drugo, jer su tada bila druga vremena,drugi uslovi, druge generacije...
I ovo su neka druga vremena i neke druge generacije, nije ništa različitije nego situacija kod Duleta ... Prošlo je tek mesec dana a već si zaključio da je Vlada diletant i da ne valja, šta onda treba navijači CSKA da kažu za Duleta koji se blamira u Euroligi???

Sto se Robertsa tice...Da ga je bilo ko drugi hteo, on ne bi zavrsio u Partizanu...Kako to da NIKO drugi nije video kakav je on igrac?
Video je Olimpijakos, ali nažalost po njih Roberts je bio povređen ćitavu sezonu, tako da niko nije hteo da rizikuje sa takvim igračem ...

Ili je mozda realnije reci, da ih je Vujosevic naucio da igraju kosarku...Usmerio njihovo znanje, naucio disciplini, razmisljanju i igri?
MOžda je i realno reći da je Vlada kao Duletov pomoćnik takođe imao velikog udela u formiranju njihovih sposobnosti ... Jedino ako ti nisi prisustvovao svakom treningu Partizana ili svakom razgovoru unutar kluba ...

Ali Partizan je ove godine ispao veoma neozbiljan klub, jer je dozvolio da se po prvi put za zadnjih desetak godina, maksimalno dobro pojaca(u skladu sa finansijskim mogucnostima), a da mu na klupi sedi ucenik(da ne kazem diletant).
Partizan će kup i domaće prvenstvo opet osvojiti, u NLB-u će opet ići do kraja, tako da ne znam šta je za tebe neozbiljno jer i da su vaskrsli profesora Nikolića opet bi to bilo najveći domet i eventualni f4 ...

Ne razumem stvarno koga si ti očekivao za trenera i šta bi očekivao od tog trenera da je na primer seo na klupu Partizana ...

I ovo su neka druga vremena i neke druge generacije, nije ništa različitije nego situacija kod Duleta ... Prošlo je tek mesec dana a već si zaključio da je Vlada diletant i da ne valja, šta onda treba navijači CSKA da kažu za Duleta koji se blamira u Euroligi???
Ja sam rekao za slucaj Vujosevica i njegovog DOLASKA na cleo Partizana, kao 28-godisnjaka...TA vremena su bila druga, kako po generacijama, tako i po finansijskoj moci kluba.
Ne znam dal si čuo za Barselonu i Pepa Guardiolu, ali on ih je preuzeo bez ijednog dana u seniorskom fudbalu kao trener, dok je Vlada pomoćnin nekoliko godina ...
Koliko znam, Gvardiola je bio veoma veoma uspesan fudbaler, sto svakako nije slucaj sa Jovanovicem(paralelu sam zbog toga pravio sa Vujosevicem, jer i on nije bio vrhunski kosarkas)...
Igrac svakako MOZE da postane vrhunski trener, i svakako mu je lakse ako je bio vrhunski u tom sportu...Oni koji nisu, put im je u pravilu mnogo mnogo tezi, mada je takodje sasvim moguce da postanu vrhunski.
Ja sam samo protiv toga da se neko uci trenerskom poslu trenrajuci Partizan u evroligi...
Kao rezultat toga vidim da Partizan igra veoma lose, da nema postavke igre, da se luta u napadu, da nema nijedne izradjene akcije...Kada sam pred kraj meca (posle isteka reklama) cuo kako Jovanovvic postavlja akciju za dvojni blok Kecmanu, i video da niko nije ni pokusao taj blok da napravi, onda je sve postalo sasvim jasno..Ili nema znanja, ili apsolutno nema autoriteta...Rezultat je u svakom slucaju poguban za Partizan.
MOžda je i realno reći da je Vlada kao Duletov pomoćnik takođe imao velikog udela u formiranju njihovih sposobnosti ... Jedino ako ti nisi prisustvovao svakom treningu Partizana ili svakom razgovoru unutar kluba ..
To NIJE realno reci...Kada je neko poput Vujosevica u isto vreme i trener, i portparol, i ekonom, i finansijski direktor kluba, svakako ne posotji nikakva sansa da je jovanovic imao udela u bilo kakvom stvaranju igraca...Mozda kod kondicionih priprema, kod skautinga protivnika...To mozda, ostalo je veoma veoma neverovatno.
Partizan će kup i domaće prvenstvo opet osvojiti, u NLB-u će opet ići do kraja,
Ako ti mislis da je to reper, da sa boljom ekipom nego sto je imao protekle godine Partizan igra losije, onda u redu.
Zar je prvenstvo Srbije za Partizan neki izazov, u bilo kom pogledu?
Da li je ta titula ikakav veci uspeh?
TO je valjda nesto sto se podrazumeva u nasoj ovakvoj kosarci?

