KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slazem se sa svim sto si napisao,ali i ti moras da shvatis da ima i nas iz unutrasnjosti,koji ne mozemo tako cesto da dolazimo u Pionir i na JNA.Svako ima neki svoj nacin ispoljavanja navijacke strasti,koliko god je u mogucnosti

pa i ja sam iz unutrasnjosti i naravno da ne mogu da idem na sve utakmice, ali to ne menja cinjenicu da bismo i ti i ja isli na svaku utakmicu kad bismo ziveli u BG-u...uostalom, to je potpuno nebitno, nisam o tome govorio...

Gresis. Nemam utisak da je bilo ko hteo da predstaviti sebe kao veceg, boljeg, vernijeg navijaca/simpatizera Partizana. Konstruktivna kritika je uvek dobrodosla, ali ti pomenuti komentari uglavnom glase "ovaj nema pojma", "ko je njega doveo?" i slicne gluposti. Znaci samo klasicno pljuvanje, nista konkretno niti konstruktivno. Ti isti bi bili oni koji bi dizali sve igrace do nebesa, da smo kojim slucajem dobili tu Olimpiju sa pola kosa, bez obzira kakva je igra bila. Veruj mi da je tako. To su sitne duse, koje se k*rce nakon svake pobede, kao da smo osvojili EL, i koji pljuju najgore posle svakog poraza, kao da se igraci nisu trudili, kao da ne vrede taj dres koji nose.
Ja sam u navijackoj penziji, a pratio sam Partizan kako po Srbiji, tako i po celoj Evropi. Ne smatram se zbog toga vecim, boljim, vernijim od bilo koga. Ja sam tu ljubav dao rado i zato sto sam to zeleo, a ne da bih dokazao ovom ili onom koliko volim Partizan. ;)

nemoj ti meni da pricas o tim ''sitnim dusama'', ja takve gledam po ceo dan, i utroba mi se prevrce od njih...ono sto hocu da kazem je da takvih ovde nema, i ne znam cemu onda uopste spominjanje takvih, osim ako se ne radi o onome sto sam rekao u poslednjoj recenici svog prethodnog posta...

U principu se slazem, ali opet kazem, Lafajetu treba dati do znanja da ovde dolazi tim ispred svega. Greske koje on pravi se po meni potpuno razlikuju od promasenih bacanja Veselog ili Klobucareve ne-hrabrosti da sutne za tri.

davao sam samo banalne primere, to je vec sasvim druga prica...

pa i ja sam iz unutrasnjosti i naravno da ne mogu da idem na sve utakmice, ali to ne menja cinjenicu da bismo i ti i ja isli na svaku utakmicu kad bismo ziveli u BG-u...uostalom, to je potpuno nebitno, nisam o tome govorio...

nemoj ti meni da pricas o tim ''sitnim dusama'', ja takve gledam po ceo dan, i utroba mi se prevrce od njih...ono sto hocu da kazem je da takvih ovde nema, i ne znam cemu onda uopste spominjanje takvih, osim ako se ne radi o onome sto sam rekao u poslednjoj recenici svog prethodnog posta...

davao sam samo banalne primere, to je vec sasvim druga prica...

slazem se

p.s. Terza moj dobar drugar, nemo' neko da ga dira :D

Batice, ja sam se na pocetku ogradio rekavsi da ne znam o kojim se komentarima tacno radi. Takodje sam rekao da su kritike dobrodosle ako imaju neku osnovu; dakle mislim da nema smisla pisati ono sto kaze OnlyBeer "ovaj nema pojma" ili "ko je njega doveo?" kao i ono sto si ti naveo.

S druge strane mislim da Lafajetu treba i te kako dati do znanja da one njegove solo akcije (ako se to mogu nazvati akcijama) nece naici na odobravanja.

