KK Crvena Zvezda

Marko Lekić prešao u Zvezdu

Dosadašnji košarkaš Vojvodine Marko Lekić potpisao je u četvrtak ugovor sa Crvenom zvezdom. Mladi krilni centar stigao je među „crveno-bele“ kako bi pojačao skok i igru tima u reketu.

Podsetimo, Vladimir Tica tokom decembra nije nastavio saradnju sa klubom, a na poziciji centra trener Karadžić imao je samo Mišanovića i Kikanovića. Ugovor Crvene zvezde i Lekića potpisan je do leta 2010. godine.

Lekić ima 23 godine, visok je 210 cm, a težak 110 kg. Odrastao je u Metalcu iz Valjeva, dve sezone bio je član Savinskog Hopsiju u Sloveniji, 2000. je stigao u Partizan gde se zadržao do 2003. godine. Potom je jednu sezonu nastupao za Spartak iz Subotice i po dve za Atlas i Vojvodinu.

Nastavljamo sa propalim Partizanovim igračima. Ovaj igrač je jak kao vo,može da se iskoristi solidno pod košem,ali i nije pojačanje. Pokušavao je da se probije na draftu. Klasičan tip teške petice.Videćemo...

...слабије пратим Звезду сада, лигу уопште...али мени уопште не делује као тешки центар...и сами су га представили као четворку...110 кг на ту висину је мало...имам другаре од 2.05 са 115кг који не изгледају ништа претерано снажно...
...Пековић има минимум 125...

...слабије пратим Звезду сада, лигу уопште...али мени уопште не делује као тешки центар...и сами су га представили као четворку...110 кг на ту висину је мало...имам другаре од 2.05 са 115кг који не изгледају ништа претерано снажно...
...Пековић има минимум 125...

Težak u smislu nepokretan;)

...хмм па центар са 2.10 и 110 кг би требало да има идеалан рацио висина/тежина...значи баш да буде више атлета...него тешкаш...
...а и лично преферирам да центар буде мрцина...убедљиво најбољи Звездин центар у последњих пар година је био Екези...а мислим да је Поповић одличан центар...али недовољно употребљен...
...сад сам видео...Пековић има изненађујуће малих 110...али је коњина...

...хмм па центар са 2.10 и 110 кг би требало да има идеалан рацио висина/тежина...значи баш да буде више атлета...него тешкаш...
...а и лично преферирам да центар буде мрцина...убедљиво најбољи Звездин центар у последњих пар година је био Екези...а мислим да је Поповић одличан центар...али недовољно употребљен...
...сад сам видео...Пековић има изненађујуће малих 110...али је коњина...

Pa,trebalo bi,ali nisu svi isti. Neko težinu nosi,a neko jednostavno ne. Šek je furao jedno vreme i 160 kila,pa je bio pokretan. To je individualno. A za Ekezia se slažem. Bio je jedan od najboljih centara koji su igrali u našoj ligi u zadnjih 6,7 godina. Čudi me da posle Zvezde ništa nije pokazao

Nisam mogao da idem na utakmicu,imao sam obaveze na fakultetu. Baš sam bio popizdeo,ali eto. Ne mogu reći ništa o utakmici,ali Karadžića trebna oterati. Znam ja da ova ekipa nema neki potencijal,ali isto tako ne izvlači maksimum iz pojedinaca.

Kuka je iscedio,čovek je mrtav. Igra svaku tekmu po 40 minuta i jedini je razlog zašto Zvezda ima solidne rezultate. Kada bi malo znao da mu rasporedi snagu i energiju,bio bi mnogo svežiji,a samim tim i Zvezdina igra.

Tadija je pao u formi . Na početku me je oduševljavao,ali sve više i više pada. Čitaju ga,nema snage,previše forsira. Opet, trener mora da reaguje u takvim situacijama,da spusti igrača ne zemlju,da ga izvede na pravi put,da ga oslobodi jedno vreme tereta itd.

Šljivančanin je najbolji argument u korist odlaska Karadžića. Čovek je igrao po 2 minuta,sve dok mu ovaj slučajno( jer je morao) nije dao priliku protiv Cibone,pa video da sečko zna da igra. Mali nas je vratio u Zagrebu,trojke,ulaz itd. Vidim da je i sad dao preko 20 poena. Da li je moguće da takav dečko puši klupu cele sezone. Pa,nije on juče naučio da igra.

Neki su komentarisali tajmaut protiv Dinama kad nije znao šta da priča. Neću o tome jer nisam gledao utakmicu

Ne zna da iskoristi Markovića,Cvetkovića,Kovača... Znam ja da oni veze nemaju,ali imaju neke kvalitete koji mogu da se iskoriste u igri. Cvetković i Marković su dobri za odbranu,pogotovo Cvetković za flastera. Kovač ume da ubode.
Nikad gore nismo igrali odbranu,a u ekipi sve sami odbrambeni igrači(Bakić,Cvetković,Marković...)

