Sve bi to držalo vodu da Vlada ima 5-10 godina iskustva vođenja seniorskog kluba, i onda bi mu se moglo reći "Ako za tih 5-10 godina nisi izgradio autoritet, tu i tu grešiš, to i to ne valja i treba tako i tako, i tako ne možeš da vodiš Partizan" ... Ako je uprava već krenula sa idejom da nas vodi početnik, da uči kroz najjače mečeve i da bude neko na koga će klub moći da se osloni u narednih 10-ak godina, boljeg kandidata od Vlade Jovanovića nema ... Vlada je daleko najbolji početnik i talentovani trener koji postoji kod nas ... 5 godina je u klubu, zna kako to funkcioniše, u odličnim je odnosima sa upravom i najbolje od svih mogućih kandidata zna kakva je atmosfera na utakmicama ...
I ja bih voleo da nam je neko kalibra Pešića na klupi, ali nije jebbiga, i pošto je uprava donela takvu odluku Vlada mora da ima bezrezervnu podršku, pogotovu što je situacija takva kakva jeste - trener početnik i 80% novih igrača, odlazak glavnog stuba svih ovih uspeha ...
Naravno da čovek ima mane, ali ja od njega više nisam ni očekivao, i ovaj prolazak u top16 je ravan prošlogodišnjem prolasku u 1/4 finale ...
Čovek nije tolika neznalica i ne gubimo svaku tekmu po 30 razlike i nije da nemamo nijednu pobedu u Evroligi, pa da ne može da mu se toleriše tih nekoliko nedostataka, koji nisu takvi da ne mogu da se otklone ...
Veruj mi,vise nije ni blizu u dobrim odnosima sa upravom. Ako pod upravom mislimo na Danilovica i Todorica,dvojicu ljudi koji najvise odlucuju u klubu.
Da li nismo imali bolje resenje iz svojih redova....ne bih bas rekao. Mozda za nijansu skuplje,ali beznacajno. Aleksandar Dzikic. Covek koji vidimo sta radi sa Krkom. Sa prosecnim ( u najboljoj varijanti) timom uzeo je prosle godine titulu prvaka Slovenije,vidimo kako sada ta ista Krka igra u jadranskoj Covek koji znaci nije apsolutni pocetnik,koji ima iskustvo iz NBA,znaci covek koji bi bio mnogo pogodniji za rad sa ovim igracima koji dolaze iz NBA.
Ali pre svega mnogo bolji trener od Vlade Jovanovica. Ali zasto je Dule predlozio Vladu,a ne Dzileta je neka druga prica,koja vuce korene iz odnosa Dule-Dzikic.
Dzikic je pre svega covek koji ume i da se pobuni kada treba,koji ne kleci pred autoritetima.....
Jos jedno pitanje,po cemu je VJ bio bolje resenje od Aleksandra Kesara?
Znaci nije Vlada postavljen sa namerom da se trpi 3 godine da bi stekao iskustvo,autoritet i sl. Kada je postavljan za trenera ,znalo se da Partizanu trebaju rezultati odmah,ove godine. Da nemamo obezbedjenu EL i da je samo rezultatima mozemo izboriti. I da je neko znao da ce Partizan posle 12 kola u NLB imati 6-6,na 5 gostovanja 5 poraza,taj VJ sigurno ne bi bio postavljen za trenera. Svi su u klubu,to je informacija od coveka iz samog kluba, ocekivali da ce se znatno bolje snaci. I ljudi klubu su prilicno nezadovoljni njegovim radom. Pre svega se to odnosi na igru i ponasanje igraca na terenu. Tu je najvise zakazao..
Kada ( i ako) budemo bili zadovoljni igrom,necemo imati problema ni sa rezultatima.
Partizanu su ove godine 2 najvaznija takmicenja NLB i domaca liga. One vuku po 40% bodova u bodovanju,a evropa donosi samo 20 %. I vec sam pisao o tome,vise nam bodova donosi 3-4 mesto u NLB ,nego top 8 u EL. Logicno ili nelogicno,ali tako je.
Nasa je sreca da se HF desava ovo sto se desava. Da je finansijska situacija losa,da se na kraju sezone zavrsava ugovor sa Stadom o sponzorisanju,da je veliko pitanje da li ce uopste biti produzen i samim tim da li ce KK HF postojati sledece sezone,da duguju igracima i da je zato Macvan prodat u sred sezone.
Da im je ostao Macvan,ja uopste nisam siguran da bi ovaj i ovakav Partizan,vodjen od strane Vlade Jovanovica,izborio EL.
A Partizanu bukvalno sve zavisi od igranja EL.U pregovorima sa MTS,isti su trazili da se u ugovoru o sponzrstvu stavi aneks da ga imaju pravo raskinuti ako KKP ne igra EL. Da li su se u klubu izborili da toga ne bude,ne znam,jer je taj ugovor ......velika tajna.
Jedino sto Vladu Jovanovica,za sad,stiti je taj rezultat u EL. Sve ostalo je protiv njega. Pre svega igra,koja nam je katastrofalna.I rezultati u NLB koji su vrlo losi. U 12 kola,od toga 7 utakmica kuci ,a 5 u gostima,gde si protiv svih jacih timova igrao kuci ( Buducnost,HF,Cedevita,Zagreb,Krka) a gostovao onim ,na papiru losijim ( Zadar,Kragujevac,Nimburk,Siroki).ti imas samo 6 pobeda. Ispod svakog minimuma. Jedino gostovanje koje je bilo realno da izgubimo ,je bilo u Ljubljani.
Ja Vladu Jovanovica ne ocenjujem samo na osnovu rezultata,jer rezultati znaju da zamaskiraju neke lose stvari,vec i na osnovu igre. A igra nam je sve gora i gora.
I ja ne mogu da shvatim da neko kaze ...pa ne gubimo svaku utakmicu 30 razlike i zato je on dobar trener?
Pa sta treba,da gubimo 30,da u svakoj primamo po 55 koseva za poluvreme kao u Zadru,da bi neko rekao ...e on nije trener za Partizan.
I da , od ovih 5 pobeda u EL ,kojima se VJ toliko busa u prsa,za 4 je zasluzniji pionir i navijaci,nego on sam.I smeta mi to stalno potenciranje,on je pocetnik...Pa sta ako je pocetnik? I Duda je bio pomocnik Zeravici,pa je u 1.samostalnoj sezoni sa Partizanom uzeo i prvenstvo i kup koraca.
Ili Kime Bogojevic....bio je pomocnik Muti,pa kadaje Muta otisao ,Kime odvede Partizan na F4.
Znaci ili jesi ili nisi. Nema ono mozda ce biti za 5 ili 10 godina....