Ja sam rekao za slucaj Vujosevica i njegovog DOLASKA na cleo Partizana, kao 28-godisnjaka...TA vremena su bila druga, kako po generacijama, tako i po finansijskoj moci kluba.
OK, mislio sam na situaciju pre 10ak godina ... Moja greška iako nisi precizirao ...

Koliko znam, Gvardiola je bio veoma veoma uspesan fudbaler, sto svakako nije slucaj sa Jovanovicem(paralelu sam zbog toga pravio sa Vujosevicem, jer i on nije bio vrhunski kosarkas)...Igrac svakako MOZE da postane vrhunski trener, i svakako mu je lakse ako je bio vrhunski u tom sportu...Oni koji nisu, put im je u pravilu mnogo mnogo tezi, mada je takodje sasvim moguce da postanu vrhunski.
Nema veze puno igrački kvalitet sa trenerskim, Maradonu si npr. stavio u pogrdnom kontekstu ... Primera je milion, kao i kontraprimera, ili si rođen da budeš vrhunski trener ili nisi, bez obzira na to kakvu karijeru napravio u igračkom smislu ...

Dao sam primer Guardiole čisto da vidiš da nije samo kod nas praksa da velikom klubu na mesto trenera staviš osobu koja nema ni trunke iskustva u tome ...

Ja sam samo protiv toga da se neko uci trenerskom poslu trenrajuci Partizan u evroligi...
Kao rezultat toga vidim da Partizan igra veoma lose, da nema postavke igre, da se luta u napadu, da nema nijedne izradjene akcije...Kada sam pred kraj meca (posle isteka reklama) cuo kako Jovanovvic postavlja akciju za dvojni blok Kecmanu, i video da niko nije ni pokusao taj blok da napravi, onda je sve postalo sasvim jasno..Ili nema znanja, ili apsolutno nema autoriteta...Rezultat je u svakom slucaju poguban za Partizan.
Polako jebbiga, nećemo stalno igrati ovako, treba vremena da Vlada stekne autoritet i da se njegove ideje usade u svakog igrača ... Ja se vrlo dobro sećam koliko su ljudi pljuvali Duleta na početku, i bio je sve samo ne dobar trener ...

Ja mislim da se Vlada naučio trenerskom poslu kroz Duletov sistem i rad sa mlađim kategorijama, i da njemu samo fali iskustva i rutine, a tu rutinu koja je potrebna za utakmice u Evroligi neće dobiti trenirajući Borac iz Čačka ili Metalac ... Može on njih trenirati 10 godina, ali neće steći iskustvo koje potrebno za Evroligu i zato je Vlada pravo rešenja za klub, pa makar dve godine ne prošli prvu fazu Evrolige ...

To NIJE realno reci...Kada je neko poput Vujosevica u isto vreme i trener, i portparol, i ekonom, i finansijski direktor kluba, svakako ne posotji nikakva sansa da je jovanovic imao udela u bilo kakvom stvaranju igraca...Mozda kod kondicionih priprema, kod skautinga protivnika...To mozda, ostalo je veoma veoma neverovatno.
To ja i ti ne znamo jebbiga, sve je to urbana legenda koja može ali i ne mora biti istinita ... Možda je Vlada bio ključan u tom procesu a možda nije imao udela, to sam Vujošević jedino zna, ni ja ni ti ne možemo sa sigurnošću odbraniti sopstvene teze ...

Ako ti mislis da je to reper, da sa boljom ekipom nego sto je imao protekle godine Partizan igra losije, onda u redu.
Zar je prvenstvo Srbije za Partizan neki izazov, u bilo kom pogledu?
Da li je ta titula ikakav veci uspeh?
TO je valjda nesto sto se podrazumeva u nasoj ovakvoj kosarci?
Čoveče, prošlo je tek mesec dana, došlo je tuce novih igrača i novi trener, ne možeš očekivati da igraju kao kod Duleta dok je bio na vrhuncu ...