:ok:

Naravno da nema ovde takvih na forumu hvala Bogu,ali sam recimo na sportske.net,naisao na buljuk negativnih komentara i pljuvanja po Vladi i ekipi.Uostalom,uverite se sami: http://www.sportske.net/vest/kosark...nosti-i-koncentracije-odneo-pobedu-31348.html

Jednostavno sam popizdeo kad sam procitao neke mombrilske komentare

danas protiv Makabija, evo nesto o njima
http://www.euroleague.net/competition/teams/showteamstats?clubcode=TEL&seasoncode=e2010
kad bi gledali imena, najveca opsnost preti od Skorcinaidisa i Edsona, gledajuci statistiku ni ovaj novi Henriks nije los, ali moram da priznam da ga nisam gledao
Big Sofo i dalje igra oko 20 minuta po mecu, ono nase cudoviste moze da izdrzi mozda 25 minuta i tu treba traziti prednost
velika opasnost je Blutental (promenio prezime, sad je Blu, debil :D ), bice jako vazno saseci ga odmah i zato je velika odgovornost na novoj cetvorci
sto se nas tice vreme je da Veseljko pokaze svoj talenat i u napadu, da Kecman namesti ruku, a i sd je prilika da i Lafajet odigra kako se ocekuje od odgovornog pleja
u Pioniru niko nije favorit protiv nas, tako da to nije ni Makabi

SMRT FASIZMU, ZIVEO PARTIZAN!!!

Meni se uopste ne svidja kako igramo. Sve nesto na silu sutiramo pa ako prodje prodje, nista uigrano svi siluju. Ocigledno je da je Dule bio pored Grobara glavna snaga Partizana. Sa solidnim igracima on je pravio cuda. Nadam se da ce se brzo zavrsiti njegova karijera u CSKA u nasu korist. Sto pre ga izbace pre ce se vratiti u Partizan.
Ocigledno da Vlada nije dovoljan autoritet i igraci ga ne shvataju ozbljno. Kod Duleta nije bilo cile-mile, kad se gubi vise od 5-6 razlike odmah zove tajm aut i kad zagrmi cela se klupa trese. Odmah posle toga se prelazi u vodjstvo. Sada toga nema nego kada se gubi sutiraju se trojke bez rezona.

Poslednja izmena:
Pre svega cestitke ekipi Makabija na pobedi i njihovom treneru na odlicno postavljenoj igri. Nisu pali pod dojmom fantasticne atmosfere u Pioniru. Partizan, jos smo dobro i prosli kako smo igrali. Pocetak utakmice, malo je reci katastrofa. Ne znam, jednostavno nemamo igru a i zalaganje nije kako bi trebalo da bude. Ne mogu vise da pricam o Vladi Jovanovicu, bude mi i njega zao kad ga vidim kako nemocno stoji pored aut-linije. Nadam se da cemo u narednim utakmicama poceti bolje da igramo, ali se bojim da cemo neke stvari morati da menjamo, da li igrace, trenera ili nesto trece to jos ne znam. Napred Partizan!!!

Ne razumem kako moze da ti bude zao Jovanovica?
Pa imali smo retku priliku da ga cujemo za vreme tajm-auta(za nas koji gledamo prenos)......Pa ono nema ni u obdanistu.
Jednostavno, vreme ce pokazati, ali sam ja siguran da on nema stofa da bude ni blizu kao Vujosevic.
Njegov govor tela dovoljno govori......Vujosevic je umeo govorom tela da objasni igracu strancu na sta stavlja akcenat za vreme meca(ovo ozbiljno, nisu one price kao za Chuk Norisa).
Da ne pricam kako Jovanovic vodi ekipu koja je popunjena na svi mestima, veoma dobrim igracima.......Samo sto ti igraci nisu oni od prosle godine, i igra Partizana treba da se prilagodi NOVIM uslovima i novim igracima.....
Slazem se da je rano jos govoriti o tome, jer ova ekipa tek treba da se uigra za jedno mesec dana, ali mi se cini da Jovanovic nece umeti to da slozi....
Jeste da Veseli i Klobucar sinoc nisu igrali, ali mi opet nije ni najmanje jasno sta na parketu trazi Djekic??
Niti je dovoljno brz, niti dovoljno visok, niti dovoljno dobrog suta.....Mlad je?Pa dokle je vise mlad?Jos kad ga vidim onako bezvoljnog, muka me uhvati....nikad od njega ni pristojnog kosarkasa.