Čini mi se da igra Zvezde zavisi od položaja Jupitera u odnosu na Saturn.Oslonio se na Kuka i Dragićevića forsirajući ih do iznemoglosti. Na taj način kompenzuje svoju trenersku nesposobnost. Nigde nema Gromika, Raičević u autu...
Prosto ne vidim da će išta biti bolje i kad se oporave Aleksandrov i Milošević,jer se u Zvezdi jednostavno ne zna ko kosi,a ko vodu nosi.

Mogao bih da pišem do sutra,ali staći ovde.

Nama treba Vlada Djurović. Čovek koji će Aleksandrova izvesti na pravi put. Čovek koji bi uveo malo reda. Ja znam da on ne bi odgovarao upravi,ali ja sam ubedjen da jedino on može Zvezdu da ponese iz letargije,iz ove bede,blata,živog peska u koji smo zapali

Zvezda nastavlja da se osipa. Posle Jorovića izgubila je i Gromika.
11. januar 2008. | Izvor: B92
FIBA: Gromiko igrač Himkija

Apelacioni komitet Međunarodne košarkaške organizacije (FIBA) doneo je odluku da je mladi ruski reprezentativac Pavel Gromiko ipak košarkaš Himkija. Ova odluka doneta je na osnovu ispitivanja verodostojnosti potpisa, tada maloletnog Gromika, na navodnom ugovoru sa tom ruskom ekipom.

kompletna vest: http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy=2008&mm=01&dd=11&nav_id=280090

Gledao sam utakmicu i sve živce izgubio. Kardžić je jedini pametan potez napravio kada je stavio Cvetkovića na Bakića u onom napadu. Inače,božja tuga. Zvezda nikad u svojoj istoriji nije igrala goru odbranu. Mišanović je najveća rupa u odbrani koju sam gledao godinama,mada se delimično izvukao igrom u napadu.
Kuku Karadžić treba da podigne spomenik Momak je ostvario 22 poena,10 asistencija,5 skokova i 5 uk. lopti. I sve to bez forsiranja. I povrh svega,bori se za Zvezdu kao da je rastao ovde. Kad se samo setim Burksa i Tomasa,nešto mi loše
KUČE,LEGENDO!;)

Gledao sam utakmicu i sve živce izgubio. Kardžić je jedini pametan potez napravio kada je stavio Cvetkovića na Bakića u onom napadu. Inače,božja tuga. Zvezda nikad u svojoj istoriji nije igrala goru odbranu. Mišanović je najveća rupa u odbrani koju sam gledao godinama,mada se delimično izvukao igrom u napadu.
Kuku Karadžić treba da podigne spomenik Momak je ostvario 22 poena,10 asistencija,5 skokova i 5 uk. lopti. I sve to bez forsiranja. I povrh svega,bori se za Zvezdu kao da je rastao ovde. Kad se samo setim Burksa i Tomasa,nešto mi loše
KUČE,LEGENDO!;)

potpisujem

znachi ono je tuga od igre...
Gromiq valjda istiche ugovor negde u oktobru,a lik i kad mu istekne sigurno nece hteti da se vrati u zvezdu,s obzirom koliq su mu shansu davali....shto je najgore on uopshte nije bio losh,za 27 min koliko je uqpno igrao dao je valjda 14 poena i imao nekoliko skokova :? Stvarno ne vidim shta kovach,stiven imaju a taj mali nije imao, al dobro.
I mnogi su pljuvali Kikanovica,u fazonu necu na tekmu dok je on u zvedi,a juche je prvi uleteo da se bije....
sve u svemu crno nam se pishe

Pa,naravno da neće ao je pametan. Pa mi nikom normalnom nismo pružili šansu. Gromiko je skroz dobar,za onoliko koliko sam video,a da budem iskren,nisam ga se nagledao. Videćemo šta će biti sa tim.
Kikanoviću svaka čast za to. Dečko je skroz ok. Video sam ga i na faksu i baš deluje da je normalan. Nije umišljen,isfoliran i bori se za Zvezdu. Ako budu znali da ga iskoriste(u šta čisto sumnjam),kad bude malo nabio masu,biće odličan igrač.
Crnogorci ućutkuju Zvezdine igrače u našoj hali. SRAMOTA! Kod nas se svi šire jer ih primimo otvorenih ruku i sve zaboravimo. Obično se sve završi tako što nas pljunu u lice takvim ponašanjem. I mi obično opet oprostimo...

Da raspravimo malo o Gromiku...Ako Macvan,koji je od igraca rodjenih '89 ubedljivo najbolji u Evropi(Koufos je na koledzu) ne doprinosi znacajno svojoj ekipi,onda ne shvatam sta ocekujete od tog Gromika koji ovo leto nije bio ni na spisku svoje reprezentacije.I da je dobio minutazu,ne bi je iskoristio bolje od ostalih igraca Crvene zvezde na njegovoj poziciji.Toliko...A sto se tice Omara,i ja sam da mu se digne spomenik,posto bi ova ekipa Crvene zvezde bez njega izgledala kao lose organizovani cirkus

Back