OK, i ja sam navikao na Duleta i na onakvu igru, ali sačekajmo da se Vlada uhoda, jer ni Dule nije onako vodio ekipu onog trenutka kad je preuzeo Partizan, nego je i on išao postepeno i zato je nerealno očekivati od Vlada da nastavi gde je Dule stao ...

Počela je neka nova era Partizana, i možda Vlada bude uspešniji trener od Duleta (i sam znaš kako smo igrali u Evroligi pre 7-8 godina), samo treba pustiti čoveka da sam pravi svoj progres kao što je i Dule pravio, i ne očekivati od njega da nasledi Duleta po rezultatiama i igri odmah čim je seo na klupu ... Godinu dana je malo, a ne mesec dana ...

Ja nemam obicaj da pljujem posle jednog neuspeha, a ni da dizem u nebo posle jednog uspeha...Retko sam takve stvari radio....
Na ovim stranicama, sam samim pocetkom prosle sezone rekao da vidim Boa kao najboljeg pleja u Evopi, i ispostavilo se da je to tacno..
Razumem ja da si dosao posle dobrog trenera, i da je tesko osmisliti sistem rada...Ja sam samo izrekao svoju bojayan da Jovanovic, na osnovu ovoga sto se vidi nema stof da vodi Partizan...
Jednostavno, cak iako nemas znanja za trenera(sto mislim kod Jovanovica nije slucaj), MORAS da imas autoritet kod svojih igraca.....
U ekipnim sportovima nema samoupravljanja.Mora da se zna ko je gazda na parketu, i pored parketa...
Ako to nemas, onda svo znanje ovog sveta ne vredi nicemu....
Da ne pricam kako je ako ne znas, ili ako ne znas da preneses...
Vujosevic nije znao(ne zna) o kosarci nimalo vise od bilo kog osrednjeg trenera u Srbiji....Ali je Vujosevic imao harizmu, imao liderstvo, znao da nosi i svoje greske i greske svojih igraca...
On je stvorio porodicu, gde je on bio tata, koji je deci pokazivao osnovne kosarkaske stvari....
Ono sto ih je ucio, ucio ih je da se kosarka igra prvo glavom.
To sto je on radio na treningu, u odnosu prema igracima, je anuliralo njegove strucne nedostatke kao trenera(ipak je on trener koji zna da stvori igraca, koji od njega kasnije odu na "fakultet", direktno iz njegovih "jaslica")

Pre svega cestitke na pobedi, to je ono sto je najvaznije u ovom trenutku. Naravno, a i vise je nego ocigledno da igra nije ni blizu kakva bi trebala da bude. Mislim da ne treba praviti nikakvu euforiju oko ove pobede jer ruku na srce pobedili smo jednu sasvim prosecnu ekipu.

Pravi ispit nas ocekuje u narednom kolu evrolige i tu cemo da vidimo da li stvari idu nabolje. Atmosfera u Pioniru sasvim solidna, s obzirom da je NLB liga. Napred Partizan!!!

Lafajet ima veliki potencijal, barem sto se odbrane tice, sjajan je stealer. Kada bi u napadu smanjio nerezonske suteve, a vise se usresredio na asistencije saigracima, bilo bi sjajno (naravno, u sklopu toga mora da ide i brza kretnja i oslobadjanje drugih igraca).
Gist se evidentno popravio u odnusu na prve tekme, ali jos cekamo da se svi uigraju i pokazu nam sta zapravo umeju...

pocinje vec da mi smeta opste lamentiranje nad vujosevicem . bio je u perfektnoj simbiozi sa partizanom , ostace najuspesniji trener u istoriji kluba , ne bi mi smetalo da je ostao jos godinu , dve , pet , ali sada , zaista ne zelim da se treci put vrati ( a vratice se ) . kao sto je on sa pravom , u svoje vreme , trazio selektorsko mesto , tvrdeci da je na njega red , tako sada neki drugi treneri treba da dodju na red u kk partizan ( moja vizija je : neko vreme jovanovic , posle njega pera bozic ) . nije partizan jedan covek , mora se ici dalje ... sistem o kome smo stalno govorili da postoji ( a koji je on uveo u klub sa todoricem i danilovicem ) , mora da funkcionise nezavisno od ljudi koji ga sprovode . inace to nije sistem partizana vec duletov sistem , sto ne bi bilo nimalo dobro ...