Popunjena dobrim igracima moj q..... na svim mestima, realno Partizan ove godine nema tim za Evroligu i plasman u Top16 bi bio uspeh ove sezone.
Ovi stranci sto su ih doveli su stvarno uzas, mislim bolje da su angazovali neke proverene domace igrace iz drugih domacih klubova ili neke sto nisu imali srece da nadju neki dobar angazman u inostranstvu nego sto su dovodili ove strance ,mislim bilo bi zaista bolje da su zadrzali Bojana Popovica umesto sto su dovodili Lafajeta.
Lafajet nije ni blizu kvaliteta Mekaleba, pa ni Rasica , Dzavai isto slab pogotovo u napadu ( kvalitetom svetlosnu godinu iza Marica pa i iza Robertsa)
Katic solidan igrac ali samo u domacim okvirima, nije to igrac koji moze da donese prevagu u Evroligi.
Od Milosavljevica sam mnogo vise ocekivao pre pocetka sezeone s obzirom da je bio i na sirem spisku reprezrentacije pred SP u Turskoj a on stvarno nula zasad, nista nije pokazao.
Lucic onako solidan pokazuje da je perspektivan igrac ali nije to dovoljno.

Jedino Kecman sto je standardan, ovi ostali stvarno slabi.

Inace od ove sezone ne ocekujem previse u Evroligi, mislim da bi sa ovim timom plasman u Top16 bio puna kapa.

Bledo to izgleda jos uvek,bezidejno,ali ne treba gubiti nadu.Vidi se da ima mnogo problema u napadu(meni jos nije jasna situacija kad udvajaju Katica,a nasi bekovi,umesto to da iskoriste i otvore se da prime loptu,stoje u mestu i gledaju kako se Katic rve sa dvojicom),bez ikakve ideje,sve svedeno na neke solo akcije pojedinaca u ekipi.Jedino nas jos uvek vadi ofanzivni skok,ali bez realizacije drugog,pa cak i treceg napada,ne moze se nista postici.U odbrani dosta gresaka prilikom pruzimanja,bez agresivnosti od prosle sezone,pustali smo Izraelce da se usetaju lagano pod kos.Dva igraca,koja smo doveli da budu nosioci igre,na mozda najbitnijim pozicijama u timu,totalno podbacili.Za Gista je jos prerano pricati,momak ima problema sa prilagodjavanjem na evropskli stil igre evidentno,ali se nadam da ce biti dobro pojacanje.Skocan je,brz,moze da pogodi za tri,tako da ocekujem da se pokaze u pravom svetlu kroz par utakmica.Lafajet je opet bio iritirajuc,trosio po 10 sekundi napada bezveze,imao neke ishitrene suteve i greske u dodavanjima.To je nas najveci problem,jer nemamo vodju na poziciji 1,nekog ko zna sta ce sa loptom u svakom trenutku i moze da organizuje igru.Najpozitivnija stvar je sto polako dobijamo jednog mladog i dobrog igraca,kao sto je Lucic.Decko je sjajan,ima izvrstan potencijal i najbitnije,gine bre za svaku loptu.Katic sasvim solidan,a bekovi Kecman i Milosavljevic moraju da prorade.Fali nam plej,fali nam organizacija i uigranost.Ponavljam,nadam se da ce se uskoro sve kockice sloziti i da ce ova vrlo fina ekipica,poceti da pokazuje svoj kvalitet.

