to ti je taj zastareli sablon DV sa " odgovornoscu " prema lopti i " extra pasom ". to je zamisljeno da kad pera poremeti odbranu, on doda lazi, odbrana se jos vise gubi i tako redom se ide pasom dok neki djura u 23 sekundi napada ne ostane sam.
u realnosti mi slabo remetimo odbranu, zato sto kao sto ti to rece, nemamo pleja, centri ne zahtevaju udvajanja, pa onda lopta kruzi oko odbrane dok ne dodje taj 23. sekund, a onda je frljne onaj kod koga se nadje ili jos gore, ako kreiramo neku situaciju da je covek sam u 15.oj sekundi, on ne uzima otvoren sut ( da ne bi zloupotrebljavao ) nego dodaje, pa se opet vratimo na varijantu 1 da ce da je opali neko u mnogo goroj poziciji uz zvuk sirene. naravno, to sve pod uslovom da u tom silnom dodavanju, blokiranju, optrcavanju, neko ne napravi korake, faul u napadu ili jednostavne frljne loptu u bunar. nemamo mi tek tako, ubedljivo najveci broj izgubljenih lopti tokom cele ere DV ( tu racunam i sezone pod VJ posto je on samo nastavio, ono sto je od ovog ucio ).
uvek je DV tako igrao. a uvek je, zbog svoje paranoje i menjao igrace k`o lud. prosek zamena u EL je 25, on radi vise od 40, skoro duplo vise. zato su uvek igraci kod njega igrali u grcu, a neki bogami i u strahu. ovi klinci, zato sto nemaju iskustva i izgradjena imena, pogotovo.
zato ga nikad nisam mirisao.