i jos jedna stvar : jovanovicu se mora pruziti sansa( i podrska ) da vodi ekipu bar godinu dana . 5 godina je pekao zanat u klubu od najveceg trenera u klupskoj istoriji . ne postoji druga opcija za partizan . i opet kazem , uprkos svemu , MORA MU SE PRUZITI PUNA PODRSKA , ista onakva kakva je pruzana duletu , u prvih 3-4 sezona , a ovaj nije sastavio ni 3-4 meseca ...

ako smo toliko skolovani navijaci ( a jesmo ) da shvatamo da je bo bio vanserijski igrac i da moramo da otrpimo slabijeg pleja - amera ( mada ovaj nije samo slabiji , on je MNOGO slabiji , slabiji bi recimo bili kamings i palasio koji su zavrsavali posao , sto ovaj ne moze ) , barem toliko strpljenja ( i jos mnogo vise ) moramo da pokazemo prema nasem coveku " rodjenom " u nasem klubu .

У потпуности се слажем са тобом,осим што се још увек надам да ће Лафајет да тек покаже нешто више...
Нормално је да се плеј теже "прилагоди" него рецимо крило,јер он би требало да "води" тим,игру на паркету

jel ima neko neku novu informaciju o povredi veselog ? onaj gips sto je nosio nije delovao ni malo obecavajuce . a realno gledano , tesko da mozemo da pobedimo bilo koju EL ekipu bez njegovog doprinosa . :sad2:

i posto ja volim da unesem neku laksu notu , makar i ulose vesti , postoji jedna stvar koja nije losa kod ove njegove povrede : nece ispasti iz forme - zato sto u istoj od pocetka sezone nije ni bio . :mrgreen:

edit : sad videh : jovanovic : mozda veseli u timu u sredu ( ja licno mislim , ipak tesko ... )

Poslednja izmena:
jel ima neko neku novu informaciju o povredi veselog ? onaj gips sto je nosio nije delovao ni malo obecavajuce . a realno gledano , tesko da mozemo da pobedimo bilo koju EL ekipu bez njegovog doprinosa . :sad2:

i posto ja volim da unesem neku laksu notu , makar i ulose vesti , postoji jedna stvar koja nije losa kod ove njegove povrede : nece ispasti iz forme - zato sto u istoj od pocetka sezone nije ni bio . :mrgreen:

edit : sad videh : jovanovic : mozda veseli u timu u sredu ( ja licno mislim , ipak tesko ... )

Sa ili bez Jana Veselog, košarkaši Partizana nalaze se pred teškim ispitom u četvrtom kolu Evrolige.Posle poraza od Makabija u „Pioniru“, skoro svi igrači su konstatovali da je to bila najgore odigrana utakmica u sezoni. Zaključak je da crno-beli onda ne mogu gore od toga, pa bi svaki pomak u igri mogao doneti trijumf u Gdinju.; ) Ima direktan prenos na balkaniyumu večeras."Grobar" iz Bavarske. : O

Prokom ove godine nema Vudsa i Logana umesto njih tu su Braun za koga je i Partizan bio zainteresovan i Gidens .Istice im se Amerikanac Juing dobar suter a tu je i Nemac Jagla koji se istakao protiv nas na EP gde je dao 20 poena.Bice tesko i svakako je Prokom direktni rival za top 16 ove godine

Poslednja izmena:
Prokom ove godine nema Vudsa i Logana umesto njih tu su Braun za koga je i Partizan bio zainteresovan i Gidens .Istice im se Amerikanac Juing dobar suter a tu je i Nemac Jagla koji se istakao protiv nas na EP gde je dao 20 poena.Bice tesko i svakako je Prokom direktni rival za top 16 ove godine

Zaeban je svaba. Ako veceras pobedimo, ja sam siguran da prolazimo u TOP 16. Ako izgubimo, imamo i dalje sanse, ali ce biti jako tesko.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back