Poslednja izmena:
kako je moguce da nasi tokom celog meca ne naprave ni jedan jedini blok, jel to zabranjeno po novim pravilima?
o duplom boku i izlasku na sut da i ne govorim :roll:
momci se bore, to im se ne moze zameriti, ali kvalitet igre moze i verovatno je Vlada kriv za to, Todoric mora da mu nadje nekog novog Acu Nikolica da ga savetuje
potpuno smo neorganizovani, Kecman i Pera nemaju autoritet na parketu koji su imali prosle sezone, na ovom mecu je mnogo falio Veseli i njegove duge ruke
Lafajet i Gist divljaju i srljaju u napadu, Lafajent je pumpa ko da je lopta samo njegova, ne deluju kao losi kosarkasi, ali za sad tu nema timske igre, sve neko silovanje 1 na 1, nema unutrasnje igre, nema saradnje ni medju centrima
http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=27
ovde ima onih koji nisu pobornici statistike, ali ova sve govori
6 asistencija manje, 6 kradja manje, to je 12 poena razlike, onaj jos jedan je faul kos vazi kojih smo napravili previse
nasa dva debeljka i njihov debeljko su se potrli danas, nasi nesto ubacili vise, ali i potrosili vise
njihovi bekovi i cetvorka Elijahu su bili daleko bolji nego nasi, jos je Etkins sutirao kriminalno, sta bi bilo da je tukao kako zna?
ova ekipa ima solidan potencijal, sa oporavljenim Veselim i boljim vodjenjem ekipe, mozda moze od toga nesto i da bude, ali ne ovako kako se do sad radi
Dule je na ovakve igre odgovarao jacim radom na treninzima i mislim da je to jedini put

SMRT FASIZMU, ZIVEO PARTIZAN!!!

uzasan raspored. sve utakmice u EL ( a i neke u NLB ) koje TREBA - MOGLI BI - MORA da dobijemo igramo sa 12 igraca koji su daleko od toga da budu tim ( mozda i cela 2 meseca ) . kad se uigraju i pocnu da igraju bice verovatno prekasno za EL jer cemo tada igrati utakmice koje i ne mozemo da dobijemo ( gostovanja makabiju , himkiju , sa kahom ... ) .

sto se vlade tice ja bih ga istrpeo celu sezonu . prvih 5 god. je dule fulao u EL ( a boga mi i u NLB ) moze i ovaj jednu . ove god. domaca titula , najveci broj bodova za EL sledece god. PUNA KAPA .

KK PARTIZAN JE IZBORIO PRAVO na 1 "praznu " sezonu !

svi smo znali da je bo fantastican , roberts odlican - sada tek vidimo koliko su bili dobri . i na kraju : todoticeva glavna greska nije u tome koga je doveo , nego u tome koga nije zadrzao . sa rasicem u timu , ovo bi bila sasvim druga prica ( a garantujem da je famoznih 250 000 e manje od onoga sto prima nesrecni lafajet ) .

Nije ovo los tim , najveci problem ce biti trener ,vidi se da ekipa nema ideju kako ce da igra ,trenutno je prisutna anarhija u igri i svako vuce na svoju stranu.Kod Duleta je sve bilo pod konac dovedeno i disciplina se videla kako u odbrani tako i organizaciji napada . Gist je vec igrao dve sezone u Evropi i ocekujem da ce se on uklopiti medjutim Lafajet tesko .Da je Dule tu mozda bi se naslo neko resenje i prilagodio stil igre novom timu , gde bi onda i stranci ukapirali sta se igre , kakve akcije ovako u ovoj anarhiji ce biti tesko .Steta je sto Jerrells nije doveden jer bi vise odgovarao plej njegovog tipa ekipi .Nejasna je uloga Klobucara koji minimalno igra a pritom je zamena za Rasica ,Milosavljevic ima dosta nerezonskih poteza ,jednostavno treba da se uklopi u ulogu sporednog igraca koji treba da bude koristan za tim a ne da bude igrac koji ce resavati slozene sitvacije jer jednostavno nema kvalitet za tako nesto.Prosle godine tandem Bo-Rasic je organizovao igru sada ce biti problema i protivnici ce sigurno igrati presing .

Dule Vujošević je neotuđivi deo Partizana i obratno...nema šta on da traži napolju,u svađi je sa engleskim,ne može da im prenese ono što može ovima ovde onako kako samo to on ume,treba da se vrati.Vlada je psiho,provalio sam ga,nije on ni malo srećno rešenje na klupi.Vrati se debeli,pa sve iznova..."na na na na na napred partizan..."

pocinje vec da mi smeta opste lamentiranje nad vujosevicem . bio je u perfektnoj simbiozi sa partizanom , ostace najuspesniji trener u istoriji kluba , ne bi mi smetalo da je ostao jos godinu , dve , pet , ali sada , zaista ne zelim da se treci put vrati ( a vratice se ) . kao sto je on sa pravom , u svoje vreme , trazio selektorsko mesto , tvrdeci da je na njega red , tako sada neki drugi treneri treba da dodju na red u kk partizan ( moja vizija je : neko vreme jovanovic , posle njega pera bozic ) . nije partizan jedan covek , mora se ici dalje ... sistem o kome smo stalno govorili da postoji ( a koji je on uveo u klub sa todoricem i danilovicem ) , mora da funkcionise nezavisno od ljudi koji ga sprovode . inace to nije sistem partizana vec duletov sistem , sto ne bi bilo nimalo dobro ...

i jos jedna stvar : jovanovicu se mora pruziti sansa( i podrska ) da vodi ekipu bar godinu dana . 5 godina je pekao zanat u klubu od najveceg trenera u klupskoj istoriji . ne postoji druga opcija za partizan . i opet kazem , uprkos svemu , MORA MU SE PRUZITI PUNA PODRSKA , ista onakva kakva je pruzana duletu , u prvih 3-4 sezona , a ovaj nije sastavio ni 3-4 meseca ...

ako smo toliko skolovani navijaci ( a jesmo ) da shvatamo da je bo bio vanserijski igrac i da moramo da otrpimo slabijeg pleja - amera ( mada ovaj nije samo slabiji , on je MNOGO slabiji , slabiji bi recimo bili kamings i palasio koji su zavrsavali posao , sto ovaj ne moze ) , barem toliko strpljenja ( i jos mnogo vise ) moramo da pokazemo prema nasem coveku " rodjenom " u nasem klubu .

Poslednja izmena:
McCalebb,Rašić,Roberts,Marić, Vraneš...dokle god smo u situaciji da svake godine iznova pravimo ceo tim i da smo praktično stalno na početku,Dule je najbolje rešenje jer zna da stvori igrača.Kada se stabilizujemo kao klub(a valjda će se i to desiti,nekad mora),onda treba dati šansu Peri,Miki...pominjao se i Sale Đorđević,tako da...videćemo otom potom.Ne mislim ni ja da bilo ko pa ni Dule treba da bude "doživotni",ali kada se stvori sistem,i kada se klub stabilizuje finansijski,onda nije toliko bitno ko će da vodi ekipu,jer ćemo imati nešto stabilno,a ne kao ovo sada.

Ne razumem one koji brane Jovanovica.
Bo je takodje bio indijanac kada je dosao u Partizan, isto onako kako je to 80% amerikanaca kada dodje u Evropu da igra.
Ali je Vujosevic nasao nacina da mu utuvi u glavu da kosarka nije individualni sport.
Bo je bio najbolji strelac neke "Sh" ekipe turske lige kada je dosao.
Znaci klasicna kosarkaska siledzija.
Ali je danas jedan od najboljih, ako ne i najbolji plej u Evropi.
Kamings je takodje bio indijanac, dok je igrao za Cibonu, Hemofarm, ali je u Partizanu naucio da igra kosarku.Haus isto.
Sve je to Vujosevic doveo u red.
Ja ne zelim nijednog trenutka da mistifikujem Vujosevica, ja samo pricam o tome da JOVANOVIC nije kalibar za Partizan.
Svi igraci koje je Partizan doveo u klub su u startu BOLJI igraci od onih koji su otisli iz kluba.
Samo sto Jovanovic ne ume da ih uklopi, i ne ume da postavi igru na pravi nacin
Sta je bio Maric pre dolaska u Partizan?
Sta je bio Bo?
Sta je bio Roberts?
Sta je bio Vranes?
Sta je bio Rasic?
Svaki od novih igraca ima vecu reputaciju od gorepomenutih(pre dolaska u Partizan), a moj je utisak i veci potencijal od njih.

da bre , kosarka nije postojala pre duleta i kad on zavrsi karijeru ukida se kao sport . :roll:

sta je bio maric ? svetski juniorski prvak , koga iz nekog ( meni nerazumljivog ) razloga niko nije video .

sta je bio bo ? dobar igrac u losem klubu . ( nisu ga cenili zato sto nema sut ) a nisu znali da prepoznaju energiju koju donosi timu .

sta je bio roberts ? dobar igrac ( povredjen ) kod komsinice .

sta je bio vranes ? bio konjina i ostao .

sta je bio rasic ? dobar klupski igrac .

nema spora da su svi u instituciji PARTIZAN napredovali .( svaka cast todoricu za pronalazenje i dovodjenje svih osim konjine vranesa ) .

ono sto ja pricam je da je dule OTISAO i da moramo da podrzimo NJEGOVOG ucenika ako zelimo da odrzimo sistem koji smo pravili 10 godina .

Poslednja izmena:
Pa nije prva ekipa Partizana mesto na kojem ce se neko uciti trenerskom pozivu.
Cuj, to samo kod nas moze da prodje, da neko bez dana staza u bilo kojoj seniorskoj ekipi, preuzme da vodi ekipu koja igra ligu prvaka...
A da, desilo se i u Argentini u fudbalu, sa Maradonom.I kako su prosli?
To sto je slicna prica bila i sa Vujosevicem, je nesto sasvim drugo, jer su tada bila druga vremena,drugi uslovi, druge generacije...
A to sto pricas za Marica recimo....Jeste bio je svetski juniorski prvak , a nije bio prvi centar ni te ekipe....
Uostalom, hoces da ti navedem tonu igraca koji su imali tu titulu, pa danas za njih niko ne zna(prvi mi je pao na pamet Radenko Dobras, da ne guglam dalje))...
A sto se Boa tice, kako to da ga niko nije cenio?Kako to da su poceli da ga cene tek kada je , uz Vujosevica poceo da igra kosarku, a ne da se igra kosarke?
Sto se Robertsa tice...Da ga je bilo ko drugi hteo, on ne bi zavrsio u Partizanu...Kako to da NIKO drugi nije video kakav je on igrac?
Ili je mozda realnije reci, da ih je Vujosevic naucio da igraju kosarku...Usmerio njihovo znanje, naucio disciplini, razmisljanju i igri?
PS:Ja se smao setim one generacije posle one iz Bormia, gde je on bio trener(juniorska reprezentacija), i kada su na svetkom prvestvu u Kanadi mislim uzeli broznanu medalju...Pa njemu je na siri kamp dosao Rebraca, koji je tada igrao za NAP, koji bukvalno nije znao da hoda.
Opet kazem, Vujosevic je otisao, i neka mu je sa srecom...
Ali Partizan je ove godine ispao veoma neozbiljan klub, jer je dozvolio da se po prvi put za zadnjih desetak godina, maksimalno dobro pojaca(u skladu sa finansijskim mogucnostima), a da mu na klupi sedi ucenik(da ne kazem diletant).

ja to neiskustvo zameram ( pogresna rec - zameram , a i ne njemu , no , upravi )stanojevicu . jovanovic je ipak bio 5 godina duletov pomocxnik znaci nije bas iz skole dosao na klupu . ostalo ... i sam kazes , dule je otisao , tu se slazemo , znaci moramo dalje , beskorisno je sad polemisati dule bi ovo , dule bi ono ... jovanovic je tu , MORAMO GA PODRZATI ! i ukapirati da F4 mozemo posetiti jednom u 5-6 god , mnogo dobrih ekipa u evropi igra basket ...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back